Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hugoagagyilo
üzenetére
Szavaztam.
-
hugoagagyilo
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szakmai szemmel szavazzatok egy plakátverseny munkáira.Persze ne várjatok über brutál dolgokat csak arra kellene voksolni amelyik valamennyire megfog benneteket és látjátok hogy van benne ötlet és munka.Csak 38 kép közül kellene egyet választani.Köszi előre is.Ligainfók Plakátverseny -
Szia!
Nekem is SSD van. 6 GB rammal. A1-es plakátoknál sem nagyon használ scratch disket (persze több file megnyitásánál már nőddögél). Nemrég dobtam át SSD-ről a HDD-re, mert ugye elvileg az SSD ezt nem szeresse. Nem vettem észre sebességben különbséget, mondjuk én úgy dolgozom, hogy lehetőleg ne legyen egyszerre több nagy psd nyitva. Tehát képeket előkészítem, retusálom, vágom, stb. elmentem, majd a már előkészített képeket húzom a plakátra, vagy amivel épp dolgozom.Maga a photoshop mindenképpen SSD-n legyen, ha spórolni akarsz, és nem vagy power M$ office user, akkor az office-t rakd HDD-re, rengeteg helyet spórolsz. PS-nél állítsd be, hogy a RAM 75-80%-át használhassa max.
SSD-nél szvsz felesleges a lassú-gyors témába belemenni (persze aki játékra vagy benchmarkra épít gépet az most csőretölti a fegyvert
), HDD-hez képest a leglassabb is gyors
64 GB-os van nekem is, rajta 8 GB Ubuntu + 8 GB openSUSE partíció, meg egy rakás üres hely. W7 64 bit, egy rakás programmal. Szokásos SSD optimalizáció megvolt (hibernálás ki, temp a HDD-re, letöltések, torrent a HDD-re, NTFS last access ki, stb.)? Hibernálás sokat foglal, ehhez terminálparancssorban rendszergazdaként powercfg -h off + enter. Nálad ez +8 GB-ot jelent
Megnyitni mindegy honnan nyitod meg, a képek a memóriában vannak, ahogy írod is. Csak lehetőleg ne egyszerre sokat nyiss, akkor nem kell hatalmas scratch.
Elnézést a hosszú offért!
-
rii
nagyúr
ezt szeretném srolloztatni ... 800 pixel szélességben, de maga a szöveg kb 1000 px ....
-
rii
nagyúr
hello
hogy lehet transparent animated gif-et csinálni?
FLASH-ben muszáj egy háttérszín sajnos
-
Hooper
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Mekkora SSDre férsz el ha megkérdezhetem?

64 elég lehet? (ami ugye 50 a 20% freespace miatt)Scratch diskből pedig bőven elég a 8Gb - most 8gb van a gépben, de a 64es win ellenére csak a 32bites CS5öt tudom használni túlnyomó részt (fent van a 64es is) mivel a sokat használt pluginjeim csak a 32bitesre mennek rá.
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Félig meddig OFF a kérdésem:SSDt használóktól (vagy témában jártasoktól) lenne az a kérdésem hogy a scratch disk-et érdemes e az SSDn tárolni, és ha igen sebességben ez érezhető-e?
Ebbe a konfigba tervezek SSDt venni: Intel i5 2500K, Asus P8P67 DELUXE, CORSAIR 2x4Gb Vengeance 1866MHz, win764bit.
Az SSD mellett van egy F3as samsung vinyóm, eddig ezen volt a scratch.Az SSDvel főleg a PS munkamenetén szeretnék gyorsítani, azonban kis csapdába este a vásárlásnál.
Vagy egy gyorsabb sata3as Crucial M4364GBset veszek, amire a programok mellett már lehet nem férne el nálam közel 10gb scratch és ki kéne megint raknom a vinyóra, vagy egy kicsit lassabb SSDt veszek nagyob tárhellyel, amin biztos elférek > kingston v+100 96gb.Szívem szerint a gyorsabb, ujabb Crucialt venném, de a 64Gb a scratch miatt lehet kevés lesz, azonban ha nem profitálok az áthelyezésén HHDről akkor felesleges a nagyobb.
Munkamenet amire használom: általában egyszerre több nagyobb filet hívok be és dolgozok fel (20-50db, 5-15megás jpegek, vagy raw file-ok), szokásos képkorrekciók, zajszűrés, néha plugines filterek, méretezés, mentés, stb. (Főleg rendezvény/esküvő fotózással foglalkozok).
kicsit más: SSD esetén a feldolgozandó képeket Ti HDDről nyitjátok meg, megnyitás után úgy is a mem tárolja, vagy az aktuális munkák az SSDn vannak?
Köszönöm előre is!

-
Peethy
őstag
Üdv!
Ez milyen font lehet? Szép, elegáns, mégis olyan könnyed.. nagyon bejön, egy plakáthoz kéne.
(szerk: bocsi a nagy képért)
-
BonFire
veterán
Ez így jó lesz?
Azért a borotva-karmolásokat eltüntettem, meg a durva bőrhibákat, bár tudom, hogy nem címlapfotó lesz, gondoltam, így nyugisabb. A háttér olyan szinten zavaró, hogy el is dobtam, viszont az eredeti színekből generáltam hátteret mögé. Plusz helyre raktam a fényviszonyokat. Remélem, jó lesz.
Sok sikert!
-
föccer
nagyúr
válasz
BonFire
üzenetére
Curriculum vitae-> Önéletrajz.
Első sorban a háttérből kellene kiemelni a képet, hogy látszódjon belőle valamit. Az arc retus annyira nem érdekel. Nem modellnek akarok felvételizni
A durvább dolgokat már eltüntettem paint-tel, de az még eléggé karcsú..Köszi szépen.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Gyors segítségre lenne szükségem. Ebből a képből kellene egy olyat faragnom, amit CV mellé csatolhatok. Sajna a jelenlegi legjobb szoftver, amit erre használni tudom, az az MS paint, amnek meglehetősen korlátozottak a képességei ^.^
Szóval szeretnék megkérni egy fórumtársat, hogy világosítsa ki nekem a hátteret és rakja rendbe az arcomat
Ha lehetek pofátlan, akkor még ma szeretném kérni, mert a délután folyamán szereném elküldeni az önéletrajzomat.Ksözi szépen

Üdv, föccer
mod: a link lemaradt

-
tibi72
aktív tag
Sziasztok! Egy kis agytágitás kellene. A 64bit-es PS cs5 telepitek akkor fel kell telepiteni 32bit-est allá hogy mennyen? És tegyük fell ha igy van akkor nem akkadnak össze?
-
Mr Manson
tag
-
Mr Manson
tag
Nos újra rakva a rendszert mindenestül sem javult meg a camera raw ...
Ami fent van most a Photoshop CS5.1 (12.1) + Camera Raw 6.4
Arra rájöttem hogy a fényképező kalibrálása / kamera profil / Camera standard -ra átállítva visszakapok valamennyit az eredeti minőségből. Alapból Adobe standard van beállítva neki.
Viszont még így is elmarad színekben és sajnos élleségben is a fényképezőgépről közvetlenül lementett állapottól!--> [Kameraprofil]
Az adobe standard teljesen hazavágja a képeket! Koncertfotókról van szó és a sok szép színt teljesen elrontja! Főleg a kékeket és pirosakat.Azt meg végképp nem értem hogy az élességből miért vesz vissza miért maszatol?

Azt nem lehet elérni valahogyan hogy az alapszíneket és élességet nyissa meg tehát ne módosítson semmit a CR2-es (raw) fájlon?
Minta: [Adobe standard]
[Camera standard]
[ZoombrowserEx]Már arra is gondoltam hogy valami probléma lehet a programmal mert ilyen hibákat még nem láttam!
Tud valaki segíteni ebben?

-
audiofil
tag
sziasztok!
gpu problémám van a photoshoppal. hd3200 és hd3870 vga-val is volt eddig gpu támogatásom, de most egyik vga-t sem látja. volt egy windows reinstall de ugyanazokat a drivereket raktam fel mint ezelőtt... cs4 és cs5 sem látja
valami ötlet? -
Met
nagyúr
Szitás műhelybe Dunakeszire keresnek grafikust.
Érdekel valakit? -
BonFire
veterán
Üdw!
Meg tudná valaki mondani, hogy ezek milyen fontok? Nagyon teccik, kéne.

-
Mr Manson
tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban hogy a bridge-en belül a képek miért változnak meg az eredetihez képest?
Példa: [eredeti]
Érdekes mert tegnap este még nem csinált ilyeneket. Olyan mintha a kiégett és az alulexponált részeket mutatná de azok nincsenek bekapcsolva. Hiába állítok minden értéket alaphelyzetbe akkor is csinálja.
Viszont ha a canon mellékelt programjával nézem a képeket ott tökéletesek (ZoomBrowser EX).
Tud valaki segíteni?

-
BonFire
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Azt hiszem pop-art néven szokták emlegetni.
Ötmillióféleképpen el lehet készíteni, ezekről van sok tutorial a weben. A lényeg, hogy kevés színre kell redukálnod a képedet. 4-5. Ezt a Posteize filterrel is megteheted, vagy a Cutouttal is lehet próbálkozni. Aztán egy-egy színt Color Range-dzsel kijelölni, és kedvedre megváltoztatni.
-
PowerBuldog
veterán
Ilyen típusú képet tudja valaki hogy kell csinálni? Mi ennek a stílusnak a neve?
-
BonFire
veterán
válasz
boros.denes
üzenetére
Mi van? Te is Bin Laden hullát akarsz Photoshopolni?

-
válasz
boros.denes
üzenetére
-
boros.denes
csendes tag
hali.
engem ez , vagy egy hasonló eredményű tutorial érdekelne:
http://lady-dementia-stock.deviantart.com/art/My-Bloody-Method-55132278
egy a baj ezzel, hogy kicsi a kép felbontása, és hiába kértem a szerzőtől, nem válaszolt ezzel kapcsolatban. a kérdésem az lenne, hogy tudtok e erre a tutorialra egy nagyfelbontású képet, vagy egy hasonló tutorialra linket?
esetleg valami módszer, hogy hogyan tudnám kivitelezni, hogy ezt a hatást érjem el?
köszi előre is
-
BonFire
veterán
válasz
Louloudaki
üzenetére
Olyannyira, hogy a blogomon meg is emlékeztem róla azóta.
-
BonFire
veterán
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Én azért gondolok kártevőre, vagy valamilyen fájl hiányára, mert azt írtad, 2-3 hete hülyéskedik. Ha eddig ment normálisan, most meg nem megy, az azt jelenti, hogy valami megváltozott, vagy a programban, vagy a rendszerben. A józan ész ezt diktálja.
Most nem mennék itt bele a "Melyik a legjobb vírusirtó?" című flamewarba, de ha az egyik nem talál semmit, akkor meg kell próbálkozni egy másikkal. Asszem mind a NOD-nak, mind a Kasperskynek van próbaváltozata, de Pandának is, az Avast! meg egyenesen ingyenes, SpywareDoctor estébé.
Az AVG-ről kábé 2-3 éve szoktam le, miután egyszer csak nem volt hajlandó többé frissíteni az adatbázisát. Be is nyelt egy csomó cuccot, mindig volt mellette vírusom. Most avastot használok, és mondhatom, sok malware-t és trójait kipecázott már. Inkább legyen túlbiztosítva, mintsem egyszer bejöjjön valami. Persze attól még bejöhet. A kérdés már csak az, hogy melyik program bírja felismerni.
Azt mondhatnám, hogy húzd újra a Lightroomot, mert lehet, hogy a program komponenseiből szállt el valami, de míg ki nem derül, hogy van-e kártevő a gépen, ez másodlagos. Mert most még csak idegesít, később komolyabb hibákat is okozhat.
-
BonFire
veterán
válasz
üzenetére
"Ami megint csak érdekes, hogy kb 2-3 hete kezdte el ezt, azelőtt semmi gond nem volt vele.
Tudtok esetleg megoldást?"Szerintem idő lenne egy alapos kártevővadászatra. Nem töröltél(tetek) ki valami fontosat a gépről "takarítás" címszóval? Tudom, hogy nem, de aranyszabály, hogy a user mindig hazudik, a logfájl meg nem.
Ha mégsem volt ilyen, akkor kikapcsolt rendszer-visszaállítás mellett, csökkentett módban egy boot-idejű kártevő keresés javallott. -
BonFire
veterán
válasz
Louloudaki
üzenetére
Helló! Így jó lesz?
Balos

Jobbos

Cselesek ezek a 45 fokos csíkozások. Legközelebb próbálkozz ezzel: Stripe Generator Nem szégyen erről lesni. Nem kell számolgatnod.
-
Louloudaki
aktív tag
sziasztok
valaki tudna nekem csinálni egy nyamvadt patternt CS3-ra? olyan kéne, hogy egy 3px széles fekete csík és egy 3px széles átlátszó csík váltogatja egymást 45fokos vagy valami hasonló ferde szögben, és ha edit/fill/pattern opciót választom akkor a réteget ezzel kitöltse folyamatosan. én már kb a hajamat tépem, mindig megtörik és sok apró csíkos négyzettel tölti ki...
weblap hátterének kéne. az adatlapomon lévő emailre hálásan várnám a helyes megfejtést, vagy ha valami linket adtok, ahonnan ilyet pont le lehet szedni, akkor az is jó lenne, egyelőre nem találtam ilyet. köszi szépen előre is. 
-
nagyúr
Sziasztok,
Problémám a következő a CS4-gyel.
RAW-ból kép megnyit, megcsinálom a szükséges dolgokat, majd a végén szöveget írnék, de vmiért sokkal nagyobb betűméretet használ. Hiába állítom a kívánt méretre, csökkenni csökken, de nem jó.
Utána ha jpg-be lementettem a képet és azt megnyitom, hibátlanul működik.
Ami megint csak érdekes, hogy kb 2-3 hete kezdte el ezt, azelőtt semmi gond nem volt vele.
Tudtok esetleg megoldást?
Köszi!
-
dawid92
tag
A CS5-ből hova tűnt a varázspálca eszköz (lehet, hogy már régebben nincs meg, utoljára a CS2-t használtam)? Vagy mi az alternatívája? A kijelölő ecset nem lenne rossz, de hogy tudom állítani az érzékenységét?
Remélem, tud valaki segíteni.
-
-
Met
nagyúr
Tényleg, segédvonal pozíciójának módosítása?
Arra gondolok, hogy arrébb kellene tenni 18 px-el, Illuban lehet módosítani.
Ps-ben van ilyen? Mert nem találtam -
BonFire
veterán
válasz
total90
üzenetére
Én a vonalzóról szoktam behuzigálni a segédvonalakat, ha szükségesek. Természetesen a View menüben a mutatás/elrejtés kikapcsolható, de az egész hóbelevanc elrejtése/mutatása a Ctrl+H-val megvalósítható, igaz, hogy ilyenkor a rácsot is bekapcsolja, ami nem mindig jó.
Nálam is gyorsbillentyűre vannak téve, csak nekem a mutatás/elrejtés van hozzárendelve. A Ctrl+Í nálam a segédvonalak mutatása/elrejtése, a Ctrl+Shift+Í pedig a rácsozaté. Utóbbit viszonylag ritkán használom a macerás beállításai miatt. Néhány esetben viszont, ha mondjuk mozaikot és hasonlót készít az ember, akkor jól jöhet a rács is.
-
válasz
total90
üzenetére
OK, csak fura volt.
Nálam ez gyorsbillentyűre van rakva: ctrl+í új segédvonal, ctrl+shift+í s.vonalak törlése. Másik kedvencem a shadows/highlights szintén gyorsgombon.
Ajánlom a smart guides használatát is. Kicsit szokni kell, de pár nap után már nem érti az ember, h lehetett dolgozni előtte...
-
Megoldottam, illetve megtaláltam amit kerestem: View/New Guide.
A keretet mint fentebb írtam most már meg tudom oldani, de azért kösz.
Nem vagyok teljesen kezdő a PS-ban, elég sok dolgot meg tudok csinálni, de pl. ilyen keretre eddig nem volt szükségem, hasonlót sem csináltam. Ettől nehezebb dolgokat (pl. ember kivágása képről és hasonló, nem egyszerű dolgokat) is meg tudok csinálni. A tutorialokat épp ezért nem nézem... tudom, ez lehet nagy hiba. 2 apróságot nem tudtam, ezért kérdeztem meg itt.
-
válasz
total90
üzenetére
A két kolléga leírta a tutit.
Külön keretek, vagy ilyesmi nincs. Még szaggatott vonalat is "gyártani" kell, nincsenek az átlag képszerkesztőkben megszokott sablonok.
Kerethez csinálhatsz négyzetet új rétegre, tetszőleges színnel, majd fill 0%, és FX stroke ahogy tetszik (színben és méretben). Még jobb, ha shape az alapja, szebb ha komplikáltabb alakzatról van szó.Nem piszkálásból: az 1. hsz-ben sok tutorial van. Nem azért kell a "hópehely esik a szélben hajló tulipánra" tutorial-t megcsinálni, mert azt valamikor is használni fogjuk... de közben van sok lépés, amit a saját dolgainkban fogunk jól hasznosítani. Nézzél szét, keretekre is találsz rengeteg ötletet.
-
Így értem, hogy a rácsozás nem teljes négyzettel fejeződik:

A keret dolgot köszi, az sikerült.
(#9438) BonFire
Valami ilyesmire gondoltam, csak a megfogalmazás lett gáz
Vonalzó OK, de a segédvonalakat, hogyan tudom használni? Valójában arra gondoltam, mint margó és azokat nem találom 
-
BonFire
veterán
válasz
total90
üzenetére
Én ilyen esetben a jó öreg számológéphez a vonalzóhoz és a segédvonalakhoz fordulok. Mivel tudjuk az A4 mértét (210×297 mm), leszámoljuk belőle, amennyit margónak szánunk. Másfél centis margó esetében 15, 195, 15 és 282-re esnek a margók. Ctrl+R a vonalzók bekapcsolása, megfogod és behúzod a segédvonalakat a kiszámolt pontokra. Át lehet állítani a vonalzót, hogy milliméterben mutassa. Hamarabb megvan, mint amíg az ember a rácsot kitalálja.
BTW a Ps6 Wishlistre fel lehetne vétetni, hogy intelligens rácsigazítás legyen a dokumentum méretének megfelelően, és ne kézzel kelljen egyenként beállítani. Már amennyiben négyzetesen lefedhető a dokumentum ráccsal.
-
Csövi!
Lenne 2 kérdésem PS-al kapcsolatban. CS5-ben dolgozom, ha ez lényeges.
Tervezek egy plakátot és A4-es méretben készítem. Szükségem lenne margókra, de egyszerűen nem találom
Meg tudnátok mondani, hol vannak, hol lehet beállítani őket? Próbáltam a rácsot alkalmazni, ami egy szinten okés, de az A4-es oldalból kifolyólag nem teljes négyzettel fejeződik az oldal és megint csak colozgatni kell és hát előbb-utóbb, úgy is elrontom 
A másik kérdésemhez kapcsolódóan mutatok egy képet:
Egy ilyen keretet akarok csinálni, de ezzel is meggyűlt a bajom
Hol tudok ilyen négyzet (vagy bármilyen más alakzatot) keretet csinálni? A lényeg, hogy kitöltetlen keret legyen és megadhassam a keret vastagságát, tehát hány pont, vagy pixel legyen. Tudja valaki a megoldásokat? -
*Ropi*
félisten
Uraim!
A Lightroom topicok halottak, így nektek teszem fel a kérdést: van egy nem mindennapi problémám (abból gondolom, hogy a Gooooogle
nem tud rá megoldást): új gép, új rendszer, ebben az esetben 64 Bites Win7, ezen fut a Lightroom és a PS CS5 is (mindkettőből fent van mindkettő, kísérletezés közben kínomban feltettem őket). Akár a 32 Bites, akár a 64 Bites Lightroomból exportálok 16 Bites psd-ket vagy tiff-eket a Photoshopnak, csak a 64 Bites PS tudja megnyitni őket, ha a 32 Bitessel nyitom meg, akkor üres layer van a fájlban. 8 Bites psd-kkel és tiff-ekkel nincsen ilyen gond, azok rendesen megnyithatók.A pluginok miatt kell a 32 Bites PS-t használnom, nem tudom megkerülni.
LR (3.4) és PS (12.0.3) naprakész, de kínomban már visszatettem a 3.3-as LR-t, azzal is ugyanez a helyzet. Bár így megérzésre az LR háza táján van a probléma, mert más sem tudja megnyitni azokat a fájlokat.
Van esetleg valami ötletetek a hibára vonatkozólag?
Köszönettel:
K. Sanyi
-
BonFire
veterán
Az én avataromat használod! Na jó, megbocsátok érte, úgyis közös,

A képet megműteni nem nagy ördöngösség, de kérdés, hogy mi legyen az az 1-2 effekt, ami rákerül. Tudnál mutatni fotóalbumokban olyat, ami tetszik, és akkor az alapján el lehetne készíteni? Itt van egyik haveromnak a fotóalbuma, sok-sok jó "barátnős" képpel. Nézd végig, mondjuk az esküvői részeket, és ha találsz köztük olyat, ami tetszik, azt megpróbálhatom leutánozni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na most vettem észre hogy van ilyen topic is.
Lehetne egy kérésem valamelyik guruhoz?Esetleg valaki bevállana egy képszeresztést? Van két darab alap képem 10+ megapixelesek. Ezekből kellene egy 1440x900-as felbontású képet csinálni, de úgy hogy effektezve legyen egy két dologgal, hogy jól nézzen ki.
(barátnős kép)Ajándéknak kellenének.
Megcsinálná valaki? -
Zol01
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Új betűtípust szeretnék a photoshop-ba amivel eddig nem is volt gond,de mostanában valamiért nem jön össze!Bemásoltam a Fonts mappába de nem hogy a PS-ben,de még a Vezérlőpult/Betűkészletekben sem jelenik meg!
Ha valakinek volt ilyen problémája és tud ebben nekem segíteni,azt meg köszönném! -
Peethy
őstag
válasz
Arpee78
üzenetére
Köszi a válaszodat, nálam kb. 2000 képről volt szó, amiket egy videóba kellett beilleszteni, így és nagyon villogott, mert a legkisebb fényváltozás is látszott (stopmotion videót csináltam). Sikerült nagyjából megoldani a problémát, az Adobe Bridge-ben kijelöltem az összes képet és rányomtam egy AUTO beállítást a beállítások között, sokat segített.
Köszönöm a válaszod!

-
spammer
veterán
-
Arpee78
senior tag
A fényességállítás olyan amit nem jó teljesen a gépre bízni. Én nem hiszem hogy létezhet olyan program ami magától tökéletesen/megbízhatóan be tudná állítani egy kép fényességét.
Van pár opció a PS-ben ami a kép tartalmától függően magától állítja a kép fényességét, de nem ajánlott ezeket actionbe tenné és ellenőrzés nélkül ráereszteni a képekre.
Image-adjustment-equalize
Nevéhez méltóan kiegyenlíti a kép árnyalatait egy kb közepes fényességűre. Jól hangzik, csak az eredménye rendszerint csúnya.Aztán van a levels előre beprogramozott változatai (image-auto contrast/tone/color)
Ha gyorsan kellene sok kép fényességét beállítani(elfogadható minőségben) akkor én egy olyan action-t készítenék amely lehetőséget ad javításra. Katt az action-ben a pipa melletti üres négyzetre(toggle dialog on/off). A sok funkció közül a curves-t választanám, ebben szintén van automatikus beállító. Esetleg ha olyan a kép a shadow/highlights jöhet szóba, de az lassabb.
-
Arpee78
senior tag
válasz
spammer
üzenetére
Duplikálás kiegészítés:
control klikk a rétegre és image-cropA másodiknál szintén control klikk és megjelennek a hangyák. Igazából a hangyák vonalát azaz a kijelölés adatait láthatjuk ekkor az info palettán.
Vagy Control+T amivel a rétegeket gyűrjük, ezzel ugyanúgy megjelennek az info palettán a réteg méretei. Illetve az info paletta mellett az options bar-on is. -
spammer
veterán
válasz
Arpee78
üzenetére
Köszi a választ!
A duplikálós módszer nem rossz, csak az a baj, hogy a canvas így az eredeti doksi méretéhez lesz igazítva, nem a layeréhez. De azért még mindig jobb, mint kézzel új doksi és behúzni

A második nekem nem működik. Bekapcsoltam az info palettát, mutatja az X és Y pozíciót, RGB-t, CMYK-t, de a W és a H résznél nem mutat semmit.

-
-
spammer
veterán
Van sok layer egy psd-ben, én szeretném az egyik layert gyorsan külön dokumentumként megnyitni, ez lehetséges? Mármint úgy, hogy ne kelljen új dokumentumot nyitni és abba behúzni a layert, hanem rámegyek a layerre és onnan... Ez megoldható egyszerűen?
szerk: és azt hol tudom megnézni, hogy egy-egy adott layer mekkora méretű egy dokumentumon belül? Tehát hogy hányszor hány pixeles. Layer propertiesben nincs ilyen info, csak átnevezni lehet.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Photoshopban hogy lehet egy képből 6-ot egymás mellé rendezni úgy, hogy kinyomtatva olyan legyen, mint az igazolványkép?
Köszi a segítséget.
-
Peethy
őstag
Üdv!
Van olyan beállítás PS-ben/Lightroomban/egyéb más progiban, hogy egy csomó képet ugyanolyan fényességűre kihozzon? Gondolok itt arra, amit a Vignette Removal csinál, amikor panorámát illesztünk össze PS-ben, és kb kiegyenlíti a különbségeket. -
spammer
veterán
Text layerből szeretnék szöveget másolni jegyzettömbbe, de hiába jelölöm ki a szöveget, nyomok rá a copyra, egyszerűen üres marad a vágólap, nem másolódik a szöveg. Beállításokban az export clipboard opció is ki van pipálva.
Hogy lehet layerből szöveget kimásolni?

-
-
Wyll
őstag
Ha mindenképp nagyítani kell, érdemes lehet kipróbálni a PhotoZoom nevű, S-Spline algoritmussal operáló programot. Nagyításnál sokkal szebb eredményt ad, mint a Photoshop által használt bicubic...
-
Arpee78
senior tag
Demó a felbontás témához. Van képünk amelynek kevéske a pixelszáma, ezt fel lehet kicsit javítani(?), de messze nem éri el egy megfelelő pixelszámú kép minőségét, ellenben a mérete növekszik ugye.
A kockásság helyett életlen, elmosódott lesz. A beszúrt plusz adatok egy kis része nagyjából helyes, nagyrészt viszont nem. Ennyit lehet tenni.
-
válasz
Arpee78
üzenetére
Az arculati kézikönyv legyen. A képen 100-73-0-2 van, a 2 felejtős biztosan. Az alsó kettő tutira webes RGB-be meg vissza alakítgatás eredménye.
Egyszerűség kedvéért 100-80-0-0 használnék. Nyomtatásban ezer dolog "beleszól" a színbe. Pl. nálunk van ingyenes kiadvány, rotációs, sárgás-fehéres papír, ott meg lehet "baszcsizni" a színeket. Jó papíron más a helyzet persze. -
Arpee78
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Ezt vélem a legmérvadóbbnak.
Az EU színeket pontosan meghatározták a fenti weboldalon, azonban az ÚMFT és ÚSZT arculatában és letölthető anyagában nem jól oldották meg. Valaki az egyes technikákhoz tartozó színek (direkt szín, CMYK, RGB) között konvertálgatott. Pici különbségek vannak az igaz, de hogy ezeket arculati kézikönyvben rögzítsék az gáz.
Egy dolog, hogy a Pantone a reflex blue direktszínnek a 100,89,0,0 színszámokat felelteti meg, de az EU arculat tervezői nem azt a CMYK színszámot választották. Másrészt az egyes direktszínek CMYK megfelelői – kis túlzással – skáláról skálára változnak. Például a Corel 11 skálája szerint a reflex blue 100,73,0,2. Ezt választották az ÚMFT EU kéknek.
-
mibog
tag
válasz
Arpee78
üzenetére
az ÚSZT-t szerintem ne válaszd, négy szín van benne és emiatt szürkés a hatása.
biztos nagyon szabványos dolgot kell készítened, de szerintem inkább a sötét-világos színek arányát vedd alapul. ha nagyon sok a munkában a világos szín akkor legyen sötétebb a kék. ha a kék nagy üres felületeket tölt be akkor a világosabbat válaszd
-
mibog
tag
köszönöm a válaszokat

pedig reméltem hogy lesz titok
-
Nagyítás: az egyszerű, kevésbé színátmenetes, zajmentes képeket lehet nagyítani, persze a minőség sok esetben megkérdőjelezhető. Nagyítás után egy unsharp mask segíthet.
Ha rossz, zajos, akkor abból nem lesz bikaviadal... persze lehet teületenként kijelölve gaussian blurral vagy dust&scratches-al javítgatni nagyítás előtt, meg ráerősíteni a színekre, kontúrokra, de annyi idő -ha jól akarjuk csinálni- hogy egyszeerűbb keresni neten...
Ahogy a kolléga is írta: először kikapcs a resample image, megadod a dpi-t, majd utána lehet játszani a mérettel. Nálam fix méretek vannak (újság, szórólap), így én az előre beállított canvasra húzom a képet.Sok ügyfél itt is trükközik, mondjuk, h x méretű kép kell, erre felnagyítja a netest... akkor az lesz...
Nyomtatás: otthoni? nyomdai? Otthonra RGB elég, semmi extra, bár jobb ha én állítom be a méretet, és nem a word vagy a fényképnyomtató-varázsló méretezgeti. Nyomdaira nem térnék ki, az nagyon nem férne el itt, majd egyszer összeszedjük az első hsz-be.
Az 1 méteres kép sem gáz. Honnan nézik? Ha pár méterről, akkor elég a 120-200 dpi felbontás. Ismerni kell a nyomtatót is, hogy a papírra is az kerüljön ami a monitoron van, ezért hasznos a kalibrálás.Mentés: JPG adatvesztős formátum valóban, de mire kell? webre jpg, png, otthonra jpg, amúgy minden maradjon psd, és amikor kell pl. nyomdába, akkor amit kérnek: pdf (ha szöveg is van), tiff (ha kép) ahogy Arpee78 írta.
-
Arpee78
senior tag
A képeket nem(igazán) érdemes nagyítani, ha nincs meg a kellő felbontása akkor nem lesz szép akárhogy nagyítod. Ezért az image resize-nál a "resample imaget" kapcsold ki, de inkább használd a crop tool-t. Ezután ellenőrizd a kép felbontását, ha alacsony akkor nincs mit tenni.
Két azonos felbontású és tartalmú kép között nagy minőségi különbség lehet. Egy profi fotós profi felszereléssel biztosan szebb eredményt kap mint egy remegő kezű bácsika a mobiltelefonjával.
Nemrég volt róla szó, 1x1 méter méretben elegendő a 150 dpi(egy jó fotó esetén).
Rácsmentesítés? Ez a noise-despeckle filter lenne? Egy jó fotón ezzel csak rontasz. Ha a jpg tömörítés kockái miatt használod akkor ott a jpg mentésével van probléma. A fényképezőgépet vagy a szkennert át kell állítani Tiff vagy RAW mentésére vagy ha marad a jpg akkor enyhébb tömörítéssel. Ha PS-ből mentesz a jpg-t a 10-11 jó.
Feltételezem nem azt teszed, hogy behívod PS-be a jó minőségű képet, használod a despeckle filtert(elkerülendő a kockákat), majd elmented erős jpg tömörítéssel(ahol meg előjönnek a kockák). Ennek vastagon semmi értelme lenne.
Az hogy milyen formátumban mentünk az attól függ mire kell. Későbbi feldolgozásra Tiff-et használok ami veszteségmentes, csak az LZW tömörítést állítom be, azt is csak akkor ha a kép jól tömöríthető.
(#9400) kem
Talán lejárt a próbaverzió ideje(igaz akkor mondaná), ha töréssel volt akkor vacak a törés.
Ha legál verzióról van szó, én megnézném a Flexnet licensing service hogy van beállítva az automatikusan induló progik között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Fogyjunk le!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), HDD-hez képest a leglassabb is gyors
64 GB-os van nekem is, rajta 8 GB Ubuntu + 8 GB openSUSE partíció, meg egy rakás üres hely. W7 64 bit, egy rakás programmal. Szokásos SSD optimalizáció megvolt (hibernálás ki, temp a HDD-re, letöltések, torrent a HDD-re, NTFS last access ki, stb.)? Hibernálás sokat foglal, ehhez 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha lehetek pofátlan, akkor még ma szeretném kérni, mert a délután folyamán szereném elküldeni az önéletrajzomat.

Nálam ez gyorsbillentyűre van rakva: ctrl+í új segédvonal, ctrl+shift+í s.vonalak törlése. Másik kedvencem a shadows/highlights szintén gyorsgombon.
Hol tudok ilyen négyzet (vagy bármilyen más alakzatot) keretet csinálni? A lényeg, hogy kitöltetlen keret legyen és megadhassam a keret vastagságát, tehát hány pont, vagy pixel legyen. Tudja valaki a megoldásokat?