Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
gabranek #1052 üzenetére
Nekem teljesen "PíSzí" promt-ok alatt is 5-6 egy-képes generálásból egy kép homályos, egy paca csak. Nem értettem miért, de akkor most már megvan.
Az az érdekes eredmény tűnt még fel, hogy a CPU-s(E5-2673v3) generálás nem többszörös idejű a VEGA
5664(re BIOS-villantott) eredményéhez képest az Advanced módban, ahol természetesen minden más beállítás azonos volt!Ma estefelé újra rá is nézek a programra.
Az eddig kedvenc Foocus-nál szerintem is sokkal gyorsabb, de az Amuse-tól a "sima" üzemmódban sokszor csak a klasszikus Rejtő képregények stílusa jön.
A sokkal több lépés nálam sem javított, hanem ront!Nem rossz, de remélem gyorsan jönnek frissítések és javítások!
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
gabranek #1037 üzenetére
A Pythonban szinte minden csomag függ mindentől. Ha ráfrissítesz külön egy csomagra akkor az még plusz függőségekre is rá szokott frissíteni és így pillanatok alatt 3-4 másik csomag lesz működésképtelen.
Pythonnak inkább a 3.10-et ajánlanám.
Készítettél külön venv vagy conda környezetet?
Általában a numpy-ra mindenhol az a megoldás, hogy egy bizonyos verzióra frissítik. Pl:pip install numpy==1.26.4
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
gabranek #962 üzenetére
Most, hogy nézem a képet beugrott egy lehetséges hiba, ami nálam is volt és jelentősen lassított, talán: Az adrenalin beállításoknál valami "Advanced" beállítás, Adrenalinos lapváltásnál nem látható egyből, hanem (nálam, akkor, fél évvel ezelőtti Adrenalin verziónál a baloldalon volt egy alsó menüpont alatt), ahol ez a "Valamilyen Memória megosztás"-t be lehetett állítani, ami bekapcsolva azt csinálta, hogy a VRAM és sokkal lassabb "sima" RAM-ot osztotta meg, ezzel minden memória műveletet a sokkal lassabb "sima" RAM sebességére butítva. Ezzel lehetett használni a VRAM méreténél nagyobb AI-adatbázisokat, Tensor-okat, LoRA-kat a sokkal lassabb "sima" RAM sebességen. Úgy látom, hogy ez akár lehet a hiba nálad is ez esetben, mert a betöltéskor a "sima" RAM használat is ugrik az egekbe, a VRAM-mal együtt!!
Ezt nézd meg szerintem. Sajnos(mint említettem), most én magam nem tudom ezt megnézni(hogy hol van ez a beállítás az Adrenalinban), mert átépítés alatt áll az AI-s konfigom.
Annál az 1GB VRAM-nál meg az az érdekes helyzet volt(akkor, ami helyzet gyorsan változik a piszok-gyors fejlesztés miatt), hogy sok VGA modellnél (nálam is szerencsére) az egyik frissítésnél a probléma érdekesen oldódott meg, mert kiírva maradt az 1GB VRAM, de használni használta amennyire szükség volt.
Úgy látom, hogy nálad is ez a szerencsés helyzet van, mert ugyan 1 GB-ot ír ki ezek szerint a terminálban, de a Feladatkezelő-ben szinte az egész memória foglaltként szerepel.
Nekem ez a Memória-megosztás a leggyanúsabb!Ha nem ez lesz az ok, majd nézzük tovább!
-
5leteseN
senior tag
válasz
gabranek #954 üzenetére
Most van átépítés alatt az AI-hardver nálam, nem tudom futtatni pillanatnyilag a Fooocus-t(sem)! Saját gépen nem tudok ránézni.
Arra emlékszem, hogy sokaknál(nálam is sokáig) azért volt gond, mert csak 1GB VRAM-ot látott a Fooocus az éppen altuális VGA 8 vagy 16 GB-jából. Ezt a az indító terminál szövegében tudod megnézni, ott lesz egy külön sor, ahol meg van adva, hogy mennyi VRAM-ot lát-használ a Fooocus.
Mennyit?
A Windowws Feladatkezelő teljesítmény ablakáben látod, hogy hova tölti a Fooocus a Tensor-t, LoRA-t: a sima RAM-ba, vagy a VGA VRAM-jába. Látszik majd a folyamat a memória foglaltságok változásánál a sok GB-os méretek miatt, egyértelműen: előtte-utána.
Miközben a Fooocus indul, én már az alatt szoktam nézni! -
5leteseN
senior tag
válasz
gabranek #951 üzenetére
Szia!
A Fooocus-nál külön AMD-s indító verzió van. Azt beraktad az indító .bat-ba?
Gyorsan ránézek a Fooocusra, hogy változott-e. Annyi még előtte, hogy korábban volt olyan AMD-s gond, hogy csak 1GB-osnak látta a kártyát.
Milyen VGA-d van?Ránéztem, még időn belül.
ITT van az amit én használok, és itt ezt írják az AMD VGA-kra:Windows (AMD GPUs)
Note that the minimal requirement for different platforms is different.
Same with Windows. Download the software and edit the content ofrun.bat
as:.\python_embeded\python.exe -m pip uninstall torch torchvision torchaudio torchtext functorch xformers -y .\python_embeded\python.exe -m pip install torch-directml .\python_embeded\python.exe -s Fooocus\entry_with_update.py --directml pause
Then run therun.bat
.
AMD is not intensively tested, however. The AMD support is in beta.
For AMD, use.\python_embeded\python.exe entry_with_update.py --directml --preset anime
or.\python_embeded\python.exe entry_with_update.py --directml --preset realistic
for Fooocus Anime/Realistic Edition.Ezen nálad rendben vannak?
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
gabranek #902 üzenetére
Az 1-es link lemaradt
Hallo Jupyter notebook
https://github.com/camenduru/hallo-jupyter -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
gabranek #898 üzenetére
1.
Hallo: Az AI, ami beszél helyetted. Portréképanimáció készítése ingyenesen a saját gépünkön
De camenduru készített hozzá Jypiter jegyzetfüzetet amit ingyenesen tudsz használni a Lightning.ai oldalán.
2.
SVD + inpaint a Replicate oldalán ingyenesen
3. Replicate SVD
4. Replicate SVD
5. Hugging Face SVD korlátlan használat
Szerintem ennyi elég lesz
SVD beállítások magyarázó videó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged