- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
sedo
tag
válasz
alexy92 #8928 üzenetére
Először is, nagyon köszi a választ!
Másodszor pedig, megpróbálom értelmesen is feltenni a kérdést, mert elsőre ez úgy látszik meghaladta a képességeimet
Az alábbi képet nem én csináltam, de ezen látszik a lényeg: CPUID-ből én a Package hőmérsékletekre lennék kíváncsi A10-5800k esetén. Bár ezen a képen is látszik, hogy laza 111 celsiuson van az övé is, szóval gondolom az esetemben tapasztalható, terhelés alatti 120 fok is még normális lehet, de azért kíváncsi vagyok.
-
sedo
tag
A Turbo Core sztori így megoldódott, a win energiagazdálkodás volt rosszul beállítva.
Ha még a CPU mag hőfokokat meg tudná nézni nekem valaki terhelve és alapon, mondjuk CPUID-vel, (nem simán a CPU, hanem a magok, core vagy package, hol hogy írják) akkor azt is nagyon megköszönném
-
sedo
tag
Nyertél, gratulálok, és köszönöm. Annyira triviális, hogy nem is gondoltam rá.
Win energiagazdálkodás. De tök friss win, kivéve egy dolgot: Samsung SSD-khez használatos Magician lett futtatva. Létrehozott egy Samsung High Performance sémát és azt aktiválta. CPU fixen 100%. Baszki, ezt vajon azért, hogy ettől is gyorsabbnak tűnjön az SSD?
-
sedo
tag
Üdv!
Az vajon miért és hogyan lehet, hogy A10-5800k egy Asrock FM2A75 Pro4-M lapban, legfrissebb de teljesen default beállítású BIOS esetén simán Win8 64bit futtatása során (CPU-Z-n kívül semmi nem fut) 4000MHz-en megy és 3800-4200 között ugrál? Emlékeim szerint ugyan ebben a gépben Win7 64bit alatt próbálva simán visszalassult ilyenkor. Core Voltage 0,92 és 1,48 között változik, CPU terhelés pedig 0-1% között.
-
sedo
tag
Sziasztok!
A10-5800k próbálgatása kapcsán felmerült bennem pár kérdés, köszönöm előre is mindenkinek aki segít benne.
Alap beállításokkal szórakozom csak. Turbo Coret kikapcsolva oké, hogy nem emeli az órajelet és a feszt, viszont nem is csökkenti. Ez így van rendben, ilyenkor fixen megy az alap 3800-on (vagy ahova kézzel állítja az ember) és csókolom?
APM. Próbáltam utánaolvasni, a lényeg annyi, hogy húzás esetén ha az APU átlépné a megadott TDP-t akkor nem skáláz vissza?
És egyelőre számomra a legérdekesebb kérdés, a hőmérséklet. Gyári venti, Target Temperature 50 fok, venti Level 2-n. CPU hőmérséklet alapon 35, fél óra prime után max 68 fok. Ez számomra teljesen elfogadhatónak látszik. Azért megerősíthettek benne
Viszont, a magok hőmérsékletére vonatkozóan nem nagyon olvastam még infókat, azok nálam alapból valahol 40-50 fok körül vannak, de a fél óra prime után 120 fokot is írt rá. Aidával és CPUID-vel néztem a hőfokokat, szinte tökéletesen ugyan azt írta mind a kettő. Ez így normális, készítsem a porral oltót, vagy tök hülyeséget írnak a progik?Nagyon köszönöm
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Viccrovat
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android játékok topikja
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged