- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
És ha jók az értesüléseim, akkor még a kivágás színben illeszkedik is a háttér színéhez.Így ha egy világos háttérből van kivágva, és sötét háttérre rakjuk, akkor sem látszik semmi, és fordítva is működik természetesen.
Csak ne lenne olyan méregdrága!
Mondjuk vizet már vágtam ki világos háttérből (egy csobbanást), de sötét háttéren biztos nem mutatna jól. Már csak azért sem, mert a víz áttetsző.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Wyll
őstag
Csak mutatni akarom, azért nagyon királyságosan jó dolog ez a Refine Selection tool cucc:
Ezt kézzel abszolúte esélytelen volna.
És egy félidei részeredmény, amin még bőven van hiba, de már látszanak a dolog képességei:
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
nagyúr
Bocsi , megkaptam a jót is, és megy vissza.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
Visszaküldtem.
De amit küldtél képet az agyon van tömörítve!!![ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
válasz Dluinet #8192 üzenetére
A vászonméretnövelés gondolom mehet sima fehérrel..
De a jeleket most tényleg mind kézzel kell rágenerálni?
Meg nem akarok akadékoskodni, de a vágójeleket miért a kifutón túlra tegyem? Nem pont oda kell tenni őket, ahol a szélének kell lennie majd? Nem azért vágójel?De ha tudsz mutatni egy leírást erről a procedúráról, akkor megúszhatod, hogy te magyarázd el nekem az egészet
-
Wyll
őstag
válasz Dluinet #8188 üzenetére
"Nyilván a nyomási méretnél minden oldal 5-5mm-rel nagyobb"
Ebben nem vagyok biztos hogy jól értelmezem...Én úgy csináltam, hogy még a New document-nél kiválasztottam az A3-as méretet, majd kézzel hozzáírtam ehhez 6-6mm-t, azaz mindenhol plusz 3mm van az A3-hoz képest ráhagyva. Akkor írhatom azt, hogy 3mm kifutót hagytam?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mentéskor majd meg fogja kérdezni milyen PDF készletet használjon. (Kiváló minőségű nyomtatás, Nyomdai minőség, stb.)
Válaszd a PDF/x-3:2002 -t , a nyomdai leadás nemzetközi ISO szabványát.
Nyilván a nyomási méretnél minden oldal 5-5mm-rel nagyobb, ezért egyszerűen írd meg hogy ennyi kifutót hagytál rá.
Ha rögtön levilágításra küldenéd akkor szopacs, mert másik programba kell megoldanod.
Erre az InDesing a legmegfelelőbb, abba is psd vagy PDF fájl hivatkozásként való elhelyezése (Place)[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
No még egy kérdés:
életemben először akarok generálni Photoshopban nyomdakész PDF-et (eddig tiff-eket generáltam, amit a tördelő behúzott InDesign-ba), és az merült fel bennem, hogy nem kéne lennie itt valahol egy olyan opciónak, hogy "vágójelek rátétele"?
Vagy ez csak akkor kell, ha kötni is kell?Továbbá színprofil beállításnak jó a U.S. WEB Coated (SWOP) v2 vajon?
CMYK-ban csináltam, most akkor konvertáljam vagy ne? Inklúdáljam vagy ne?
Ezeket a nyomdától kéne megkérdezni, mi?[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Valakinek nincs a közelében (Pesten) HP P2055 vagy P3015 nyomtató?
Ki szeretném próbálni, hogy tud e írásvetítő fóliára nyomtatni és ha tud akkor azt milyen minőségben."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
BonFire
veterán
válasz Dluinet #8184 üzenetére
Jó a gyorstalpaló, csak Marci magyarázatától be szoktam aludni. Pedig jó csávó, csak ahogy magyaráz, kicsit fárasztó. De csak ki fogom próbálni, bár meg kell hagyni, hogy tömegmunkám nem nagyon van. Csak alkalmi.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
nagyúr
válasz BonFire #8183 üzenetére
Tömegmunkára, és fotósoknak képek rendezésére és utómunkáira tökéletes.
Sok funkciója van, kicsit tanulni kell hozzá, de az Adobe Photoshop Gyorstalpaló vagy az Adobe Photoshop Lightroom Gyorstalpaló tartalmazza a gyors bemutatását."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
1. Tegye az alábbiak egyikét:
* Válassza a Fájl > Automatizálás > Köteg parancsot (Photoshop)
* Válassza az Eszközök > Photoshop > Köteg parancsot (Bridge)
2. A Készlet és a Művelet legördülő listában adja meg a kívánt műveletsort. A listákon a Műveletek palettán elérhető műveletsorok jelennek meg. Ha a kívánt műveletsor nem látható, másik készlet kiválasztására, illetve a megfelelő készletnek a palettán való betöltésére lehet szükség.
3. A Forrás listában válassza ki a feldolgozandó fájlokat:
Mappa
A megadott mappában lévő fájlok feldolgozása. A Válasszon gombra kattintva kijelölhető a mappa.Importálás
Digitális fényképezőgépről, lapolvasóról vagy PDF-dokumentumból importált képek feldolgozása.Megnyitott fájlok
Az összes megnyitott fájl feldolgozása.Bridge
Az Adobe Bridge alkalmazásban megnyitott fájlok feldolgozása. Ha nincs kijelölve fájl, az aktuális Bridge-mappában lévő fájlokat dolgozza fel a program.4. Adja meg a feldolgozás, a mentés és a fájlelnevezés beállításait. A Köteg párbeszédpanelen megadható beállítások leírását a következő témakör tartalmazza: A kötegelt és a feldolgozó programokkal végzett feldolgozás beállításai.
-
ViZion
félisten
Ilyen egyszerű művelethez megfontolhatod Dexter javaslatát. Esetleg Photoscape. Ennél is egy halom mindent be lehet állítani, pl. exif törlést is, nem akkora macera, ingyenes.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
A második tipped a helyes. Elkészítesz egy Actiont egy képre, majd bezárod. Majd a File-->Automate-->Batch menüpontban már ki is választhatod a forrásmappát, megadhatod a célmappát, és hogy melyik Acitont hajtsa végre rajta. Ügyelj rá, hogy a forrás és a célmappa más legyen, különben felülírja az eredetit.
Arra is ügyelni kell, hogy ha az Action olyat tartalmaz, ami méretfüggő, akkor a képeknek egyformának kell lenniük. Pl, ha létre kell hozni egy 800×600 pixeles kijelölést, de a képek között van egy álló, mondjuk 1024×1280, azon nem ugyanúgy fog érvényesülni. És ha egy kép dimenziói kisebbek, akkor az Action hibaüzenettel leáll. Tehát amíg az egész képre kell alkalmazni, addig semmi gond, de ha már csak egy Select All parancs is van az Actionben, akkor a kijelölés mérete az a kép lesz, amin végrehajtottad először.
Lehet, hogy ki lehet ezeket is kerülni, de nem ástam magam bele túlságosan az Actionökbe.
-
Jazz
veterán
válasz Dluinet #8176 üzenetére
Annyit azért eltudtok mondani elöljáróban, hogy ahhoz hogy PS automatizálást hajtson végre biz. képeken, előtte mindet meg kell nyitni? Mert ezt többezer képre levetítve, még ha csak 100-asával is nyitom meg, nem kevés idő és memória PS-ben megnyitva. Olyat is meglehet neki adni, hogy egy biz. mappában lévő képeket sorban egyesével nyisson, feldolgozza, zárjon...amíg a végére nem ér?
thx[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Fotók automata tömeges konvertálását meglehet valahogy oldani?
PS CS3. Mindegyik fotóra ugyan azt a sémát kéne ráhúzni. Pl.: 50%-ra csökkentett felbontás, exif törlés, mentés. Többezer fotón kéne ugyan ezt végig játszani.Köszi
free your mind
-
Inv1sus
addikt
Én azt javaslom, hogy rendesen A3-asba csináld meg a képet az adott DPivel, mivel így legalább a vektoroknak éles lesz a szélük, max a képek fognak egy picit kilógni a sorból. Bele lehet kalkulálni, hogy nyomtatásnál igazából nem látszódik annyira a mosódottság, mint a képernyőn.
Én így dolgoztam eddig.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
ViZion
félisten
Én azt szoktam, h megírom, majd bezárom a lapot. Később ha újraolvasom, akkor már ált. nem írok durvát.
A minap volt egy eset: csaló programot árult játékokhoz egy "jóember", mert ő kapta, eladta volna... Nagy felháborodás lett, és végül a csalást ellenzők közül sokakat leszedáltak pár napra, mert nem tudták visszafogni a billentyűzetüket. Igazuk volt, de a hangnem is lehet bántó...
Legjobb példa, amikor az asszony azt mondja nekem: "Drágám, Te egy zseni vagy!"
Hááát ez sem dícséret, ahogy Ő mondja...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Wyll
őstag
Mindkettőtöknek nagyon köszi, pont ilyen válaszokat szerettem volnaMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
ViZion
félisten
Helló!
Nem tudom milyen papírra megy, gondolom vmi fényes műnyomóra. Plakátnál -mivel nem 3 cm-ről nézik- elvileg elég a 200 dpi is, és akkor máris jobb a szitu.
Nyomdára ne bízz semmit, kész anyagot adj.
Ha van kisebb képed, akkor azt is fel tudod nagyítani (ha jó volt a forrás), képet megnyit, image size, resample image: bicubic smoother, és mindíg 5-10%-al növeld a méretet, ezt 3-4× is megteheted, nem fog jelentősen romlani a kép.Deviantarton nézz körül, meg csajos wallpaperokat nézegess, de ezeken kívül nagy képet elég esélytelen ingyen találni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dexter68
addikt
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Wyll
őstag
Továbbá: meg tudjátok mondani, hogy ez milyen betűtípus?
(Esetleg az egész valakinél vektorgrafikusan? )Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Wyll
őstag
"mindenki ugy ir ahogy tud és ahogy szeret"
Igen. És minden közösség azt közösít ki, akit csak akar. Ugyanis a közösség alapja a közös értékrend (általában). Így, ha valahova tartozni akarsz, vagy valahonnan segítséget vársz, érdemes lehet igazodni hozzájuk.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Wyll
őstag
Helló skacok!
Figyeljetek mán! A3-as méretű buliplakátot kéne csinálnom, 300 DPI-set.
(Ez kb 5000 x 3570 pixel.)
Na most én eddig csak A4-re dolgoztam, és nem is kellett, hogy csajok legyenek rajta, úgyhogy most szembesülök először a problémával, hogy: "honnan az édes f@szomból lehet ekkora mérethez nyersanyagot szerezni?".Az iStockphoto.com -mal ma éjjel ismerkedtem meg, amiből azt már látom, hogy létezik az, ami nekem kéne, csak ez már pénzes kategória.
Arra is gondoltam, hogy A4-re csinálom meg a cuccot, és majd a nyomda felnagyítja A3-ra. Erről mi a tapasztalatotok? Mennyire vállalhatatlan?
Egyéb ötlet ilyen helyzetekre?
-
cut
aktív tag
válasz BonFire #8162 üzenetére
Kösz a segitséget...
Közben rátaláltam [link]
Lehet ezt normálisan is.....
jó éjt mindenkinek
még 1 utolsó megjegyzés: mindenki ugy ir ahogy tud és ahogy szeret
És ez alapján nem lehet embereket megitélni.....Amikor semmit nem tudsz roluk...
Hidd el van benne tapasztalatom...146 piros pötty :)
-
BonFire
veterán
Szerintem ha van valaki, aki egyformán ért a Photoshophoz, Premiere-hez és After Effecthez professzionális szinten, az Greyhound lesz. Próbáld meg vele felvenni a kapcsolatot. Megtalálod Gmailen, Skype-on, Facebookon. Ha ő nem, akkor senki nem tud a kérdésedre válaszolni.
-
cut
aktív tag
-
C64
őstag
Bakkeeeeeer, Széchenyi megirigyelhetne....
Annyire röstellem, hogy én nem szoktam tökéletesen helyesen írni. És mindezt azért, hogy egy kicsit spórolhassak a billentyűleütéseken, hiszen úgyis csak a tartalom számít...
Ó, minő szégyen... Ó, minő borzalom....Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
cut
aktív tag
"Nem vagyok sem nyelvtantanár, sem önkéntes nyelvőr, sőt, megkockáztatom, hogy időnként én is hibázom, mert én is csak emberből vagyok. Ennek ellenére szeretem és ápolom az anyanyelvemet, a magyar nyelvet, és nem vagyok rest az általam leírtakat minimum egy helyesírás-ellenőrzőn átfuttatni, mielőtt kiengedem élesbe az irományt. (Pedig elhihetitek, jobbára csak az idegen szavakat szokta aláhúzni; nemigen van gondom a helyesírással és a központozással.) A központozás a másik vesszőparipám, (akárcsak Széchenyinek a lótenyésztés). "
Ja most már értem....
Csak azt nem tudom, hogy tudta megtanulni a Photoshopot....
Még 1 megjegyzés álatlában azok irnak és tanitanak programokat akik a szakmájukban nem tudnak elérni sikereket. (tisztelet a kivételeknek) És probálják a másik végén megfogni a dolgokat....
További sok sikert....[ Szerkesztve ]
146 piros pötty :)
-
cut
aktív tag
Szerintem egy ferde hátu, szemüveges, grafikus vagy informatikus magyarul legalább beszélni tudo emberke....ir ilyet.
Ha már te sértegetsz... akkor én is mondhatok ennyit , azt hiszem.Érdekes 2 ember érti....
Csinálhatunk szavazást ki érti még????
Csak azt nem tudom az ilyen emberek miért nem tudnak kusba maradni....
ezzel ezt a kis epizodot lezártnak tekintem...
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
"Bon mi a gond? Nem tudsz magyarul?" – De igen. Én tudok. Nem bonyolultan írtad le; szó sincs róla.
Értelmetlenül!
"De szerintem meg lehet érteni, aki ért hozzá..." – Ja, hogy szerinted! Értem. Egy kriptográfus mindenesetre elkél hozzá. No, akkor jó mulatást. Nem zavarlak az elmélyült koncentrációban.
-
Inv1sus
addikt
Én nem tudom, nincs két videokártyám.
-
cut
aktív tag
válasz BonFire #8151 üzenetére
Bon mi a gond? Nem tudsz magyarul?
Lehet, hogy bonyolultan irtam le..... De szerintem meg lehet érteni, aki ért hozzá.....
ketto db kártyát támogat e a photoshop és a premier, effecteknél , renderelésnél???
Mert ugyan is azt tudom hogy 1 GPU-t igen..... (a cuda magok által....)
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
válasz BonFire #8148 üzenetére
Én már tinédzserkoromban megfogadtam, hogy sose folyamodok hitelhez. Néha nagy a kísértés, de ha sikerül átvészelni ezt az időszakot, utána sokkal jobb lesz. Szörnyű belegondolni, hogy ha felvettem volna mondjuk a diákhitelt, már azt el kellene kezdenem visszafizetni úgy, hogy szükségem van most ilyen munka eszközökre.
Hitellel szerintem az ember csak csapdába csalja saját magát. Főleg a mostani időkben, tyűűű...
-
BonFire
veterán
válasz Inv1sus #8147 üzenetére
Az rendben van, de véleményem szerint eleve pesszimistán nem lehet belevágni egy vállalkozásba, mert akkor halva született. A hitel is egy dolog. A vállalkozás beindításához más is kell. Pl reklám. Ha nem nyitok boltot, hanem otthon dolgozom az első időkben, az emberek honnan tudnák meg, hogy itt és itt nyílt egy új dizájner cég? Csakis a reklámokból.
Más az eset, ha bérelek egy boltot és kirakom a cégtáblát, mert akkor aki elmegy előtte, az látja, de ugye éppen induló vállalkozásnál nem biztos, hogy meg tudunk fizetni egy helység bérletet, főleg, ha a munka nagy részét az otthoni gépen is el tudjuk végezni. Ez esetben az iroda pénzkidobás.
Persze később, ahogy növekszik a cég, szükség lehet rá, de az elején még nem. Annál inkább a hitelre, ha mást nem, a hirdetést finanszírozni belőle, hogy "Megnyitottuk üzletünket/cégünket". Tehát valamilyen hitelkonstrukcióra szükség lesz mindenképpen. Az a nem mindegy, hogy mekkora lejáratú, és mekkora a kamat. Természetesen a hosszú lejáratú és alacsony kamatú hitel lenne az ideális.
-
BonFire
veterán
válasz Dluinet #8143 üzenetére
"Ha kevés a pénzed, akkor Corel Painter 11-et megkapod 75+áfa-ért."
A Gimpet meg ingyé'! Gondolom, nem a Corel kell neki, ha Ps topicban érdeklődik.
Amúgy mostanában nem támogatják a vállalkozások beindítását? Úgy értem: kedvezményes, hosszú lejáratú hitelekkel, vagy ilyesmi. A mostani kormányunk 8 éven keresztül arról tépte a száját, hogy a kisvállalkozásokat kell erősíteni, őket segíteni, hitelekkel, egyebekkel, adókedvezményekkel. Most akkor mi van? Mégse kap hitelt, aki vállalkozást indít, vagy mi?
Nem ez volt megbeszélve!
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
És ilyet nem lehet venni valahogy? Egy picit olcsóbb lenne?
Egyébként én is hasonló cipőben járok. Azon filozóm, hogy például egy ilyen letöltéses szoftvervásárlást vajon mivel lehet igazolni, amit az APEH-osok is elfogadnak (ha egyáltalán ők ellenőrzik, hogy jogtiszta szoftverekkel dolgozol-e, sajnos nekem ez nem világos)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz J3richo #8133 üzenetére
License-t nem tudsz az e-bay-ról venni, így használtat nem vehetsz.
Elszámolni sem tudod költségként, ha E-Bay-ről veszed.
Ha még is E-Bay-ről vennéd akkor csak 100%-ig igazit és felbontatlant vegyél.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Igazad van: csináltam egy új képet. Azonban a láthatóság végett még itt sem vízszintesek a nyilak, bár közelítenek hozzá. Nem akartam velük közben a lényeget takarni. Ezért kicsit ferdék, de immár egyenesek.
A görbe nyíl ötlete valahogyan az origamiból jött – ott jelölik így, ha "áthajtás" van. A te képed is használható lett volna, de nem akartam egy harmadik színű és tartalmú szöveggel összezavarni az olvasót.
Azért írtam ilyen olvasmányosra, hogy azért aki olvassa, legyen vele tisztában, hogy ez nem egy afféle kirázzuk a kisujjból feladat. Ahogy ViZion is leírta, most már könnyen mondhatja bárki, hogy mi ebben a nehéz, hiszen van róla tutorial. Végre van. De ez csapatmunka volt. Én pedig megörökítettem a nickjeiteket az örökkévalóságnak. Ez a minimum.
-
J3richo
tag
Sziasztok!
Mint kezdő egyéni vállakozó szeretnék beruházni jogtiszta szoftverekere, köztük erre is, csak rohadt drága. Esetleg van tippetek arra, hogyan tudnék minél olcsóban hozzájutni a photoshophoz?
Egyáltalán hogy lehet elkezdeni egy ilyen vállalkozást, ha nincs elegendő tőke még, hogy legális szoftverekkel dolgozzak?
-
ViZion
félisten
Örülök, hogy lett megoldás, mert már attól féltem, h BonFire az Adobe HQ előtt fog sztrájkolni, ha nem oldják meg. A petíció természetesen egy tetszőleges alakzatra írt lorem ipsum lett volna
Gratulálok!
Egyébként ez is olyan dolog -mint sok más a PS-ben- hogy így már nem is tűnik veszélyesen bonyolultnak, csak elolvasod a tutorialt, kész.Nem is értem mit kínlódtatok vele, amikor itt a frankó tutorial hozzá... csak el kell olvasni... lusták vagytok
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
válasz BonFire #8127 üzenetére
"Itt jön a képbe Wyll zseniális húzása!" Höhöjj!!!!
Mindazonáltal lenne egy kis belekötnivalóm:
háromszor kellett elolvasnom, mire megértettem, miért szembe mutat a két nyíl. Ha mindkettő balról jobbra mutatna, sokkal nyilvánvalóbb lenne a mondanivaló, ami az hogy önmagára kell "ráhajtani" az alakzatot. Tudom, így is ez történik, meg írod is hogy mindegy az irány, de így nagyon nem magától értetődő - szerintem.
Ja, és az sem ártana ha mindkét rögzítőpont látszódna..
(Gyorsmegoldás: ha gondolod linkeld be az én itteni képem)Amúgy remek!
Ja, és a magyar kitöltőszövegen nagyot röhögtem, nagyon jó![ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Na, megszületett az iromány. Lehet, hogy első olvasatra egy rakás bullshitnek tűnik majd, de a szöveget jól megrágtam, többször is átfogalmaztam, remélem érthető lett.
Igazából saját magamnak írtam, mert úgy vettem észre, ez a művelet másnak nemigen hiányzott. No, de nem is kívánok másokat újra meg újra ismételni. (Legfeljebb fordítani.) Ezt már megérte leírni.
-
BonFire
veterán
Tegnap éjjel én is pont ezt a tutorialt nézegettem, de megláttam, hogy csalás, hiszen megnyitotta a pathot, úgymond a kör teteje belelógott a téglalapba, és pont ezért vetettem is el. Holott ezek szerint ebből kellett volna kiindulni. Valahol sejtettem én, hogy ilyesmi lehet a megoldás, de rossz irányba indultam el.
Wyll: közben kipróbáltam a te módszeredet is, és igen, jó. Csak macerás. Emellett maradtam a saját egy pixeles téglalap megnyitásánál (mindjárt sakkozunk ), és amint látszik, nem érdekli, hogy ott teljesen nyitott. A szöveg ráfekszik, mintha ott sem lenne.
Tehát még csak cincálni sem kell a pathot. Ha elég keskeny a rés, akkor nem oszt-nem szoroz.
Akkor ezt kivesszük a wishlistből, vagy maradjon benne? Megjegyzem: elég fapados megoldás, de ha nincs rá tömegigény, akkor nem valószínű, hogy belerakják.
Akkor írunk egy új kívánságot, hogy a Hypenate (elválasztás) nem működik a Lorem Ipsum vakszöveg esetén. Vagyis a bunkó Photoshop még latinul(?) sem tud. A magyar szöveget szépen elválasztja, de ezt nem tudja.
Ndruu: Rendben van. Valamelyik nap megírom, az összes kalanddal együtt, hogy mások is okuljanak belőle (sokan azt hiszik, nekünk ez kijön a kisujjból...)
-
Wyll
őstag
Ja, és ez a módszer függőlegesen is működik. (Meg vélhetően mindenféle további egzotikus irányban is.)
-
Wyll
őstag
válasz BonFire #8122 üzenetére
Egy: ez az egész úgy ahogy van gyász.
Kettő: vannak náluk a szervereket képekkel sokkal jobban megterhelő topikok is (szerintem)
Három:
ha megnyitjuk az alakzatot, akkor szerintem csak mázli (igazítás) kérdése, hogy a rés beleszól-e a tördelésbe vagy sem. Viszont találtam egy módszert, hogy tuti ne szóljon bele:Az alsó részt "belelógatjuk" a felső részbe, így nincs rés, ami beleszóljon a tördelésbe, az alakzat mégis nyitott marad.
Remélem érthető és nektek is működikNégy: befigyeltétek a barátnőnk vadiúj favikonját?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Áááh, és igen! Megvan a náci bűnös! A path üzemmódja nem mindegy!
Egyből kiszúrtam a videón, hogy te az Exclude overlapping path areas üzemmódban dolgoztál. Így hoztad létre a téglalapot, benne a kört, és a Freeform Pennek is ez volt az üzemmódja. Ezért nyitotta meg a pathot egyetlen vonásra.
Én pedig a hagyományos úton haladtam. A téglalapot pozitív üzemmódban (első ikon), a kört bele negatívban (második ikon), majd a Pennel szöcskéztem, hogy pozitív legyen, vagy negatív. Mivel a pozitív semmit nem csinált, így maradt a negatív. Ezt a path átfedéses üzemmódot meg sem próbáltam, holott ez a nyerő.
És természetesen – meg kellett volna kérdezni a 9 éves unokahúgomat –, ő egyből kitalálta volna, hogy ha a függőleges megnyitás szétszabdalja a szöveget, akkor nyissam meg vízszintesen a pathot, ami egy pillanatig sem jutott eszembe! Ez már olyankor van, amikor már az ember annyira túlbonyolítja a gondolkodnivalóját, hogy a legnyilvánvalóbb megoldásra nem lel rá. Ti. hogy vízszintesen nyissuk meg azt a pathot.
Mindenesetre tanulságos feladat volt, mert gyakorlott felhasználók agyaltak rajta kerek két napig, míg egyedül te jöttél rá a helyes megoldásra.
A dolgot tovább bonyolítja, hogy ezt a szövegkörbefolyást még eredeti nyelven sem leltem fel. Sehol. Meg kéne írni tutorialba, annyira hasznos. Én szívesen írnék egy tutorialt róla, de mivel te vagy a szerző, illik megkérdezni a te véleményedet, hogy beleegyezel-e, hogy megírjam, természetesen téged tüntetve fel a probléma megoldójaként.
És utólag is elnézést az adminoktól, ha a nagy képekkel esetleg megterheltük volna kissé az oldalt, de szükséges volt. Sikerült megoldani a problémát.
-
MODERÁTOR
CS2
Itt a videó, 11MB. Inkább töltsd le, mert az átkonvertált online verzió erősen le van butítva.
A görbe vonal nálam is úgymond megnyitja az alakzatot, mint nálad az 1 pixel széles téglalap.
Érdekes, ha vízszintesen kötöd össze, akkor nem szól bele a szöveg rendezésébe. Példa kép. A videón is látszik 2:30-nál.Harrrr!!!!
-
Wyll
őstag
Néhány óra után egy csöppet belassult a Firefox... Na vajon miért!?
-
BonFire
veterán
Ez most annyiban tér el a tiédtől, hogy csakis úgy sikerül ezt kivitelezni, ha kvázi "megnyitom" a Pathot. Egy szimpla vonal nem elég neki. Ezt úgy csináltam, hogy pozitív téglalapba negatív kört rajzoltam, majd a kettőt egy 1 pixel széles negatív téglalappal összekötöttem. Kijelöltem mindhárom objektumot, és csoportosítottam. Így alul lett egy 1 pixel széles vágás, ami, ha szerencsénk van, nem oszt, nem szoroz. Így tudja csak "körbefutni" az alakzatot. És azért ezt a magyar szöveget illesztettem bele, mert a Lorem Ipsumnál nem tudtam eldönteni, hogy rendesen tördelte, vagy széthányta. Így tudom, hogy értelmes maradt a szöveg. De azért fura, hogy a CS(?)-ben elég egy szimpla vonal, míg itt, a CS4-ben már konkrétan szét kell vagdosni az alakzatot, hogy ugyanarra a végeredményre jussunk.
Végül is elértem ugyanazt az eredményt, de jóval kacifántosabban, és több kattintással, illetve hajcihővel.
És, mint látod, nem tökéletes a megoldás, ugyanis ahol megnyitottam a pathot, ott szépen el is választja a szavakat, amennyiben az elválasztás be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, akkor ronda a nagy szóközökkel. Tehát teljesen mázli kérdése, hogy oda éppen szóköz esik, vagy szó, mert ha szó, akkor szétválasztja. Pedig nem kéne neki.
De már ezek szerint annyi kiderült, hogy a régebbi Photoshop nem feltétlenül butább, illetőleg az új nem feltétlenül jobb. Valamilyen szempontból.
-
BonFire
veterán
Úgy csináltam. Előbb egyenessel kötöttem össze: nem volt jó. Akkor nézem, hogy neked görbe. Elővettem a Freeform Pent és azzal rajzoltam meg a vonalat. Így sem csinálja. A te képernyőfotódon a Work Path látszik, tehát abba írtál. De nekem már nem hajlandó a Work Pathba írni, ahogy a képen is látszik: létrehoz egy új téglalapot a Work Path alapján, csak éppen ignorálja, hogy középen mi volt.
Próbáltam már azt is, hogy a Work Path-ból kivágom a belső kört, majd azt beillesztem a szöveg Pathba, de nem hajlandó beilleszteni sem. Ahogyan az összekötő szegmenst sem.
De amint nézem, te CS-sel csináltad, nekem meg CS4 van. Lehetséges, hogy amit a CS még tudott, azt a CS4-re lebutították, vagy mi? Másra már nem tudok gondolni. Már mindenféle variációt kipróbáltam. A téglalapot is, és a kört is próbáltam negatív és pozitív variációban, az összekötő szegmenst is; ezeket kombinálva, vagy egymástól függetlenül... sehogy sem akar beleírni.
Tényleg jó lenne egy videó, mert itt valami oltári nagy árulás van. Már kezdek beleőszülni a témába. Eleinte csak érdekességképpen vetettem fel, de most már úgy rákattantam, hogy képtelen vagyok leszállni róla. De sehogy nem jön össze.
-
MODERÁTOR
válasz BonFire #8114 üzenetére
Egyenes volt a path, amivel összekötötted őket, ezt úgy tapasztaltam nem szereti a PS. Kell vinni bele egy kis görbuletet (freeform pen toollal rajzold meg az összekötőt).
Szarul van kitalálva, vagy direkt hagyták ki belőle ezt a funkciót, de egy fél óra után sikerült így kicseleznem...
Ha nem megy, holnap levideózom valami desktop recorder progival, aztán felöltöm youtube-ra.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
BonFire
veterán
Hát, én akárhogy csűröm-csavarom, rajzolok ide-oda, nekem bizony köp rá, hogy van még egy plusz szegmens vagy nincs. Eleve a Work Pathba nem is lehet írni! Ahogy belekattintok, létrejön alatta egy Layer 1 Type Path nevű path, és kész. Abba a négyszögbe ír kizárólag. Nem veszi figyelembe a korábban megrajzolt Work Pathot, sem a közepét, akkor sem, ha összekötöttem.
Tehát nem a Work Pathba ír a szövegeszköz. Ezt hogy hekkelted meg? Irtó kíváncsi vagyok, de akárhogy próbálom, nekem nem megy.
Most már még inkább furdal a kíváncsiság, hogy neked hogy sikerült, amikor le is írtad, meg látszik is, hogy megcsinálta, de nekem nem sikerül.
-
MODERÁTOR
válasz BonFire #8100 üzenetére
Oh, azt hiszem értem. Ez olyan, mint a Word-ben az objektum köré rendezett szöveg.
Amikor a két formát megrajzolod, kitöltöd kedved szerint, aztán egy kis trükk kell hozzá, hogy a belső formát is figyelembe vegye. Csak akkor sikerül, ha a külső és belső valamilyen módon érintkezik egymással. Mivel te a belső alakzatod a külsőtől függetlenül szeretnéd használni, ezért egy egyszerű pathel össze kell kötnöd őket (pen toollal rajzolsz egy egyszerű vonalkát, ami összeköti a két objektumot). Látható, hogy ez az egyszerű vonal a szöveg rendezésébe nem szól bele a későbbiekben.
Harrrr!!!!
-
BonFire
veterán
Tévedsz. Minden Adobe terméket külön-külön is meg lehet venni, jóllehet a csomag jobban megéri, mert töredék árért megkapod. De ha neked csak Ps kell, megveheted külön, akár a magyarországi disztribútortól, a szoftver.hu-tól.
A programok számának telepítése hizlalja a Windows/Winsxs mappát. Nekem szűz Windows és a programjaim feltelepítése után ez 4 GB. Ha felrakok egy Flasht, ID-t, Fw-t, Dw-t, Ae-t... egyszer csak azon kapom magam, hogy a Windows kihízta a neki szánt partíciót. Akkor mi van? Kezdjem az összes adatom lementeni, majd partíciókat átméretezni, újratelepíteni és újra felmásolni mindent? No nem.
Havernak néztem a napokban a számítógépén, volt fenn rajta:
Audiograbber
WAV to MP3 converter
MP3 to WAV converter
Audacity
Goldwave
WinampMeg még vagy hat hasonló hangvágó, amit nem ismerek. Mondom neki: "Mi a f*sznak ez a sok sz*r, amikor van neked CoolEdit Pród, amivel az összes audió szerkesztési műveletet el tudod végezni?" A CD-rippeléstől az mp3-ba konvertálásig. Mindent. A többi fölösleges, és csak a helyet, és az erőforrásokat pocsékolja.
Utálom a csomagos akciókat, mert a csomagban minimum egy olyan tétel van, amire nincs szükségem. Azért pedig akkor sem fizetek, ha kvázi ingyen kapom, mert a többi program külön-külön kétszer annyiba kerülne. A jó funkciókat igenis ültessék át az új programverzióba, ha már nincs új ötletük, mit kéne fejleszteni. Különben a CS6-ra sem fogok upgrade-elni. Akkor ennyi erővel ne kérjünk Flash exportot bele, mert azt mondják, csináld meg Flash-sel. Illetve szerkeszd meg a képed PSD-ben, majd importáld Flash-be, és onnan mentsd ki SWF-be vagy akármibe. Nemá!
Pucu kivan, hogy egy Wind effektes tutorialnál 4× bele kell mászni a menübe (gomb ugye nincs az eszköztáron) és elforgatni a vásznat, meg vissza, mert nem tud lentről fel, illetve fentről le indulni az a nyamvadt effekt. Most kérdem én: annyira nehéz lenne ezt beleprogramozni? Vagy normális előképet A Radial Blur és a Lens Flare effekthez? Utóbbira volt példa, hogy egy fél órát szöcskéztem vele, míg úgy-ahogy el nem találtam a megfelelő helyet.
Egy szó mint száz, kellenek a fejlesztések. Nem véletlenül írja minden ország a saját kívánságlistáját és küldi az Adobe-nak. Mert sok embernek nem kell a Flash, az Illu, az ID, csak a Ps, amit külön is megvehet.
-
Wyll
őstag
válasz BonFire #8110 üzenetére
"Azt is tudom, hogy a Creative Suite-t packban árulják, amiben van Ps Illus, ID, Flash stb. De akkor sem telepítek fel egy fél- egy gigás tördelőprogramot egyetlen művelethez."
Meg lehet egyáltalán vásárolni másképp, mint csomagban? Az a tippem, hogy nem.
Innentől meg szerintem elég gyenge indok manapság, hogy nem telepítem fel, mert fél gigát foglal. Mi nem foglal manapság fél gigát? (Tudom, ez túlzás, nem kell mondani.) De egyszer úgyis fel kell telepíteni a programcsomagot a vásárlás után, akkor már felteszem az összeset már az elején és kész – innentől kezdve bármikor használhatjuk az összetevőket, ha kell.
Arról nem is beszélve, hogy mennyit fizettünk érte – akkor miért ne használnánk a többi progit is?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
BonFire
veterán
Na, pont ez az, hogy egy funkcióért nem vesz az ember kiadványszerkesztőt. Otthonra minek? Még a Ps-nek és az Illustratornak valahogy meg lehet indokolni az otthoni létét, addig a kiadványszerkesztő tényleg, mire kellhet otthon?
Azt is tudom, hogy a Creative Suite-t packban árulják, amiben van Ps Illus, ID, Flash stb. De akkor sem telepítek fel egy fél- egy gigás tördelőprogramot egyetlen művelethez. Ennyi erővel a Color Swatches mappák is fölöslegesek, akinek az kell, az használjon Illustratort. Sőt, a Pen is, mert a Ps pixeles képszerkesztő, aki vektorozni akar, az használjon Illustratort. Érted, hogy mire akarok kilyukadni. Attól még, hogy a Ps csak egy képszerkesztő, igazán elférne benne néhány egyéb hasznos funkció már programokból.
3-4 éve vakítják a parasztot a 3D-jükkel, ami egy vicc. Ha nincs hozzá atomerőmű-videokártyád, akkor meg se nyikkan rajta. A fapados Blender 1000× körberöhögi ugyanazon a konfigon. Aztán van benne üdítősdoboz, gömb, meg nagyjából kifújt. 3D levlap – hogy oda ne rohanjak. A perspektivikus torzítás eddig is a rendelkezésünkre állt, akinek nem volt elég, ott volt a Vanishing Point, amikkel már elég jó sík 3D hatásokat lehet elérni. Nem kell hozzá 30 000+ Ft-os kártya.
A CS5-re is azért nem váltottam, mert a fícsörként beharangozott újdonság mind pv kategória volt. Bábu-hajlítás, meg templomtorony-csere. A munkáim során veszett sok szükségem volt rá, hogy felcseréljem a képen a ház ablakait...
Közben meg az apróságok már rég esedékesek lennének. Oké, hogy a Crophoz is lehet billentyűt állítani, de már mind foglalt. Most pl nálam a Ctrl+Ű van erre programozva, a Trimre meg a Ctrl+Shift+Ű. Ha már a kép kiegyenesítésére képesek voltak, akkor ehhez a két parancsoz is tegyenek már ki egy-egy gombot az eszköztárra.
Egyáltalán: miért nem lehet személyre szabni az eszköztárakat, mint a legtöbb programban. Vannak csoportok, amik ikonokat tartalmaznak, és az ikonok közül is kiválogathatom, mire van, és mire nincs szükségem. Ezer éve ki van ez találva, és rengeteg program lehetővé is teszi, ezzel meg csak munkafelületeket lehet létrehozni. Ha én gyakran használom a Cropot, és elfogytak a gyorsbillentyűk, hadd rakjam már ki az ikonját az eszköztárra. Valahogy így:
Szvsz ez 2010-ben nem kéne, hogy gondot okozzon.
-
Orb1337
tag
Sziasztok!
Nekem egy retro kérdésem volna. Eddig CS3-tól felfele használtam photoshopot, viszont most sima 8-as verzióval dolgozok, amiben nem találom a convert smart object opciót.
Tudtok segíteni, hogy milyen néven ill merre találom? -
ViZion
félisten
válasz BonFire #8106 üzenetére
Én értettem Nem lehet, és ezután semlehet majd... mert akkor ki a fene venne InDesignt?
Nem próbáltam még így, csak "manuálisan" tördelve, illetve ahogy Dluinet is mutatta, amolyan csámpás-hasábtörőre. Elég kevesen futnak bele ebbe, mert nem erre használják a PS-t, csak a fanatikusoknak kellene, mint nekem a youtube és az mp3 panel...
Ne idegeskedj, vegyél InDesigntHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz Dluinet #8105 üzenetére
Na, most csak azért, hogy tisztába tegyük a dolgokat. Megmutatom, mennyire nem mutattál újat. Annyira, hogy már írtam is róla, pont egy éve.
És pont egy éve (amikor írtam róla) merült fel bennem, hogy miért nem lehet, hogy a teljes képen, a teljes labdán keresztülfusson (folyjon) az a K szöveg!!! Már most szemléltettem is. Mit nem lehet még ezen mindig nem érteni?!
Nem a kép felén, az egészen, ahogy szemléltettem. No, azt csináld meg nekem (Photoshoppal), aztán ha megvan a megoldás, vendégem vagy egy fagyira!
Tisztára idegroncs vagyok már ettől az értetlenségtől!
-
nagyúr
-
BonFire
veterán
Na, erre mondtam én, hogy nemhogy egyszerű tőmondatokban nem lehet elmagyarázni, de még hosszú fórumposztok is kevésnek bizonyulnak hozzá. És itt az anyanyelvünkön beszélünk, többé-kevésbé értelmesen, mégsem tudjuk helyesen kifejezni magunkat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest