- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
l.skywalker #3950 üzenetére
Hat nem tudom. Annak se lenne sok ertelme, mert az elozmenyek szerint az a lenyeg hogy hol a teljesites helye, es nem a bongeszes helye.
Sportsdirect pl nem igy mukodik szerintem, es a bookdepository sem. Bar elobbi eseten olcsobb ha fontban fizetek, de valszeg azert mert az oldal a valtasnal csal egy kicsit, a bankom szamomra kedvezobben valtja a fontot
Igazabol leszarom, amennyit ir a vegen azt nezem arat. Ha megeri megveszem, ha nem nem. Ennyi. Csak erdekelt az amazonos megoldas miertje. -
cidalain
veterán
válasz
l.skywalker #3946 üzenetére
Nem hiszem, hogy tulporogtem, csak ezzel a gyakorlattal eddig sehol sem talalkoztam. Meglepett, es erdekelt a miertje.
Egyebkent meg elvbol fontos hogy ha igy van, akkor a kulonbozetet fizesse be a Nav-hoz, mert ha nem es megtartja, akkor tulajdonkeppen engem, es az orszagomat is meglopja... -
cidalain
veterán
Pl a sportsdirect-nel, bookdepository-nal ilyesmit nem tapasztaltam, mindketto EU-s ceg (meg egy darabig).
Viszont akkor az igy beszedett tobbletet at kellene adnia a NAV-nak, ha jol veszem le. Mert a nemet allamnak nem adhatja, maganal sem tarthatja. De mivel a kiallitott szamla nem jelenik meg magyar konyvelesben, a NAV nem lehet tisztaban hogy mennyi is az annyi, igy a ceg onbevallasa alapjan fizet, vagy nem. Kicsit homalyos ez igy. (Nem vitatkozom vele, csak megjegyzem.) -
cidalain
veterán
kicsit idekérdeznék:
miként lehetséges az, hogy a termék ára annak függvényében változik, hogy hova kérem?
megtaláltam a leírást az oldalon a VAT-ról, amiben leírja szépen, hogy a célország adójával számol.
ezt hogyan csinálhatja teljesen jogszerűen az Amazon? hogyan állíthat ki német cég németországban magyarországi áfakulccsal termékszámlát?
van magyarországi leányvállalata, és ilyenkor azzal kerülök üzleti kapcsolatba tulajdonképpen?
ha nem, akkor ezt hogy könyveli el a cég németországban? mi lesz a német és magyar áfa különbözet összegével, hova kerül?
a számlán ezt hogyan tüntetik fel?komolyan érdekel a téma, mert így önmagában rohadtul nem érzem ezt jogszerűnek. és abszolút nem egy bevett gyakorlat, semmilyen más online áruházban ilyennel még nem találkoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- Gitáros topic
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest