- Yettel topik
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Ok, de a belső ellenállása a gyorstöltőtől nőtt meg? Nálam is így van egyébként, a fényképezőbe veszek újat, és onnan kerülnek a billentyűbe, egérbe, órába, lámpába, stb...
Erre lennék kíváncsi, hogy az akkuk miatt van ez ( TGR-Power, Yellovstone), vagy a töltő miatt, vagy esetleg mindkettő. Bár az Ansmannjaim is kb ugyanezek lettek....
-
csiga8
senior tag
Ha jól tudom merítő üzemmódban a töltött mennyiséget írja ki.
Lefuttatok majd egy tesztet, vagy frissítést.
4 db-ot kölcsönadtam a fényképezőmmel, közel 300 kép készült, de még korántsem voltak legyengülve.Négyesével összeszámoztam őket, teszek félre, aztán 1-2 hónap múlva újra tesztelem.
Ha kamu, akkor rászabtam... -
Degeczi
nagyúr
-
Erre gondolsz: PowerGenix-nek a Quantaray Super Z
-
Degeczi
nagyúr
a vaku is jó példa, mert ha a vázat le is cserélem néha, az SB-800/600 megmarad (és bár valóban kényelmesebb lenne egyetlen Li-ion rendszerakkut, erre nem sok esély, hiszen minden gyártó vakui AA-t használnak), de más eszközök is akadnak otthon, amik AA vagy AAA-ról működnek
-
Ádyka
őstag
A Sanyo hálás lehet neked, amennyit te reklámozol
Ezexerint már meg is vetted az akkukat?Idézem magamat:
"Bár attól még tény, hogy jó cuccok. De mindkét típusnak megvan a piaca. Kinek mi."És valljuk be. Nem normális dolog, amit itt egyesek mondtak, hogy vadi új akkukkal be sem kapcsolt, vagy csak pár képet tudtak készíteni frissen töltött akkukkal.
Tulajdonképpen pár hétig simán bírniuk kéne, nem csak 1-2 napig. -
ludsimon
veterán
Az kit érdekel?
Már ne haragudj, de:
1. Ha azonnal kell valahonnan olcsón szerezni Eneloopot, akkor nem fog senki rendelgetni a ferdeszeműtől.
2. Jaj, Istenem, abba a +300Ft-ba senki nem fog bele halni, egy busz jegy ára.
3. Kapsz hozzá Áfás számlát.
4. Ha netán szar, vagy kínai koppintás, akkor hova szaladsz sírni? Általában akkor kapod vissza a pénzt, ha visszaküldöd, ami alapból 1000Ft környéke, amíg én csak elmegyek a boltba, és kész.Ezek után aki rendel Korából az megérdemli..
-
kugyu21
senior tag
-
And
veterán
"az nem lehet hogy az IPC túl óvatos, netán akkora a mérési pontatlansága ami már befolyásolja az akkuk kapacitását?"
Mintha megfordítottad volna az okot és az okozatot. Az IPC mérése hogyan befolyásolná az akkuk kapacitását? Ráadásul úgy, hogy pont azokat a fajtákat méri rosszul, amelyek gyengén teljesítenek, az LSD-ket meg mindig jól? A töltő- és kisütőáramot alapvetően generálja ez a töltő, ha vissza is méri, nem téved néhány százaléknál többet (lásd pl. a #2368-ban). Nekem egyébként úgy tűnik, hogy a töltésmennyiséget nem a kijelzett (mért?) árammal számítja, hanem egyszerűen a névleges beállított értéket veszi alapul. Többször feltűnt, hogy a kerek időértéknél visszajelzett töltésmennyiség mindig megfelel a névleges áramértékkel számítottnak (pl. pontosan egy óra eltelte után 500mA-es beállított töltőáramnál 500mAh bevitt töltést mutatott akkor is, ha a kijelzett áramérték végig ez alatt, 495..497mA volt). A feszültséget pedig meglehetősen pontosan lehet mérni (nem is beszélve az időről), de egyébként sem befolyásolja a kapacitásmérést, ha pl. a kisütést megállító határértéket nem tudjuk sebészi pontossággal belőni. Sajnos az IPC műszeres visszaellenőrzése nem olyan egyszerű az impulzusüzem miatt, de azért megoldható. -
kugyu21
senior tag
Ludsimon Eneloopjaival nem tudom mi a helyzet, de nálam is , és Teejay gyengélkedő aksijainál is az volt a helyzet, hogy még a 350mA-es kisütésses IPC-sel frissítés esetén is kiszedte belöle a névlegeshez közeli töltöttséget, de digigépben illetve vakuban, amik feltehetőleg kicsit jobban megszívják, azonnal kakukkot jelentett. Így sajnos az sem mérvadó, hogy mit mond róla az IPC.
-
pitman
őstag
Nem kell visszaolvassak, olvastam a hozzászólásaidat. Simán tönkre vannak menve azok az akkuid. Ennyi, de ezt már a legelső hozzászólásomban leírtam.
Ha nagyon vissza akarsz olvasni, akkor nekem is vannak tapasztalataim ugyanolyan Sanyo akkukkal, amik most már lassan 4 évesek lesznek és simán tudják produkálni az általam leírtakat. Ezek 8 hónappal a töltésük után is lazán töltik a rendszervakut.Ebből csak arra lehet következteni, hogy minden szériában lehetnek hibás darabok, valamint ha valaki kifog egy jó sorozatot és rendes töltővel tölti, akkor azt ezek szerint meghálálják az akkuk.
-
TeeJay
félisten
-
andrasferenc
tag
Frissítések után milyen értékkel érdemes tölteni? Vagyis használatkor, amikor túl van a frissítéseknél, az ember kisütéssel kezdje, ha jól értelemezem az itt leírtakat. Utána gond, ha csepptöltésen benne marad? Vagy azonnal vegye ki az ember? Mennyi időt lehet csepptöltésen tartani? Ezek az aksik hány miliamperesek?
-
andrasferenc
tag
Elég sok hozzászólás volt az Eneloop aksikkal kapcsolatosan. Nekem, mint laikusnak elmondanád, hogy akkor melyik Eneloop aksit érdemes megvenni? (Hol árulhatják Magyarországon a legkedvezőbb áron?) Ebből van több féle gyártmány is? IPC1 töltővel milyen töltési eljárásnak vesse alá a felhasználó kezdetben és későbbiekben? Milyen értéket állítson be az ember? Előre is köszönöm.
-
-
pitman
őstag
Biztos, hogy meg vannak zuhanva az akkuid, vagy valamelyik a pakkból. Nekem is vannak olyan régi (kb 7-8 éves akkuim) amik pont azt csinálják, mint a tieid. Kis terheléssel le tudják adni a gyári kapacitásukat, nagy terhelésre (digi gép) néhány 10 kép után meghalnak. Az IPC simán kiszedi belőlük azt, amit tudniuk kell, mivel nem nagy és hirtelen a terhelés.
A leírtak alapján a 3-as -s 4-es akkud lehet a ludas. A 3,7Ah azt jelzi, hogy nem érzékeli a töltő, hogy mikor kellene leálljon (emlékeim szerint az IPC itt áll le a töltéssel, akár fel van töltve akár nem). A négyesbe pedig még a névleges mennyiséget sem próbálja meg bepumpálni.
Mint írtam, a vakuk gyakorlatilag rövidzárt adnak az akkuknak töltéskor. A hibás akkuk ettől azonnal térdre hullanak...
-
ISZOLE
senior tag
Amennyire tudom nem szabad az akkukat a fetöltés befejezése után azon melegében terhelni mert azt rossz néven veszik.
Szerintem a négyes a rossz mert a belenyomott áramot nem bírja tárolni, hamar bekövetkeznek azok a feszültségváltozások amikre a töltő leáll. Egy rossz akku pont elég ahhoz, hogy a vaku már be se kapcsoljon. Egy próbát megérne a cseréje vagyis a másik három egy friss negyedikkel együtt mit csinál a vakuban. -
kugyu21
senior tag
Na elkészült egy újabb tesztem az IPC-vel és a rendetlenkedő aksikkal:
AAA méretű aksik, NiMh 950mAh, 1db-ot kell beletenni az mp3 lejátszóba, ami vagy el sem indul, vagy belekezd de mire a végére érne elhagyja magát.
Előszőr csak arra gondoltam hogy már vagy 2 hete volt töltve és nagy az önkisülése, csináljunk egy friss töltést. Az eredmény ugyanaz, frissen töltve sem indul el az eszköz. Ráküldtem egy frissítést, ahogy szoktam 100/200-al, 750mAh körül voltak. Próba az mp3-mal, ugyanaz az eredmény.
Ráküldtem még egy frissitést mostmár 350/700 és lám mostmár csak 380-400mAh-t tudott belöle az utolsó merítésre kihozni.
Most vagy a két frissítés között is lényegesen romlott az egészségi állapota (csinálok egy ellenpróbát is és most visszateszem 100/100mA-re, hogy újra kijön-e belöle a 700mA körüli árték) vagy nagyobb terhelés mellett nemcsak rövidebb ideig él, hanem a leadható össztöltés is lényegesen kevesebb.
Ha ez 100-ról 350mA-re emelés esetén ilyen drasztikus a csökkenés, akkor mit várunk egy vakú esetén.
Még azt nem tudom, hogy ez normális magatartás vagy aksi végének az előjele-e?
Egyébként én a AA és digi fényképezőgép esetén is ugyanezt tapasztalom, csak azért a AAA-val csináltam a kisérletet mert azzal rövidebb ideig tart. -
pitman
őstag
Mit is jósoltam neked korábban?
A korábbi töltőd cellánként töltött vagy párban?Szerintem az akkuid ki vannak készülve, ahogy korábban is mondtam. Nem bírják a terhelést. Töltés közben nem melegszenek véletlenül?
Nekem a 2700-as Sanyo akkuk 8 hónappal a feltöltésük után is vígan töltik a rendszervakut (persze az érezhető, hogy nem aznap lettek töltve, de még a vaku gyári specifikáció szerinti töltési ideje közelében járnak).
-
kugyu21
senior tag
Én csak is így (200mA) töltöm őket és mégis úgyanezzel a problémával küzdök. Nem valószínű hogy a tieid meg fognak gyógyulni a lassabb töltéstől. Én most éppen azzal kisérletezek, hogy hátha a forszírozott töltéssel több rakható bele.
Ezek az eszközök túl nagy áramerősséget akarnak kivenni az aksijainkból amire a hagyományos NiMh technológia már nem alkalmas (szvsz). -
And
veterán
Egy csomószor leírtuk már a legvalószínűbb okokat. Az egyik, hogy az IPC 0,9V-ig süt ki, egy csomó kompakt (főleg kétcellás) fényképező meg az életben nem fog már 2..2,2V telepfeszültségnél működni, pedig akkus üzemnél ez elvárható volna. Ezért ez nagyobb részben a gép tervezési hibájának tekintehtő, és nem akkuhibának. A másik, ezzel több ponton is összefüggő jelenség az akkuk belső ellenállása. Az üresjárási feszültség nem sokat jelent egy olyan célberendezésnek, amely ampereket szeretne kivenni az akkucsomagjából. A vaku pedig aztán tipikusan ilyen cucc. A terhelés nem tart sokáig, de nagyon jelentős lehet. Az nagyon valószínű, hogy az eneloop ebből a szempontból (NiMH létére) jól sikerült darab, a többihez képest alacsonyabb belső ellenállással. Máskülönben nem fordulhatna elő, hogy egy névleg (és az IPC refresh-tesztje szerint a 'gyakorlatban' is) 20-30%-kal nagyobb kapacitású akku csak töredék ideig bírja a valós használatot egy 'vacak' 2 Ah-s cellával szemben.
#2793: A 0,7 A-es töltést egy csomó NiMH-ceruza nem tolerálja (túlmelegedés), egy jó minőségű - azonosíthatjuk akár az LSD-vel is ezt a fogalmat - számára pedig teljesen természetes dolog, még hosszabb távon is, lásd a korábban linkelt teszteket. -
vz12
tag
Nekem is volt hasonló problémám anno, a kompakt fényképezőgépemmel amit IPC-vel előző nap teljesen feltöltött 4 db azonos AA aksi hajtott (2300 mAh), sehogy sem tudtam 100-150-nél többet fényképezni mert kimerült. Szokott volt lenni nálam még egy más gyártmányú 4-es szett, azok is annyit mentek. Nagyon bosszantott, nem akartam elhinni. Egyszer gondoltam egyet és nem a "szokásos" 700 mA-rel hanem rászánva az időt 200-zal töltöttem őket és "csoda" történt, minden elképzelésemet felülmúlva 500-600 képet sikerült készíteni ugyanazokkal a 4-es csomagokkal (szabadban, vaku nélkül).
És ha így töltöttem fel akkor következetesen később is ez volt a helyzet.
Persze a feltöltésre rá kellett szánni az időt, ha Discharge is volt akkor még többet, de MEGÉRTE, sosem hagytak cserben az aksik. Javaslom a "módszeremet" kipróbálásra.
Természetesen az Eneloop is megoldás lehet a problémára, de "pót"-módszernek azért talán ez is megteszi. -
pitman
őstag
A vakuban sem biztos, hogy jó lesz, mert az töltéskor megküldi az akkukat, gyakorlatilag egy rövidzárnak felel meg, amit művel velük.
Ugyanez a helyzet a fényképezőkel is, azok is a mostani kisütőáramod többszörösét tudják felvenni működés közben.Ha az akkukat nem olyan töltőben töltötted korábban, ami akkunként töltötte őket, akkor könnyen lehet, hogy amiatt mentek tönkre.
-
Nagya21
addikt
Hali Teejay!!
ÖÖÖÖ nem rosszak az akkuid, csak amikor a fényképezőgépet bekapcsolod akkor nagy árammal kezdi tölteni a vakut, és ezen nagy áram hatására leesik a feszültség a (fényképező gép által annak itélt) kritikus fesz alá és a gép eccerüen kikapcsol.
A rendszervaku is nagy áramot vesz fel, de ott 4db akksit raksz bele(nagyobb fesz kisseb áram), és nem fog kikapcsolni.
A haverom járt így mint te egy Oly géppel, váltott a javaslatomra eneloopra, és azóta nincs semmi gondja, ugyanis az eneloop akksiban a nagy éramfelvétel hatására sem esik nagyot a feszültségszint,és a gépe nem kapcsol ki.
Üdv Nagya -
kugyu21
senior tag
Én is akkor találtam erre a topikra amikor vettem egy digi fényképezőgépet és az otthon, addig különböző eszközökben használt, különböző márkájú és korú sok-sok akkumulátor egyikével sem tudtam használni a gépet. Rögtön el is látogattam vele a szervizbe, hogy valami gáz van a géppel. Bemérték és azt mondták a géppel minden rendben az akkumulátoraim a rosszak. Ekkor vettem egy garnitúra vadiúj Ansmann-t, feltöltöttem de azokkal is azonnal lemerült. Ez már sok volt.
Internet, google, ez a topik, Eneloop és azóta minden rendben.
Nem tudom mit tud mást az Eneloop mint a többi, de működik. -
ludsimon
veterán
Röviden, megoldás: Eneloop
Nekem is vannak egyébként 2700 mAh-es Sanyo aksijaim, nekem teljes tökéletességgel működnek! Bár mintha azt vettem volna észre, hogy ilyen 0 C fok körüli értékeknél, mintha vissza esne a leadott teljesítménye.. Biciklilámpába használom.
Az Eneloop-okat még nem is próbáltam, de ki fogom mindenképp, kíváncsi vagyok mit fog reagálni a hidegre.
-
TeeJay
félisten
no rendeltem 12darab AA méretű Sanyo Eneloop akkut tőle --> [link]
és a számlámról 8043 forintot vettek le tehát így ~670 forintra jön ki egy Eneloop méghozzá házhoz postázva illetve ugye jár hozzá a műanyag akkubox is
szerintem így már jó ár és a négyes pack a tartóval együtt 2681 forint
itthon ennyiért 2AA Eneloop-ot lehet kb. venni ráadásul box nélkül...
ajánlom mindenkinek -
Degeczi
nagyúr
igen (és az a kis töltő párban kezeli az akkukat, kettesével. Azt olvastam, kinn forgalmazzák jobb, 4 csatornás töltővel is)
azt pl. írja a Sanyo, h lehetőleg ne használjunk 2 órásnál gyorsabb töltőt Eneloopokhoz, de jobb híján évekig 1 órás GP töltővel használtam őket - mégis kifogástalanok, IPC-1L-el mérve pontosan hozzák az ígért kapacitást, tehát még erre sem okvetlenül kényesek
-
ISZOLE
senior tag
Van már nagyobb kapacitású LSD, az első eredményeket már írtam.
-
Degeczi
nagyúr
hagyományos, nagy kapacitású, de nem LSD akkut manapság már csak annak érdemes vennie, aki profi, folyamatosan használja az eszközt, így akkor is néhány naponta/hetente töltené, ha az alacsony önkisülésű lenne
akkor ki tudja használni a nagyobb kapacitást, mert ez idő alatt még nem komoly tényező az önkisülés
de egy otthoni célra használt fényképezőgépben, amit esetleg hetekig nem vesznek elő ha épp úgy adódik, vagy pláne egy vakuban, ami akár hónapokat is pihenhet két alkalom között, istenments hagyományosat használni
-
gyurgyevo
csendes tag
Az a kérdés, hogy amikor 1-2A-rrel megterheli a fényképező az akksit, akkor mennyi
a feszültség rajta. Ha egy ellenállással meg egy műszerrel megnézed, rögtön meg
is látod. De csak nagyon rövid ideig szabad ezt csinálni. Az általad említett jelenség akkor
mutatkozik, amikor az akku már kezd meghalni. Ha van akkus csavarozód vagy AA-val működő zseblámpád, tudok neked valamit ajánlani még az eneloop-on kívűl, bár ezért itt engem meg fognak kövezni. Van egy üzlet ( a honlapját privátban megadom) ahol árulnak
villanyborotvához való Nicd sanyo lila színű 700mA órás AA akupakkot 200,-Ft-ért. Ezt egy erősebb késsel szét lehet vágni.Megtöltöd úgy 2A-rrel nincs egy fél óra, belököd a gépedbe és csinál neked 80 fotót. -
-
ludsimon
veterán
Azt kell igazából megnézni, hogy 2000mAh-t teljesíti, +-10mAh, vagy többet, mert ha többet, akkor fake.
De biztos van olyan fake Eneloop, ami 2000mAh-es, csak nem LSD, hanem hagyományos Ni-Mh.
eBay ilyen szempontból biztonságos, mert ha nem eredeti, akkor visszakéred a pénzed.
-
wwhy
veterán
miért lenne titok? sőt, azt is elárulom, h best offerrel lenyomtam 10USD-ről 7re, free shipping
enjoycamera
-
Rákerestem, elég sokan panaszkodnak ilyen hibára.
Nem tudni pontosan, mi okozza a problémát, de többeknek is van egy bevált megoldásuk.Itt azt írta az illető, hogy egy vékony szivacsot tömött az érintkezők alá.
Az itteni fórumon pedig ezt találtam.
Amourek (12/08/2007) hozzászólásában volt a kép:[link]
Új firmware is van hozzá, ami már ki tudja jelezni a töltöttséget %-ban. [link]
-
ludsimon
veterán
Én a helyedben a top rated sellertől venném.
Nagyobb szankcionálást kap egy top rated seller, ha kap egy negatívat, és mint látod egy sincs neki.
Pár negatívja lenne, akkor már levennék a top rated seller rangot is, úgyhogy én 99%-ra mondom, hogy az eredeti lesz.
Ha véletlenül még se lenne eredeti, akkor visszakéred a pénzt tőle.
Nem hiszem, hogy most 5000Ft-on vacillálni fog, vagy inkább negatív, és akkor megfosztják a rangjától. -
werszomjas
addikt
-
A visszajelzések alapján jónak tűnik. Biztos akadt volna olyan, aki normális akkutöltővel rendelkezik és feltöltötte a vásárolt akkukat. Ha rosszat tapasztalt volna a vevő, akkor azt egy bírná...
Én az 1500-as Saft-okba jó esetben 1700-1750mAh-t tudok tölteni, de vannak amelyeknek még kell a refresh, mert csak 1250-1300mAh megy bele.
-
And
veterán
(De a linkelt fotón nem a kisütéssel nyert, hanem a bevitt töltés mennyiségét láthatod, mivel a sima charge-mód aktív. Így 'tölteni' pedig szinte bármennyit lehet, csak nem érdemes. Ha ezután lemerítené, és >750 mAh-t tudna kiszedni belőlük, azon valószínűleg ő is csodálkozna..)
-
And
veterán
(Miért, az micsoda, ha egy - nem kontakthibás! - gombot nyomogatva néha szépen váltogatja a töltő az áramot, ahogy kell, néha meg ötször is meg kell nyomni egyetlen lépéshez? Talán feature
? Vagy az, hogy a túl gyorsan betett újabb cella 'elpiszkálja' az előző beállítását? Persze leheséges, hogy néhanapján reszelnek ezt-azt a szoftveren, de ezek a jelenségek attól még simán bugnak tűnnek.)
-
szaszlaci
addikt
-
kugyu21
senior tag
Éppen azért fogom kézbe, hogy tudjam kezelni a dolgot. Nem felrobbantásról beszélek, csak egy kicsit melegítem, hogy beinduljon a kis lustaság. Ha jól emlékszem az IPC hővédelme valahol 60 fok körül kapcsol le, én sokkal elöbb leállok, de a hirtelen rúgás gyakran jobb belátásra bírja őket.
-
kugyu21
senior tag
Én ezeket a gyengélkedő darabokat a kidobás elött még egy kicsit gyógykezelem. A gépkocsi akkumulátor töltőm 6/12 voltos és szabályozható, azzal küldöm meg 3-4 Amperral, kézben tartva, hogy érezzem a melegedést. 1-2 perc, némi melegedés és utána már az IPC is tudja kezelni.
Van amikor egész jól helyrerázódnak, ha mégsem akkor már tényleg kuka. -
vz12
tag
Az IPC-nek az egy ismert tulajdonsága hogy (sajnos) a nagyon kimerült aksik töltését nem tudja elindítani. De az egyáltalán nem biztos hogy rossz az aksi, csupán nagyon kimerült. Ilyenkor egy másik töltővel kell tölteni mondjuk 30-60 másodpercig, utána át lehet rakni az IPC-be. Ha csak páros töltőd van akkor egy jó aksival együtt kell párban belerakni. Nekem is előfordult már néhány ilyen eset az IPC-vel, de ezzel a módszerrel eddig még MINDIG sikerrel jártam.
Én az Eneloop aksik töltőjével csináltam a rásegítést, az kis árammal tölt mégis elég volt.
-
ottkar
addikt
-
ottkar
addikt
Nyilván amelyik melegedett az nem éppen jó. De a töltőnek hőkapcsolója van Én ilyet még nem láttam hogy próbál többször rátölteni az IPC pedig már öt éve használom. Miért próbálna? A refreshnél van olyan hogy egy ciklus után ismétel. Ha bekövetkezik a -delta U akkor átvált csepptöltésre a töltő nem tudja hogy az akku venne e fel még. Semelyik töltő ilyet nem tud hogy 2000-es az akku és csak 200 ment bele, azt csak te tudod ha kiíratod.
-
ludsimon
veterán
Úgy csináld ahogy én csináltam, és fogom is!
Feltöltöd full-ra, mikor kiírta kiszeded, nem használod, majd 1 hét múlva szépen ráteszed refresh-re, az automatikusan kisüti, és nem kell nézegetned a töltőt, hogy jajj, mikor vált át charge-ra, mert ha átáll tölteni, elveszik a kisütött adat.
Szóval, refresh, majd mikor az van a kijelzőn, hogy charge, átállítod refreshből egyszerű charge-ra. Ennyi.
De mielőtt átállítanád nézd meg, a kisütött adatot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest