Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
amadeuxs
tag
Sziasztok,
hoznék egy little planet panorama próbálkozást, első ilyen próbálkozásom, köszönöm a kritikákat
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Nameste
üzenetére
Biztos szép hely, de elsőn a templom szerintem csak bezavar, második meg jó kis minimál lehetett volna de nem így... valszeg fekvő formátum jobban állna neki vagy nem tudom...
Más: én is bringáztam ma egy rövidet, ezek közül szerintetek valamelyiket meg lehet értelmesre vágni vagy kuka mind?
-
papaya
senior tag
válasz
bandhajon@
üzenetére
Sajnos, számomra mind a két kép értékelhetetlen.

A 22:00-ás rosszul komponált, életlen, bemozdult, a fák belógva, levágva, a kép dől, a fényes részek kiégve, a téma semmi.
A kislányról az FF sztem baromira nem jó döntés, pláne, hogy ő vidámabb, vmint gondolom nem szürke mintás felsőben van. Minek ezt ilyen drámaira venni
Az árnyékok elvesztek, vagy túl erősek, a tincsek szanaszét, az arc fénylik stb stb. Ha a szemet szeretted volna hangsúlyozni akkor máshogyan vágd meg, és úgy sem raknám FF-be, ráadásul photoshoppolni kellene úgy is erősen. Így ez max ha családi, akkor abba az albumba való, de akkor meg már maradhatna színesben...SZERINTEM!
-
bandhajon@
aktív tag
[link]
Na és még egy kép. -
Real_Necro
veterán
A további offolás/flame/trollkodás megy automata törlésre, kérem a társaságot összpontosítson a topic szerepkörére és ahhoz mérten nyilvánuljon meg!
Köszönöm -
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok hoztam egy képet én is

[link] -
grigo
őstag
Dohány utca, ff hangulat és még a szar is trendi hipszteres. Az a menő, nem lehet bukni vele.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
daniduke
üzenetére
A lábnyomos témából ki lehetett volna hozni valamit, de egész másképp nyúlnék hozzá: közelebbről, izgalmasabb szögből úgy, hogy a képet csak a beton töltse ki, és a mélységélességet olyan értékre, ahol néhány lábnyom még éles, a többi már elmosódott, de kivehető. Esetleg megtalálni azt a szöget, ahol a nyomok iránya is hozzáad valamilyen alakzatot, dinamikát a kompozícióhoz. És persze FF.
-
YM
senior tag
válasz
daniduke
üzenetére
Ha csak ez a cél

1. kép közepén vagy grafiti, ami elvonja a figyelmet, az ember próbál rájönni, hogy mit üzenhet, de nincs üzenete
2. megint értelmezhetetlen kép. Mi ez? Sífelvonó? Húsüzem?
3. benne áll a fotós a gazban egy random helyen
Neked biztos többet mond ez a kép 
4. valamit észrevettél de ennyi erővel lefényképezhettél volna egy üres Snickers csomagolást.Ide tényleg ezért posztolnak az emberek?

-
Balinov
titán
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Köszi srácok, elkonyvelem shit délnek, jogosan
-
daniduke
tag
Sziasztok!
Ismét hoztam pár képet, szedjétek szét

(/L) -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Balinov
üzenetére
Ez nekem csak egyszerű DOF játéknak / obi tesztnek tűnik. Nem igazán értem.
Ha DOF játékról van szó, akkor úgy komponáltam volna, hogy a többi rönk/oszlop átlósan fusson ki a képből a jobb felső sarok irányába. Jó megvezetést adott volna a tekintetnek. Így nagyon hangsúlyos a kép bal oldala. -
polcsa
aktív tag
Onnan jön elismerés, ahonnan nagyon nem számít rá az ember.

A Jófogás visszadobta a hirdetésem, mert szerintük nem én készítettem a képeket.
1-oly vf-2 2-oly vf-2 3-oly vf-2
he?De hiába írom nekik bele a hirdetésbe, hogy enyém fotó, megint visszadobták... csináljak direkt rosszabbat?
-
espista
senior tag
Köszönöm mindenkinek az építő kritikákat. Sajnos nem volt sok időm morfondírozni a beállításokon, mert nagyon gyorsan megy a látogatói csoport, meg hát nem is nagyon értek még hozzá. Majd egy év múlva újra megpróbálom.
-
contaxg
veterán
válasz
espista
üzenetére
Tök jó, hogy van egy csomó tudatos képkomponálás a képeiden.

1529 OK, de nem túl érdekes
1524 Más szögből nem fotóztad le? Pl.szemből, felülről?
1513,1512, 1486 1464 1452 Bármelyik jó lenne egy cikk mellé képriportként.
1480 Nálunk a szomszéd házon, szebb és öregebb lakat van.
1472 Kémény fával nálunk is van (szögesdrót 1461 is van)
1463 1445 Hát nem tudom....
1448 Fekvőben több környezettel nem lett volna jobb?Nekem a legütösebb az volt amikor ott jártunk, hogy egy csomó fiatal vittvirágot a kivégző helyre és ott imádkoztak. Ott nagy gombóc volt a torkomban.

(#40648) bigsee
Poén
de egy vicc csak egyszer vicc. -
torzo
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Ilyennek láttam, illetve ilyennek látta a kamera is. Nem rikító ez, ilyen élesek arrafelé a fények még felhős időben is.
A kő "homályossága" (inkább életlennek mondjuk fotósköröben az ilyet) ellen nem lehetett tenni, ha éles lenne, a téma és a háttér lenne életlen. Hyperfokálisra volt állítva. Ez nem UWA, hanem csak "sima" nagylátó.Ez pedig nem folyó, hanem fjord. Dagálykor befelé zúgott a víz, apálykor a tenger felé. A kamera egy kis beszögellésben volt, a fő sodrás aktuálisan jobbrók balra irányult, éppen dagály.
Na, azt hiszem, több magyarázat már nem kell. Ha nem tetszik, akkor nem jó, aztán kész.
-
grigo
őstag
válasz
espista
üzenetére
Bár nem vagyok művész úr, hogy itt oktassak a semmire de szerintem van benne amit ne törölj, már csak emlék miatt se.
Tetszene a 1513 hangulata emberek nélkül.
Tetszene a 1464 és 1452 ha ráerőszakoltad volna a szimmetriát és kicsit valahogy drámaibbá gyúrod az egész hatását. Valahogy kiabált egy hang benne, hogy lépj már egyet balra!!!!
Ezeknél azért rosszabb, és minőségileg is voltak már itt rosszabb képek, szerintem tőlem is (nem mintha olyan mérce lennék).
1448 1461 1463 1472 1529 nálam bukó, szerintem lehúzzák az albumod de ez a te albumod, a te emlékedetEgész egyszerűen ott jártál mint turista és ezeket tudtad meglőni, aztán ennyi.
Egy pár emléknek jó, nem lehet minden képpel világ megváltani és mindennel kifejezni valamit, szerintem ne kenődj el. És ne felejtsük el, hogy ez nem haladó topic, legalább is névben. -
torzo
őstag
válasz
espista
üzenetére
A monokrómokból kettő tűrhető.
A színes expot itt semmi sem indokolja, sőt!
Sokkal kontrasztosabb felvételeket készítenék és sokkal szűkebb rekesszel, hogy minden éles legyen.
Lakat, krematórium kémény, szögesdrót, ezek totál kukák. Az őrbódékat is másképpen lőném, így nagyon semmitmondóak, laposak.
A hervadt rózsa pedig semmit sem árul el. Olyan, mintha csak leejtették és ott felejtették volna.Szóval ez képriport lenne, vagy mi. A képeket valami közös gondolatnak össze kellene kötnie, itt nekem ez teljesen hiányzik.
Ja, ahogy Ropi mester írja. Turista fotók.
-
espista
senior tag
Sziasztok! Erről a pár képről mondanátok véleményt, tanácsot: flickr
-
torzo
őstag
válasz
matyi012345
üzenetére
Ja, tudom én ezt, csak még időnként elfelejtem.

Amúgy köszi.
-
matyi012345
őstag
-
torzo
őstag
Na! Még egy ma estére, aztán eldugulok.

Az optikát nem érdemes szidni, mert ez egy remek darab (C24-105/4).
A felvétel este 10 körül készült. Ha nem lett volna borongós, még ragyogó napsütést látnátok rajta. -
torzo
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Húú, de szigorú teccik lenni! Legközelebb majd jobban igyekszem.

Az obi nekem sem jön be. Mondom, hamarosan megválok tőle. Most erre futotta, illetve tesztekben sokat dicsért optikáról van szó. Csalódás.

-
torzo
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Netán ez már tetszene?

-
torzo
őstag
válasz
Balinov
üzenetére
Köszi Bali!
Nem nyúltam én semmilyen színhez. Mondom, csak kontraszttal játszottam. És teljesen igaz, egészen máűsok az északi fények. Minden élesebb, erőteljesebb. Most jártam először ennyire északon. Hihetetlen volt ez az egész éjszaka világos. Hogy este 8-tól éjjel egyig vannak a legf@szább fények. Teljesen hulla lettem a végére, mert alvás szinte nuku.
Az életlenségről. Az az érzésem, ez az optika nem sokáig lesz nálam. Nem vagyok vele elégedett. Persze nem lehet elvárni tőle a N 14-24 színvonalát, de akkor sem tetszik.
Erős CA és gyenge rajz a sarkokban és valahogy nem elég éles ez az obi (Tokina 11-20/2.8).
Majd váltok C16-35/4-re, azzal ilyen gond nincs.A pávás képed nagyon tetszik. Persze lehetne nyafogni, hogy szimmetria-szimmetria, de nekem így is jó, így is szép.
Korábban voltak fotóim a nevezett megosztó oldalakon, de lejöttem róluk egy barom miatt. Állandóan nagyon-nagyon zavaró kommentjei voltak, untam már.
-
Real_Necro
veterán
Elsőre azt gondoltam zuhan a Hold...

100%-ban nekem nem tetszik a kép. Nagyon el vannak veszve a részletek, elmosódott az egész táj. Mi az a sok fehér pötty a kövön? Miért nem raktad kicsit harmadolóba? Szép a táj meg minden, de nincs semmi "alapkő", ahonnan elindulna a tekintetem.
-
Balinov
titán
fasza, egyszer lattam hasonlot (csak joval kisebbet) Donegalban, csak akkor meg a dk5+kitobi volt, azzal meg nem sok eselyem lett volna, kb akkor kezdtem kompakt utan tukrossel kepelni.
2 eszrevetelem lenne, a jobb oldali domb zold tisztasan feltunobb, de ott mintha termeszetellenesen zoldnek hat a zold..Valszeg csak a lapos kalibralatlan kijelzoje, vagy ugyanaz, mint amivel engem szoktatok regen gyanusitani, hogy Bali, tulhuztad a zoldet, holott lof**t, csak ennyire eszakon picit masok a fenyek.
Nade ami jobban zavar, az az lenne, hogy valahogy abban a savban nagyon szoft az elesseg..Szerintem pont az ilyen jellegu "Grand vistas" tajkepnel all marha jol a front to back elesseg..
A 3ik, nem konkretan kephez kapcsolodo eszrevetelt mar regebben meg akartam ejteni, miert nem linkelsz mar vegre flikkerrol, 500px-rol, google photos albumrol???
Na, hogy ne csak a pofam jarjon, van egy kep is. Kivancsi vagyok hogy szeditek szet (nyilvan nem tokeletes, en is tudom).
Amit en latok, madar picit centerben van, de talan nem szarshiftdel, mert picit az egesz páva teste jobbra fordul,, nameg igyekeztem a toltsuk ki a kockat a targyal (fll'da frém) kovetni. Fu is lehetne alatta kicsit elesebb, de nem banom, nem az a fo tema
udv
B -
torzo
őstag
Ami felül látszik, az a napudvar. Ritka jelenség mifelénk.
(A kép nem itthon készült.) -
torzo
őstag
válasz
Magnum_
üzenetére
Figyi!
Egy ilyen szép nő a kép természetes főtémája. Akkor pedig ilyen részletgazdag és virító háttér, meg mindenféle nem odavaló tárgyak a közelében nemhogy szükségtelenek, de nagyon zavaróak.
Ha mindenképpen virágot akarsz mögé (minek????), akkor jóval hátrébb a hátteret, hogy mosódjon.
Téma táv : háttértáv legalább 1:3 legyen!A napszak sem jó. Erős árnyék az arcon, durva ez a fény. Deríteni kellett volna vakuval. És sokkal, de sokkal homogénebb és mosottabb hátteret!
-
Csari93
aktív tag
válasz
Magnum_
üzenetére
A Yongnuo-ról már megvagy.
A háttér, tehát a kép lényegtelenebb része tetszik, jók a színek, állatok az esőcseppek, viszont szerintem a kompozíció rossz olyan szempontból, hogy túl kevés látszik az autóból, nekem jobban tetszene, ha alul felül komplett lenne az autó, meg szélességében is legalább félig.
Tudom, úgy gyengébb lenne a háttér, viszont nem szorulna ennyire perifériára az autó, ahol ráadásul nagyon csúnyán torít az obi. Ja meg a színeshez kicsit sok ez a vignette szerintem, de bal oldalt jól áll, csak a kocsinak nem. -
Balinov
titán
válasz
DonaTTT
üzenetére
otletes, nekem tetszik, a szivar meg marha jo 5let. mibol van? fustolopalca?
2 apro eszrevetel. figurat meg egy picit jobbra komponaltam volna, meg utomunkaban egy hangyabokanyi szelektiv vilagositas is lehet, jot tenne a figuranak ( talan meg 0.5FE-nyi sem, tenyleg csak picur)
-
copass
veterán
1. toka, szem, arc, szörnyű előnytelen kép, fény rossz
2. fény szintén rossz, póz még csak csak
3. póz rossz, váll beleér az állába, fény rossz, deríteni kellett volna jobbról
4. alexpós, nem tudom értelmezni
5. nem highkey, simán kiégett
6. alexpós, de ff-ben lehetne játszani velede studiónál f8 iso 100 1/160
-
matyi012345
őstag
Nem jobb.
Nagyon gyenge a világítás, esetlen a vágás, tartás. Végig kéne menned az alap világítási tablókon és azokból kiindulni. Retus se jó. Az ellenfény kiemeli a hajat ami viszont keszekusza, nincs javítva utólag az sem. Háttérre egyáltalán nem figyeltél, nincs megtervezve, stb.. lehetne sorolni de a világítás és a koncepció hiányából fakad a legtöbb hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Nem tudom eldönteni, hogy dől vagy nemdől.

), az a fajta akit illik szénné fotózni akkoris, ha csak egy lyukkamerád van