- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Mp3Pintyo #1169 üzenetére
Köszönöm!
Most egyelőre a bőség zavarában vagyok. Rengeteg kiváló tartalmad van ahogy látom. Meg tudnád mondani melyik videókkal kezdjem a következő napokban?
(A későbbiekben meg fogom nézni a legtöbbet, mert érdekel a téma, de most lenne pár sűrgős projektem, és nagy segítség lenne ha az AI a kezem alá tudna dolgozni). -
-
válasz
Mp3Pintyo #1136 üzenetére
Köszi!
Szoktam tőle minden félét kérdezni, villamos szakmai dolgok, informatikai kérdések orvosi leletek értelmezése, sorozatok, fordítás, eléggé átvette nálam a google helyét.
Jó lenne arra használni hogy tanitson meg egy random skillre.
A memória nem tudom mennyire fontos vagy hasznos. Van az a rész ahol magamról meg az elvárt válaszokról lehet beadni infókat, azt sikerült jól beállítanom, tömören lehetőleg táblázatban válaszol.H a megkérdezem hány éves valaki, annyit ír, hogy '42', nem kezdi el, hogy '1867-ben született Oregonban ősi bitcoin bányász család középső sarjaként' meg hogy 'ha bármi másban segíthetek kérdezz nyugodtan' meg hasonló rizsák.
Azért érzem a korlátokat, multkor excelbe kiexportáltam változókat és több nyelvű descriptiont/messageket hozzá, és azt akartam csinálja meg a fordítást a már elkészült fordításokhoz hasonlóan (több komponensben ugyan az az ID csak az első 3 betű más, ugyan azokat a szöveges mezőket kellett volna beléjük írni) hát itt már fájlkezelésben elvérzett, próbáltuk haveromén fizetőssel, az is. -
repvez
addikt
válasz
Mp3Pintyo #1110 üzenetére
köszi egyelöre mukodik elég jol, márcsak azt kéne megtudnom, hogy azzal mit kell kezdenem amikor javit valamit a kodon és átküldöm , hogy végrehatsa a változásokat akkor a editor részen lesz egy piros és egy zöld sáv és alatta kicsiben kiirja, hogy ctrl+shift+y a zöld részhez piroshoz meg ctrl+n , ha rákattintok akkor a másik rész eltünik. jol gondolom, hogy ott nekem kell eldönteni , hogy melyik verzot hagyom meg ?
-
Zizi123
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #1114 üzenetére
Most az általad javasoltat haszálom a DualClip Loader-ben:
ViT-L-14-BEST-smooth-GmP-TE-only-HF-format.safetensors
és
google_t5-v1_1-xxl_encoderonly -t használtam napokig, amióta javasoltad a Smooth verziót.Előtte pedig hónapokig:
google_t5-v1_1-xxl_encoderonly
és
clip_l.safetensors valami 246GB-os alapot.Tehát működik merem állítani, az igaz, hogy nem gyors, mert kb 1,5- 2 perc legenerálni 1 képet, de ráérek.
Tehát mire tudnám kiváltani az Encoder verziót ami jó lenne a Smooth mellé?
Szerintem simán el lehet menni 5GB-ig, de valószínűleg 10GB-ig is, mert mintha már generáltam volna valamit így, hogy nincs egyesítve a 2 model-00001 és model-00002. safetendors file. -
Zizi123
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #1104 üzenetére
Most vettem észre, hogy eddig ezt használtam régóta, és nem is értem, hogy miért, amikor csak képgenerálásra használom most éppen a ComfyUI-t: google_t5-v1_1-xxl_encoderonly
Gondolom ez az "encoderonly" nem erre van kitalálva...
Mivel csak 8GB-os GPU-m van, így ezt töltöm le helyette:
https://huggingface.co/theunlikely/t5-v1_1-xxl-fp16/tree/mainDe bármilyen tanácsot elfogadok, hogy mit használjak az "encoderonly" helyett.
Köszönöm. -
repvez
addikt
válasz
Mp3Pintyo #1103 üzenetére
igen de ahhoz valamit kell a kodoláshoz is érteni, nem elég csak irogatni, hogy mit akarok, vagy legalább is én még nem találkoztam olyannal.
Mert egy AI-t beállitottam a VS-ben de az csak anynit csinált, hogy kommnetet irt a kodhoz, meg optomalizálzta a meglévőt, de nem találtam , hogy hogyan mondjam neki, hogy mit csináljon pluszba hozzá. illetve, hogy annak mi a korlátja -
S_x96x_S
addikt
válasz
Mp3Pintyo #1106 üzenetére
> A DeepSeek-V2.5 felveszi vele
ha már van egy ilyen videó kártyád, amit képes ezt futtatni,
akkor a havi $20 se lehet akadály.
https://ollama.com/library/deepseek-v2.5/tags -
válasz
Mp3Pintyo #1088 üzenetére
Köszönöm. Megnéztem pár videódat. Elsőre a Samba lehetne jó lokális futtatásra, mivel csak Word és Excel lenne amivel dolgozni kell és csak magyarul beszélnek.
Azt nem tudom megállapítani, hogy pl 20 felhasználó és a nagyobb modell esetén mekkora gép kellene? Mi az a kicsi meg nagy memória?
Egyáltalán alkalmas-e több felhasználó általi használatra ugyanazon adatbázissal ha egy gépen fut?
A doksik jogtiszták,. Jó részük nyilvános is (pl. EU-s pályázattal kapcsolatos szerződések) mert előírás, hogy ki kell tenni a Netre. Mások bizalmasak (pl. költségvetés). -
S_x96x_S
addikt
válasz
Mp3Pintyo #1093 üzenetére
> A Copilot esetén egyből bukik a ne jusson ki a netre.
én úgy értelmeztem, hogy csak a login/jelszó miatt aggódik, ami a 2FA -al megoldható,
csak a védett tárhely a Microsoft tárhelye lesz.
"- AI szolgáltatás és egy védett tárhely a Neten ahol tárolom a "könyveket" és megengedem az AI-nak, hogy belelásson? Ha ez mi lesz a login/jelszó párossal? Hogy adom át, hogy ne jusson ki a Netre?"
persze ez feltételezi, hogy csak jogtiszta dokumentum lehet.de az év végén megjelenő Windows Copilot - + 50 TOPS NPU laptopok is valamilyen alternatívát adhatnak - pl. lokális indexeléssel,
persze bármilyen külső API hivással az adatok úgyis kijutnak az adatok felhőbe, és valamilyen enterprise előfizetés kell, hogy ne őrizze meg.És természetesen a github is tele van jópár igéretes megoldással,
amivel például egy saját hardveren - lokális LLM futtatásával dokumentumokat tudunk vektorosan indexelni - nyilt forrású megoldással.> Az előfizetés sem olcsó rá.
drága a tokenizáció ( ~ vektor indexelés).
és most még olcsóbb a bérlés mint a saját hardware, főleg akkor ha a kipróbálás a cél. -
consono
nagyúr
válasz
Mp3Pintyo #1048 üzenetére
És ez tényleg használ NPU-t is? Végre össze lehet majd hasonlítani rendesen, hogy mire elég az a 40 TOPS, amit mindenki belerak a procijába egy GPU-val szemben! Ja, de ahhoz kéne olyan proci is
Szerk.: itt elsősorban a wattra virított teljesítmény érdekelne, nem a nyers erő... -
5leteseN
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #1046 üzenetére
Gyűrjük egymást keményen az AMD-s AI-újdonsággal(Amuse).
Még ismerkedünk, van jó is rossz is, viszont erősen jobb, mint az eddigi kb semmi !
Mivel az eddigi semmi/alig-valami( a CUDA-hoz képest) nagggyon-qrva gáz (szerintem) az AMD-nek. Úgy sejtem, hogy jönnek majd ezerrel az újabb fejlesztések is rá.
Szerintem a ROCm "faragása" is megy közben ezerrel a háttérben!Köszönet!
-
törölt tag
válasz
Mp3Pintyo #971 üzenetére
Koszi, ranezek a RunPodra.
Milyen felhasznalas mellett jon ki olcsobbra a 3090? Mert nem mindegy, hogy 24/7 megy valami workload vagy csak nehany eroforras intenzivebb dolgot (txt2img, img2vid) futtat on-demand rajta az ember aztan leallitja a ket kategoriaval gyorsabb berelt gepet.
-
gabranek
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #949 üzenetére
Az utóbbi lett a megoldás, mert csak nem akart adni GPU-t. Az mondjuk elég gáz, hogy nem látom mikor veszi ki alólam a hardwaret, mert ha letiltott már nem férek hozzá az addig elkészült képeimhez...ergó folyamatosan mentegetnem kell
Nincs valami lehetőség, hogy ha összekötöttem a google drive fiókkal, akkor az output mappa tartalmát automatikusan áthelyezze oda?
#950: Ha jól láttam a ComfyUI-hoz is csináltál videót, este is megnézem.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #939 üzenetére
Zakatolnak a buksimban az infók, köszönet.
A korábbi Tom'shardware-es képen
:
... néztem, hogy a 4060Ti "csak" 30-35%-kal tud kevesebbet a 3090-nél, fele(sem ? ) fogyasztással, valahol fele új-ára körül.
A 16GB VRAM amivel "vesztésre áll" egyedül, a többinél (fajlagosan) a kis-öcskös(4060Ti) áll nálam nyerőre.És még kis "magánügy" is: Azon múlik igazán, hogy jól fogok-e tudni kiszállni az AMD-kből!
Valóban jobb lenne egy új 3090.
"Átgondolás" (€/$/Ł/HUF...) van folyamatban nálam is, mint sokaknál!
-
5leteseN
senior tag
-
zseko
veterán
válasz
Mp3Pintyo #899 üzenetére
No, teszteltem párszor, egész jó így és marha gyors, köszi a 'megoldást'
Pár dolog érdekes számomra. Ha nem adok meg semmi promtot, csak random generáltatok 10-20 képet egyszerre, akkor jó 80-90%-ban csaj lesz az eredmény, és nagy része szinte ugyanaz a karakter. Ha a random Style-t választom, akkor egy kicsivel kevesebb, és bedob mellé jónéhány szürreális képet. Ha a legeneráltatott képet kiegészíttetem hogy nagyobb legyen, akkor ahogy minél több plusz területet adatok hozzá, egyre inkább elnagyolt, mosott, festményszerű kép lesz az extra területen. Csinál néhány nagyon jó képet, de van hogy négy lábat generált, vagy plusz karokat, és olyan is van, hogy három ujja van, vagy éppen hat, vagy esetleg a tenyere néz kifelé
-
DarkByte
addikt
válasz
Mp3Pintyo #919 üzenetére
Elvileg az OpenWebUI-ban is be lehet kapcsolni kereső használatot, van a beállítások között ilyen béta opció. Habár még nem próbáltam.
Személy szerint az mondjuk meglep hogy ennyire értelmesen beszél magyarul. Már ez nagy szó, több mint amire számítanék.
Tippre tényleg, megtámogatva keresővel, vagy valami magyar nyelvű RAG tartalommal egész sok mindent meg tudna csinálni saját nyelvünkön is.
--
Engem most always on AI szerver gondolata kezdett el foglalkoztatni. Lehetőleg minél kisebb idle fogyasztással, 10-15W elfogadható. Ha generálás közben löketszerűen felmegy pár száz W-ra az oké.
Nézegetem az Intel N100-as lapokat amelyeken van PCIe csatoló is. Valami 1-2 slot-os Nvidia kártyával kiegészítve egész érdekelne mit produkálna Ollama-val. -
5leteseN
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #912 üzenetére
Bizony, bontottam is egy sört, és ezúton is Köszönetek neked (
) a gyorsan megérkezett WebUI-s videóért!
Bokros teendőim miatt az Ollama videó után nem írtam, hogy "Mikor érkezik ehhez az egész jó kis AI-hoz egy jól kezelhető felület?", és mire rászántam volna magam, addigra meg is jött a (gondolom) sokak által várt kezelőfelület.
Még túl is teljesítette az elvárásaimat, mert úgy tűnik, hogy egy általános, kvázi-szabványos kezelőfelület lesz több AI-részterület felé is.
Kellemes meglepetések! -
DarkByte
addikt
válasz
Mp3Pintyo #890 üzenetére
Sajnos ez nem natív ComfyUI node, nem az LDM pipeline-t használja amit a Comfy alapból, így kb. semmi meglévő dolog nem kapcsolható hozzá. A saját maga kis szigete.
Egy rövid kipróbálásra jó, én ezeket nem is a fő installációmba szoktam ilyenkor berakni mert van hogy elég rondán elbarmolják a függőségeket. -
DarkByte
addikt
válasz
Mp3Pintyo #887 üzenetére
Épp most láttam egy ilyet ComfyUI-hoz. [ComfyUI-MimicMotion]
Mondjuk ezektől a TikTok táncikálós videóktól már hányingerem van. -
-
CRTs
aktív tag
válasz
Mp3Pintyo #838 üzenetére
Erre meg azt lehet mondani hogy n+1 dolog készült stable diffusion 1.5el és kb nem nagyon haladt a cucc sôt az elmúlt hetekben inkább szétszállt.
Nekem az AI audiozásuk pont olyannak tûnik mint a képgeneráror annak 99%a "cottage industry" (google) persze tévedés joga fenntartva.
-
CRTs
aktív tag
válasz
Mp3Pintyo #826 üzenetére
Hat ilyen 16-32kbit mp3at nem nehéz túlszárnyalni de ez egy darabig zörögni meg kattogni fog mert nem sávonként van betáplâlva. Kicsit arra emlékeztet a dolog mikor át kell vinni a tehenet a folyó túlpartjára és végülis ha darabokban viszed át akkor én már nem fognám rá hogy az ugyanaz a tehén mint volt.
Új stable diff is szép kis dráma -
DarkByte
addikt
válasz
Mp3Pintyo #808 üzenetére
ELLA-val vicces dolgokat lehet csinálni pedig szerintem
Én ilyen előfeldolgozónak használtam SDXL-hez. Az alap kompozíciót legyártani és utána egy depth+canny ControlNet-el viszonylag erős denoise beállítás mellett átörökítettem SDXL-re ami sokkal szebb képet festett belőle. Majd még upscale. Illetve lehet IP Adapter composition transfer-el is lehet kombinálni tetszés szerint.
De kb. az ELLA a vizionárius és az SDXL a művész ha úgy tetszikKicsit a Cascade-nak a két fázisos generálását emulálja.
Még jó hogy ComfyUI-ban egy workflow-n belül úgy kombinálhatod különböző modelleket ahogy nem szégyenled.Egyébként a PixArt Sigma is meglepően jó, csak ahhoz gyakorlatilag semmi tool nincs. Az SD1.5 + ELLA legalább nem üti ki a meglévő SD 1.5 tool-okat. És a PixArt valahogy nagyon rosszul reagál az upscaling step-ekre, csak zajt produkál olyankor valahogy.
-
consono
nagyúr
válasz
Mp3Pintyo #757 üzenetére
Persze, van egy halom segítség, de azért programozni valamilyen szinten tudni kell... Repveznek az a nagy problémája, hogy nem tud. Nekem meg lehet bármilyen jó a Cody, ha nem integrálódik az R-Studióval
DE én sem fejlesztő vagyok, csak magamnak írok toolokat, ha kell.
-
-
_AnTi_
tag
válasz
Mp3Pintyo #649 üzenetére
Köszönöm neked is!
A Relume-ot ismerjük, használjuk, de sajnos egyelőre elég korlátos, Photoshop megvan. Leonardo-ról hallottam, de még nem próbáltam, Playground eddig kimaradt köszi!
A hsz-ed első felét viszont nem értem, ennyire nem vagyok penge AI-ből. Kifejtenéd kérlek?
-
Janix12
aktív tag
válasz
Mp3Pintyo #634 üzenetére
Teljesen igazad van.
De..
Az én véleményem az, hogy az ötlet és az ötlet megvalósítása az, amit én azzal, hogy megvenném támogatok.
A main-stream engem soha nem motivált igazán, persze mindig vannak jó megoldások amiket én is használok.
Jó a ChatGPT, de nem beszél.
Ha mesterséges inteligenciát emlegetek, nekem a beszéd is a része. Így gondolom és érzem, hogy van ott valami.
Kicsit úgy szeretném érezni magam mint Tony Stark.Összegezve, azt mondjátok várjak vele?
Nyilván majd kikerekedik ez valamilyen irányba. -
scream
veterán
válasz
Mp3Pintyo #592 üzenetére
Igen, annyiban valóban változott, hogy mostmár az info ikon-ra kell hozzá kattintani az említett választó drop-down-ban, hogy a hivatalos nyilatkozathoz navigálja az embert, ahol le van írva, hogy 40 üzenet / 3 óra (nem halmozódik). Szóval továbbra is ez a usage cap. Arra nem igazán alapoznék, hogy jófej lesz majd az OpenAI és nem élesíti be az acc-ra a hard usage cap-et, főleg, ha azt az accountot folyamatosan több eltérő IP-ről használják.
-
repvez
addikt
válasz
Mp3Pintyo #498 üzenetére
én is igy probálom, de például kérek töle egy olyat, hogy legyen egy téglatest amit szabadon mozgathatok egélrrel és legyen egy kis része amire ha kattintok akkor vonallal össze tudom kötni egy másik téglatesttel.
ezt meg is csinálja mukodik, akkor leirom neki, hogy szeretném, hogy ha a kijelölt rész jobbrol és balrol is lenne egy egy ,hogy a ki és a bemenetet szimbolizálja, meg is csinálja, de addig amig nem kötöm össze legalább egy téglatestel már nem tudom mozgatni egérrel ,de amikor meg igen akkor a két kijelölt rész fixen marad nem követi a téglalapot.
Amikor ezt megirom neki akkor csak tovább bonyolitja a dolgokat és még azt sem müködik ami az elso résznél. és ilyenkor bejönnek már a hiba kodok is, fölege amikor nem egy teljes kodot is, hanem csak egy részletet és nekem kéne kitalálni, hogy azt hova és hogy épitsem be a meglévő kodba.igy nem igen tudom tovább böviteni vagy részletezni amit szeretnék.
-
consono
nagyúr
válasz
Mp3Pintyo #498 üzenetére
Én is így használom. Ráadásul mikor tudom, hogy miylen módszerrel akarom megoldani a problémát, akkor azt is megmondom neki.
Ja, még egy dolog: magyarul vagy angolul beszélsz vele? Ha magyarul érdemes lehet angolul megpróbálni, mert jóval kevesebb token. Magyar-angol viszonylatban nincs számom, de német kollégáim próbálták németül és angolul is ugyan azt a kérdést, az angol 25-30%-kal kevesebb tokent használt el. -
repvez
addikt
válasz
Mp3Pintyo #496 üzenetére
köszi megnézem.
Egy kérdés, ti hogy szoktátok használni az MI-t ha csinál egy kodot és mukodik is, de nem teljesen ugy ahogy te szeretnéd és akkor beirod, hogy hogy kellene ,de a válaszban csinál modositást, de összekuszálja az eddig jol mukodo dolgot.
vagy megváltoztat neveket vagy tulajdonságokat és mint én egy amator nem fogja felfogni, hogy elég lenne mondjuk csak ezt modositani és már jo is lenne . -
válasz
Mp3Pintyo #485 üzenetére
beszélgettem erről az "okosabb" fajtával:
Most nem a gpt-3-ra gondoltam hanem pl.: mistral, alpaca nyelvi modelekre amiket lehet otthon is futtatni
A kérdés pontosítása alapján: Ha egy olyan nyelvi modellt futtatsz, amely otthoni rendszereden van telepítve, mint például a Mistral vagy az Alpaca, és ezeket az egyedi adatokkal finomhangolod, akkor a modell tanulhat azokból az adatokból, amelyeket szállítasz neki a finomhangolási folyamat során.
Ez a finomhangolás során lehetőséget nyújt a modellnek, hogy a szállított adatokra reagáljon és azokból tanuljon. Ez azonban általában a finomhangolási adatokra korlátozódik, és nem terjed ki az egyedi felhasználói interakciókra, mint ahogy a GPT-3 esetében a fejlődési folyamatok során.
Amin meglepődtem kicsit, h "látja" (értelmezi) az acsii rajzokat -
válasz
Mp3Pintyo #481 üzenetére
v1-et találtam:
mistral-7b-instruct-v0.1.Q5_K_M.gguf
de próbának mindegy.Itt a melóhelyen ryzen 5600G (12 core, 16 GB) gondolom menni fog szépen, az otthoni gépemen (i5 4xxx, 4 core, 4 GB) már nem biztos
na, ez faja. beszélni magyar:
köszi a helpet
visszavonnám azt, h beszél magyarul:
-
5leteseN
senior tag
-
5leteseN
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #456 üzenetére
Nem tanul. Ezeket a modelleket így nem tudod tanítani jelenleg, hogy beszélgetsz velük. Finomhangolni tudnád őket de az egy sokkal bonyolultabb feladat és nem árt hozzá egy erőgép
Na majd két hét múlva! ... amilyen gyors a fejlesztés!Abban tudsz segíteni, hogy hogyan érted el a 13b-s llama-t hogy magyarul válaszoljon(a Szentendrés program-ajánlattal)? Nekem ellenáll!
-
5leteseN
senior tag
-
5leteseN
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #373 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit később nézem, mert most gép-takarítást végzek: gyanúsan kezd összeakadni a sok keresztbe-kasul telepített AI-s program és azok Python-jai és egyebei.
A pár nem tetsző és nem sikerült AI-t leszedem, és megy vissza a Fooocus, Krita, és szerintem még vmelyik Comfyui.
A Oogabooga is marad vagy újratelepül szerintem.
A Whistler hibátlanul dolgozik, bár csak részfeladata van(feliratozik), de azt nálam kiválóan végzi!Közben frissült is a Krita generatív AI-ja.
Ha maradt volna a korábbi telepítés, akkor magától frissítette volna? -
5leteseN
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #366 üzenetére
Igen, kösz a segítséget, emlékeztem, hogy valahol a szokásostól eltérő érték kell, csak nem jutott eszembe, hogy melyiknél, nem bírom a tempót
!
Akkor ez a CFG érték a Fooocus-nál maradhat a 7-es érték, nem az okozza a gondot.
Akkor én/mi keressük tovább a megoldást erre az AMD-VGA-k problémájára...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest