- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
3k-ért már a 4 db Eneloop-ot (2Ah) is megkapod.
TeeJay
Nekem az Eneloop azt jelenti, hogy egyáltalán tudom használni a gépet.
A 2 aksit használó compact Fuji akkora áramot vesz fel hogy nem LSD akkumulátorral, frissen feltöltve is csak 8-10 képet tudtam csinálni, ha kicsit állt akkor el sem indult. Az Enelooppal 2-300 kép készíthető és utána még hónapokig használható elemlámpában, szakállborotvában, stb. -
And
veterán
"Egyébként, nem tudom hogy vagytok vele, de szerintem az új Eneloop 2,5 Ah-s u.az mint a sima 2,5 Ah-s Sanyo."
Erről azért nem lennék meggyőződve. Nyilván nem ugyanaz, de attól még lehet jó, a hagyományos kivitelűek mezőnyéhez képest alacsony belső ellenállású. De minden bizonnyal nem LSD-típus. Korábban többször linkeltem egy tesztet, amelyben a gyors töltés akkukapacitásra gyakorolt hatását vizsgálták 100 teljes ciklussal. Abban ugyan 2700 mAh-s hagyományos Sanyo cella versenyzett az eneloop-pal szemben, de előbbi sem teljesített rosszul. Új korában egyébként egy normális NiMH-tól ez el is várható. Kérdés, hogy a géped mennyi töltést hagyott az akkukban, ill. ha már próbáltad alacsony önkisülésűvel, akkor abban mennyit. Ha mindkét típusban alig maradt, akkor az jó eredmény mind a cellára, mind a fényképezőre nézve. De csak ebben az esetben (és a feltöltéstől számított értelmes időtávon belül) lehet kihasználni a normál akku kapacitástöbbletét.
-
tomcsi23
veterán
-
kugyu21
senior tag
A töltő áram mérete a legkevesebb, legfeljebb tovább kell tölteni.
Ettől sokkal rosszabb az, hogy
1. párosával tölti
2. nem lehet a töltés elött kisütni (pedig a 2 aksis fényképezőgép sokat fog bennehagyni (tapasztalat))
3. és hogy semmi sem állítja le a töltést a végén .
Én baromira sajnálnám az Eneloop-okat ezzel tölteni!Edenyke:
Ha már beruháztál ilyen jó aksikra illene hozzá egy intelligensebb töltőt venni.
Egyébként pedig marad a bosszúság, mert egy 2 aksival működő fényképezőgép zabálja ám az áramot, ahhoz jó kondicióban lévő áramforrásokat kell használni, vagy állandóan dühöngeni fogsz.
Hidd el, hogy örömet fogsz okozni magadnak (és persze az Enelopoknak is) egy IPC-1L-lel. -
zozoz1
aktív tag
Igen, az már nem vitás.
Viszont csináltam egy butaságot.
Két napig kerestem az Energizer akkukat. Refresh-elni akartam az IPC-vel. Nagyon kíváncsi lettem volna..... Majd beugrott hogy mérgemben vmikor kidobtam mind. Akkor még nem tudtam hogy veszek IPC-t. Az csak akkor fogalmazódott meg mikor ide feljöttem. Nem is ismeretem ezt a töltőt..
Úgy hogy nem tudom meg mire képes az IPC refresh.... -
Claude Leon
senior tag
Ha rátöltést indítasz (tudod, hálózatból kihúz, aztán visszadug), 0-ról indul megint, tehát a 2. részlet töltéshez szépen hozzáadod a 3,7-t, és tudni fogod, mennyi ment bele.
Mint írtam, az a 3,7 a szofver sajátja, mivel AA-s töltő, jól is néznél ki, ha egy AA-s cellába próbálna többet erőltetni.
-
peti_s
addikt
És, már 5 óra töltés után is működnek!
1.32 V.
Hiába, Japánban értenek a gyártáshoz.
Betettem most egy másik 4-t, reggelre ezek teljesen feltöltődnek, akkor majd komolyabban tesztelem őket. Ám, ami zavaró, és alufólia nélkül használhatatlanná teszi őket, az az, hogy az akku + kivezetése sokkal laposabb mint a normál akkukon. ( Gondolom azért mert eredetileg is akkucsomagba gyártották őket, rá is van írva az akkura. )
-
tomcsi23
veterán
De az.
Lehet, hogy van még egy régi töltőm valahol vidéken, az 50-70 mA-rel töltött, párban. Ha megtalálom, kipróbálom.Amúgy egy philips gyorstöltőt használtam, mikor elkezdett random nem tölteni..aztán lett IPC-1L. Ennek már lassan 3 éve, azóta rendben teszi a dolgát.
-
And
veterán
Szinte pontosan erre a kérdésedre ment a válasz a #3989-ben: soros körben az áram állandó, vagyis a legkisebb induló kapacitású cella fog a leggyorsabban lemerülni (ill. ha a másik kettő által adott feszültség továbbra is elegendő a terhelés működtetéséhez, akkor 'negatívba fordulni', vagyis átpolarizálódni). Ugyanezért nyilvánvaló, hogy a két egyforma kapacitású ugyanúgy fog merülni. Az adott idő alatt kisütött töltésmennyiség mindháromnál azonos marad. Ezért a kérdés maradjon meg elméleti síkon, a gyakorlatban mindig azonos kapacitású (lehetőleg ugyanolyan típusú és állapotú) példányokat használjunk csak egy sorosan kötött akkukat tartalmazó csomagban.
-
Ha számológépbe kell, akkor a 700mAh -t válaszd, lassabb az önkisülése, és megbízhatóbb.
De ez vonatkozik a többi akkura is, a kisebb névleges kapacitással rendelkezők stabilabbak.
AAA esetén 850mAh -ig stabilak.
AA esetén 2000-2100mAh -ig stabilak.Ennél nagyobb kapacitásúakat gyakrabban kell tölteni, gyors az önkisülésük, és nagy a szórásuk minőségben, még csomagon belül is.
-
And
veterán
Miért, valahol ezt írták? Az eneloop egyetlen különlegessége, hogy az önkisülése lassú (na jó, a belső ellenállása is eléggé alacsony a mezőnyben), de más tekintetben magán viseli a NiMH-kémiájú akkuk jellegzetességeit, mivel mégis csak egy NiMH. Természetesen lehet tölteni teljes kisütés nélkül is, de ha mindig a lehető legnagyobb kapacitást szeretnénk a memóriaeffektus helyett, akkor nem érdemes.
-
And
veterán
Típusszámot ugyan nem írtak, de kinézet alapján a kompernass oldaláról beazonosítható, hogy a TLG 500 A1 típusról lehet szó. (A szerver elég sokszor internal server error üzeneteket dobál, szóval türelem..). Hasonlít a KH-968-asra (és kissé a KH-980-ra), specifikációban is. A töltőáram nem állítható, darabszámtól függ: 1-2 db.-nál 1000mA, 3-4 db.-nál pedig 500mA, és ez sajnos mérettől független, ami AAA-hoz azért nem túl előnyös, de még gyengébb AA esetén sem. Amúgy cellánként kezel, -dV-t támogat, tud kisütni (kérdés, hogy mennyi ideig, mert ez pl. a 980-as típusnál erősen időlimitált funkció volt), és frissíteni, de ezek a módok kézzel nem választhatók ki.
Azokra a Tronic-márkájú (átcímkézett?) akkukra meg kíváncsi vagyok, mivel a normál kivitelű típusaik finoman szólva elég gagyik voltak. Igaz, elég olcsón mérték azokat. -
TeeJay
félisten
15órától tovább semmiképp se töltsed vele szerintem
egyrészt a megadott 140mA sem kereken annyi, van mikor az IPC is pár mA-al eltér felfelé vagy lefelé, és töltés közben pedig durva lenne ha 40-50% veszteség lenne
IPC nálam olyan 2100-2200mAh-t tölt az akkuba mire kész lesz tehát tényleg minimális a veszteség, mondjuk ez annak is köszönhető hogy alacsony a belső ellenállása az akkunak és nem melegszik töltés közben sem.AAA méretű Eneloop-on nyomtam egy refresh-t 250/500-as módban és gyönyörűen 790mAh-ra állította be nagyjából mindkettőt a végére
tökéletes értékek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest