Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jakuskacsa

    senior tag

    válasz rovtiv3 #70439 üzenetére

    Na vagyok már... mindjárt segítek! Hétvégén pont ezen ügyködtem. Lássuk sorjában. Látom alaplapunk ugyanaz, így egyszerű lesz a dolgunk. Nálam a ramok 2x8Gb Hiperx savage 2400 (érdemes csak egy párt használni, főleg tuning mellett). Igazából játékok alatt hoz a konyhára akár 5 Fps-t is, csak az, ha magasabb frekin használod a ramjaidat. Én próbáltam először csak manuálisan átállítani, de úgy nem értem el olyan látványos javuláts mint ha fsb-vel húztam a cpu-t. Ahogy mondtam már, az a baj, hogy a saber lapban minél magasabbra lövöd a memória frekiét annál kevesebb ajánlatot tesz mind CPU/NB mint HT terén. Pl. 2400-ra rakva már csak 2400/2600 -at hagy választani. Nálam a kitesztel kocka 4,8Ghz-n megy. Így próbáltam azt csinálni, hogy fogtam, és a szorzó, és az fsb-vel valahol itt álljak meg. A ramokat felraktam 2133ra, ebben az esetben még tudtam az NB frekit 2200 ra állítani, a HT-t meg 2400-ra. Látványos előrelépés 215 ös FSB fölött jött meg.
    Memória írás alapesetben kb 27000MB/s volt 2400 on.
    Majd fsb emeléssel ez felugrott 28200Mb/s 2350Mhz-n.
    A legjobb eredmény 240-es fsb-vel volt, ott közel 30000Mb/s -ot is kipréseltem belőle. Viszont itt már a magas HT miatt a cpu adta meg magát. :((( Szóval valahol 215 és 240 között kell keresgélni. Én 219 es FSB-vel találtam meg a legjobb beállítást. Föntebb pár hozzászólással vantage tesztben csak ez 1000 pontot hozott, hozzáteszem már nem 4,8 on jár így a cpu, hanem majd 4,9 en, de nem hinném, hogy a 70-80 plusz Mhz dobta oda azt az 1000 pontot. Márcsak azért sem, mert a tesztben a fps nőtt, a cpu pontom alig alig kapott többet. Egyébként csak próbára teszteltem a TOmb raidert fraps -al. 1440 full beállításon, a legalacsonyabb fps-em 43 ről 46 ra ugrott. Ugyanazon pályarészen ugyanazt csináltam, többször, nehogy mérési hiba legyen, de akkor is ezt dobta.
    Na akkor térjünk rá az CPU/NB-re. Nálam az alap 1,178v. Nem sokat szaroztam vele, én feldobtam egyből 1,25-re, azótta is stabil a rendszer. Lehet lehetne csökkenteni, de mivel nem fűt jobban a cpu, így nem érdekel, hogy az alját tesztelgessem. KÉrdezz, ha van még kérdés, aztán segítek.

    MÉg valami, magasabb freki, rosszabb időzitéssel is megéri, mint alacsony sokkal jobbal. Valahogy a játékok jobban értékelik a magas memória frekit, minthogy alacsonyabb legyen jobb időzítéssel.

    Szóval mondhat bárki bármit, számít a memória tuning. Hoz a konyhára. MÉg nálam is, úgy hogy az 1070 et messze nem hajtttsssas ki a 8 henger.

    Ez most kicsit szedett vedett lett, mert ennyit hagytam meg a tesztekből, de ha jól emléxem akkor így volt a szorzó/fsb/memória. Viszont jól tükrözi azt amit elmondani akartam.

    [ Szerkesztve ]

    A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

Új hozzászólás Aktív témák