-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Arpee78 #9548 üzenetére
Közben rájöttem a megoldásra:
1) Kép megnyit, logo Place paranccsal behelyez.
2) Mindkét réteg kijelölve, majd a jobb szélhez, és az aljához igazíttatjuk az Align gombokkal.
3) A logót kurzormozgatóval visszább csúsztatjuk pár pixellel.
4) ÖsszeolvasztjukÍgy minden képen ugyanoda fog kerülni a jobb alsó sarokba a logó, mert elsőként a pozicionálást veszi figyelembe, majd a mínusz értékeket.
De azért köszi. Lehet, hogy egyszerűbben is meg lehet csinálni, de így megfelel.
Közben felmerült egy újabb kérdés.
Ha ráeresztem ezt az actiont egy egész mappára, bizonyos képeknél feldobja a JPEG tömörítés ablakot mentés előtt, bizonyos képeknél pedig nem. Holott mind ugyanaz, JPG, ránézésre semmi eltérés nincs a többitől. Ez vajh miért lehet?
-
Fasten
tag
válasz
Arpee78 #9522 üzenetére
Közben tárgyaltam a fényképésszel is, ő azt mondta, a színkorrekciót már megejtette, és azt mondta, a laborban kérjem majd azt előhíváskor, hogy az aut. korrekciót ne ejtsék meg a képeken előhívás előtt.
Szóval az lesz, hogy elő lesz hívatva 1 kép, úgy ahogy van, aut. korrekció nélkül, ugyanaz a kép PS-es javítás után, aut. korr. nélkül, majd szintén a PS nélküli kép a labor aut. korrekciójával, majd ugyanaz a kép, PS-sel, laboros aut.korrekcióval. És megnézzük, melyik a nyerő :-)
Mellesleg megnéztük a képeket a TV-n is, azokon a fényképész képei gyönyörűek, színekben gazdag, a fehér az fehér, a fekete fekete, míg a PS-sel a gépen tökéletes képek messze nem nyerőek, általában túl sok bennük a vörös.
Szóval előhíváspróba és meglátjuk. A monitorom meg eladom valami bányának rendszermonitorozásra
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket, és bocsi a féloffért...
üdv!
-
Fasten
tag
válasz
Arpee78 #9514 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ. Utánaolvastam a dolgoknak, találtam egy kalibráld gyorsan a monitorod otthon, [link] nem a reklám helye, csak ez szerint csináltam.
Követtem az utasításokat, állítgattam a csúszkákat, és az eredmény valami borzasztóan lehangoló lett. Abszolút természetellenes színek, az emberek arca kb mint a malacok rózsaszíne, a piros sem piros hanem valami lazacrózsaszín... Borzasztó. Most akkor ez azt jelenti, hogy a képek iylenek, és most, hogy elméletileg helyesen lett bekalibrálva a monitorom, így mutatja meg azt a képet, ami előhívás után lesz ( lett volna ) a fényképből?
Kicsit csalódott vagyok... Profi fényképészünk volt, megkaptuk JPG-ben a képeket, végigszaladtam rajta a windows képmegjelenítőjével, PS-ben szerkesztettem őket, a monitoron PS-ben vagy FF-ben tökszép kép volt, és most kapok valami pixeles ocsmányságot
Mit tegyek?
-
Peethy
őstag
válasz
Arpee78 #9423 üzenetére
Köszi a válaszodat, nálam kb. 2000 képről volt szó, amiket egy videóba kellett beilleszteni, így és nagyon villogott, mert a legkisebb fényváltozás is látszott (stopmotion videót csináltam). Sikerült nagyjából megoldani a problémát, az Adobe Bridge-ben kijelöltem az összes képet és rányomtam egy AUTO beállítást a beállítások között, sokat segített.
Köszönöm a válaszod!
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz
Arpee78 #9420 üzenetére
Köszi a választ!
A duplikálós módszer nem rossz, csak az a baj, hogy a canvas így az eredeti doksi méretéhez lesz igazítva, nem a layeréhez. De azért még mindig jobb, mint kézzel új doksi és behúzni
A második nekem nem működik. Bekapcsoltam az info palettát, mutatja az X és Y pozíciót, RGB-t, CMYK-t, de a W és a H résznél nem mutat semmit.
-
ViZion
félisten
válasz
Arpee78 #9404 üzenetére
Az arculati kézikönyv legyen. A képen 100-73-0-2 van, a 2 felejtős biztosan. Az alsó kettő tutira webes RGB-be meg vissza alakítgatás eredménye.
Egyszerűség kedvéért 100-80-0-0 használnék. Nyomtatásban ezer dolog "beleszól" a színbe. Pl. nálunk van ingyenes kiadvány, rotációs, sárgás-fehéres papír, ott meg lehet "baszcsizni" a színeket. Jó papíron más a helyzet persze. -
mibog
tag
válasz
Arpee78 #9404 üzenetére
az ÚSZT-t szerintem ne válaszd, négy szín van benne és emiatt szürkés a hatása.
biztos nagyon szabványos dolgot kell készítened, de szerintem inkább a sötét-világos színek arányát vedd alapul. ha nagyon sok a munkában a világos szín akkor legyen sötétebb a kék. ha a kék nagy üres felületeket tölt be akkor a világosabbat válaszd -
válasz
Arpee78 #9360 üzenetére
A szkenner CCD-je négyzetrácsos, a beszkennelt dokumentumba a raszterpontok raszterrácsba helyezkednek el, 15° szögben színenként elforgatva, valahogy így:
Azért 15°, hogy egymással ne interferáljanak.
CCD rácsa pedig interferál a raszterrácsba rendezett raszterpontokkal.
-
ViZion
félisten
válasz
Arpee78 #9347 üzenetére
Szerintem általános kérdésben is tudunk itt segíteni, sajnos a többi grafikai topik tényleg elég kihalt. Mostanában ezer más felé nézelődöm, de akinek tudok segítek én is.
A topik oszlopos tagjai is segítenek, nem csak PS témában: (Dluinet, BonFire, Wyll, Dexter és Invisus - szerintem itt vannak napi 25 órát)
-
Wyll
őstag
válasz
Arpee78 #9347 üzenetére
Vagy egy általános Képszerkesztő topik, de nem nagyon ismert, egyéni arcképek kapcsán kerül mostanában leginkább használatba.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Arpee78 #9287 üzenetére
Köszönöm.
(#9291) vargapdavid: Pontos konfigot az erre kijelölt topicban kérj mert ár érték aránnyal ne m vagyok tisztában és az fontos szempont (szerintem) viszonyításképpem meg ott az én konfigom az adatlapomon ami 3 éves és tökéletes lenne neked is, csak ugye az árából most már jobbat kapsz ezért kérdezz a miylen gépet topicban (de első hszt olvasd el).
-
BonFire
veterán
válasz
Arpee78 #9287 üzenetére
Na, ez a különbség a profi meg a műkedvelő között, hogy az amatőr nem ássa bele ennyire magát. És kevesebb a tapasztalata. Én ezt a méretezést nem tudtam volna így elmagyarázni.
Irodalomban olyasmi is létezik, hogy "fénytócsa". Nagyon találó. Pl a sötét szobában a padlóra eső zseblámpa fénye.
-
BonFire
veterán
válasz
Arpee78 #9278 üzenetére
"A dpi igazából ppi."
Ez most pont olyan, mint az, hogy "pocsolya", vagy "tócsa"!
DPI – dots per inch ~ pontok per hüvelyk
PPI – pixels per inch ~ képpontok per hüvelykNyilvánvaló, hogy bármelyiket használhatjuk. A DPI a régebbi, mint ahogy raszterrács már analóg technikánál volt, míg a képpont csak a digitális képfeldolgozásnál jelent meg. A katódsugárcsöves (CRT) tévé sem képpontokban számol, hanem vonalakban és oszlopokban. Más az analóg és a digitális technika, a DPI sokkal korábbi mértékegység mint a PPI, de mindkettő ugyanazt jelenti és helyes.
Maximum annyi a különbség, hogy a DPI-ről kis túlzással mindenki hallott, míg a PPI-ről csak kimondottan a képszerkesztéssel dolgozók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest