- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- iPhone topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
"Szerencsére odáig nem jutottunk még el, hogy a mikrók grillező funkciója, a mosógép nagyobb centrifugálási fokozata vagy a sütők légkeverése is havidíjassá váljon"
Az Electrolux szaritogepunkon van 3 program amit csak regisztralt felhasznalok erhetnek el akkor ha a gep az interneten log.
Innen mar csak egy lepes...
-
Sanya
nagyúr
válasz
Synthwave #113 üzenetére
Dolgoztam razer Copperhead egerekkel, kb 10 darab volt a cégnél: mindegyik rossz volt. Vagy a szoftvert nem tettük fel, de állandóan resetelte a pozícióját és felkerült 1:1-be (bal felső sarok). Akkor cseréltem le logitechre. Az jobb volt, míg meg nem szereltem (mx master). Aztán mx anywhere, azt is megszereltem. Most mx master 3 és mx anywhere 3s van, remélem ezekhez nem kell hozzányúljak, mert instant kuka
-
azbest
félisten
válasz
LurkerSheik #122 üzenetére
így van, más szenzor van benne, nem infravörös, hanem látható fényű. A burkolat összeszerelése is sokkal hitványabb. Egyedül az okozhat zavart, hogy az eredetiből is van több változat és ezért nem jó viszonyítási pont, hogy milyen a dongle kinézete például, mert eredetiben is csináltak olyan kinézetű változatot is.
-
-
ddekany
veterán
"#1 Kínai hamis Logitech ? Ugyan.
Ugyanannak a gyártósornak a Logitech logó nélküli változata.
Vegyed nyugodtan"
Ó, hát mindig lehet még lejjebb adni azt a minőség kontrollt. Azon a szinten én már azon se lepődnék meg, ha utólag kiderül, hogy rákos leszel ha megfogod, mert hol nem szarják le, ha kiderül, ők eleve noname-ek, meg már nem is léteznek...
-
gejala
őstag
-
btprg
senior tag
válasz
Synthwave #95 üzenetére
Lehet itt magas lóról osztani az észt, én a saját tapasztalatom alapján mondtam véleményt. Kb 30 éve számítógépezek, majdnem az elejétől kezdve használtam egeret, és eddig nem emlékszem hogy akár faternek (mikor még kicsi voltam), akár nekem kellett volna azért új egeret vennem, mert az előző tönkrement.
Most éppen egy Logitech M-BB48 golyós USB-s egerem van (ez a párosítás azért nem a leggyakoribb), ezt kb. 10 éve használom napi szinten, és alapból használtan vettem Vaterán.
Az előző munkahelyemen egy A4tech NetEasy vagy mi a bánat PS2-est használtam, szintén használtan véve (gyerekkoromban volt egy olyanunk, csak egyszer valaki játék közben mérges lett és úgy az asztalhoz csapta hogy széttört, nagyon szerettem, ezért vadásztam egyet), szintén sok év használat után most is ott van még és működik.
Persze lehet hogy csak szerencsém volt, vagy nem vagyok elég nagy kocka XD -
Jól el vagy tévedve te is.
a divatmárkáknál olcsóbban nem a minőséget fizeted meg hanem a designt. Designhoz minőség csak az abszolút csúcsáras termékeknél van. Az 1-200 usd-s cipők nem azok.
Egy Michael Kors Olympia cipő is teljes áron vagy 100k, de a csajok imádják, legyen az bármilyen minőség, mert kurva jól néz ki. -
Dißnäëß
nagyúr
Lamentálunk itt az egereken, de azért látjuk, a corporate greed és a "bean counters" mentalitás miket tud produkálni..
You own nothing and you will be happy..
Gyűjtsétek a HDD-ket, flac-okat, mkv-ket, éssatöbbi, feleim.
Meg most már az egereket is.Mondjuk pontleszarom a Logi-t, amíg egy ultrafasza Trust-on nyomom
#1 Kínai hamis Logitech ? Ugyan.
Ugyanannak a gyártósornak a Logitech logó nélküli változata.
Vegyed nyugodtanAhogy a Nike Adidas stb stb póló is ugyanaz az olcsó random indiai filippínó stb üzemi, mint a logó nélküli verzió..
Ma ami nem Kínában készül, na az a hamis.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Synthwave #113 üzenetére
Jo hat te ezt mondod, en meg azt.
"valamilyen más korrekt rádiót"
Na mar leptunk a lightspeedet vero dzsunkakrol?"Teljesen mindegy az elmélet, mert a gyakorlat ez."
A technologiai elonyt es a top mezonyhoz tartozast ez nem invalidalja, csak azert mert Zoli nem veszi eszre a kulonbseget az Aliexpresses egerevel. Ezert vannak a szamok.Mondom, szerintem nezz ki a buborekbol es probalj atlepni a zsigeres Logitech utalatbol, mert mas nem latszik a hsz-eken, topikrol topikra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #112 üzenetére
Aham. Nem. Tehát a közeledben nem volt egy sem. De szeretnél megvilágosítani a témában. Értem.
Mintha egy RTINGS (vagy 100 internetesből 97) lista bármit is jelentene. rofl
Mondd azt, hogy lövésed sincs a témáról úgy, hogy nem mondod, hogy lövésed sincs a témáról. Check. Arra viszont lazán pénzt tennék, hogy vakteszten meg nem mondanád, hogy Lightspeedet használsz-e vagy valamilyen más korrekt rádiót. Mert nem is lehet, de 240 Hz alatt főleg nem.
De az értelmező olvasás sem az igazi. Nem azt írtam, hogy az utolsó kínai dzsunka is Lightspeed szinten van, hanem ezt, hogy manapság már olyan hardver van ezekben is, hogy nem lesz szűk keresztmetszet abban, hogy világklasszis szinten játssz. Teljesen mindegy az elmélet, mert a gyakorlat ez. Effektíve vezetékes szint a legtöbb, már kifejezetten keresni kell azokat a gyártókat, amiknél nem ez van (pl. SteelSeries, Corsair, de mondjuk az ASUS SpeedNOVA-ja már nyugodtan vehető). A forma, méret, tömeg és kapcsolók tizenötször fontosabbak. A gyakorlatban. Szintetikus mérésekben meg a nagyobb polling rate + MotionSync, akkor lesznek igazán szép gráfok.
A te állításod különben sem az volt, hogy felsőkategóriás kapcsolat a Lightspeed, mert azt nem vitattam volna. Azt írtad, a legjobb. Ami már nem igaz. A GPW idejében még az volt. Sőt, az egyetlen kompetens rádió volt. Ez lett volna a 2018, ugye.
Azt viszont a GPW-nek köszönhetjük, hogy a konkurencia összekapta magát, és elhúzott a Logitech mellett. És itt nem csak a hardvert értem (a HERO fullos szenzorcsalád, elképesztően alacsony fogyasztással, és a Lightspeed is zsír), hanem a konkrét termékkínálatot és a modern igénylefedést. Mert amit a Logitech virított a GPW/GPX mellett/után, az valami siralom, és ha kicsit is behatóbban ismernéd a piacot mind infók, mindpedig elsőkézbeli tapasztalat alapján, akkor most nem kellene feleslegesen wall of textet írnom.
Egy egész jó méricskélős videó, de részemről ezzel befejeztem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #106 üzenetére
"Ebbol mennyi mennyi Logitech?"
Csak most van három. Meg egy trackball, de az nem számít. Előtte volt öt. Ha a hulladékokat nem számoljuk, mert akkor még volt egy-kettő. Versenyszerűen játszottam arena shootert, egész eredményesen. Megfelel?
Hát neked mennyi Pulsar, G-Wolves, Vaxee, Endgame Gear, Razer, Cooler Master, SteelSeries, Microsoft, Corsair, Keychron, Sprime vagy Ninox volt? Apukád erősebb, mint az enyém?
-----------------------------------------------------------
(#107) Sanya: Nem tudom, ezt honnan szedted, de napi használatra teljesen megfelel a 144. A csőlátású zöldség nem.
-
ddekany
veterán
Én hitetlen vagyok már... Mert van némi tapasztalatom átlagfelhasználókkal. Azok bakker, szinte semmit nem érzékelnek, de még akkor se, ha mondod, hogy te jó ég, mi van ezzel, megcsinálom. "Tényleg? Hm... Hagyjad, én nem látom/hallom/érzem...". Én meg kb.
És aztán jönnek ezek a kimaxolt ilyen pro géming dolog. A kettő közti meg földrésznyi szakadék. Persze, vannak eltérések emberek közt, meg kifinomulhatnak érzéket ha valaki másra fokuszál az életében, de azért na, mind kettő csoport ugyan az a faj. Ezért hiszem, hogy 90%-ban ezek placebó dolgok. Számokat nézegetünk, aztán lehet, hogy a rögös valóságban valami a láncban rádob 50ms késleltetést, mert sz*rt bele valamelyik gyártó, ám amíg nem tudja a felhasználó (mert hiszen nem írja ki neki semmi), addig boldog.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Synthwave #102 üzenetére
Pontosan, ettol vagy elvakult es elsz a buborekban.
"több cucc járt a kezeim között"
Ebbol mennyi mennyi Logitech?"Mondjuk az is érdekes, hogy "le vagyok ragadva", pedig pont én mondom, hogy 2018-cal szembenően ma már nem a Lightspeed a top"
Aham, tehat a fenti TOP10 listaban hol vannak a "kínai vadismeretlen "dzsunkák" amikben ilyen latency van? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az 1kHz+ nem a gyakorlatilag elhanyagolhatóan alacsonyabb késleltetés miatt jobb, és egyebek* mellett 360 vagy több Hz-es monitor is kell hozzá, hogy lehessen belőle valamennyit profitálni.
De a lényeg az volt, hogy a Lightspeed sehogy sem piacvezető már.
*:combos, minimum hatmagos, fejlett IPC-jű proci; natív, közvetlenül CPU-hoz tartozó USB 3.x port XHCI módban, és ugyanazon a hubon ne osztozzon az egér más high-polling eszközzel; minimum 1800 cpi, de 4/8 kHz-hez javallott a 3200 cpi; rendesen karban tartott operációs rendszer; játék, ami támogatja a sub-frame inputot; a képfrissítési ráta értékével megegyező vagy magasabb frame rate; fiziológiai alkalmasság a különbség érzékelésére (hiszen tudjuk, hogy még olyan is van, aki egy monitoron 60 és 120 Hz közti, igencsak ordas különbséget sem igazán látja vagy érzi, nemhogy ilyesmit)
-
ddekany
veterán
De amúgy 1 VS 2 ezred másodperc? Az még számít emberi lénynek?
Eközben ott a tárgyalt egér, ami irodai munkára nem felelt meg akkora fos a felbontása, meg még rengeteg észbontóan elcseszett paraméterekkel rendelkező termék, amik meg simán átcsúsznak a review-kon! Szóval akkor van 99% aki vak/süket/mozgássérül, és van 1% cyborg, és akkor én meg állok értetlenül középen egyedül, hogy segítség hova kerültem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az mindegy. Tudod, Logitech az Isten. Főleg akkor, ha nem.
De az tetszik, hogy olyannak mondja a leragadtál dolgot, akinek 2007 óta egyik hobbija az egerek, napi szinten aktív a témában, és valszeg. csak az elmúlt három évben több cucc járt a kezei között, mint neki egész életében.
Mondjuk az is érdekes, hogy "le vagyok ragadva", pedig pont én mondom, hogy 2018-cal szembenően ma már nem a Lightspeed a top, de mindegy, ez már részletkérdés, ilyeneken nem akadunk fenn.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #85 üzenetére
Nyugi, így sem érné meg neked.
------------------------------------------------------------
(#71) btprg: Végülis abban igazad van, hogy lehet véleményt formálni a piac behatóbb ismerete és a saját dobozból való kitekintés nélkül is. Én mondjuk annyira nem szeretem ezt csinálni, mert nem szül túlságosan acélos eredményt, de kinek mi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #79 üzenetére
Vagy bármilyen más értelmes wirelesst.
A Lightspeed már régóta nem piacvezető, és általában már az utolsó, kínai vadismeretlen "dzsunkában" is olyan 2,4 GHz van, amivel world rank #1-re lövöd magad bármikor, mert nem az lesz a szűk keresztmetszet.
-------------------------------------------------------------------------
(#78) Hieronymus: Egyre kevesebben. A döntő többség már régen wirelesst használ, beleértve a high skillereket, semi-prókat és prókat is. Nyilván nem egy M705-tel.
-
ddekany
veterán
Én is a saját adó-vevőjével próbáltam. A titok nyitja az lehet, hogy a legtöbb ember alapértelmezésen hagyja a Windows egér beállításait, és ott talán még tudott 1 px-eket elmozdulni. De akinek ment, ő olyan aki szinte csak az újával mozgatja az egeret, szóval eléggé gyorsra állítja. És ki számít rá, hogy ezt 2023-ban olyan alacsony DPI-vel menjen egy 16e Ft-s egér, hogy erre már nincs benne tartalék. De hát cseréltem M650-re, azóta boldogság van. Amíg be nem krepál. Lutri minden.
-
HThomas
őstag
Nekem egy régi VX Revolution csinált hasonlót, tök jól működött, aztán egyszer csak elkezdett ugrálni a pointer. Lehet, hogy az egér makkant meg, vagy valami zavarta, nem mindig produkálta a hibát. A Unifying vevőegység óta nem tapasztaltam ilyet egyik Logitech egérrel sem.
-
cucka
addikt
Kb. alapbeállításon van az egér. A lényeg, hogy az m705 nálam ugyanúgy működik, mint a többi logitech egerem, nem érzékeltem semmilyen különbséget.
Lehet, az a titok nyitja, hogy a saját vevőegységükkel használom, nem bluetooth-on, és nincs feltéve semmilyen logitech szoftver, ami bekavarhat esetleg. -
ddekany
veterán
Akkor itt már kapásból 2 embernek van egyedi hibája, ami elég meglepő, mert még csak nem is az az egér a fórum témája. Lehet csak viszonylag lassúra van állítva az egered, esetleg "rámutatás pontosságának javítása"-val kombinálva. Vagy nem érzékeled, hogy több pixeleket ugrik, mert csak nagy dolgokra mutogatsz.
-
TESCO-Zsömle
titán
Az egész elképzeléssel az a baj, hogy ha úgy akarják megcsinálni, hogy az embereknek megérje, akkor a cégnek nem fogja. Nekem pl akkor és úgy érné meg mondjuk havi 5 ezret fizetni egy amúgy 50 ezres egérért, ha:
1 - Nem kell előre leszurkolni az 50 ezret
2 - 24 órás kérdés nélküli csere, vagyis ők küldik előre az újat 24 órán belül, ami után nekem van mondjuk egy hetem küldeni a rosszat. Akkor is, ha csak a burkolat kopott meg.
Ez így talán megérné intenzív használat mellett. Egyéb iránt ott van 50-ért tucat másik jófajta gyártó terméke. -
törölt tag
Én, amióta (sok éve) Linux-ra váltottam, használni sem tudom, mert valami fura módon a Gnome DE esetében minden kattintásnál egy másik ablakba helyezi át a fókuszt és abban kattint.
Sokáig azt hittem a Linux-al van gond, mire több év, több gép és több distro után rájöttem, hogy az M705 csinálja.
Azóta vagy 10 különböző egér járt már a gépeimen, de egyik sem csinált ilyet vagy akár hasonlót.
Valahol a szekrény mélyén van már az M705.Mondjuk egy másik bosszantó Logi dolog, hogy az olcsóbb irodai, vezetékes egereiken olyan bóvli és merev vezetékre váltottak, amire anno öreganyám a mosott ruhákat teregette.
Elengeded az egeret és centimétereket megy még a pointer a képernyőn, mert a vezeték odébbnyomja. -
Gargouille
őstag
"Talán energia takarékosságból alacsony felbontáson működtetik, vagy nem tudom."
Igen, nekem is erős a gyanúm, hogy valami ilyesmi van a háttérben. El tudom képzelni, hogy lehet ez nem tömeges jelenség csak néhányunknál tapasztalható fogalmam sincs milyen okból. Engem azért bosszantott, mert 25 éve a sima golyós egereknél se tapasztaltam ilyet, pedig az lényegesen primitívebb technika volt, mint az optikai egerek és azokkal sem volt sosem ilyen gondom régebben, csak pár éve tapasztaltam először. Nem értettem, hogy ez hogyan fordulhat elő, hiszen már egy tök kiforrott dologról van szó kizárt, hogy ennyire szar egeret gyártsanak, ezért gyanakodtam a felületre. De igazából máig nem tudom pontosan mi okozta.Ez az M650 viszont jó egér, kényelmes is meg jó is használni, ráadásul én egy sima tölthető ceruza akkuval használom, ezzel több mint fél évet kibír egy töltéssel. Majd a tartóssága lesz kérdéses.
-
ddekany
veterán
válasz
Gargouille #80 üzenetére
Talán energia takarékosságból alacsony felbontáson működtetik, vagy nem tudom. Ami még durva, hogy a termék alatti kommentekben senki nem említi ezt az "apróságot", meg tesztekben se futottam bele. Pedig első pillanatban is megütött, hogy de kellemetlen/furcsa valami, és aztán konkrétan nehéz volt pl. videóvágó idővonalon apróságokra rákattintani.
-
ddekany
veterán
válasz
Hieronymus #78 üzenetére
Nem véletlenszerűen akadozott, hanem ahogy írtam (mint ha alacsony DPI lenne), meg két erősen különböző gépen is kipróbáltam, amik másik helyiségben vannak.
-
Gargouille
őstag
"M705 kis ugrásokkal mozog, M650 meg simán. Ilyen értelemben ugrál?"
Igen, erre gondoltam. Előtte olcsóbb vezetékes és wireless logitech-ek voltak és valahogy egy idő után tűnt fel csak ez a jelenség. Eleinte arra gyanakodtam, hogy a felület nem jó, amin használom az egeret és elkezdtem mindenféle felületen tesztelni (papír, asztallap, különböző mintás felületek) de konstans ugyanez volt. Az a fura, hogy az olcsó logitech vezetékes egerekkel is (van egy pár itthon). Aztán a végén vettem egy M650-et, ez nem csinálja. Ezt most egy IKEA-s egérpadon használom amúgy, ami tök fekete, semmi extra. Igazából magam sem értem miért van/volt ez az ugrálás, mert úgy emlékszem 8-10 éve még nem volt ilyen problémám semmilyen egérrel.
-
-
ddekany
veterán
válasz
Gargouille #76 üzenetére
"és nem ugrabugrál a kurzor"
Lásd #74: M705 kis ugrásokkal mozog, M650 meg simán. Ilyen értelemben ugrál? Mert akkor ezek szerint ez gyakori gond vezetéknélküli egereknél? -
Gargouille
őstag
A minőségről személyes tapasztalat, hogy egy Logitech Signature M650-t nyúzok már vagy 1.5 éve, eddig - lekopogom - nincs semmi baja. Tudom, ez nem nagy idő, de bízom benne sokáig bírja. Nálam állandó hiszti az egér, mert napi átlagban 10-12 órát használom és valami tartósat és jót kerestem, csak nagyon szűk volt a kínálat végül ezért kötöttem ki emellett, mert olyat akartam ami vezeték nélküli, cserélhető akkus, silent klikkes és nem ugrabugrál a kurzor.
-
azbest
félisten
a legutóbbi 5ből nem tudom még működik-e bármelyik, mert többet is visszaadtak, hogy rossz lett a gombja vagy elveszti a kapcsolatot a géppel. Az előző évjáratosokból is volt már néhány rossz. A több évesek tartják magukat egész jól. Vagy 20-30 darab alapján.
Ahogy néztem talán 3-4 hardver változat is járt már nálunk, az újabbak nem előnyükre "fejlődtek", hanem vissza. Azért is rendeltem kínából egy hamisat, mert nem akartam már elhinni, hogy ennyire szar, hátha a magyar boltból sikerült hamisba nyúlni. De a hamis tényleg kicsit különbözik (főleg a szenzora más), az eleve gagyin van összeszerelve is, bár ránézésre, tapintásra nem nagy a különbség.
-
ddekany
veterán
Nem is feltétlenül az ár számít. Káosz van, néha alapvető elvárások nem teljesülnek. Pl. Logitech Marathon M705 vezetéknélküli, ~16e. Az annyira alacsony felbontáson megy, hogy szokványos monitoron több pixeleseket ugrik ha finoman próbálsz valamire rámutatni, hacsak nem relatív lassúra állítod Windows, "rámutatás pontosságának javítása"-val kombinálva. Kipróbáltam másik gépen, tököltem driverrerl, stb, de ilyen! Ekkora inkompetens és/vagy fillérb*szó állatokat... Az ősi ~800 dpi-s egerekkel sem tapasztaltam ilyet. Elálltam, csere Logi M650-ra, ami u.a. a kategória, és az meg teljesen jó (és 0 hangja van a kattintásnak, görgetésnek, ami extra). Mert csak. Káosz.
-
Ha naponta tönkremegy egy egér, másnap jön az új, vagy ezt hogy kell érteni?
-
btprg
senior tag
Na mert milyen rossz az az M185? A munkahelyen nálunk csak olyanok vannak, kényelmes használni, még egy se ment tönkre, de legalább napi használat mellett több mint fél évig bírja egy darab AA elemmel. FPS-t 0-24-ben játszani persze lehet hogy nem jó.
Meg úgy általában nem értem ezt az egéren való kínlódást, 10+ éve napi szinten használt egerek se nagyon szoktak tönkre menni, még ilyen A4tech szintű se, pedig az tuti nem a legmárkásabb.A cikkhez: a vásárlóknak bojkottálnia kell az ilyen pofátlan gyártókat, vagy legalábbis az ilyen előfizetéses termékeiket, aztán akkor nem lesz ilyen. Amíg van hülye aki hagyja magát lehúzni, addig lesz ilyen.
-
core2trio
tag
Látom sokaknál kiverte a biztit az 5let. Egyértelműen bizarr, és rossz az irány.
A másik beépített időzített csapás a "tapintás javító bevonat" , na aki azt kitalálta szintén belökhető a vérnyulak közé... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Hieronymus #54 üzenetére
Igen, hát ez nem az egér lesz.
-
Laslow
senior tag
Az ECCO cipóket én és a feleségem 5-7 évente cseréljük (télit és átmenetit is). Az Adidas átmeneti cipőim ezzel szemben 11 hónapot bírtak, ezért tavaly visszatértem a drágább ECCO-hoz. Igaz, mi csak járunk bennük, nem sportolunk.
Persze az is igaz, hogy ennyi idő alatt megunhatja az ember a cipőjét, Adidasból meg minden évben lehet (kell) újat venni, változatosság. Csak hát mi utálunk cipőt vásárolni...
Egérből legalább egy évtizede Logi M185-öket használok munkára. 3 évente tönkremegy a gombja, akkor kell újat vennem. A legutolsót 3 év garival vettem, jól elraktam a garanciapapírt, mert tudom, hogy az is menetrendszerűen tönkre fog menni. Olcsó, de amúgy megteszi arra a néhány évre. Legalább tudom, hogy egérből mit kell rendelni, cipőből meg keresgélni, próbálgatni - az azért macerásabb. -
janeszgol
félisten
-
Laslow
senior tag
Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Lacoste cipő mind szimpla divatmárka, nem pedig minőség. Ilyen cipőt hordani egyszerűen csak azt jelenti, hogy hé, nézzétek, én ezt is meg tudom fizetni, nem csak a húszezres kommersz Adidast, de ezek a magasabbra pozicionált márkanévtől drágák, nem pedig a minőségtől, tartósságtól.
Vegyél egy ECCO cipőt, kapni a nagyobb plázákban, az 5 év múlva is a lábadon lesz! -
noss
tag
válasz
Gargouille #20 üzenetére
Már magért az ötletért bekergetném meztelenül egy kaktuszerdőbe.
úúú pontosan ilyesmit gondoltam, de nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni,
csak drasztikusabb megoldások jártak a fejemben.. -
válasz
Synthwave #52 üzenetére
Van aki a kényelem felárát megfizeti. Ez nem az ördögtől származó ötlet.
Nyilván az ülésfűtés havidíja baromian rossz ötlet. Az egér bérlése számomra sem értelmes megoldás.
Viszont van olyan szoftver és hardver, amire nincs tartósan szükségem. A bérlés járhatóbb út, mint a lopás vagy vásárlás.
A vállalkozások esetében egyszerű a számolás. Ha a többlet kifizetés alacsonyabb, mint a bevétel növekedés, akkor mindenképpen megéri, Ha nem lehetséges önerőből megfinanszírozni a fejlesztést. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Hieronymus #51 üzenetére
Na ja, csak itt egy egérről beszélünk, aminél totál értelmetlen szoftverért fizetni, ha egyszer már megvetted. Még maga az ötlet is nevetséges, ahogy a bérbe adásé is.
-
Felénk a cégek tipikusan kávéfőzőgépeket szoktak bérelni. Nagyon vízköves erre a víz.
Egyszerűbb bérelni a gépeket. Nem kell törődni a karbantartással. Hetente 1-2 alkalommal van kávé, tej, cukor kiszállítás. Akkor havonta egyszer automatikusan cserélik a filterkávé gépeket. Ha baj van a géppel, akkor a lehető leggyorsabban cserélik.A cégeknek nem kerül többe a bérlés, mintha megvásárolnák. Karbantartani mind a két esetben szükséges. A szakszerűtlen karbantartás megrövidíti az üzemidőt. Az irodákban amúgy sincs ember aki megcsinálná.
A szoftverek mennyiségi licencének használata is bérlés jellegű tevékenység. Nem kell egyszerre az összes licencet megvásárolni. Mindig annyi után kell fizetni, amennyi használatban van.
-
gabor7th
addikt
Nem tudnak új, hasznos terméket a piacra dobni, hát fizess újra és újra a meglevőlért... ez sok tech cég ötlete.
-
törölt tag
Nagyon messze vannak az orok elettol. Valamikor evekkel ezelott valtottak 5V-rol 3.3V-os MCU-ra, amit a jelenlegi konstrukcioban nem birnak azok a switchek amiket hasznalnak, igy ido elott megpurcannak hiaba vannak sok millio clickre hitelesitve. Volt m570-em es MX Ergo-m is, mindkettoben megpusztult a switch ido elott, de mar garancia utan. Mindkettoben kicsereltem a switcheket, de az Ergo utan inkabb valtottam egy gagyi kinaira, mert egy ennyire draga egernel nem vagyok hajlando switcheket forrasztgatni.
Ha valakit erdekel a tema komolyabban valaki egy teljes oranyi YouTube videot keszitett a temaban.
-
sh4d0w
félisten
Na varjal, a no a kovetkezoket kepzelte el az "orok egerrol": megveszed $200-ert, telepited a vezerloprogramot, mert anelkul levelnehezek, majd a partnerhalozatuktol vehetsz alkatreszeket, ha vmi elb.szodik az egerben, cserebe termeszetesen havidijat fizetsz azert, hogy mukodjon az egered. Tehat nem kapsz semmit sem a horribilis bekerulesi penzert, sem az elofizetesert.
Philip K. Dick se talalhatott volna ki jobbat.
-
Reggie0
félisten
válasz
Döglött Róka #44 üzenetére
Nekem ez mar par eve birja, pedig napi 12 orat hasznalva van. De teny az en kezemen meg egy borkemenyedes sincs, ami jobban megterhelne.
-
peppa
tag
válasz
Busterftw #29 üzenetére
Szintén zenész!
Nagyon megszerettem munkára a vezetékes G403 (32e Ft ma) egeret gaming alátéten. Nem ugrál a kurzor szépen, folyamatosan, precízen megy. 4 éve már biztosan ezt használom hiba nélkül, de a kisebb szériás G203 (13e Ft) egérrel is hasonló a tapasztalat másoknál a cégnél, nekem az nem volt ennyire kényelmes. Szerintem ezek minőségi termékek. -
bambano
titán
amíg van a piacon egy rakás másik egér, ami megfelel, addig nyugodtan vezessék be.
engem nem zavar, én még emlékszem, hogy hogyan működik a linux karakteres konzolon...noss "feldobta a nagyszerű ötletét az ostoba ceo, bele az irodai propellerbe": még sosem nevezték előttem nagyszerű ötletnek AZT
-
HThomas
őstag
Igazából minden azon múlik, hogy mennyi az előfizetési díj az egér árához képest.
De egyébként az interjúban a CEO a szoftverről hadovál, mintha az lenne a modell, hogy egyszer megveszed az egeret, aztán fizetsz a
végtelenségigszoftver frissítésekért. Szó nincs arról, hogy mi történik akkor, ha az egereddel hw gond van... mondjuk csak felületesen futottam át, igazából ennyi időt sem ér, annyira marhaság ez az egész dolog... csak aztán nehogy valóság legyen belőle. -
Reggie0
félisten
válasz
Döglött Róka #39 üzenetére
Mx vertical nekem bevalt.
-
Döglött Róka
veterán
Amúgy ha már itt tartunk, mi a tartós egér irodai használatra ami tud bluetooth-ot is?
-
Reggie0
félisten
Nem az a kerdes, hogy rafizetes-e, hanem, hogy mennyire. Ha pl. olyan eszkozrol van szo, ami nem tul stabil es meghibasodhat, akkor nem biztos, hogy megeri megvenni. Az eger az meg hatareset, de a szenzor szokott koszolodni, a mikrokapcsolo meg elfarad. Ha realis aron adjak berbe, akkor lehet egyszerubb, mint a fejfajas, meg vacakolni a hasznalt eladassal, stb..
-
azbest
félisten
nyomtató festék előfizetés az usában:
megveszi a hp nyomtatót, telepítéskor feldobja, hogy akarsz-e előfizetni festékre.
Ha azt nyomod, hogy igen, akkor lecseréli a nyomtató firmwarét. És minden hónapban vonnak pénzt, amiért X darab lapot enged nyomtatni havonta és ha fogytán a festék, akkor hozza a futár a másikat.
Ha lemondod, akkor kidobhatod a nyomtatót, mert nem lehet visszaváltani nem előfizetésesre a firmware-t.#36Z_A_P
olyan üzemeltetési szerződések vannak, hogy valami külső cég kezeli a céges dolgozók gépeit, cseréli, javítja, karbantartja.
Csak hát magában egy-egy egérnél full ráfizetés lenne ilyen, hiszen az eszköz többszörösét kéne kifizetni rá, jobban megéri többet venni és kidobni, amikor elromlik. -
HThomas
őstag
Ok, legyen előfizetéses egér, de akkor minden évben postázzák az éppen aktuális legújjabb változatot...
Nekem amúgy MX Anywhere van, kb az összes verzióból sikerült 1-1-et venni az évek során, de nagy baj nincs velük, és nem tűnik az újabb rosszabbnak, mint a régiek.
-
Victorio
aktív tag
El kell fogadni, hogy a Minden as a Service a szép fényes jövő.
A BMW is előállt már a havi előfizetéses ülésfűtéssel. Mondjuk bele is bukott. -
Solten
őstag
Nagy problema ilyen cegeknel ha a CEO marketinges es nem mernok. Ilyen f@szsagokkal jonnek elo.
-
PTM
aktív tag
Nekem is annyi a legfőbb gondom velük, hogy fényesednek (MX Mastereket használok otthon és munkában is), de működni működnek.
A gaming egereik (G Pro, G Pro X2, G903) számomra kényelmetlenek voltak, azokra hosszabb távon nem is voltam kíváncsi. Az egyik G903, még nem a Hero, mondjuk egy hét után duplaklikkelni kezdett, de az Aqua garanciában adott egy bontatlant.
-
FLATRONW
őstag
Egy G 402-őt használok 2015 vége óta, még semmi baja.
A hír igazából meg sem lepett, hasonló hülyeségek rendszeres időközönként felbukkannak. -
Rive
veterán
És ez a hír nem 04.01
-
Goose-T
veterán
Tényleg ilyen szarok mostanában? Én 2017-ben vettem egy Logitech MK850 szettet otthonra, amit 2020 óta teljes munkaidőben használok a home office-ban, de még mindig tökéletesen működik. Persze egy csomó helyen kifényesedett már a műanyag, de ez csak esztétika. Mondjuk ez nem gaming cucc, csak programozásra használom.
-
Z_A_P
addikt
Csak a cimet olvastam, ez komoly?
havidíjas, előfizetéses egér
-
nubreed
veterán
Nálam ez már tényleg a sátáni szint, amikor egy ilyennel előjött az új ceo, hogy előfizetéses egér... Pokolra azzal akinek ilyen egyáltalán eszébe jut! (Nem vagyok vallásos, a pokolt csak metafóraként értettem).
#1 azbest:
Kb mindenhol ez van. Csak egy példa: cipők.. a 60- 100ezer ft-os Hugo Boss cipő is ugyanazon a gyártósoron készül vhol távolkeleten, ahol a Deichmann saját márkás vagy bármelyik más márkátlan cipő. Minőségben sincs semmi különbség, ugyanolyan hamar szétkopnak és tönkremennek (saját tapasztalat, igaz nem Hugo Bossal, de több pár Tommy Hillfiger és Lacoste cipővel). Ezért teljesen felesleges a "nagy" márkákat hajkurászni. Akinek persze az kell, hogy villoghasson az csinálja.
-
Gargouille
őstag
"A cég vezérigazgatója azt gondolhatta, hogy a régóta divatos előfizetési modell talán minden bajukat megoldaná, így előállt a forever mouse ötletével."
Már magért az ötletért bekergetném meztelenül egy kaktuszerdőbe. -
.LnB
titán
Hmm.. nice! Jó, ötlet! Szerintem úgy kellene akkor ezt csinálni, hogy klikkelésenként fizessen az user. És havonta jöjjön a számla.
#kabaré
ui.: Azért az meglepett, hogy nem a Razer fejéből pattant ez ki. Ők a "legjobbak" ha hülyeségről van szó. Bár lehet, hogy ők lesznek majd akik elsőre bevezetik ezt. -
ddekany
veterán
Bizonyos értelemben előfizetéses manapság szinte minden hardver... Pár év alatt tervezetten tönkremegy rajta valami, és akkor vehetsz újat.
Az a fő gond, hogy nincs meg a bizalom. Veszel mondjuk 50e-ért valami nagyon pöpec egeret, és nem tudod, hogy tartós lesz, vagy 1 év múlva elkezd hülyéskedni rajta valami. Mert én megfizetném a tartósságot, de nincs ilyen opció, nem tudod mit veszel. Sőt, ha valami drága, csak feszélyez, hogy majd jobban fog bosszantani, ha bekrepál idő elött.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ja, "provokatív".
Mint a világát nem tudó CEO, aki előtte kencékkel házalt, a helikopter tetején az meg nem rotor, hanem tutututu.
-----------------------------------------------------------------
(#2)otapi: Szép adag bs. A Logitech és a minőség szó egy mondatban. Amúgy kicsit mozgok is az egerek témakörében. Te vagy a következő CEO?
Már nem 2005-öt írunk. -
Reggie0
félisten
-
okostibi2
kezdő
Hát 2010 ig kb 5+ év volt az alap garancia, ha vmi baja volt insant cserélték, most kb ezt lehetne vele max vissza hozni, hogy pl fizeted a havidíjat akkor ha baja lesz cserélik ingyen. Anno 2 egeret kaptam így tőlük (ha jól rémlik kedden feladtam csütörtökön/ pénteken volt itt az új) 1-ik vezetéke adta meg magát idő elött másiknak elkopott a burkolata a bal egérgombnál annyit volt klikkelve.
De most az újabban (22ben néztem ép) gyártott és régebbi g303 (15-16os) között ég és különbség volt. Súlya fele majdnem az új, de cserébe úgy érződik vmi kínai másolat. Végül pici keresés után sikerült nem az új 303-at találni utódnak remélem ez is húzza 6-7 évig mint előd, ami széttörőt (cica szeretet vele játszani), nem gomb bajos lett.
De a G303 Shroud Edition G303 Shroud Editionés eredeti G303 kb lehetet volna más neve is. G303 Shroud EditionG303 Shroud Edition -
hardzsi2
aktív tag
Vajon egy egéren mi az a szolgáltatás, amiért havonta fizetnél - hogy még működik?
Értem a cégeket, hogy biztos, folyamatos bevételre vágynak, de ez a "minden legyen előfizetéses, még az életed is" irány gusztustalan.
-
GreatL
őstag
Logitech... zuhanórepülés botkormányokkal.
-
noss
tag
feldobta a nagyszerű ötletét az ostoba ceo, bele az irodai propellerbe, a kisfőnökök meg nem győztek takarítani utána, mert minden olyan lett...
az ilyen mindenkinek ártó szándékú, kártékony emberszabásúaknak nem való az élet!(remélem soha nem szorulok logifos termékre)
egyébként rossz a cím: nem tiltakozik a logitek, hanem tagad, meghátrál, magyarázkodik.
-
copass
veterán
ismerős évente cserélteti a logitech mx mastereit, mert tönkremegy...3D modellező játékfejlesztő cégnél. kapja rendesen, mert ő rászokott az extra görgőre.
egy minőségi egér élettartama 2-3 év jó esetben, ha napi 10-16 órában hajtod.
nekem most egy lamzu atlantis 45E vettem. ~ 3 éves, hibátlan minden rajta.
volt xtrfy m4-em 2 év után görgő csere, általában ez pusztul el elsőnek. persze cserélhető egyszerűen. aztán jönnek a klikkek, a műanyag elkezd kopni, öregedni. volt olyan egerem ami 5 év után egyszerűen széttört a csavaroknál amikor szétszedtem... -
azbest
félisten
na majd ha újat veszel egyszer. Nekem is van sokéves m180 és 185. Viszont már vagy a negyedik továbbolcsósított hw változat az új, jó ha nem romlik el heteken hónapokon belül. Rossz gombok, szakadozó rádiós kapcsolat.
Amikor komplett minipécét tudok venni 50k körül, akkor sokallom 1 dolcsinyi gyártási költségű cuccnál a soktízezret.
-
otapi
tag
válasz
Döglött Róka #3 üzenetére
4 éve használom, nem tapasztaltam ilyet.
-
Alusky
senior tag
Apjuk faszát.
-
otapi
tag
-
azbest
félisten
nem tudom, hogy miből fizetnék a sok termékcserét, ha olyan minőségűek a termékeik, mint az m185. Már kíváncsiságból rendeltem egy kínai hamisítványt, hátha az igazi helyett itthon is hamisítványokat árulnak. De nem olyan, hanem szimplán a gyári is hitvány az utóbbi években.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Xbox Series X|S
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest