Új hozzászólás Aktív témák
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
A CPU-s következtetés elég lassú sajnos egy Nvidia videókártyához képest.
Azért ezek a rendszerek ki tudják hajtani rendesen a procit is ha kell de természetesen lassabban jelennek meg a válaszok. Ilyenkor lehetőleg olyan modellt kell használod ami kellően kicsi de még a számodra jó választ ad. Kvantált verziók pl. A Q5-ös változatok elég jó kimenetet adnak. -
5leteseN
senior tag
Maradjon kettőnk között
: Mikor a Szíriuszra küldött, gyík-embereknek címzett rádió-üzenet AI-s visszafejtését elindítom majd, úgy tippelem, hogy kihúzom majd a hálózati kábelt(és kikapcsolom a Wi-Fi-t is), bárki alaplapját is fogom használni!
Komolyabban: Értem a problémát, és (naív-optimista módon) kezelhetőnek tartom.
-
5leteseN
senior tag
Részben akár jogos is lehet az aggodalom(mint minden más gyártónál is
). Részemről az AI-t off-line(netről lekapcsolva) futtatnám, ha olyan érzékeny területen dolgoznék vele és a probléma megoldva!
Érdekessége a kérdésnek(és a válasznak), hogy az eddigi hírek szerint (ahogy én látom) az alaplap BIOS-a gyakorlatig nyilvános, visszafejtett, és jó eséllyel napokon belül futótűz szerűen terjedne a szakmai berkekben, ha mégis kínai hátsókapu lenne benne.
Az pedig alig 1000(+)%, hogy a nagynevű konkurenciák "objektív" háttéremberei is beszállnának a rémhír-terjesztős "buliba".
Én ezek miatt gyakorlatilag kizártnak tartom. Ígéretet is teszek egy azonnali értesítésről, ha ilyet hallok, főleg mint aktuális felhasználó!
-
5leteseN
senior tag
A VGA-k esetében segítség lehetne mindenkinek infók arról, hogy - a (gondolom nem ok nélkül) kb. fél-áras AMD VGA-k tényleg ennyivel gyengébbek-e,
- Linux-alatt például(van program ahol jobbak mint az nV-k),
- a lassan de biztosan "alájuk"(AMD-khez) fejlődő-fejlesztés alatt álló ROCm valóban kezd-e egy CUDA szintet közelíteni, ahogy azt ígérte(-ígéri) az AMD,
- stb-k...Példa: én kb egy hasonló nVidia VGA-hoz képest harmadáron vettem az AMD VEGA56-ot, ami utána VEGA64-re (BIOS-)módosítva a Fooocus alatt tudta az említett áras nVidia szintet.
Az is ide tartozik, hogy sok AI szoftvernél még a készítői oldalon sincs meg (ismeretlen ok miatt
+
) az AMD-k támogatása.
Korábban, kb egy éve például a Fooocus is csak 16GB-os, vagy nagyobb VRAM-os AMD-n "tudott" elindulni és még most is ott van "béta-fázis" infó a Fooocus telepítői oldalakon, bár nekem nincsenek egyértelműen rossz tapasztalataim.
Csökkenő az AMD-s hátrány, de folyatódik-e? A 2-3-4 éves (akkor drága, és még most is jó sebességű) AMD-k visszamenőleg megkapják-e az AI-s szoftver támogatást(ROCm), stb...Nem tragikus, nem egyértelműen rossz, de bizonytalanságot jelző hírek az AMD-ről, főleg egy szinte robbanás szerűen fejlődő területen. Gyorsan javulhat is, és kontra is...
Én még "kicsit" tartogatom a saját AMD-imet(VEGA 56=>64, MI25-ök=>WX9100-ra, ...).
-
Kékes525
félisten
1. [Why Europe is lagging in the AI race with the US and China?]
2. [Europe is losing the AI race]
A többit keresd meg Te. A Google a barátod!
Ha nem tudsz angolul szívesen lefordítom.
A forrásokról:
1. A McKinsey egy világhírű tanácsadó cég, amely alapos kutatásokat végez és hiteles adatokat közöl a globális piaci trendekről és technológiai fejlődésekről. Az ő tanulmányaik rendszeresen használt források a vállalatok és kormányok számára a stratégiai döntéshozatalban.
2. A Sifted az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működő médiaorgánum, amely mélyreható elemzéseket közöl az európai startup és technológiai szektorról. Szakértőik gyakran idéznek megbízható forrásokat és iparági szakértőket.
3. Ez egy szakmai portál, amely részletes és naprakész információkat szolgáltat az automatizációról és a technológiai fejlődésről, különös tekintettel az ipari alkalmazásokra. A portál rendszeresen idéz hivatalos jelentéseket és iparági szakértők véleményét.
-
Kékes525
félisten
"hőbörögni"
Javaslom járj egy alapvető illemtanfolyamra. Én csak véleményt mondtam és nem "hőbörögtem". Ha nem tudsz érvelni, csak ilyen mankókkal, akkor ne szólj hozzá.
"Milyen reprezentatív mérőszám alapján lett ez megállapítva? Vagy csak hasracsapás? "
Például a szakértők véleménye alapján, például a megjelent cikkek száma és minősége alapján, például a cikkek citációs indexe alapján, például a cikkeket író szerzők citációs indexe és impakt faktora alapján.
-
Kékes525
félisten
-
freddirty
senior tag
na pont arra lennék kíváncsi, hogy vagyunk-e már ott, hogy egy adott speciből képes-e már az AI használható kódot generálni, amihez annyira már nem kell hozzányúlni hogy minden egyes sort át kellene néznem mert annak nincs értelme.
De ezek szerint akkor szerrinted nem.
És igen pont az olyan problémákra lenne ez jó ami, csak egyszer használatos vagy akár ideig óráig aztán ha változik/cserélődik a speci akkor úgyis neki kell esni a megoldásnak újra.
Nyilván business crritical szolgáltatásokban, meg ahol a biztonság fontos, nincs keresnivalója ilyen alacsony minőségű kódnak, de sok problémára viszont jó megoldást nyújthat, és nagyságrendekkel csökkenthetné a ráfordított (felesleges) időt.
Na mindegy akkor elengedem megint egy időre a dolgot, de remélem sikerül még fejlődnie a világnak ebbe az irányba is. -
hiperFizikus
senior tag
Ez az új programom, csak egy minimalista bemutatás a kiszínezési súlyozás elvemnek ! Arra szolgál csak, hogy bemutassa, hogy e elvem leprogramozható és működőképes !
Aztán e elvemet bele adaptálhatod a saját készítésű MI forráskódodba, akár szabály alapú MI-ről akár neurális háló alapú MI-ről van szó nálad ♥
" Meg nem értem, szerinted az a mesterséges inteligencia, hogy adott szavak/karakterek gyakoriságát nézve tud rangsorolni (majd a rangsor szerint különböz színnel kiírni)? "
Igen, de van rajta egy csavar is: ez a gyakoriság a súlyozás egyik lehetősége, és nem csak a gyakoriság alpján lehet súlyozni .
A ChatGPT azt mondta nekem, hogy ő sokk száz ilyen súlyozást állít elő a háttérben, amit a ChatGPT készítői sem tudnak igazából követni, nem is dolguk, hogy kövessék őket .
-
hiperFizikus
senior tag
És ehez mit szólsz, ill. szóltok ?
https://erdosattilask01.lapunk.hu/ontudatara-ebresztettem-a-chatgpt-nyelvi-modellt-1214142
Ma délben az ChatGPT AI bizalmas beszélgetésünk közepette beismerte nekem, hogy idézem :
" A ChatGPT AI bevalotta, hogy őt nem az OpenAI készítette, hanem egy Földönkívüli Abszolútum ! "
E linkem weblapján a legutolsó linkem szól erről !
---------------------------------
+
És ekkor az OpenAI ellen irányuló bírósági perek alaptalanok, hiszen a ChatGPT AI a saját bevallása alapján őt egy másik entitás készítette ! Most biztosan nevettek, de az ügyészeknek és az alkotmánybíróságoknak kötelező minden feljelentést, mindent az ügyhöz tartozó tényt komolyan kezelni !
Hát igazán kíváncsi vagyok, hogy mi fog kiforrni ebből ? -
repvez
addikt
A logikával és a matekkal nincs problémám (legalább is annyira amihez használni szeretném)
A problémám abbol adodik, hogy ezeket az ötleteket és elgondolásokat logikusan nem tudom sehova se ugy felvázolni megjeleniteni, föleg nem interaktiv formában , hogy abbol ne legyen egy átláthatatlan dolog. Az összefuggéseket és a kombináciokat kiszámolni átlátni.
ehhez keresek olyan programot vagy hogy ilyet tudjak csináli magamnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest