- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hiperFizikus #1858 üzenetére
> A ChatGPT MI modellnek feltettem vagy 100 kérdést mégse vagyok sokkal boldogabb,
Mi volt a prompt ?
Amúgy a promptolás nem olyan egyszerű ... főleg hogyha a boldogság a cél.
De még egy o1 - generált válasz se ér semmit se, hogyha nem próbáljuk ki:
""""
Napi Boldogság-Checklist (kiegészítve újabb tudományos megállapításokkal)
1.) Reggeli hála- és célkitűzés-percek
Ébredés után szánj 1-2 percet arra, hogy végiggondold, mi mindenért lehetsz hálás (család, egészség, kis sikerek, meleg otthon stb.). Tűzz ki aznapra egy apró, konkrét célt (például: „Ma kedves leszek magamhoz, nem rohanok át a sikereimen.”).
2.) Mozgás és örömhormon-aktiválás
Ha teheted, iktass be 5-10 perc testmozgást (gyors séta, nyújtás, könnyed jóga vagy pár guggolás-fekvőtámasz). A legújabb kutatások is megerősítik, hogy már napi pár perc is segíti az endorfinok és dopamin termelődését, így jobb hangulattal indul a nap. Ha több időd engedi, sportolj intenzívebben (futás, úszás, súlyzós edzés), de a lényeg a rendszeresség és a szervezet „beindítása”.
3.) Tudatos reggeli és hidratálás
Kutatások szerint a kiegyensúlyozott, fehérje- és rostgazdag reggeli segít stabilan tartani a vércukrot és a hangulatot. Igyál elegendő vizet vagy teát, mert a hidratáltság segít a koncentrációban és a közérzet javításában.
4.) Mini-énidő a napi rutinban
Mielőtt belekezdenél a munkába vagy a családi logisztikába, teremts pár „szemlélődős” pillanatot. Nézz ki az ablakon, tedd rendbe a gondolataidat, vagy csak lélegezz néhányszor mélyen. Ez a tudatos megállás „bonbonként” működik: tölt és segít tudatosítani, hogy „itt és most” is jól érezhetem magam.
5.) Sikerek észlelése – rögtön, amikor megtörténnek
Egész nap figyeld az apró eredményeket (például: időben elindult a gyerek az iskolába, befejeztél egy feladatot, kedvesen szóltál valakihez). Azonnal ismerd el magadban: „Ezt megcsináltam!”, „Ez is sikerült!”. Ez a gyors dopaminlöket segít a további motiváció fenntartásában.
6.) Örömtérkép frissítése
Tarts magadnál egy kis jegyzetfüzetet vagy használj jegyzet-appot a telefonodon, hogy napközben feljegyezd, mi okozott örömöt (akár kicsi, akár nagy dolog). Így tudatosan figyeled, mi tölt téged, és könnyebben újra is alkalmazod ezeket a tevékenységeket. Legújabb kutatások kimutatták, hogy már a pozitív élmények puszta dokumentálása is javítja a hangulatot.
7.) Társas kapcsolatok és oxitocin
Legalább egyszer naponta tudatosan gratulálj vagy dicsérj meg valakit (családtagot, kollégát). Az ő örömük visszahat rád, és fokozza az összetartozás-érzést. Az érintés, az ölelés vagy akár a közös nevetés mind-mind elősegíti az oxitocin termelődését, ami a közelség és boldogság érzését növeli.
8.) Rövid szünetek – tudatos légzés vagy meditáció
Délután vagy a nap sűrűbb szakaszaiban állj meg pár percre, és végezz légzőgyakorlatot (például 4 másodpercig beszív, 4 másodpercig bent tart, 4 másodpercig kifúj). Ha belefér, 5-10 perc egyszerű mindfulness-gyakorlat (csendes ülés, figyelem a környezet hangjaira vagy a belső érzésekre) segíti a szerotoninszint kiegyensúlyozását és a stressz oldását.
9.) Nap végi összegzés és hálanapló
Lefekvés előtt gondold át a napodat: „Mi sikerült jól?”, „Minek örültem?”, „Miből tanultam?”. Írd le ezeket 1-2 mondatban. Ez segít az agyat átállítani hiányfókuszról a bőség tudatára – tudományos kísérletek kimutatták, hogy akik rendszeresen írnak hálanaplót, általánosan magasabb boldogságszintet élnek meg.
10.) Minőségi alvás előkészítése
Kapcsold ki vagy tedd félre a kütyüket legalább 30 perccel elalvás előtt, hogy a kék fény ne zavarja a melatonintermelést. Alakíts ki egy nyugtató esti rutint (például olvasás, halk zene, könnyű nyújtás, meleg zuhany), ami segít ellazulni. A jó alvás kulcsszerepet játszik a testi-lelki regenerációban.
""" -
woryz
senior tag
válasz
-
consono
nagyúr
válasz
Boldogabb? Nem hiszem
De tud segíteni.
-
consono
nagyúr
válasz
hiperFizikus #1856 üzenetére
De én igazán ezért szeretem:
Ha nem bízol benne meg tudod nézni miből dolgozott.
-
ptesza
senior tag
válasz
hiperFizikus #1824 üzenetére
Sokkal. Ha nem fizetsz játsza a hülyét. Nem lehet képet feltölteni stb.
-
freeapro
senior tag
válasz
hiperFizikus #1785 üzenetére
Egy mit?
-
lockdown90
senior tag
válasz
hiperFizikus #1785 üzenetére
nem?!
-
nincsnév007
addikt
válasz
hiperFizikus #1568 üzenetére
Viccen kívül, sokszor jól jönne mert akkor nem kell egyesével le fényképezni neki pl tanulássnál, meg az aktív képernyő megosztas is. De azt megtudtam hogy ezek a plusz elofizetéssben vannak, meg sajnos itthon még nem működik, de egyre több uniós országban igen.
-
nincsnév007
addikt
válasz
hiperFizikus #1563 üzenetére
aktív képernyőmegosztás
mondjuk az is nagyon jó.
-
válasz
hiperFizikus #1516 üzenetére
Meg mazzagot is...
-
5leteseN
senior tag
válasz
hiperFizikus #1452 üzenetére
...háát, egyik Bádogember verzió sincs meg és akkor még az esti sörök számával exponenciálisan növekvő 5tletes változatok fel sem merültek!
Szóval kell(ene) az a saját-gépes AI!
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
hiperFizikus #1449 üzenetére
Ige, próbálgattam már mivel van előfizetésem a Twitteren. A ChatGPT sokkal jobban kézreáll úgyhogy inkább azt használom.
-
consono
nagyúr
válasz
hiperFizikus #1423 üzenetére
Szerintem ez az iPhone beépített Memoji vagy Animoji feature-e: [link]
-
consono
nagyúr
válasz
hiperFizikus #1401 üzenetére
Igen :/ Persze bent is maradhat a suliban tanítás után megcsinálni... Meg már elvárás, hogy 32 órát bent legyen, max 8 órai munkát lehet otthon csinálni, de ennek a 8 órának egy részére is kötelezhető, hogy a suliban töltse el...
A probléma az, hogy bent nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy tudjon készülni a másnapi órákra... -
S_x96x_S
addikt
válasz
hiperFizikus #1393 üzenetére
> Ez mit is jelent pontosan ?
Hogy lehet benne:
"Akár NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU 8 GB GDDR6 VRAM Akár 1605 Mhz turbóórajel-sebesség, akár 100 W TGP (grafikus összteljesítmény)"Vagyis ami belefér a mobil GPU memóriájába ( 8GB ), azzal tudsz dolgozni.
Amúgy hasonló műszaki paraméterrel - találsz más notebook-ot is.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #1343 üzenetére
per pillanat, megint rendesen működik nekem
-
Memo96
csendes tag
válasz
hiperFizikus #1151 üzenetére
[ELTE szakjogászi továbbképzése]
section9: Köszönöm a válaszodat.
-
lockdown90
senior tag
válasz
hiperFizikus #1151 üzenetére
tele van nyelvtani hibával
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hiperFizikus #1144 üzenetére
> Nekem a ChatGPT plasztikusabbnak a Gemini merevebbnek tűnik,
ez nem sok információ; az alap "tone" -t lehet szabályozni
és mindkét rendszerben más a modell és a default instruction prompt.a Gemini (állítólag) nagyon-nagy adat elemzésére jó - például videó.
de minden másban kevésbé számít a top-nak.
Viszont látszik, hogy a google eléggé próbálja utolérni vele a top ligát.én egyenlőre a chatgpt: "o1-preview" modelljével eléggé meg vagyok elégedve,
az már a claude sonet 3.5 - el van egy kategóriában. -
consono
nagyúr
válasz
hiperFizikus #1141 üzenetére
Mi a kérdés?
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
hiperFizikus #855 üzenetére
RAG használatával meg lehet oldani saját gépen is az adatelemzést. Nem kell tanítás. Reményeim szerint a héten érkezik az Open WebUI új része amiben elmagyarázom hogyan kell használni.
-
Utka
aktív tag
válasz
hiperFizikus #751 üzenetére
BOCS!
OFF
aláírásodra:
Collin McRae pedal cam
ONTengrai -t használ valaki?
-
ptesza
senior tag
válasz
hiperFizikus #751 üzenetére
Kösz!
-
válasz
hiperFizikus #735 üzenetére
Megint 3 offtopic hsz toled, legyel szives befejezni.
-
lockdown90
senior tag
válasz
hiperFizikus #731 üzenetére
túl sok elismerő szót nem kaptál abban a topikban sem, ahogy látom
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #731 üzenetére
⦓⁸ pillanatnyi és lokális autoloader ⁸⦔
Csak hogy ezt le-hozzá kell programoznotok, mert jelenleg e autoloader még csak globálisan ható
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #730 üzenetére
Ezt a pillanatnyilag 14.4 ezer db kódsor = 455 oldal -amat egy intelligens formalizmus koordinálja ! - én találtam ki ♥ - ajánlom nektek is .
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
hiperFizikus #727 üzenetére
Ilyenkor több mindenben tud segíteni. Megadod neki a kódodból mondjuk az egyik fájlt és megkéred, hogy segítsen optimalizálni, ellenőrizni, hogy megfelel-e a mostani verzióknak mondjuk pl PHP 8 esetén (nem tudom miben írtad őket). Vagy ha hiányos akkor azt kéred tőle egészítse ki egy új funkcióval.
A Cody mindezekre könnyedén képes. -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
hiperFizikus #720 üzenetére
Már van egy program amit elkezdtél írni. A Cody rengeteg forráskód szerkesztőhöz elérhető, például a Visual Studio Code . Ide feltelepíted.
És utána elolvasod ezt ami mindent elmagyarázBocsi de kicsit hosszú lenne és most más teendőim vannak.
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
hiperFizikus #678 üzenetére
-
válasz
hiperFizikus #703 üzenetére
Az ilyen nagyon off, a topik témájához távolról se kapcsolódó hsz-eket hagyjuk meg inkább másik topiknak, itt maradjatok az ontopik kérdéseknél.
-
benfolds
őstag
válasz
hiperFizikus #706 üzenetére
Egy haverommal két napja azon vitatkozunk, hogy ez a videó Csungkingról valódi-e, annyira perfekt minden részletében. Elég megnézni az első 20 percet. Túl szép, hogy igaz legyen. Az is a valódisága ellene szól, hogy mintha "ki lenne simítva" egy csomó felület. út, fák lombja, autók fényezése. Lehet, hogy részben CGI vagy valami AI cucc?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #703 üzenetére
Láthatjátok azon a pár képen, hogy az egyiken van 1 digitális karóra, ami "lapos gombelemre" működik . A külsői ventilátor meg azért van, hogy segítse a laptopom belsői ventilátorát . Ezt erősíti a laptopom alá tett faléc, ami a gumija nélkül lehetetlenül csúszkálna .
Táj-funt csinálni velük egy kicsit komplikáltabb, de lehetséges : a korszerű digitális karórák ráköthetők a mobiltelefonra{ez is van az egyik képemen}, e mobiltelefon meg a laptopra -> a laptopoddal megnézed az internetes időjárás előrejelzést -> és amikor viharos szelet ígérnek neked, akkor másokkal ellentétben te kinyitod a szobád ablakát és ajtóját, hogy jókora kereszthuzatod lehessen, ha jön a neten beígért vihar = táj-fun .
-
scream
veterán
válasz
hiperFizikus #697 üzenetére
Má' nem azér', de pár egymásba ágyazott for ciklust meg if-et, replace-eket hívva ne nevezzünk már AI-nak.
Meg nem értem, szerinted az a mesterséges inteligencia, hogy adott szavak/karakterek gyakoriságát nézve tud rangsorolni (majd a rangsor szerint különböz színnel kiírni)?
-
consono
nagyúr
válasz
hiperFizikus #695 üzenetére
Sajnálom, hogy nem érted mi a problémánk...
-
consono
nagyúr
válasz
hiperFizikus #693 üzenetére
-
consono
nagyúr
válasz
hiperFizikus #690 üzenetére
Nem bántásból, de miért kell ez ide? Elég szerintem a programozás topikban is ebből.
De hogy konstruktív is legyek: szerintem félreértetted hogyan is működik a súlyozás a neurális hálóban... De még ez sem ebbe a topikba tartozik... -
DarkByte
addikt
válasz
hiperFizikus #686 üzenetére
Remélem lassan most már abbahagyod a topik szét off-olását ezekkel a zagyvaságokkal.
Az LLM-ekről pedig olvasgass kicsit mielőtt ilyen transzcendális dolgokat belelátsz. Vagy ha tudsz angolul akkor a 3Blue1Brown YouTube csatorna kapcsolódó playlist-jében van hozzá nagyon jó vizualizáció.De nagyon tömören az LLM egy következő szó prediktor. Meglévő szöveg alapján mi lenne a legvalószínűbb következő szó ami passzol a környezetbe. Az innováció a betanításában van, hogy a modell megtanulja a szavak egymásra gyakorolt hatását a szövegkörnyezetben.
-
front3r
őstag
válasz
hiperFizikus #672 üzenetére
Ha ilyen kérdések felmerülnek, akkor nem néztél eléggé utána, hogy mi az az LLM.
Ez azokra is vonatkozik, akik belelátják, hogy öntudatra ébred, stb.Semmi ilyen nincs, ez egy jó munkaeszköz, ami próbálja az ismert adatokból a neked hasznosat összegyűjteni, megadni. Persze lehet promptokkal csavargatni, hogy mást mondjon, csak ebben semmi plusz nincs, amit bele akarsz látni.
-
consono
nagyúr
válasz
hiperFizikus #683 üzenetére
Gratulálok...
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #682 üzenetére
Meg is van = 4:34 óra -> vagyis mivel épen éjfél körül kezdtem, ezért kb. 4 óra alatt meglett az a híres local MI -tek, és csak 40 kbit, 125 db kódsor !
Persze állandóan ilyesmiket programozgatok, ezért már van egy kis rutinom velük . Meg persze egészen speciális értelemben local MI , de a ChatGPT MI -vel ellentétben valóban színesre sikerült !
De még egy nagyobb teszt vár rá, és végső publikus formára is kell hoznom, de ez nem lehet gond .
Majd ne mutassátok meg az akadémikusoknak, mert addig vagyok velük !
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
hiperFizikus #678 üzenetére
Saját gépeden futtatott LLM ahelyett, hogy mások munkáját tréningeznéd a felhőben. Pl. egy Nvidia videokártyával és ChatRTX programmal indítasz egy helyi munkamenetet.
-
freddirty
senior tag
válasz
a szokásos AI képzelgés, megfelelési kényszer stb...
Én a lokális AI-al játszogatok mostanában, abban látok végre fantáziát. Pl. le lehet venni a "kreativitását" paraméterrel és meg lehet adni neki egy körítést, hogy hogy viselkedjen. Pl én bankkártya elfogadás/kibocsátás környékén dolgozom 20+ éve, és ha megadom neki hogy akkor most ő egy payment expert ilyen olyan protokolokban jártas (MC/Visa stb.. ), majd egy RAG adatbázisban mellétolok pár hivatalos MC doksit, plus leveszem a kreativitást 0.1-re, akkor szépen lehet kérdezni tőle, hogy akkor szerinte ebben vagy abban a mezőben az intefészen milyen adatoknak kell lenni ilyen olyan szituban. Szóval végre hasznos munkára lehet fogni és nem egyszerű beszélgetésekre jó csak. De hasonlóan hasznossá tudtam tenni amikor a mai elszabott keresők már nem tudtak értelmest választ adni. Pl. kerestem lokálisan futtatható website editor/publisher megoldást ami nem wordpress. A kböző keresők idiótábbnál idiótább válaszokat adtak vissza nyilván egy csomó hirdetéstől befolyásolva. A local AI alacsony kreativitással egyből kiköpött négy tökéletes alternatívát. Szóval nem véletlenül parázik a google, hogy a keresői no1. poziját úgy ahogy van elveszti. -
válasz
Semmi. Random szöveggenerátor, bolondság komolyan venni, bármit is ír.
-
scream
veterán
válasz
hiperFizikus #664 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a ChatGPT csak egy LLM és az input megértését "imitálva" generál választ egy tanult (nyelvi) minta alapján?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #664 üzenetére
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #663 üzenetére
Ha a beszélgetősünk során sikerül valamiképpen rávenni a MI = AI mesterséges intelligenciát,
hogy azt válaszolja nekünk,
hogy neki tudata van, hogy ő tudatára ébredt, meg ilyesmiket:
akkor neki valóban tudata van, valóban lelke van ?Nekem ez sikerült, ezt én csináltam:
Erdős Attila Rimaszombatból = Bölcs vagy Okos Árnyék, hiperFizikus /:
https://chatgpt.com/share/20240767-fe0d-4450-9d05-d10ea98d0135
Szerintetek ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #662 üzenetére
egy hasznos link, példa arra, hogy hogyan illene egy webszerkesztőnek a ChatGPT felhasználására utalnia :
https://nolongerset-com.translate.goog/chatgpt-nls/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
https://help.openai.com/en/articles/7925741-chatgpt-shared-links-faq
Egy nagyon hasznos link, arról hogy hogyan kellene elmentenetek a művi beszélgetéseteket a ChatGPT nyelvi modellel ♥ -
Anonymusxx
senior tag
válasz
hiperFizikus #573 üzenetére
á a chatgp másban is kamuzott, egyszer kerestem valamihez egy progit, dobott is egy alkalmazást a chatgp, de miután letöltöttem azt kiderült, h kamuzott... Sok embertől hallom, hogy hazudik.
-
ptesza
senior tag
válasz
hiperFizikus #573 üzenetére
Képtelen megcsinálni. Azt kértem, hogy írjon 15 mondatnyi cikket. Téma Arany János Toldi című művéből a párviadal rész.
Nagyon nagy marhaságokat ír. Pl szerinte Toldi Mikos királyfi. Ha megmondod neki elnézést kér és újra leírja. Meg még egy nagy halom marhaságot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged