- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
"#1 Kínai hamis Logitech ? Ugyan.
Ugyanannak a gyártósornak a Logitech logó nélküli változata.
Vegyed nyugodtan "Ó, hát mindig lehet még lejjebb adni azt a minőség kontrollt. Azon a szinten én már azon se lepődnék meg, ha utólag kiderül, hogy rákos leszel ha megfogod, mert hol nem szarják le, ha kiderül, ők eleve noname-ek, meg már nem is léteznek...
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Én hitetlen vagyok már... Mert van némi tapasztalatom átlagfelhasználókkal. Azok bakker, szinte semmit nem érzékelnek, de még akkor se, ha mondod, hogy te jó ég, mi van ezzel, megcsinálom. "Tényleg? Hm... Hagyjad, én nem látom/hallom/érzem...". Én meg kb. És aztán jönnek ezek a kimaxolt ilyen pro géming dolog. A kettő közti meg földrésznyi szakadék. Persze, vannak eltérések emberek közt, meg kifinomulhatnak érzéket ha valaki másra fokuszál az életében, de azért na, mind kettő csoport ugyan az a faj. Ezért hiszem, hogy 90%-ban ezek placebó dolgok. Számokat nézegetünk, aztán lehet, hogy a rögös valóságban valami a láncban rádob 50ms késleltetést, mert sz*rt bele valamelyik gyártó, ám amíg nem tudja a felhasználó (mert hiszen nem írja ki neki semmi), addig boldog.
-
ddekany
veterán
De amúgy 1 VS 2 ezred másodperc? Az még számít emberi lénynek? Eközben ott a tárgyalt egér, ami irodai munkára nem felelt meg akkora fos a felbontása, meg még rengeteg észbontóan elcseszett paraméterekkel rendelkező termék, amik meg simán átcsúsznak a review-kon! Szóval akkor van 99% aki vak/süket/mozgássérül, és van 1% cyborg, és akkor én meg állok értetlenül középen egyedül, hogy segítség hova kerültem.
-
ddekany
veterán
Én is a saját adó-vevőjével próbáltam. A titok nyitja az lehet, hogy a legtöbb ember alapértelmezésen hagyja a Windows egér beállításait, és ott talán még tudott 1 px-eket elmozdulni. De akinek ment, ő olyan aki szinte csak az újával mozgatja az egeret, szóval eléggé gyorsra állítja. És ki számít rá, hogy ezt 2023-ban olyan alacsony DPI-vel menjen egy 16e Ft-s egér, hogy erre már nincs benne tartalék. De hát cseréltem M650-re, azóta boldogság van. Amíg be nem krepál. Lutri minden.
-
ddekany
veterán
Akkor itt már kapásból 2 embernek van egyedi hibája, ami elég meglepő, mert még csak nem is az az egér a fórum témája. Lehet csak viszonylag lassúra van állítva az egered, esetleg "rámutatás pontosságának javítása"-val kombinálva. Vagy nem érzékeled, hogy több pixeleket ugrik, mert csak nagy dolgokra mutogatsz.
-
ddekany
veterán
válasz Gargouille #80 üzenetére
Talán energia takarékosságból alacsony felbontáson működtetik, vagy nem tudom. Ami még durva, hogy a termék alatti kommentekben senki nem említi ezt az "apróságot", meg tesztekben se futottam bele. Pedig első pillanatban is megütött, hogy de kellemetlen/furcsa valami, és aztán konkrétan nehéz volt pl. videóvágó idővonalon apróságokra rákattintani.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz Hieronymus #78 üzenetére
Nem véletlenszerűen akadozott, hanem ahogy írtam (mint ha alacsony DPI lenne), meg két erősen különböző gépen is kipróbáltam, amik másik helyiségben vannak.
-
ddekany
veterán
válasz Gargouille #76 üzenetére
"és nem ugrabugrál a kurzor"
Lásd #74: M705 kis ugrásokkal mozog, M650 meg simán. Ilyen értelemben ugrál? Mert akkor ezek szerint ez gyakori gond vezetéknélküli egereknél? -
ddekany
veterán
Nem is feltétlenül az ár számít. Káosz van, néha alapvető elvárások nem teljesülnek. Pl. Logitech Marathon M705 vezetéknélküli, ~16e. Az annyira alacsony felbontáson megy, hogy szokványos monitoron több pixeleseket ugrik ha finoman próbálsz valamire rámutatni, hacsak nem relatív lassúra állítod Windows, "rámutatás pontosságának javítása"-val kombinálva. Kipróbáltam másik gépen, tököltem driverrerl, stb, de ilyen! Ekkora inkompetens és/vagy fillérb*szó állatokat... Az ősi ~800 dpi-s egerekkel sem tapasztaltam ilyet. Elálltam, csere Logi M650-ra, ami u.a. a kategória, és az meg teljesen jó (és 0 hangja van a kattintásnak, görgetésnek, ami extra). Mert csak. Káosz.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Bizonyos értelemben előfizetéses manapság szinte minden hardver... Pár év alatt tervezetten tönkremegy rajta valami, és akkor vehetsz újat.
Az a fő gond, hogy nincs meg a bizalom. Veszel mondjuk 50e-ért valami nagyon pöpec egeret, és nem tudod, hogy tartós lesz, vagy 1 év múlva elkezd hülyéskedni rajta valami. Mert én megfizetném a tartósságot, de nincs ilyen opció, nem tudod mit veszel. Sőt, ha valami drága, csak feszélyez, hogy majd jobban fog bosszantani, ha bekrepál idő elött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok