-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #50630 üzenetére
PH-s CPU tesztekben a mai napig is a R11.5-öt használják nem az R15-öt, nekem mondjuk tök8.
(#50629) EnterR:
Az Yllgrimnek belinkelt oldal szűrőjét kellett volna csak átállítanod!
Szemre teljesen rendben van a Te eredményed is, csak úgy mint Yllgrimé!
6300asok között eldiablo 11.5-ben vízzel abszolúte első, vegyesben második.
(Mi a bánat az a Dice, jégkocka?)
R15-ben pedig hűtésfüggetlenül abszolúte első!Számodra ő az ideális "ellenfél"/követendő példa!
-
rappit4
őstag
válasz
hackeeeee #50583 üzenetére
Linuséknak is tetszett a CM.
-
válasz
hackeeeee #50405 üzenetére
Ne gondold, hogy utána olvas valaki, aki itt kérdez, hiszen azért ide ír, mert nem keres rá az információkra.
Egy laikus nem tudja a megkülönböztetni a valós és valótlan információkat hisz ezért laikus, ezért fordul szakmai fórumhoz a kérdésével, bízva a pontos információkban. Ez esetben egyébként a gyártó hivatalosan nem is támogatja a 9-es FX szériát, mégis azt az információt kapta, hogy tuti megy. De ha x ok miatt mégsem? Jaaa, egy top 500-as OC bajnok megoldotta, Te miért nem tudod?!
EnterR, Pont annyira pontatlanul kerestél, mint ahogy informáltál. Z vagy nem, nem mindegy!
970 Extreme 3, 3 rev2 ,4 tökmindegy? Szerintem az sem. -
-
Tito30
tag
válasz
hackeeeee #50276 üzenetére
Szóval akkor az xmp kikapcsol,az időzítéseket amit írtál azokat megadom neki,próba 1.5V-on,ha nem megy akkor egy kis fesz emelés segíthet. Ettől szoktak melegedni? Én úgy tudtam,hogy akkor lesz gyorsabb egy gép ha magasabb frekin üzemel a memória pl: 1866,2200mhz így magasabb proci órajel érhető el. A memóriához nem értek
-
Gstyler
senior tag
válasz
hackeeeee #50276 üzenetére
Ha már ennyire benne vagytok a memória témába, akkor kérdezhetnék én is?
Nekem Corsair Vengeance memóriám van, ami elvileg 1600-as, de vmiért csak 1333-on megy.
Semennyire nem értek ehhez, milyen értéken kéne változtatnom? Jelenleg az ajánlott 9-9-9-24 + 1.5V-on megy. -
-
Lacpac
őstag
válasz
hackeeeee #50188 üzenetére
Akkor tényleg nem rossz.
Igazad volt nálam 2T-n volt. Ma reggel megnéztem 1T-n, biztos ami biztos emeltem a feszen 1,1675-re.
Elindult a rendszer, lement 5kör ibt, a többit majd meglátjuk mit ad használat közben.
A késleltetés 300ns, ahoz nem nyúltam.... még :-)
Ha teljesen stabil lesz 1t-n megnézem 160ns-on. -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #50171 üzenetére
Ez azért mókás, mert én viszont elkezdtem a Te időzítéseid miatt lejjebb tesztelgetni!
Egyelőre 27.., AIDA-t viszi, C3 WTTJ incoming..
Találkozzunk félúton.., mit szólnál ha kiegyeznénk 26-ban?
Szerintem annak mindketten örülnénk.., már csak mennie kéne..(#50170) miklosss2012:
Egy a lényeg, örök hálám!
Ha jól emlékszem akkortájt tesztelgette a Macska is a H100i-t, finoman szólva nem volt elragadtatva tőle.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #50147 üzenetére
Ez egészen konkrétan 2db ilyen Titán hűtő!
Eredetileg ventirásegítőnek készült a Titán részéről, csak ugye elég szépen belenyúltam az ASUS 280X-el, mert zéró hűtés van a Vramokon és nagyon hamar túlmelegszenek és jön az artifact probléma.
A mai napig nagyon hullanak emiatt ezek a kártyák (ASUS) és valahogy elébe szerettem volna menni ennek, még a régi házzal..
Mivel a VRM a FET-eken keresztül a nyáknak adja le hője nagy részét (és ezáltal simán rásegít a mellette levő, az ASUS által eleve túlfeszel (1.6V) Hynix R0C végű (1.5V) ramchipek túlmelegedésére..), az a PCB hátoldala felől kiválóan hűthető. Erre találtam megoldásként ezt a Titán csodát, itt írtam róla először: [link]Azóta is lefúj a VRM-ről cirka 25-30 extra fokot, többek közt ezért is tudom 24/7 1240/1700en használni.
Ebből a megoldásból maradt meg a második sín..!
A TTC-SC07TZ gondolatával is kacérkodtam mielőtt a "kistesó" duplás megoldása mellett döntöttem, rendelni is tudtam volna, csak a kialakítása miatt féltem, hogy idővel szétrázza saját magát és olyan hangja lesz mint egy vaskereskedésnek..
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #49969 üzenetére
Nyugodtan adhatsz még a CPU-NB-nek!
Anno ugye a WatchDogs/"automatázás" kapcsán írtam, szinkronba hozott 2600 HT/NB esetén fagyott és a feszemelés oldotta meg. Momentán 1.43V-al megy 2600, de ennek kapcsán beugrott, van még törlesztendő adósságom..
(#49967) GeronimoTama:
+1 Orrmányosnak (#49970), miszerint csinálj képeket és/vagy BF videót OSD-vel hogy látszódjon mit nevezel fps dropnak vagy mi is történik nálad ilyenkor.
(#49971) Extremex:
Egy tunningra gyártott procit mindig érdemes húzni!
Hőmérséklet ügyileg cpu intenzívebb játékok közben tartósan ne lépje át a 70 fokot.
(#49972) Tito30:
A Cinebench elég ramérzékeny, jóhogy látszódik a difi auto/minden más között!
A procinak pedig sanszosan kevés az 1.4V 4.6Ghz-hez, azért van szórás az egymásután futtatott tesztek között, vedd vissza 4.5re és próbáld ki szór-e még és ha igen milyen mértékben.
Esélyes hogy vagy nem fog, vagy csökken a szórás mértéke. -
Tito30
tag
válasz
hackeeeee #49969 üzenetére
Nos én is próbálgattam, a Nb 2400-ról 2200-ra visszaállítottam ,viszont 4500-4600-ra állítottamés egyből megtáltosodott. A cpu feszt hagytam 1.400V-on. Az is fura,hogyha egymás után ugyanazon beállításokkal csinálok két mérést,más értéket kapok. Sőt az sem mindegy neki,hogy bekapcsolom az Xmp profilt a memóriának vagy autón hagyom.
-
Tito30
tag
válasz
hackeeeee #49961 üzenetére
Megpróbáltam az LLc változtatásokkal,nos a biosban ez van írva az LLc használathoz;
LLc=100% for Am3+
LLc=50% for Am3
When Owerclock Mode = Manual or Multipler/Voltage Change=Manual set LLc= Disabled.Ha az LLc-t disabledre állítom,akkor a terhelés alatt azonnal kifagy a rendszer.
Ha az LLc-t 25%-ra állítom akkor megy 4700mhz-en egy darabig terhelve egy kis fesz emeléssel,aztán 1 mag
hibával kilép a Prime alatt. Cinebench alatt szinte rosszabb eredményt kapok 4700-on mint 4500mhz-en,kicsit
fura -
Tito30
tag
válasz
hackeeeee #49936 üzenetére
Akkor lehet,hogy nekem is ezeken kellene állítanom a 4700mhz stabilitásához
4500-on 1.4V mellett stabi,de hiába emeltem a feszt fagyás lép fel prime alatt. Érdekes játék alatt semmi baja,mert a cpu kihasználtság 45-55% körül van. 1.550V-on elindult a rendszer 5Ghz-en de sima netezés közben a mag 67°C
-
válasz
hackeeeee #49881 üzenetére
Túlmelegedésre példa, hogy minap húztam P4-et és 5,2Ghz felet BSOD-ba ütköztem. Amint visszahűtöttem 10 fokkal, azonnal elindult felfelé stabilan. 5400Mhz-nél már felfűtötte a vizet. Plusz érdekesség, hogy mindössze 65-69C volt vízhűtés előtt, ami ezeknél az öreg dögöknél nem sokkal több, mint az üzemi hőmérséklet.
Éljenek a félvezetők! -
válasz
hackeeeee #49868 üzenetére
Szorzózok én is.
5Ghz és környéke 1.5V+.
Most nézem, hogy Swif van a seidonon?! Nem lehet, hogy kevés? Nekem a Nepton 280L-en a gyári van. Igaz, hangorkán, ha elindul, de 5400Mhz-ig simán jó vagyok vele.
Én kidobáltam a Swif2-et, miután spontán szétesett az egyik. csak a koppanást hallottam. Majd megkeresem a fotót. -
válasz
hackeeeee #49866 üzenetére
Nem a CPU/NB-ből futsz ki. Visszább írtam, nálam 2600Mhz 1.25V simán 2140Mhz ramhoz. Hány RAM modulod van?
Mennyi feszt adsz a procinak?A hőmérséklet hatalmas ellenség és baromi sunyin támad. "Ó, még csak 55C", gondolod, de mire kiolvasná a szenzort újra,simán felmegy 75-80C-ra. Ha szépen visszahűtöd, még a fesz igénye is csökken. LN2-vel 5Ghz talán még alapfeszen is össze jönne stabilan.
-
stratova
veterán
válasz
hackeeeee #49709 üzenetére
Abból indultam ki, hogy Asus párti, amúgy pedig
ViZion Persze kevés, mert nem 5.2 GHz-en járatod mint Habugi kolléga, aki már készül a télre
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #49510 üzenetére
Annyi keverés van már ezeknél a hőfokoknál, hogy alig lehet kiigazodni. Szerintem hivatalosan szokásosan túl van biztosítva a megadott maximális hőfok processzoroknál (hasonlóan mint az alap és turbó feszültségek). Én abból indulok ki hogy 70 fokos CPU-temp (valós, nem-mag) sem okozhat gondot még hosszútávon se, és valahol 80 körül lenne a hardveres gát, ahol működésbe lépne a védelem (thermal throttle).
De nem is lenne rosz, ha lennének valakinek konkrét információi erről, mert én is csak tippelek, csupán a tapasztalat meg az évek, amiket főleg Phenommal és mostmár FX-el szereztem, mondatják velem ezeket.
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #49506 üzenetére
Őhöm miért is? Kikapcsolni tényleg csak akkor lenne szabad ha abszolút megbízol a hűtésedben (álá Habugi), de ha csúcs közeli hűtőd van, akkor amúgyis megnyugodhatsz, legalábbis abból a szmpontból, hogy nem lesz throttling e-miatt. Viszont kezdhetsz aggódni hogy mi van ha valamiért megáll a legnagyobb hűtőventid, elfogy a vized a vízhűtésből, felrobban a pumpa, vagy egyéb katasztrófa történik. Vész esetben ez megvédheti a processzorodat a pusztulástól. Lehet hogy csak én vagyok gyáva nyuszi, de még tuning mellett is bekapcsolva tartanám, és tartom is.
A WT igazából mellékes is, csak kiváncsiságból lőttem be 80-ra hogy riasszon ha teszt közben nem figyelném ha mégis túlmelegedne, de HTC nélkül, ez nem védené meg a procit önmagában, csak csipogna..
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #49475 üzenetére
A kettő elvileg teljesen független, WT (Warning Temperature)-t ugye te ad(hat)od meg BIOS-ban, aminek az eredénye egy sípolás lesz a speakerből, amint a processzorban levő hőmérő dióda eléri az adott hőfokot. A HTC (Hardware Thermal Control) pedig egy gyárilag belőtt hőfok (legalábbis szerintem), aminek elérésekor szándékosan throttlingot idéz elő magán a CPU (feszültség/frekvencia minimalizálással), ezzel kerülvén el a túlhevülés okozta esetleges károkat.
Nálam amúgy 80°C előbbi, és eddig nem sipolt, és nem is trottlingolt, igaz 70°-ot is max IBT alatt tudtam picit túlszárnyalni jelen beállításokkal. Utóbbi pedig be van kapcsolva, biztos ami biztos alapon. Nekem csak egy fő (14cm-es) ventillátor forgatja a levegőt a CPU-n/Himalayan (2 db silent ház-ventivel "megtámogatva", amik kb csak dísznek vannak
), ha az leállna, komoly bajban lennék, ellentétben Hablatyuli kolegával, akinek szélgépei akár a gépháza repültetésére is alkalmasak lennének.
Hát igen 5GHz-en túl már biza nem árt a bőséges friss levegő.
(#49476) Habugi : Lehet hogy csak nem volt 100% stabil, valamelyik p-state értéken, és ekkor kaptad a kék-halált. Elvileg nem úgy kéne védekeznie, bár még nem tapasztaltam meg szerencsére.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #49475 üzenetére
Marha jó kérdés..! Miután rájöttem hogyan van összekapcsolva a kettő cirka fél órát szórakoztam azzal, hogy erre választ találjak.
Nem sikerült pontos méréseket/adatokat megfigyelnem, mert IBT-vel hergeltem fel a hőmérsékletet direktbe szar hűtési "profil" mellett és olyankor amikor csak a HTC volt bekapcsolva fesz elvétel/leszabályozás helyett egyszerűen az arcomba vágott egy kékhalált a gép. Ezt amíg szemmel követni tudtam BSOD bekövetkeztéig hol 70°C-os tartomány elején, hol a végén adta elő.., látszólag rendszertelenül.
Azt se sikerült megfejtenem, ilyenkor miért BSOD-al "védekezik".. -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #49467 üzenetére
Igen, az.
Alapon csak szól a speaker ha eléri a beállított hőmérsékletet, viszont ha be van kapcsolva mellé a Hardver Thermal Control, szépen agyonvágja a procit (elveszi a feszt/órajelet..), amikor eléri a beállított hőmérsékletet. Szivatott egy ideig mire rájöttem hogyan működik..
-
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #49210 üzenetére
És a haverodnál mivel hűtitek? Ugye általában a throttling két fő oka; hűtés vagy VRM elégtelenség. 8+2 VRM-el nem kéne hogy utóbbi gondot okozzon, de a VRM-nek is van hőmérséklete, lehet az sokal be.
Nálam a 4.4 GHZ-hez csak 1.36V kell, persze BIOS-ban több van beállítva, mert esik nálam is, de windózba érve ennyi. Ráadásul terhelésre meg kezd emelkedni kicsit (1-2 század Voltot), de legalább nem trottyol.
Mondjuk csak szorzóval nekem se akarta magát rendesen tuningolni, csak FSB+szorzóval tudtam így belőni. 220x20 CNB/HT 2.4/2.6(#49224) ViZion : Mint elégedett! giga tulaj, mondtam
Van másik kategória is biztos de azt kitölti ZK meg a szemöldöke, szóval igazad van, minden éremnek két oldala van. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #49178 üzenetére
Noh, hát a proci sem a legjobb példány, vagyis, lehet, hogy más lapban kicsit jobban menne, a fene tudja.
Szóval, 4,7GHz, fesz 1,488-1,5V. Legutolsó béta bios, így nem throthlingol.
4,8GHz-n már pár perc után ledobja 50MHz körülre a min. órajelet prime közben, vagyis throthlingol.
1,5V-1,524V-n menne fentebb. Csak ott már azért melegszik, egy kicsit jobban.
CPU-NB/HT órajelet nem emeltem (2,2/2,6GHz), de lehet majd megpróbálok egy 2,4-et a CPU-NB-hez, hátha nem kér fesz emelést.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #48997 üzenetére
Pontosan így van. Nincs itt semmi mérési hiba, eleve azért irányítottam ide a fórumtársat mert az egyik VGA-s topicban jelezte, hogy irreálisan alacsony FPS értékei vannak a Toxicja tudásához képest.
Élből sejtettem már, hogy az FX körül lesz a bibi.
Nálam az AWARD Biosos Gigában is van olyan opció, hogy 70/80/90 foknál szépen visszavegye az órajelet önvédelemből.
Valamiért marhára melegszik nála a CPU, ilyenkor órajeldrop ami visza magával a Toxicot is.
Bumm így lett aChokapicjelenség.Újrapasztáznám vmi normálisabbal, pl MX-2/4 és/vagy megigazítanám a hűtőt nincs-e illésztési/érintkezési hiba + alacsonyabb fesz. (Persze mindezeket csak azután, ha megbizonyosodtam róla a bios már jól be van állítva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest