- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ParadoxH #1715 üzenetére
Ami még a labor-eredmények kiértékelésénél fontos lehet
az a kontextusok és releváns infók megadása.
Még az se mindegy, hogy az USA-ban él valaki vagy vidéken Magyarországon.A ChatGPT o1 - meg is határozta, hogy mit érdemes megemlíteni:
és ha valamit kihagysz, akkor nem biztos, hogy tökéletes választ kapsz !
"""
1.) Életmód és szokások
- Étrend: milyen típusú ételeket fogyasztasz, vegetáriánus vagy-e, van-e valamilyen speciális diétád, milyen gyakran eszel, mik a főbb étkezési szokásaid.
- Napi folyadékbevitel: mennyi tiszta vizet (vagy más folyadékot) iszol naponta.
-Testmozgás: milyen rendszeresen sportolsz, milyen típusú mozgásformát végzel, mennyi ideig és milyen intenzitással.
- Káros szenvedélyek: dohányzás, alkoholfogyasztás, egyéb függőségek.
- Hasznos szokások: relaxáció, jóga, stresszkezelő technikák, támogató közösség.
2.) Egészségi állapot és előzmények
- Fennálló, krónikus betegségek (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, autoimmun betegségek).
- Kórtörténet: korábbi műtétek, kórházi kezelések, trauma vagy baleset, családi kórtörténet (genetikai hajlamok).
- Jelenlegi tünetek vagy panaszok: miért készült a laborvizsgálat, vannak-e konkrét problémák (fáradtság, hajhullás, fájdalom, stb.).3.) Gyógyszerek, kiegészítők
- Gyógyszerlista: milyen vényköteles és vény nélkül kapható szereket használsz, milyen dózisban és milyen gyakorisággal.
- Vitaminok, étrend-kiegészítők: pontos megnevezésük, adagolásuk, szedési időpontok (pl. étkezés előtt vagy után).
- Potenciális interakciók: többféle készítmény együttes alkalmazása befolyásolhatja a laboreredményeket.4.) Életkor, nem, etnikai háttér
- Életkor és nem: sok laborparaméter más referenciaértékkel rendelkezik gyermekek, felnőttek, idősek, illetve nők és férfiak esetében.
- Etnikai/genetikai háttér: bizonyos betegségekre való hajlam vagy normál értéktartományok eltérhetnek különböző populációkban.5.) Fizikai paraméterek
- Testsúly, testmagasság, BMI: a túlsúly vagy alultápláltság módosíthatja egyes laborparamétereket.
- Vérnyomás: a vérnyomásértékekhez kapcsolódó betegségek vagy rizikótényezők felderítésében fontos.6.) Mentális és szociális tényezők
- Pszichés állapot: stressz, szorongás, depresszió; ezek befolyásolhatják a hormonháztartást és az immunrendszert.
- Környezeti tényezők: munkakörülmények, alvási szokások, családi háttér, egyedül élés vagy közös háztartás.7.) Vizsgálat időpontja és körülményei
- Évszak, napszak: például a D-vitamin és egyes hormonok szintje szezonálisan ingadozhat, a kortizolszint a nap során változik.
- Éhgyomri vagy nem éhgyomri: a vérvétel körülményei jelentősen módosíthatják az eredményeket (cukorszint, koleszterin stb.).
- Egyéb körülmények: volt-e betegség vagy antibiotikum-kúra a vizsgálat előtti hetekben, mennyi idő telt el az utolsó étkezés és a laborvizsgálat között.Ezek az információk azért fontosak, mert a laboreredmények önmagukban csak egy pillanatfelvételt jelentenek az aktuális állapotról. A pontosabb kontextus lehetővé teszi a mesterséges intelligenciának, hogy személyre szabottabb elemzést adjon, figyelembe véve a szervezet működésére ható külső és belső tényezőket.
""""" -
S_x96x_S
addikt
válasz
ParadoxH #1715 üzenetére
> általános laboreredmények kielemzésére
Lehetne pontosítani?
- pl. egy személy - egy vagy több labor eredményét akarod összegezni
- vagy több ezer személynek - lokális LLM -el történő elemzését szeretnéd megoldani?
ha az első eset:
akkor én a fizetős OpenAI - Chatgpt -vel szoktam ( a sajátomat ) elemezni ;
és elég értelmes válaszokat ad,
Vagyis szerintem jó .
ha kérem hogy magyarázza el egy 15 éves szintjén, akkor megteszi. nem lesz ideges .. nem tekint hülyének .. úgyhogy szerintem ok.persze így is elég furcsa volt a legutolsó eset,
amíg rá nem jöttem, hogy felcserélték a nememet ( férfi <---> nő )
[ mivel a referencia értékeknél nem mindegy a nem - kérnem kellett a labortól egy frissített eredményt. ]mindenesetre a gagyi - halucináló - ( ingyenes??? ) modelleket én nem ajánlanám.
Ha már a saját egészségem a tét, akkor minél kevesebb hallucinációt szeretnék.Ha nagyon sok labor eredményt kell feldolgozni ( egy személynek )
akkor talán még a https://aistudio.google.com/ - próbálkoznék - ott is a legjobb modellekkel.de összességében az én véleményem,
hogy érdemes egy jobbfajta AI -val is konzultálni.
( de a végleges véleményt nem árt átbeszélni a háziorvossal is - nehogy valami dolgo félre legyen értelmezve. ; persze nem minden háziorvos partner ebben .. és ahhoz hogy jobban odafigyeljen ránk, lehet, hogy kell pár apró ajándék - ami még az orvosnak is etikailag elfogadható. )----------
és ez a cikk is érdekes lehet
"How I Built an Open Source AI Tool to Find My Autoimmune Disease (After $100k and 30+ Hospital Visits) - Now Available for Anyone to Use"
https://old.reddit.com/r/selfhosted/comments/1ij7s4m/how_i_built_an_open_source_ai_tool_to_find_my/
--> https://github.com/OpenHealthForAll/open-health -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
ParadoxH #1282 üzenetére
Lényegében bármelyik ingyenes modell. Legyen az sd15, sdxl, flux... alapú.
Ezeket pedig ezer féle eszközzel tudod használni. Itt rengeteg bemutatót találsz ezekről -
-
ptesza
senior tag
válasz
ParadoxH #1168 üzenetére
Az a kérdés, hogy egy ilyen 3D bábut szeretnél vagy csak síkbeli 2D-t csak kinyomtatva.
A Makerworld-ön van pár eszköz ilyen célra. -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
ParadoxH #1168 üzenetére
Az mp3pintyo youtube csatornára rengeteg ilyen videót tettem már fel. Keress rá a csatorna keresőjében a 3d-re.
-
5leteseN
senior tag
válasz
ParadoxH #819 üzenetére
Én a Fooocus programot szoktam használni, ami egy a Stable Diffusion-ből (ha jól emléxem erre) egyszerűsített text-to-image kategóriás képgeneráló AI-s program, ezért erről nyilatkozok:
* böngészőből egyszerűen kezelhető, saját-gépes/off-line üzemmódú "darab", Mp3Pintyo készített is róla egy jó kis videót. Én is abból tanultam, azóta használgatom.
* a böngészőből használva a bal alsó sarokban találod azt a funkciót ami neked érdekles lehet(tippelem én)
* az említett funkcióval egy meglévő képhez(esetedben a "mintázat"-hoz) hasonlót tudsz készíteni(beállíthatod, hogy mennyire hasonlítson), ami képalkotás így sokkal egyszerűbb(volt nekem is), mintha a nulláról kezded írni a promt-okat, majd azokat farigcsikálni,
* korábban raktam be egy magyar nyelvű használatot lehetővé tévő kiegészítést, valahol ott van Mp3Pintyo-Discord csatornáján. (még, gondolom), ebben a szinte csak a nemzetközileg használt szavakat meghagytam eredetiben,
* kezdetnek, szórakozás szinten(és tanulni) nekem jó-elég volt
* majdnem kimaradt: nVidia esetén elég neki egy 4GB-os kártya, AMD-ből 8GB-os kell, AVX2-es CPU-val(kb 10 éve mindegyik az, a neten rá tudsz keresni, ha nem vagy benne biztos). -
CRTs
aktív tag
válasz
ParadoxH #818 üzenetére
Az LCM-nek az a lényege hogy kevésbé kell promptra hagyatkozni cserébe gyors és átnézel 2000 varianst amig promptból átnéznél 10-20at. Aztán olyat is tud hogy kiemelsz belôle és visszarakod finomitgatni. Szerintem nincs erre még kész megoldás amit keresel. Kész LCM-ek amihez hozzájutsz is fapadosak. Nekem is át kellett írni de megéri. Vegyük figyelembe hogy elég friss téma.
-
CRTs
aktív tag
válasz
ParadoxH #816 üzenetére
Image to image (amit én LCM-nek hívok mert az a gyors vállfaja). Az úgy megy hogy kiszedni kiszedheted majdnem pont ezt ha berakod mint induló kép. De az hogy mennyire hasonlatos a paraméterek szabják meg. Szóval ha variációt akarsz azt kaphatsz belôle paraméterezéssel meg lehet absztrakt is de 0-ról absztraktálni nem fog. Én ilyen vonsl átrajzolgatást elég korrektet látok belôle amit videóba is összefûztem. Ja ami gond hogy te vonslat favorizálsz ez meg pontokat is azt láttam hogy szeret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged