- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Fotók, videók mobillal
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logan83
csendes tag
válasz
Whaazzup #8473 üzenetére
Sziasztok! Jó lap, nekem is volt. Csak az a gond, hogy nem lehet újonnan kapni. Csak am3+ lapok jöhetnek szóba de azok meg 20 ezer ft- ról indulnak. Nem biztos, hogy megér annyit a dolog. Lehet inkább hálókártyát kéne venni bele meg a ramokat lecserélni 2x8Gb-ra. Vagy még garanciális használt lapba kellene gondolkodni.
-
Logan83
csendes tag
válasz
Whaazzup #8469 üzenetére
Szia! Hát nem tudom mi az igazság de furcsa dolognak tartom, hogy észleli a változást a progi és pontos típust is ír ( megfelelő bios esetén) de a tdp értéket nem jól olvassa! Volt 2db am3-as asus lapom 89gtd, 89td-pro. Idővel kaptak FX támogatást egy bios frissítéssel. Na onnantól kezdve a 960T feloldott állapotba ismeretlen processzor lett. A bios sem ismerte és az info progik sem ismerték fel. A tdp keretet a frissítés előtt és után is 160W-ban adta meg. Minden esetre érdekes, hogy nincs "hivatalos" álláspont v. magyarázat pedig nem ritka jelenség.
Köszi hogy foglalkozol a dologgal -
Logan83
csendes tag
válasz
Whaazzup #8467 üzenetére
Hát az az igazság, hogy nem nagyon találok rá magyarázatot.
Minden valamire való oldal foglalkozik vele fórum szinten is de magyarázat az nincs csak a tény, meg hogy nem kell vele foglalkozni mert nem valós.
OK-é, de miért?!
Volt X4 B55, X6 1065T-m is és nem volt velük semmi probléma, csak mikor eladósorba került az x6 akkor felvetődött a kérdés, hogy menni fog-e a 95W TDP-s lapban. A 960T>1065T az 95W-os és persze ment ilyen lapban de a vevőnek "tények-miértek" bizonyítékok kelletek volna, hogy nem vágja haza a lapját. Hát nem volt bizonyíték.
Hála az égnek jött valaki akinek nem kellett bizonyíték, csak a tény!Ilyen megfejtést is hallottam már, hogy amikor kitesztelik az adott kockát,(stabil-e minden mag adott feszültségen, X4 lesz v. X6, 95W v. 125W-os besorolást kap meg ilyenek,) akkor állítják be ezt az értéket és amikor kiderül a sorsa, utána ezt már nem állogatják vissza. Nem tudom! Hihető ez is.
A másik teória, hogy ahogy a hőmérséklet szenzorok nem küldenek vagy nem valós adatot küldenek így ez is lehet ilyen probléma. De minden esetre furcsa, hogy mindig ugyan azt a nem valós adatot adják a diagnosztikai programok.
Szóval nincs konkrét magyarázat, hogy ezért v. azért.
-
Logan83
csendes tag
válasz
Whaazzup #8451 üzenetére
Ez rendben van. Gondoltam nem valós adatok, csak valami észszerű magyarázat jó lenne. Éveken keresztül használtunk egy 960T-t 1600-asként gond nélkül egy ASRock n68c-s ucc lapban, 3.4re megrántva turbo nélkül gond nélkül. Mivel nem egy acélos lap gondoltam nem valós a 160W tdp.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Whaazzup #8443 üzenetére
A magfeloldás lutri, vagy stabil lesz, vagy nem. Ill. nem minden alaplap képes magfeloldásra. Ha biosban fel lett oldva, akkor érdemes tesztelni, sőt ajánlott is. Prime 95 pl mehet 5-6 órán át, vagy tovább. Ajánlott egy komolyabb hűtőt is beszerezni, ha még nincs, ha a gyári van, akkor nem érdemes, mert túl fog melegedni, újrapasztázás sem árt, ha már régen volt. Ha pl 5-6 órán át megy a prime feloldott maggal hiba nélkül, akkor nevezhetjük stabilnak, ha mégsem, és hibát dob, akkor instabil, így ismét le kell tiltani a feloldott magot.
-
Massmurderer
őstag
válasz
Whaazzup #8439 üzenetére
A 3 magosakat amiket árulnak szinte 4magosból vannak lebutittva.vagy mert sok volt belöle,nem kelt el,és igy nem kellet az amdnek külön gyártania,vagy hibás volt egyik mag,és azért lett letiltva.Viszont az marhaság hogy pl egy 3 magosat feloldok,és egy idö után behal az összes ilyen.x3 455-öt jó 2 évig használtam,magfeloldás és gyorsitottár is okés volt,4 mag mind müködöt,stabil volt,persze buhera nélkül.Igaz azóta váltottam,a proci most is megvan,és úgyamúgy jó mint elötte.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Whaazzup #8413 üzenetére
Üdv. Szvsz mivel az X3 720 BE valójában [3 magos] magonként 2800Hmz ezért valszeg azért viselkedik máshogy a különböző lapokban, mert egyrészt nem minden alaplap alkalmas magfeloldásra, másrészt a bios beállítások is nagyban hozzájárulnak. Nem vagyok szakértő a témában, de velem is előfordult már régebben, hogy különböző lapok mást-mást mutattak.
[itt] van egy kis segítség ehez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Everest / AIDA64 topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged