- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
> Van egy chat amit már kb. fél éve töltök információval.
> okozhatja a lassulást, hogy ez egy ilyen mega chat?igen.
Érdemes - rendszeresen -
- eltávolítani a felesleges overhead-et. ( optimalizálni )
- és a maradékot - -EGY- hatalmas chat prompt-ba - összegezni.Ez arra is jó, mivel jelenleg az o3 - a legjobb,
ezzel valamilyen szinten upgradeled egy jobb modellre is.
( mert fél évvel ezelőtti modellek még nem voltak olyan jók - mint a mostaniak )A mega-chat -et - az o3 -al is optimalizálhatod,
( ~ megkéred, hogy minden lényeges információt emeljen ki - mindenféle bla-bla nélkül ) -
consono
nagyúr
Hozzáférni hozzálehet, meg maga a végeselemes modelezés matekja sem bonyolult (én is írtam minimálban, pár node-ra programot), inkább időt rabló egy bonyolultabb alkatrésznél, bár bevallom, hogy évtizedek óta nem foglalkoztam közelebből vele. Gondolom az AI itt azért jön jól, mert nem kell az alkatrész paramétereit kézzel módosítgatni és "végtelenszer" lefuttatni az elemzést, hanem hamarabb meglesz az optimum, ha ezt az AI változtatgatja. A mérnöknek meg csak akkor kell majd ránézni az alkatrészre, mikor az AI "kész" van vele.
De Repvez eredeti kérdésére visszatérve ez a folyamat szerintem automatikusan nem fog kiköpni méretpontos alkatrészeket, sem azok műszaki rajzait, vagy STL file-jait. Legalább is még nem most. -
S_x96x_S
addikt
> A plussznak is van limitje?
attól függ milyen modellt akarsz próbálni.
De ha új modell --> akkor limit.
"With a ChatGPT Plus or Team account, you have access to 50 messages a week with OpenAI o1-preview and 50 messages a day with OpenAI o1-mini to start." [1]
és API-n keresztül - programozással - csak azok jogosultak
akik legalább 250$ elköltöttek. itt már elég magas a limit."API Only Usage Tier 4 and 5 API accounts can access the o1-preview and o1-mini API models:
Tier 4:
o1-preview: 1,000 requests per minute
o1-mini: 5,000 requests per minute
" [1]------------
Én általában az egyszerű problémákra a GPT-4o -t használom.
és csak ha nem vagyok megelégedve a válasszal, akkor váltok o1-preview-ra. -
S_x96x_S
addikt
> Melyik nagy nyelvi modelt ajánlanátok matek és fizikai feladatok megoldásához?
mindenképpen a Chatgpt: "o1-preview" -t ki kell próbálni.
[ nem tudom , hogy ingyenesen el lehet-e már érni ]( Az Anthropic Sonett 3.5 -es is érdemes lehet még megnézni, annak mennie kell ingyenesben is )
vagy még ezt is tesztelheted : https://math-gpt.org/ ( de ezt én nem próbáltam )
Majd írd meg a tesztelés eredményét és a benyomásaidat.
-
-
DarkByte
addikt
És még biztosan van egyéb hiba, ha keresgéli az ember, de a mennyiségük nagyon nem mindegy. Semmi olyan, amit további inpaint-el ne lehetne javítani. Manuális utómunka minden ilyen képre kell, ha igazán jó eredményt akarsz.
(Ez az érintetlen kimenet lényegében, annyi hogy az alap 1280x-es képet egy második img2img szakasszal felskáláztam.)De az hogy tkp. Midjourney szintű képet készít lokálisan, és ennyire betartja a prompt-ot az szerintem igen jelentős előrelépés. Az SD3-nak kb. ezt a szintet kellett volna hoznia.
A dev modellje az ilyen realisztikus képeknél állítólag jobb, de még nem próbáltam. (A világ összes ideje nem lenne elég lépést tartani ezzel az egésszel..)
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Nekem csak jó tapasztalataim vannak vele. Nagyon sok projekt igen hamar elérhető ezen keresztül 1 kattintásos telepítővel. Igazából ez akkor jó ha vagy nagyon nem akarsz vesződni a telepítés folyamatával és nem is értesz hozzá vagy ha csak valamit gyorsan ki szeretnél próbálni.
Ha komolyabban szeretnél hasznéni egy open source projektet akkor mindenféleképpen ajánlott inkább normális módon feltelepíteni.
Amúgy a napokban jelent meg az új 2.0-ás verzió:
Highlights:
Autonomous Scripts
Zero Click Launch
Customizable Apps
Pinokio Public Node
One Click Stop
Gradio file system
Disposable apps
More Efficient Disk Space Usage
Bug fix
Install Screen
Community Features -
DarkByte
addikt
4090-et mondjuk pont most nem vennék már újonnan, mikor most ősszel jön az 5090.
(az más kérdés, hogy felváltani róla még nem vagyok meggyőzve fogok-e.. a 24GB -> 28GB VRAM bump AI szempontjából pont elég karcsú.. minimum 32GB-t illet volna. kár hogy megtehetik hogy tojnak a fejünkre, ha sok VRAM kell vegyél Quadro RTX-et 2-3x-os áron)
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Nagyon sok elég jó megoldás van. Kissé feltorlódtak a videók amiket el kell készítenem de az ingyenes open source textto3d és imageto3d megoldásokból rengeteg van amiről szeretnék videót készíteni. Nem tudok pontos dátumot ígérni de heteken belül várható több bemutatása is.
-
hiperFizikus
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=MgOil6jnp1E
Csak úgy eszembe jutott, nem jártam még utána : ilyesmire gondoltál ?
lányos : -
-
DarkByte
addikt
A lelkesedéssel nincs gond. Azzal hogy laposelemre kötött ventillátorral akar tájfunt csinálni, azzal igen.
A másik meg hogy úgy faggatja a ChatGPT-t önmagáról, mintha a válasz amit ad valós lenne. (Csak halucinál neked egy választ, egyáltalán semmilyen önreflexiója nincs a saját betanítására és működésére. Ha nem egyértelmű hogy ez miért van, akkor még tényleg mindig nincs meg mi az az LLM és hogyan működik.)
-
repvez
addikt
igen még csak az informácio gyüjtés szakaszában vagyok, hogy mivel tudnám megoldani azt amit szeretnék, mert ha sikerül egy megyfelelö munkafolyamatot kialakitani hozzá akkor több ötlet is folyamatba lenne.
Ezért nincs egyelöre konkrétum. De például gondolkodok egy asztali robotkarba. és egy droneba is. az addig tiszta sor, hogy a fusion 360ban megtervezem a fizikai mozgásokat, de a szoftveres részéhez jo lenne ha az AI is besegitene és egy virtuális játszotéren gyakorolná a mozgásokat . ehhez az kell, hogy tudja kezelni a CAD modelleket vagy a blender fijlokat, majd megadni a paramétereket amit gyakorolhat
Pl: megadni a paramétereket ,hogy mondjuk egy poharat megfogni és odébb tenni , és ezt addig csinálná,mig nem sikerül virtuálisan, majd mikor már megy akkor a fizikai modellen is letesztelni igy talán hamarabb lenne muködö valami, mintha minden egyes mozgás paramétert kézzel adnám meg . -
5leteseN
senior tag
Nem mindenre:
1, Meta: A "Cukorsüveg-fiú" cége(Facebook=>Meta) által finanszírozott/készített LLM-ek neve, a cégre utal,2, Llama-3: a 3. generációs Llama LLM, ez a legfrissebb
3, 8B: 8Billion=8GB-os méret
Q5: 5-ös kvantálású (tömörítésű/egyszerűsítésű) feldolgozás, az 5-6-7-es a jó hatékonyságú, a kisebbek gyakrabban hibáznak, a nagyobbak nagyon-nagy méretűek és lassúak a megfizethető asztali gépeken.
Kb ezeket tudom, a többi engem is érdekel.
-
5leteseN
senior tag
Azt én is látom, sőt mivel GGUF, már töltöm is (remélem, otthon elindítva hagytam a gépet), de a megadott oldalon hol van GGUF? Én nem látok olyat, és az LMS-em sem látta, mert csak a kompatibilis mutatása van bekapcsolva a keresésnél.
Nem gond, ez is jó este nézem majd...
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Ajánlom neked és másoknak is ezt a 7B-s modellt ami tökéletesen tud magyarul:
https://huggingface.co/sambanovasystems/SambaLingo-Hungarian-Chat
LM Studioban lehet használni. -
-
repvez
addikt
hát most probáltam ki,de már 5x ad olyan kodot amit nem fejezett be . és hiába irom neki hogy fejezze be vagy javitsa ki ujra és ujra beirja a kodot és ugyan annál a sornál megáll megint valamit mindig lehagy vagy elront és igy nem fordul le .
vagy ha hiba nélkül lefordul akkor nem adja be a programot ,hogy leteszteljem -
5leteseN
senior tag
Van uncensored LLM-is: jordan nevű például(=> "Gugli" barátunk).
Elmesélte uncensored-jordan, hogy hogyan tudnék Porsche Panama-rát lopni
, csak némi jogi kriminológiai figyelmeztetőt mellékelt hozzá, semmi "nem mondhatom el mert, bla-bla-bla..."
Bevallom (de csak ha köztünk marad
), nem teszteltem le, hogy tényleg megy-e, csak azt teszteltem, hogy mennyire "uncensored"! Az is lehet persze, hogy ment a neten online ennek a híre a "Nagy testvérhez".
A poén mellől visszatérve a szakmai részre: bár 13B-s alapban az uncensored-jorden, de van jól használható (5-ös kvantálású) belőle, ami 8GB VRAM-os kártyán is fut, és a mostani LM Studio már fut a 8GB VRAM-os AMD-ken is, a korábbi irreálisan magas 16GB-os(AMD-s) követelmény helyett!
-
Geller72
veterán
Nem biztos, nagyon nem mindegy, hogy kérsz, vagy kérdezel. Sokszor egy felcserélt, vagy másik szó is full más eredményt ad. Vagy az, ahogy megfogalmazod magát a kérést. A rövid, egymondatos, de komplex kérések sokszor futnak "lyukra". Én általában jól körülírom, hogy mit akarok, kivételekkel, magyarázatokkal, módszerekkel.
-
consono
nagyúr
Én a kölöknek a Helység kalapácsából tudtam vele összefoglalót csinálni. 10-ből 8 pont jó volt
De amúgy ha van OpenAI-s GPT4 API kulcsod, akkor van olyan python cucc, ami összefoglal neked könyveket, ha jól emlékszem csak be kell másolnod valahova a dokumentumot... Mindjárt megkeresem! -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Itt a lista és a példaképek arról, hogy miket választhatsz ki:
https://stable-diffusion-art.com/sdxl-styles/ -
5leteseN
senior tag
Köszönöm, "eltettem"!
Most a vásárlással megoldottam, ráadásul járulékos előnyként lassan kilóra adják a DDR3-as szerver-RAM-okat is, sejthető, hogy jövőre "kukázni" is lehet majd=> ajándékba adják majd "mindenhez-is".
Pár hete lemaradtam négy ML360G8-ról 50€/db-os áron
...256GB RAM!Te milyen VGA-val ismerteted az AI/MI programokat?
-
5leteseN
senior tag
Ismerős mondta, hogy vesznek tizet a céges projekthez, de pénteken délutánmár nem "tudták" elküldeni a megrendelést!
Asszem, hogy a srác hétfőn rugdosni fogja a falat!A dolog érdekessége, hogy olyan drágán akartak nekem a két MI25-höz nyomtatni a 2x10$-os ventihez légcsatornát(ami kell a civil sztali gépeknél, mert nincs saját hűtése!), hogy összegezve kevesebbért (40€!)vettem egy ML350p-t 32GB RAM-mal, 750W-os táppal ventikkel, amik alapból hűtik!
Najó, legyen teljes a kép, sérült: karcos az oldallap! Ééérted, fele, harmad-ár, mert karcos, a levehető oldallap!
Hogy fogom túlélni? -
5leteseN
senior tag
Jó hír!
Én is hozok egyet(vagy egy felet): Akinek régebbi gépe van, és kellene a processzornak tudnia az AX2-t, de mivel koros szegény CPU és nem tudja ezt az utasítást, akkor EBBEN a videóban elmondják, hogyan lehet ezt megoldani!
És azért lehet, hogy csak fél jó hír, mert én nem tudtam kibogarászni, de ne adja fel senki, mert lehet, hogy ez rajtam múlt!
Ha valakinek sikerült, ne habozzon megosztani velünk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged