Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyll
őstag
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Arpee78
üzenetére
Köszönöm.
(#9291) vargapdavid: Pontos konfigot az erre kijelölt topicban kérj mert ár érték aránnyal ne m vagyok tisztában és az fontos szempont (szerintem) viszonyításképpem meg ott az én konfigom az adatlapomon ami 3 éves és tökéletes lenne neked is, csak ugye az árából most már jobbat kapsz ezért kérdezz a miylen gépet topicban (de első hszt olvasd el).
-
BonFire
veterán
válasz
Arpee78
üzenetére
Na, ez a különbség a profi meg a műkedvelő között, hogy az amatőr nem ássa bele ennyire magát. És kevesebb a tapasztalata. Én ezt a méretezést nem tudtam volna így elmagyarázni.
Irodalomban olyasmi is létezik, hogy "fénytócsa". Nagyon találó. Pl a sötét szobában a padlóra eső zseblámpa fénye.

-
Arpee78
senior tag
válasz
$p@rr0w
üzenetére
Feltételezem a gyakran mondott 300 dpi megfelelőjére vagy kíváncsi nagyobb méreteknél. Vagyis arra az értékre amely felett egyre kevésbé látható a minőségjavulás.
Egy A2 méretben nyomott grafikát én 200 dpi-ben készítenék el. Értelemszerűen a betűk, logók rajt vektorosan, illetve beágyazva. Egy jó nyomtatóval vagy nyomdagéppel egy picivel jobb lenne a minőség 300 dpi-vel. Ha egy éles szemű ember a kettőt egymás mellett nézné (közelről) észrevenné a különbséget, de az nem olyan mértékű, hogy hőbörgésre adna okot. A2-ben a 200 dpi is kellően hatásos.
Egyes nagy-formátumú nyomtatók bizony nem egy asztali fotónyomtató minőségét adják, ezeket sokméteres termékek nyomtatására tervezték, amit nem szokás 10 cm-ről bámulni. Ezen nyomtatóknál a 200 dpi is bőven sok, mellette a 100-150 dpi-s nyomat sem lenne látványosan gyengébb.
Van egy képlet, be is van építve a PS-ba az image size-nál. A nyomtatásnál használt rács (lpi) megszorozva 1,5-2-vel megadja milyen dpi-vel érdemes készülni. Például tudod, hogy az A2 plakátod 85 lpi-vel szándékozik a nyomda nyomtatni, akkor 85x2=170, vagyis 170 dpi. Persze FM rácsnál, nincs pontos lpi érték, de valahogy át lehet számolni.
(#9279) BonFire
Ha szigorúan szakszerűen akarunk fogalmazni a pixeles képek felbontását ppi-vel mérjük, az más kérdés hogy senki nem használja(én sem) ezt a mértékegységet. A pocsolya és a tócsa sem ugyanaz, szerintem pocsolya inkább az utcán van és piszkosabb, a tócsa meg bárhol lehet.
-
BonFire
veterán
Még mindig nem elég konkrét. Karikatúrát akarsz csinálni, esetleg virtuális plasztikai műtétet, netán retusálást, vagy virtuális sminkelést? Mert ezt mindet lehet ám, és talán még magyar nyelvű tutorial is akad, csak konkrétan kell keresni.
Ha a sminkelésre vagy kíváncsi, akkor a "sminkelés photoshoppal" keresésre biztos, hogy kapsz valamit. A videosmarton is lehet nézelődni, ott csak magyar nyelvű tutorialok vannak (bár olyanok is...)

-
cass
aktív tag
Sziasztok! Valaki tudna mutatni tutorialt adobe photoshop cs4 11.0 extended magyarhoz?
-
BonFire
veterán
válasz
$p@rr0w
üzenetére
"Egy 2-3 éves gépen is simán lehet egy monitoron mondjuk Premier Pro-val vágni egy 720*576-os normál digitális kamera képét, és nem szenvedés..."
Hm. Minden a videokártyától függ. Egy alaplapi nónémmel ezt nem teszed meg. Csak rakj egy-két effektet a videóra, és majd amikor kiírja, hogy a hátralévő renderelési idő 13 óra és 48 perc egy három és fél perces projektnél, akkor azt kívánod, bár lenne kétszer ekkora teljesítményű géped, mert a videoszerkesztés kimondottan az a művelet, amihez semmilyen konfig nem elég erős. A játékos és a videós gép kerül a legtöbbe, és az alá kell tolni mindig a csúcsvasat. Aki csak böngészik meg ofiszozik, az tényleg elfut egy kőkorszaki lábbal hajtós gépen is. De a videoszerkesztés kicsit más.

-
$p@rr0w
őstag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Asztali gép olcsóbb lenne mint a laptop. De a laptop is bőven elég, még sok is Ps-hez is és videóvágáshoz is. Amit Dluinet ír az ilyen formában hülyeség(bocs), nyilván nem studio körülményeket akarsz teremteni 1080-as HD kamerához, elő adásban... Egy 2-3 éves gépen is simán lehet egy monitoron mondjuk Premier Pro-val vágni egy 720*576-os normál digitális kamera képét, és nem szenvedés...
(#9278) Arpee78: Átfogalmazom hogy mire lennék kiváncsi: A2-től felfelé általában milyen minimum DPI értékekkel dolgoztok?
-
BonFire
veterán
válasz
Arpee78
üzenetére
"A dpi igazából ppi."
Ez most pont olyan, mint az, hogy "pocsolya", vagy "tócsa"!

DPI – dots per inch ~ pontok per hüvelyk
PPI – pixels per inch ~ képpontok per hüvelykNyilvánvaló, hogy bármelyiket használhatjuk. A DPI a régebbi, mint ahogy raszterrács már analóg technikánál volt, míg a képpont csak a digitális képfeldolgozásnál jelent meg. A katódsugárcsöves (CRT) tévé sem képpontokban számol, hanem vonalakban és oszlopokban. Más az analóg és a digitális technika, a DPI sokkal korábbi mértékegység mint a PPI, de mindkettő ugyanazt jelenti és helyes.
Maximum annyi a különbség, hogy a DPI-ről kis túlzással mindenki hallott, míg a PPI-ről csak kimondottan a képszerkesztéssel dolgozók.
-
Arpee78
senior tag
válasz
$p@rr0w
üzenetére
10(tíz) és 1500 dpi között bármi előfordulhat. Függ a használt nyomtatási technológiától, rendelkezésre álló képanyagtól, nyomtatási mérettől, kép tartalmától, minőség fontosságától, ügyfél igényétől.
Konkrétan egy A3-as tájkép 200 dpi felbontásban tökéletes lesz nyomdában is. Persze ha a 200 dpi tényleg 200 dpi és nem életlen, bemozdult vacak.
Nem emlékszem, hogy elfogadhatatlan kompromisszumra kényszerültünk volna a gyenge gépek miatt.
A dpi igazából ppi.
-
válasz
vargapdavid
üzenetére
PhotoShophoz bőven elég, videóvágáshoz nagyon kevés.
Videóvágáshoz gyors, nagy, minimum 3, de inkább 5 darab, RAID-be kötött vinyó kell. Két monitor vezérlése szükséges a normális vágási munkához. -
$p@rr0w
őstag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Ha külső monitort kötsz rá minek neked laptop?

Hopp szerkeszthettem volna...
-
vargapdavid
tag
válasz
$p@rr0w
üzenetére
Sziasztok!
Egy kis tanácsot kérnék számítógép vásárlással kapcsolatban, ergo lehet, hogy kissé off a téma ebben a topicban..
Elég lenne nekem egy Dell Inspiron 15R 15" Core i5 480M, 6GB RAM-os laptop, ha belerakok egy ssd-t a hdd helyett? Igazából photoshopra, videóvágásra, néha esetleg kis játékra használnám. Nyilván nem a saját monitorján..
Nem tudom, hogy megéri-e ezekhez a felhasználási területekhez, körülbelül 130ért hozzák Amerikából..
Köszönöm előre is a tanácsot!
-
Arpee78
senior tag
Nemrég végelgyengülésben hunyt el:
Sempron 2400+ 1,67Ghz – 1GB RAM – 80GB HDD – Radeon 9550Kollégám jelenleg használt gépe:
P4 2,4Ghz – 768Mb RAM – Radeon 9200Nyomdára és nagy-formátumú nyomtatóra történt rajtuk előkészítés.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
DeckardCain
üzenetére
Én az adatlapomnál lévő géppel 70*100-ban nyomulok 240 DPI-vel, és 100 körüli réteggel általában... És szeretem ha párhuzamosan fut az Illustrator is.

-
Wyll
őstag
válasz
DeckardCain
üzenetére
Így van, az alapok elsajátításához tökéletes a géped, sőt, szerintem simán jó lehet még egy jó darabig kiegészítő pénzt keresni is. Ahogy BonFire is írta, különösen az extra nagy felbontás (meg a réteg-dömping) az, ami sok memóriát igényel, de ettől egy kezdőnek biztosan nem kell tartania, mire meg haladó leszel, úgyis látni-érezni fogod, hogy hol szűkös a dolog, már ha egyáltalán szűkös lesz a már most kilátásba helyezett mag- és memóriaduplázást tekintve.
Három dolgot említenék meg:- a 64bit jövőállósága: ha később tényleg ki akarod használni a 4+ gigabájtot, érdemes lehet a CS5-ös verzióval szemezned, mert az ez előtti verziók max 4 GB memóriát voltak képesek csak használatba venni. (Azt gondolom mondanom sem kell, hogy ehhez a windowsnak is 64bitesnek kell lennie.)
- scratch disk beállítás: az okosok azt mondják, érdemes külön (az oprendszerétől ill. a PS telepítési lemezétől különböző) vinyóra beállítani, ha van rá lehetőséged
- SSD - eleve mindenen rengeteget gyorsít, a PS-on isDe igazából ebből a három pontból nekem csak az első van (64bit mindenütt), és totál jól tudom használni így is mindig, szóval nem kell kétségbe esni, ezek csak amolyan guideline-ok, ha tényleg jobban belemélyednél.
-
válasz
DeckardCain
üzenetére
Tökéletes hozzá a géped
-
BonFire
veterán
válasz
DeckardCain
üzenetére
Attól függ, mennyire mélyedsz el a Photoshopban. Nekem vígan fut egy kétmagoson 2 Giga Rammal, és műkedvelőként igen ritka az olyan munka, hogy több száz réteggel és rétegstílussal kéne dolgozni, vagy nagy felbontású méretben, ami memória- és processzorigényes. Akik nagyiparilag dolgoznak be Photoshoppal, azoknál van jó sok ram, gyors proci, 64 bites OS, de ha nem ez a fő irányultságod, csak hébe-hóba csinálnál valamit Ps-sel, akkor egy szimpla mai modern gépen vígan tudsz vele dolgozni. Ezek az én tapasztalataim, de majd mindjárt jönnek az iparosok és megerősítenek, vagy cáfolnak.
-
DeckardCain
senior tag
Sziasztok!
Hétvégén totál kezdőként fogok nekiállni a ps-nek. Az első hozzászólásbán nagyon sok hasznos infot találtam. Majd biztos lesznek kérdéseim.
Már 3 éve programozok (C#), de szeretnék több lábon állni, ezért neki kezdenék a ps-nek.
Mondjuk munka mellett nem lesz egyszerű.Mennyire jelent hátrányt a jelenlegi gépem? (c2d, 4gb ddr2). Érdemes kezdőként 4 magos cpu-ba és 8 giga memóriában gondolkodni? Gép csere egyébként is lesz(2-3 hónap múlva), a +2 mag és a +4gb memória kb 20-25 ezer forint plusz ráfosítást jelentene.
Köszönöm.
-
BonFire
veterán
Ez nem olyan egyszerű, mint ahogy elképzeled. Ahhoz, hogy dönteni lehessen, látni kéne a forrásfájlokat. A Háttérképet, az arcképeket és a testről készült képet is. Mindháromnak nagy felbontásúnak és nagyon jó minőségűnek kell lennie. Így ideális. Nem valami telefonnal összefényképezgetett vacakok. Ezen kívül Ha jelentős méret és pozícióbeli eltérések vannak, az nem kis munka. Egy jobbról fotózott testen hülyén mutat egy balról fotózott arc és hasonló buktatók.
Persze össze lehet montázsolni az össze nem illő dolgokat is, de egyrészt nagyon kilógna a lóláb és látszana, hogy montázs, másrészt a hozzáértőnek sem 5 perc meló ez, amit bárki is szívességből megtesz, hanem időt rabló szakmunka.
Tehát először kérjük a fényképeket bemutatni. Anélkül nem tudunk mit mondani.
-
Arpee78
senior tag
A fotós szakmát nem hiába találták ki. Tökéletesen, eredeti fényképre hasonlatosan nem biztos hogy megoldható amit akarsz, függ a nyersanyagtól. Nekem épp ma jött egy fejcserés munka, egy régi festményen lévő alakok fejét kellet kicserélnem, egyik másik egész jó lett, de ez inkább játék a megrendelőnek.
-
cass
aktív tag
Nagyon kérek mindenkit valaki segítsen!!

-
cass
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Olyan ember segítségét kérném aki szívesen segítene nekem és magasabb fokon ért a photoshop használatához! Szóval lenne egy kép amire két embert kellene képekből megszerkeszteni, hogy valódinak tűnjön! Pl. a lánynak csak a feje van meg és hozzá kellene tenni egy testet. Azt hiszem ez elég nehéz így azok segítségét kérem akik nagyon értenek hozzá! Aki szívesen segítene nekem az légyszíves küldjön nekem pü-t! A többit privátban részletezem!
Köszönöm! MSI52
-
Arpee78
senior tag
válasz
Robb202
üzenetére
File-Automate-Batch
Igény szerint beállítod. Például így:
Kiválasztod a felvett actiont(ha a palettán az volt kijelölve már az lesz)
Kiválasztod a forrásállományok könyvtárát
Kiválasztod a célkönyvtárat
Azt hogy "override action" fent és lent is bejelölöd.Az actionben kell legyen open, save és close is.
Megjegyzem nem egészen jó dolog automatával elvégeztetni az RGB-CMYK konvertálást a dolog természete miatt.
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Azt hogy lehet megcsinálni PS-ben hogy az actions-oknál hogyha felveszem azt hogy nyissa meg a képet konvertálja át CMYK-ba majd zárja be és ezekután AZT, hogy nyissa meg mindig a következő képet majd megint zárja be majd megint nyissa meg és így tovább? Valaki tudna segíteni?
Egyedül az új kép megnyitása dolog nem müxik, mindig ugyanazt a képet nyitja meg.
-
Arpee78
senior tag
Nem teljesen értem mi a szándékod és a 3D/videó dolgokhoz sem értek igazán, de talán ez...
1. Az alfa csatornás képsorozatból automatával készítesz egy másik sorozatot, amelyben a képek a megfelelő részen átlátszóak, vagyis alkalmazod a képre önmagát. (ahol fekete átlátszó, ahol fehér átlátszatlan)
2. Behívod a színes képsorozatot és az előbb készített sorozatot szekvenciaként.
3. A színes layer alá behúzod az alfa csatornás layert.
4. Megnyomod az alt billentyűt és a két réteg közé kattintasz, amikor megjelenik ott az a fura jel.Kapsz egy egybedolgozott animációt. A play gombra kattintva lejátssza, átlátszóan.
-
rii
nagyúr
köszönöm mindenkinek (:
tegnap be kellett mennem dolgozni végig, de ma megnézem őket -
Az a képszekvencia, amiről beszélsz. Viszont ez a layer panelen egyetlen rétegen jelenik meg, egy kis filmkocka ikonnal (akárhány képkockából áll), és az animációs panelt megnyitva tudsz a frémek között váltogatni. Az a baj, hogy akármennyire egy réteget látsz, ha bármit szeretnél állítani a képen, azt csak az aktuális frémmel teszi meg, így ha alfát csinálok egy képnek, azt ugyanúgy egyesével kell megtennem. Ehhez viszont nincs kedvem egy többezer frémes animációnál, ezért gondoltam, hogy talán a Photoshop meg tudja oldani, hogy egy teljes szekvenciát alkalmaz alfaként egy másik teljes szekvenciára egy gombnyomással... ha nem, akkor ez eléggé hiányzik a programból. De mindegy, mert már írtam, hogy a problémát megoldottam máshogy, csak nem bírom elhinni, hogy PS-sel nem lehet megcsinálni.
-
Wyll
őstag
Én is próbálkoztam ilyesmivel ezen a környéken.
-
BonFire
veterán
Látom, megelőztek, de nálam magyarul is megvan ugyanez. És még kérdezni is tudsz. Itt vagy ott.
-
rii
nagyúr
hello
egy logo-t kll megcsinálnom, mintha egy bélyegzővel csapták volna oda .... tudtok valami tutorial lécci mutatni?
-
BonFire
veterán
Ma kaptam egy érdekes feladatot. Egy animált GIF-ről kéne levakarni a hátteret. Az egész 21 képkocka, de körbemaszkolgatni ecsettel kissé fárasztó. Egy hal van az akváriumban. Azt találtam ki, hogy az első képkockához rajzolok Pennel egy pathot, rá a maszkot, majd jöhet a következő képkocka, és a pathot csak minimálisan kell módosítani, hogy a következő maszkot is rádobhassam. Kábé így:
Mondjuk 500 képkockával nem csinálnám végig, csak arra lennék kíváncsi, tud-e valaki ennél hatékonyabb módszert? Mivel kis felbontású a kép, az összes csodakijelölő elvérzik. A hal meg mozog. Nem csak le fel, hanem a farkát is csóválja, meg az uszonyait is.
(a bestia!)
-
Wyll
őstag
Ha jól értem, az a feladat, hogy egyszerű képfájlokat alfa csatornákká változtassunk - más képfájlok alfa csatornájává.
Megnyitod az alfa-forrás képet, Ctrl+A, Ctrl+C, majd be is zárhatod.
Megnyitod a hozzá tartozó normál képet, amit ugye ha jól értettem alfásítani akarsz.
A képtartalom ebben a kezdő állapotban egy Background nevű layeren van. Viszont a background layerhez nem lehet átlátszósági információt rendelni. Duplakatt rajta, a feljövő ablakot leokézhatod, ezzel hagyományos layerré válik (Layer 0), amihez már lehet alfacsatornát rendelni. Ez onnan is látszik, hogy (miközben továbbra is ki van jelölve a layer) a Layers paletta alján megnyomhatóvá válik az Add layer mask
gomb. Nosza, nyomd meg, ezzel kreálsz egy alfa csatornát is a layerhez.
Ezután már csak be kell tenni a memóriában levő infót erre a most létrehozott csatornára.
Ehhez válts a Channels palettára, ott jelöld ki a friss Layer 0 mask csatornát, és kattintsd be előtte a kis szem jelet
is. Ekkor lehet az adott csatornán garázdálkodni. Nincs más hátra, Ctrl+V (beillesztés), majd esetleg egy Ctrl+D (az - automatán létrejött - kijelölés megszüntetése), és lehet is menteni a képet.Mindez a folyamat automatizálható is amúgy.
Szerk: lehet hogy elrontottam. Ha ugyanis a célfájl tiff, az nem tudom hogy néz ki megnyitva, de valószínűleg nem egy Background layert fog tartalmazni, hanem normál layer(ek)et. Ekkor egyből lehet kezdeni az Add layer mask-kal. (Feltéve, ha csak egy layer van. Ha több, akkor előtte jelöld ki mindet, és Ctrl+E- vel egyesítsd őket.)
-
válasz
BonFire
üzenetére
Lehet, hogy te most félreértettél valamit... 3D animáció esetén szinte mindenki képszekvenciát renderel, mert sokkal több előnye van annál, minthogy egyből anim formátumba renderelnél (pl. avi-ba). A gif-et nem értem, ezek a renderelők nem ismerik a gifet. Általában TGA formátumot használunk, mert az lehet 8-16-32 bites, lehet beágyazott alfája, stb... és a legtöbb program tud is tga-t beágyazott alfával, viszont a Fryrender, amit én használok a mostani munkámhoz az nem csinálja ezt, hanem egy külön szekvenciába rakja az alfákat >> innen eredt a problémám.
Azt sem értem, hogy mire írod, hogy minek ennyit pöcsölni... a renderelők FLV-be sem tudnak csak úgy maguktól renderelni, azt utólag kell megcsinálni. -
BonFire
veterán
Nem kétlem, de azt ugye elhiszed nekem, ha azt állítom, hogy rengeteg eszköznek még nem írták meg a driverét 64 bitre, és talán nem is fogják, míg a userek nem szívesen cserélnének ilyen dolog miatt szkennert, fényképezőt és egyebeket, csak azért, mert 32 biten 2 G Rammal szaggat natívban az 1680×1050-es felbontáson a Ps. Inkább mérlegel:
1) Járatja a vadiúj monitorát nem natívban, de akkor meg kár volt megvenni, egy szerényebb is megtette volna. Pénzkidobás volt.
2) Új videokártyát, plusz ramot, új operációs rendszert vesz, mert ami van, az nem felel meg. Irgalmatlan sokba kerül, ha összeadjuk, amit meg lehetett volna spórolni monitor vásárlás előtti alaposabb tájékozódással. /Elnézést a kérdezőtől, nem személyes, de tény, hogy nem volt a legokosabb választás, amíg minden feltételt nem ismerünk./
3) A második pont mellett a voksot letéve megkockáztatja, hogy a több éves, és egyébként jó állapotban lévő és kitűnően működő eszközei nem fognak működni a drága pénzen vett OS-en, mert egyszerűen nincs hozzá driver.
4) Az egésszel szemben mindössze egyetlen probléma áll. A Photoshop alatt a képek szaggatása. Mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb, és ennek függvényében meghozni a helyes döntést.
-
BonFire
veterán
Igazság szerint én még nem láttam olyan embert, aki képszekvenciát exportált volna ki, mert hát mivel rakja össze? Gif animátorral? Akkor már eleve Gifbe rendereli. Amiben viszont nincs alfa.
Bár két topikba is beírtad, azt kifelejtetted mindkétszer, hogy végeredményként te alfás FLV-t szerettél volna kapni, ami nem elhanyagolható körülmény, mert enélkül felmerül a kérdés, hogy minek vele ennyit pöcsölni? Persze úgy már érthető, hogy megírtad a megoldást.
-
Sziasztok!
Jó kis problémám adódott, remélem van itt valakinek ilyenben tapasztalata... szóval:
van egy képszekvenciám [RGB TIFF formátumban] (3D animáció, amit képsorozatba számoltattam) + van hozzá egy külön szekvenciában az összes képkocka alfája, szintén RGB TIFF formátumban, tehát nem egycsatornás alfaként. A feladat az lenne, hogy PS-be szekvenciaként behúzva össze lehessen dolgozni őket, tehát hogy az alfának kirenderelt képek valóban a képsorozat alfa csatornái legyenek.Megnyitom ugye mindkettő sorozatot szekvenciaként, aztán az alfás rétegét (ami ilyenkor csak egy darab réteg, mivel szekvencia... akárhány képből is áll) ráhúzom a szín szekvenciára de se a Channels-nél, se máshol nem tudok olyan parancsot, hogy akkor most a felső réteget alkalmazd az alsó réteg alfájaként.
Ugyanis - csak hogy az egész érthető legyen - ezt az egész anyagot át kell vinnem After Effects-be, ahol már egyben kéne lennie a color és az alpha szekvenciának, amit ő szépen magától felismerne és kiexportálhatnám az egészet egy transzparens FLV videóba. Ez lenne a cél. Előre is köszi, ha valaki tud adni segítséget bármilyen formában!
-
Inv1sus
addikt
A videókártya memória nem számít a photoshopnál? Elvileg a képernyő felbontására hatással van, mennyi a memóriája + a photoshop is tudja használni a kártyát most már normálisan.
-
Horka1
tag
Uraim.
Volt régen egy effect viewer nevű kis alkalmazás, még PS 7.0-hoz. Esetleg tudna adni nekem valaki egy címet ahonnan ezt le lehetne tölteni? Megvolt nekem, most kellene de nem találom sehol...
-
SHO(KER
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Új PC-t vettem, és egy nagyobb monitort is. A problémám az, hogy a monitor gyártója által javasolt felbontást beállítva (1680*1050) érezhetően lassul néhány funkció a Lightroom 3-ban (például kép forgatása közben a csúszka mozgatását erősen szaggatva követi a kép) az alacsonyabb (1280*768) felbontáshoz képest. Az LR3 elméletileg nem használja a GPU-t a működéséhez, de nem tudom, hogy egy jobb videókarival a felbontás-növekedés miatti lassulás esetleg kiküszöbölhető lenne-e? Esetleg a processzort (Athlon II X250) kellene jobbra cserélni, vagy inkább a rendszermemóriát (2GB) bővíteni ennek a problémának az orvoslása érdekében? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Ezek a sablonból építhető avatarok is végesek. Én pl mindet végigpróbáltam, és egyik sem volt ideális. Persze ha látnád a fejem, akkor tudnád miről beszélek, de vannak egyes emberek arcának vagy fejének olyan tulajdonságai, amelyek nem találhatóak meg ezek között. Egyetlenegyet sem tudtam kreálni, ami csak egy kicsit is hasonlított volna rám. Pedig amúgy nincs deformált fejem, és nagyobb zenei fesztiválokon sok hozzám hasonló alak szaladgál, mégsincsenek a repertoárban bizonyos részletek. Így a mostani avataromhoz méltón csak annyit mondok: kár!
-
BonFire
veterán
Tölts le (fényképezz le) pár avatart, nyisd meg Ps-ben, jól nagyíts rá, és nézd meg mennyire részletszegények. Én sem igazán tudok rajzolni, és ha megérem hogy saját avatarom lehet, akkor sem biztos, hogy csinálok egyet, ha nem lesz, aki megcsinálja. Van emberfigurából mindenféle színű és nemű, csak pont olyan fajta nincs, amilyen én vagyok..

-
BonFire
veterán
Most gonosz leszek, de meg kell rajzolni. Ha képregényesítesz egy fotót, azt nem fogják elfogadni. Túl bonyolult. Kevés szín, a fő vonásoknál határozott kontúr. Ha nagy orrod van, azt kell kihangsúlyozni, ha kukkeres vagy, akkor meg azt. Ha nem tudod magadnak megcsinálni, azt hiszem, van egy topic, ahol olyan emberkék vannak, akik megcsinálják neked. Mondjuk egy kép alapján.
Semmiképp se Ps tutorialt keress. Az nem lesz jó.
-
F34R
nagyúr
Sziasztok szeretnék ph-ra csinálni/próbálgatni avatart készíteni , miket alkalmazzak hogy rajzos legyen a kép (akár fényképről is )
Photoshop CS2-m van
-
Tetran
csendes tag
Üdv!
Lenne egy problémám az AE CS5-el, ezért OFF.
Korábban már fent volt, de letöröltem és újra felszeretném rakni de 50%-nál kidob egy
Exit Code: 7 hibávalitt egy részletesebb hibasor kép formájában
Használtam már CCleanert, registryboostert, gondoltam esetleg valami reg fájl a baj, de nem jött össze.
Rendszer-visszaállítás is volt már, arra az időpontra mikor még nem volt fent.
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus
üzenetére
Értem én, tudom milyen érzés. Az ember nem tud elvonatkoztatni, és nem szakmai szemmel nézni egy dolgot. Én így vagyok a zenével. Nálam nem az összhatás jön le, hanem egyes hangszerek játéka, a sound, a keverés... ez kissé megöli a műélvezetet, de szakmai ártalom.
Egyébként a végső verzióban valóban finomítottam rajta egy picit. Az alsó trapéz is keskenyebb lett, a négyszögből is enyhe trapéz lett, hogy hangsúlyosabb legyen a perspektíva, sőt, a textúrát is jóval halványabbra vettem, de azért maradt belőle.
Mellesleg már hallgatható állapotban van a muzsika, csak még nem dolgozta fel teljesen a Jamendo, mert az albumborító nem jelenik meg, meg egy pár vezérlőgomb sem. De meg fog jelenni (remélem).
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus
üzenetére
Nem véleményezésre tettem be!
Amúgy nem kell túllihegni, CD sosem lesz, csak kell egy albumborító, ha már megjelenik valahol.Az igaz, hogy ezek zöldek szoktak lenni, csak így félelmetesebb, és jobban néz ki.
A perspektívákkal pöcsöltem egy jó darabig, aztán végül maradt az eredeti, mert minden változtatással egyre kevésbé tetszett.A világító doboznak igenis van árnyéka a falon. Én is egy képről másoltam, az pedig eredeti dobozról készült. Méghozzá azért ilyen furcsás alakú az árnyék, mert csak középen van benne fényforrás.
Szóval köszi a tippeket, de ez úgyis csak jelképes borító, nem művészi munka. Nem az volt a célom vele, hogy fényképnek nézzék, akkor bemaszkoltam volna egy eredetiről készült fényképet.
Inv1sus: Ja, hát igen, alul van a zkr neve, mert a dobozt nem rakhattam alulra. Az album címe Vészkijárat, annak is az első része. Tulajdonképpen azért is ez lett a borító.
-
Inv1sus
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Az én észrevételezéseim, érzéseim:
1) Nekem elsőre az jutott eszembe, hogy most mi is a banda neve, trauma vagy pedig vészkijárat.
2) Vészkijáratok zöldek szoktak lenni
3) Ha az egész doboz világít, elvileg nem kellene, hogy legyen árnyéka, nem?
4) Én az együttes nevét és logóját lentebb vinném és kicsit kisebbre méretezném.Egyébként pedig első ránézésre jó hatást kelt. Tetszik.
-
Met
nagyúr
válasz
BonFire
üzenetére
Véleményezem

Jól néz ki de 2 dolog ami valahogy nem jó
- a doboz allja szerintem nagyon meg lett nyújtva, így úgy néz ki mintha trapéz alakja lenne alul, egy picit feljebb tolva a 2 alsó sarkát már csak a 3D hatás maradna
- a doboz vetett árnyéka alapján úgy néz ki mintha egy íves felületen (mint egy oszlop) lenne a doboz
-
BonFire
veterán
Egyelőre csak ötletelek saját magammal. Még ők nem tudnak erről!
Keresem nekik a lehetőségeket, hogy minél jobban terjedhessenek, mint a járvány.Pont most ütöttem nekik össze egy "CD"-borítót. Azért van idézőjelben, mert CD-n sosem fog kijönni az anyag, de bárhová feltöltik, albumborító kell. És mivel a most felvett 5 szám éppen a fele az egésznek (ennyire volt pénz), ezért rajta a jelölés, hogy Vol 1. Majd lesz Vol 2. is hamarosan. Ezt megmutatom.
Ők még nem látták, még csak most postáztam el nekik. Még meg kell véleményezni, de mivel nekem tetszik, másikat nem csinálok, ők meg nem tudnak ilyet, így szvsz ez marad majd. Max 1-2 szín változhat, de nem kell túlcifrázni.
-
Met
nagyúr
válasz
BonFire
üzenetére
Kevés nyomda tud fehérrel nyomtatni, feketére fehérrel max szitázni lehet de ott meg a szitaköltség baromi sok. Esetleg fekete molino anyagra fehér fóliából kivágott betűket ragasztani.
Meg tudnám csináltatni Nektek csak nem nagyon látom értelmét az ország másik feléből postázni a dolgokat
de ha gondolod...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

gomb. Nosza, nyomd meg, ezzel kreálsz egy alfa csatornát is a layerhez.
is. Ekkor lehet az adott csatornán garázdálkodni. Nincs más hátra, Ctrl+V (beillesztés), majd esetleg egy Ctrl+D (az - automatán létrejött - kijelölés megszüntetése), és lehet is menteni a képet.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)