- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
djdaniel #7585 üzenetére
Nem az lesz.Az opciót a BIOS->ADVANCED->JUMPER FREE...->és ezen belül a VDDNB Over Voltage opció ami alapból AUTO-n van.Ha nem tuningolsz fsb-t akkor ezt lehet csökkenteni.Ha jól emlékszem alapból 1.1000v-t kap,de gondolom lapja válogatja.Oli eme gyöngyszemében látható,hogy milyen NB sebességhez milyen fesz dukál(ez utóbbi is procinként változhat).Nálam 2120-on megy az NB(memória vezérlő),ennek ellenére egész jól tudtam csökkenteni.Persze ráment 2-3 napom,hogy kitapasztalja,hol nem fagy szét a gép,de erre találták ki a Linx-et.Most bios szerint 1.3088v procifesznél(cpu-z szerint 1.320v) és fent említett 1.056v-s NB fesznél tartok(ez alatt már fagy hibázik.Így jóval hűvösebb a proci és a fogyasztása is egész baráti lett.Az egész gép energia takarékos módban (22-es nem ledes)monitorostól routerestől,6450-es vga-val,tokkal vonóval eszik kb 100-103 wattot netezés közben és durván 70 vatt körül eszik torrentezés alatt kikapcsol monitorral.
Szerintem érdemes kitapasztalnod,hogy mit lehet csökkenteni,mert van egy két jótékony hatása,de nem életbevágó.Viszont elég sok türelem kell hozzá.Első lépésben nézd meg,hogy tuti stabil e 3300mhz-n a procid az alap(AUTO) feszültségen.Ha stabil kezd el kis lépésekben csökkenteni a feszültségét(Szerintem próbáld 1.310v-n,de ez eléggé sacc-per kb,mert lehet az én procim máshogy viselkedik mint a tiéd).Ha ezt belőtted,hohy melyik az a legalacsonyabb fesz amin még stabil és még van energiád akkor belekezdhetsz az NB fesz csökkentésébe.Egyszerre ne állítgasd,mert könnyű belezavarodni és nehezebb kiszűrni a hibát.
Jó szórakozást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Battlefield 6
- Borderlands 4
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Borsos árú alumíniumfelni? Nem, egy asztali PC!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3597
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest