- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Így már érthető. Mondjuk tényleg sokat kell szöszmötölni Ps-ben a szöveg megfelelő eligazításán, ha az ember nem gyakorlott benne, de pl Illustratoban még nem is próbáltam Pathra írni.
Így tényleg nem nehéz, bár ritkán dolgozom smart objectekkel, a smart filtereket meg 1-2× kipróbáltam, de nem láttam, mikor vehetném hasznukat. Természetesen tudom, hogy smart objektumoknál úgy kapcsolódik, rugalmasan kezelhetően, mint a rétegstílusok normál rétegnél, eddig azonban nem volt rá igazán szükségem.
-
Wyll
őstag
válasz
BonFire #7925 üzenetére
Dehogy haladná meg!
Én is kicsi vagyok az Illustratorhoz, de az szerencsére csak ennyire kellett, hogy a szöveg normálisan el legyen igazítva, mert ebben kicsit (sokkal) okosabb mint a PS.
Így ez a szöveg smart object egy olyan smart objectben, amiben őrajta kívül csak a körvonal van, ami meg csak sima raszter, egy letöltött brushból.
A PS-ban ez az (összetett) smart object kap egy kis layer maskot, ezzel imitálható, hogy néhol nem ért hozzá a pecsételő a papírhoz, illetve az egész lemásolva, kicsit elmozgatva-forgatva, és opacity-csökkentve, a tipikusan "bélyegszerű árnyék-hatásért".
Ennyi a nagy tudomány -
BonFire
veterán
Ez még lehet, hogy az én tudásomat is meghaladná, mert az Illustratorhoz eléggé kicsi vagyok.
Amúgy ez a pecsét a tipikus példája annak, amikor valami pofonegyszerűnek néz ki, aztán amikor nekiáll az ember leírás nélkül leutánozni, dolgozik vele egy hetet, mire kikísérletezi, hogy lehetne ugyanolyan.
Egy dolog biztos. Ami pixelekből áll, azt a Photoshoppal hamisítani lehet. Legyen szó akár pecsétről, akár bankjegyről. És a mai fotónyomtatók korában nem nagy kunszt rávarázsolni egy ál- hivatalos iratra az álpecsétet.
Amúgy szerződésbontáskor lehet arra hivatkozni (ha nem írták alá tanúk), hogy te nem is írtál alá semmit, az a szerződés a pecséttel együtt csak Fotosopp!
-
Wyll
őstag
válasz
BonFire #7922 üzenetére
Nekem is ez volt a sejtésem, hogy nem a vektor eszközt használja
Továbbá én épp a napokban kísérleteztem realisztikus pecsét létrehozásával, és egy ilyent sikerült alkotnom – külön brush-sal, Illustratorral, stamPete fottal, layer maskkal, egymásba ágyazott smart objectekkel.
Ha kell, el tudom küldeni, bár ezek után – pusztán jóindulatból mondom – lehet hogy ez még meghaladná a szinted, wolfman.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest