- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roachy
senior tag
válasz
zoli4554 #1349 üzenetére
Nincs mit!
Az egy nagyon jó kis kártya!
A 400-as Fsp táp is elég lehet egyébként ha jó minőségű a bele. Inkább azért érdemes lecserélni, mert már 9 éves, illetve azért legyen egy kis tartalék a jövőre nézve. Egy igazán fasza 500-550 wattos egység szerintem bőven elegendő még a későbbi fejlesztésekhez is. De kérdezősködj itt, a táp témában nálam sokkal okosabb emberektől. Ők ajánlanak az igényeidnek megfelelő konkrét típusokat. -
dnsgaby
csendes tag
-
Roachy
senior tag
válasz
zoli4554 #1347 üzenetére
Igen jól gondolod, a professzionális felhasználásra szánt quadro és a játékokhoz, illetve általános célra a geforce főtípus van az nvidiánál asztali gépekhez. Altípusaikat különböző gyártók készítik, forgalmazzák és mindegyik egy adott nvidia chipre épül. Az alaptulajdonságaik mindegyik gyártónál megegyeznek, extrák és minőség között van különbség, illetve a kinézet és hűtés is más.
A geforce, jelenleg a 9xx szériánál tart, ennek a csúcsa a 980.
A quadro 4000 pedig már 5-6 éves, rákerestmem és e szerint 2010. nov 2.-án jelent meg.
Amit te látsz, az csak az, hogy az adott üzlet akkor vette fel a kínálatába.
A quadro jelenleg a Kxxx és Mxxxx szériánál jár. Azok azért már jóval drágábbak is, mint az általad linkelt sima 4000-es. Ennek az aktuális verziója az M4000. Ami egyébként alapteljesítményben annyival jobb a 970-nél, hogy 8Gb memóriája van, képes egyszerre 4db 4K monitor meghajtására és 30 bites szín kimenete van. De amúgy pont ugyanarra a grafikus chipre épülnek. Viszont a quadro majdnem 4x drágább. Akkor már sokkal inkább a jelenlegi geforce-ok abszolút csúcsa a GTX Titan X.
Premiere-hez semmi értelme nincsen quadro kártyát venni. A geforce-okkal olcsóbban nagyobb teljesítményt kapsz. -
Roachy
senior tag
válasz
zoli4554 #1342 üzenetére
Semmi értelme premiere-hez quadro-t venni, hacsak nincs szükséged a valós 10 bites kimenetre, de ahhoz olyan monitor is kell.
A quadro 4000 egy régi kártya, már legalább 4-5 éve van a piacon. A geforce-okhoz képest erősen túl árazott és sokkal gyengébb. Ezeknek főleg CAD alkalmazásokhoz van igazán értelme.
Ezért a pénzért vegyél egy komolyabb gamer kártyát, pl egy 970-et. Sokkal jobban jársz, és a premiere is jóval gyorsabb lesz mint egy quadro-val.
A 970-nek 1644 Cuda magja van és a memória sávszélessége 224 GB/s, a quadro 4000-nél ezek a számok 256 és 89.6 GB/s. Ezek az igazán fontos adatok a Premiere szempontjából. A kettő között ég és föld a különbség, ezért nincs értelme a quadronak. -
MrChris
nagyúr
válasz
zoli4554 #1342 üzenetére
Sajnos tanácsot nem tudok adni, csak érdeklődöm mi merre hány méter. A 4 magos xeon 2.6GHz-es procimmal nem sok mindent tudok kezdeni 4k-val. Kb felét jeleníti meg a képeknek, vagyis kb úgy darabol. Ha a Playback resolutiont leveszem felére úgy legalább folyamatosan tudja visszajátszani és tudom szerkeszteni, úgy ahogy. Amúgy a mediaplayer meg viszi rendesen.
-
Roachy
senior tag
válasz
zoli4554 #1337 üzenetére
A videókártya nem is annyira az exporthoz kell, azt csak bizonyos esetekben befolyásolja. Viszont a munkamenetet annál inkább. Miközben dolgozol és realtime nézed az anyagot effektekkel együtt, annak a számolásában segít a vga. Olyankor veszi le a prociról a terhet amennyire tudja. Pl. 4k anyagok vágásánál is kimondottan jól jön.
Ha semmi mással nem foglalkozol, csak a premiere fut, akkor elég lehet a 8giga is. El lehet boldogulni vele.
Optimálisabb, már csak biztonság szempontjából is, ha a munka és a rendszer hardveresen külön ssd-n folyik. Gyorsabb is biztosan, bár egy ssd esetében mivel az alapból is nagyon gyors, ez nem tudom mennyire érzékelhető. Nekem mindig külön volt.
Mint fentebb is írtam, a videókártya és a processzor kiegészítik egymást, közösen dolgoznak. Lehet nélküle is, de vele sokkal jobb.
Xenonba is érdemes gondolkodni, de csak ha hardcore felhasználó vagy és bonyolúlt sok effektes mozikat készítesz. És folyamatosan váltogatsz az egyéb programok között. Mire használod a rendszert mennyi és milyen jellegű munka folyik rajta? Professzionális, vagy házi célokra? Azt gondolom, hogy általános vágáshoz, ahol nincs szükséged dedikált vga-ra sem, és elég a 8giga ram, nincs értelme a xeonnak. Az tényleg fölösleges pénz pazarlás.
Szerintem az ssd raid tömb totál felesleges, bár ez csak vélemény. Önmagukban is elég gyorsak, nem hiszem hogy a raid sokat számítana. És biztonság szempontjából sem a legideálisabb, ha ne adj isten baj lenne az egyikkel, akkor az egészet bukod.
Mivel az új generációs intelekről még nem hallani túl sok konkrét infót, nehéz rá válaszolni. Főleg, hogy még elég soká jön ki (2017). De amúgy az intelnél nem nagyon szokott első gyermek betegség jelentkezni, ha valamivel előrukkolnak, az többnyire élből úgy működik ahogy kell.
Ha mindenképpen fejleszteni akarsz most, én azt gondolom a legjobban úgy jársz ahogy fentebb is írtam, ha a jelenlegi rendszeredet bővíted. Először vegyél bele egy komolyabb vga-t, aztán szép lassan procit, még ram stb... Ez nem nagy befektetés de mégis jelentős lesz a javulás. Aztán vagy megvárod az új procikat és akkor váltasz, vagy nem és ezzel húzod ki még 3 évig. De egy biztos nem éri meg jelenleg a skylake-re való teljes átállás. A 1155-ös rendszer igazán jól sikerült, egyenlőre nincs komolyabb előrelépés. Én sem váltok még, 2 gépem van, az egyik 3770k és egyenlőre bőven elég mindenhez. Tartalék is van benne még. A 4k is elég korrekten megy rajta.
De a fő kérdésedre nem is igazán tudok válaszolni, én cc-t használok. Már arra sem emlékszem anno az 5.5 alatt milyen vasam volt. -
Roachy
senior tag
válasz
zoli4554 #1329 üzenetére
Szia!
Nincs tuti recept, miden csak pénz kérdése. A rendelkezésedre álló pénzből a lehető legerősebb intel konfigot rakd össze, a lehető legerősebb videókártyával. Sok-sok ram (min 16Gb), erős (minimum i7) sokmagos proci, stabil felsőkategóriás alaplap, külön ssd a rendszernek és még egy ssd amin a munka folyik.
BUÉK! -
dnsgaby
csendes tag
válasz
zoli4554 #1329 üzenetére
BÚÉK.
Én sem vagyok nagyon tapasztalt, de annyiban tudok segíteni hogy, ha RAM van bőséggel és több magos procid nagyon sokat számít ( Premier CS6 - ot használok 2011 Socket -el, ezt jól meg lehet pakolni RAM-ból és fogad Xenon procit is ) VGA az egy 580 GTX ( menyire jó a 4K videónak azt nem tudom , vagy Quadro ha van rá keret ) nekem asus 680 GTX van , premiere pro 5.5 nem támogatja.
Supported NVIDIA graphics cards for GPU acceleration
GeForce GTX 285 (Windows and Mac OS)
GeForce GTX 470 (Windows)
GeForce GTX 570 (Windows)
GeForce GTX 580 (Windows)
Quadro FX 3700M (Windows)
Quadro FX 3800 (Windows)
Quadro FX 3800M (Windows)
Quadro FX 4800 (Windows and Mac OS)
Quadro FX 5800 (Windows)
Quadro 2000 (Windows)
Quadro 2000D (Windows)
Quadro 2000M (Windows)
Quadro 3000M (Windows)
Quadro 4000 (Windows and Mac OS)
Quadro 4000M (Windows)
Quadro 5000 (Windows)
Quadro 5000M (Windows)
Quadro 5010M (Windows)
Quadro 6000 (Windows)
Quadro CX (Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Suzuki topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell asztali gépek
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest