- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung SmartTag2 teszt
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hibavissza #1481 üzenetére
semmi bug nincs ebben, a világon semmi köze nincs ahhoz a kimenetnek, hogy a bemenet bitrátája mi volt
mondjuk én szívesen elfejteném ezt az egész bitrátás dolgot, és állítanám minőség szerint, mint az x264-ben. -
Roachy
senior tag
válasz
hibavissza #1467 üzenetére
Az egyik legfontosabb amit nem tud, hogy eleve nem is támogatja a professzionális formátumokat, mint pl az mxf. Ezen kívül is akadnak még bőven különbségek, nem olyan kifinomúlt a testreszabhatósága, nem kezeli úgy a metaadatokat, nem vezérli a profi külső eszközöket (lejátszók, vezérlők, kamerák), és még lehetne sorolni.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
hibavissza #1473 üzenetére
Drágának nem olcsó, de ennyit megér, cégnél is ez van, ezt szoktam meg.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
hibavissza #1471 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet, igaz, hogy két óránál nagyobb anyaggal nem dolgozom, max. 2, esetleg 3 kamerasávot használok és nincs agyoneffektezve, de így hogy 3 ssd-n dolgozom nem tapasztalok lassulásokat.
Viszont a tökéletes preset beállításokat még mindig nem tapasztaltam ki.
Kár, hogy mkv konténer fájlban nem tud kiexportálni. Szerintem jelenleg az az egyik legjobb megoldás.
-
válasz
mindent meg lehet csinálni, viszont nem igazán van felkészítve többgépes, médiaszerveres stb környezetre.
kérdés persze, hogy milyen műsor
eng-re nem jó, az jellemzően nem egyszemélyes meló, a többkamerás műsorokat meg javarészt élőben vágják.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Nyersanyagnak 25mb/s körüli, az encoderben is 25mbps van beállítva HD 1080P Preset MP4-ben,de úgy veszem észre sokat veszít az élességéből.
-
Roachy
senior tag
válasz
hibavissza #1454 üzenetére
Családi videóra biztosan jó, de például tv-s adásanyag készítéséhez semennyire sem...
-
Horváth Istv
tag
válasz
hibavissza #1452 üzenetére
Melyik a Lightroom ? Az tetszene nekem is ! Esetleg egy letöltési link is lenne ?
Ez fizetős ? Csak hogy tudjam mire készüljek....
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #1450 üzenetére
Még nem, mit tud? Minduntalan a Vegashoz térek vissza, mostanában a Newblue cuccaival, nagyon jó WB korrekciós pluginje van meg szelektív szín piszkálója. Elvileg vidkarit is használ, de nálam valamiért most meg se jelenik, mióta az AE fent van. A BorisFX+Mochával meg rendszámtábla eltüntetést lehet csinálni, nem mondom hogy létszükséglet
Premierhez is lehet használni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #1446 üzenetére
Ezzel a Power Directorral nem lesznek olyan minőségű és kontrollálható effektjeid mint ami miatt lassú a Premier/Vegas. Tényleg home videó stílusú mint a Pinnacle Studio.
-
Roachy
senior tag
válasz
hibavissza #1446 üzenetére
Itt nem optimalizálatlanságról van szó. Minden komolyabb minőséget előállítani képes szoftver, hardware igénye nagyobb az átlagnál. Csupán ennyi az ok.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #1444 üzenetére
Nem a 28 vagy 100mbps a sok vagy kevés, kb tökmindegy. Hanem pl a Neat marha sokat elszöszöl, meg a hasonló erőforrást zabáló effektek. Ráadásul ezek jó része csak a CPU-t használja. Azt szoktam csinálni hogy bár hozzáadom az effekteket (beállítom), de ami belassítja azt a szerkesztés idejére kikapcsolom. Csak a legvégén kapcsolgatom be, ez persze odafigyelést igényel a végén, meg pár percet. Gyors próba rendert is lehet Neat, Mercalli... nélkül csinálni, hogy lásd milyenek lettek a vágások amik sokkal fontosabbak. Ez van, vagy megfizeted a gyors hardvert.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #1431 üzenetére
Na, mintha használhatóbb lenne. Azért még mindig diavetítés. Neat Videó pl. kicsinálja. Sony Vegasban csak diavetítés volt Neat után, itt meg black screen és fél perc múlva egy állókép. Igaz, hogy ez plugin.
Renderelésben nem érzek különbséget; ezzel sem real time a 28 mbps fHD + pár effekt renderelés.
Tényleg valahol a combosabb i7 és GTX780 körül kezdődhet a normális működés az említett minőséghez. Nekem az nem normális, hogy minden effekt után rendereljem az adott részt.
Kár. Nagy kár. Kezdtem megszokni a programot. Nem gondolnám, hogy a fHD 28 mbps szerkesztése meg kéne feküdje a gép (i5 3570+gtx770+16gb ram+ssd) gyomrát. Sony Vegas nem ennyire dadogós (mondjuk azzal sem élvezet a munka pár effekt után).
Röviden ennyi a tapasztalatom.
-
Roachy
senior tag
válasz
hibavissza #1431 üzenetére
Érezhetően jobb lesz a 770-nel. Főleg ha cuda támogatott effekteket használsz. Az amúgy is egy erősebb kártya.
-
Roachy
senior tag
válasz
hibavissza #1426 üzenetére
Szia!
Érdemes használni ssd-t, van érezhető különbség. Bár az igazi gyorsulást egy komolyabb nvidia kártya segítségével érheted el (gtx780-tól fölfele). Az sem olcsó de nem milliós nagyságrend, 780-at kapsz 100 alatt. A quadronak nincs igazán értelme premiere-nél. Teljesítményben és a cuda magok számában nincs komoly különbség, inkább csak szolgáltatások, kimenetek és a vram területén. Pláne egy régi quadronál azt semmiképpen ne vegyél. A procit is érdemes i7-re cserélni, igaz hogy nincs egetrengető különbség, de árban sem. Így szerintem megéri. Ha 4k anyagot vágsz, akkor arra érdemes figyelni, hogy a vram 4GB+ legyen, de legalább 3GB. -
Watt25
veterán
válasz
hibavissza #1424 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy ilyen esetben nem segít az sem, ha végtelen sebességű meghajtót használnál... Hiszen azt feltételezve, hogy effekt alatt olyan dolgokat értesz, ami egyetlen videó megjelenítését módosítja, logikus, hogy nem nő meg amiatt a háttértárról áttöltött mennyiség, mert a programnak módosítania kell a háttétárról már betöltött képkockát. A módosítást (effektezést) a proci/videókártya végzi, mindenképpen azok teljesítményét kell növelni.
-
Roachy
senior tag
válasz
hibavissza #1150 üzenetére
Akkor állítsd át a gépedet 25 fps-re és nem lesz gond semmilyen programmal. 50 fps-t akkor használj, ha valamit ki akarsz lassítani.
-
Roachy
senior tag
válasz
hibavissza #1147 üzenetére
Meg lehet vele oldani igen, de egyébként mihez kell, hogy a kimenet is 50 fps legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Anime filmek és sorozatok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen házat vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest