Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Üdv mindenkinek.
Valaki esetleg használ már CS4-et régóta?
Most itt melóhelyen is fel lett téve mindenhova, viszont ez az új "auto" képelhelyezési technika engem a sírba visz.
Arra gondolok, amikor megnyitok 4-5 képet és nem szépen külön külön ablakban pakolja, hanem egy nagy alá beviszi az összeset.
Nem beszélve, amikor mozgatom a képeket, magától be akarja rakni fullscreenbe, vagy hozzácsatolni egy másik képhez. Így most mocsok lassan tudok csak dolgozni vele, mindig oda kell figyelni, hogy hova "dobálom" a képeket.
Remélem van megoldás visszaállítani a régi style-t. Én még nem jöttem rá.
Előre is köszönöm az ötleteket. -
Dexter68
addikt
Jakérem... ez a pixelgrafika hátránya. Ha éles betűket akarsz, akkor vagy írj Indesign-nal vagy Illustratorral, vagy pedig dolgozz 600 dpi felbontással. Ez a felbontás, amit használsz ránézésre max. webre jó. Nyomdai munkákra minimum 300 dpi kell, de abban az esetben nem igényeskedünk a betűkkel.
-
Henk
veterán
válasz
Dexter68
üzenetére
Megnéztem,de erősre volt állítva.Próbáltam másra állítani,de nme igazán javított a dolgon.
Csináltam egy képet.Ha megnézed a betüket akkor nem élesek hanem olyan hullámos a szélük.
Ez mitől lehet vagy lehet ezzel egyáltalán valamit csinálni?
Az a baj,ha kivan nyomtatva akkor nagyban ez még jobban látszik. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
adriankoooo
üzenetére
megpróbálom
-
adriankoooo
senior tag
Nagyon elesre sikerult csak kivagnom

-
z0d1AK
nagyúr
válasz
adriankoooo
üzenetére
a legófigurát kell kivágni?
az miért gond? -
adriankoooo
senior tag
Itt is van. Ha te, vagy valamelyik forumlako segitene, akkor ugy szeretnem, hogy az egesz Steve Jobs legofigura az also lego panellel egyutt legyen kivagva

Ha sikerul akkor mar dobok majd ra egy kis arnyekot, hogy elethubbnek tunjon.
Kb. az az elkepzelesem, hogy a kovetkezo kepen a szurke fejlec tetejere tennem:
Koszonom

-
Met
nagyúr
válasz
adriankoooo
üzenetére
linkeld be
-
adriankoooo
senior tag
Sziasztok! Egy kis segitseg kene, van egy kepem amibol ki kene vagni egy lego figurat. Photoshopot nem akarok letolteni ezert, meg valoszinuleg ki se tudnam vagni olyan szepre, mint egy hozzaerto ember
Van itt kozuletek olyan akinek lenne par perce ra? koszonom 
-
Dexter68
addikt
Nézd meg a text antialiasingot... nincs-e none-ra állítva.
-
delta9
senior tag
Nem biztos, hogy pixeles, a képernyőfelbontás és a ps-ben a zoom kapcsolata is okozhat ilyet, de csak nézetben.
Ha actual pixel nézetben is nagyon látszik, akkor a type tool kiválasztásakor a betűméret beállítása mellett van az anti-aliasing lehetőségek is (sharp, strong, smooth stb.). Legyen aktív a type layer, úgy változtasd. -
delta9
senior tag
Igen, az.
Avastot be tudod állítani, hogy win indulás előtt fusson le, akkor valszeg. el tudja távolítani azokat is, amiket futás közben már nem, mert mem. rezidensek.
Pluszban egy spybot search and destroy és egy adaware futtatása is ajánlott. (Frissített adatbázisokkal persze). -
Henk
veterán
Szevasztok.
Lenne egy photoshop-os kérdésem.Lehet,hogy volt róla szó,de nem akarom végigböngészni az egészet.
7.0-s photoshop van fent és olyan gondom lenne,hogy ha írok valamit benne akkor a betük nem élesek hanem pixelesek.Úgy értem a betük széle nem sima,egyenes(nem tudom,hogy fogalmazzam meg) hanem cikk-cakk-os,hullámos.
Remélem érthető amit írtam és tud rá valaki megoldást.
Mondtak már olyat,hogy beállítási hiba,de én ilyen jellegű beállítást nem találtam.
Köszi a válaszokat. -
Davey7
senior tag
Nekem kellene egy kis segítség... Van ez a kép. Amiből ez lett.
Én a másodikhoz hasonlót szeretnék megcsinálni,csak egy másik logóval...
Szerintetek mi az a háttérben,vagy van esetleg valakinek valami hasonló képe?És hogy tudnám a sima logót olyanná tenni mint a másodikon? azt tudom,hogy nem elég opacity-t állítani,de akkor hogyan kell?
-
-
Gááboor
tag
Sziasztok. Bocs, hogy ide írok, de fontos lenne mi hamarabb.
Életbe vágó kérdésem lenne.
Illustratorból szeretnék pdf-be menteni több ai. projektet de ezek külön vannak ugyebár, és és nekem egy pdf kellene , amin az összes rajta van.
A Corenban van ilyen, mert ott lehet page -eket hozzá adni és mentésnél, mindet lement ha akarom.Nagyon fontos lenne , suliba kell, tegnapra.

-
z0d1AK
nagyúr
Volna egy olyan problémám, hogy régebben akartam telepíteni a ps cs3-at, és akkor a telepítő kiírta hogy állítsam le a firefoxot, és az IE-t.
a firefoxot le is tudtam állítani, de az internet explorer nem futott, csak az asztalkezelője, vagy mi, amit nem tudtam leállítani, mert újraindítja magát.
a héten sikerült feltelepíteni, de újra kellett raknom utánna az xp-t, és most megint ugyan az a problémám!
van valakinek valakinek valami ötlete hogy lehet ezt kiküszöbölni? vagy mi a baj? -
jericho69
tag
Hello!
Pont 1 virtual tuning-ot készítek Photoshop-al, de megakadtam 1 ponton. Nem találom a warp brush eszközt. Megtudná nekem mondani valaki, hogy melyik menüpontban keressem?
Mellékeltem 1 linket is, hogy pontosan melyik eszközt keresem:
http://www.youtube.com/watch?v=G_VINdf3ldc
A 3:34. percnél látható amint a videóban használják. -
ToBeY
nagyúr
Valaki tudna segíteni vektorosításba?
Rajzoltam szabadkézzel eggérel 2 betűt,és ezt kéne valahogy szebbere egyenesre kijavítani,mert elég ferde és egyenletlen lett.. 
-
Met
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
Alapesetben szerintem sem normális dolog de jó minőségű képek és kicsinyítve is lesznek.
Gondoltam ha a path-al nem kell tökölni akkor gyorsabb, legfeljebb akkor majd kiszedem azokat a képeket amin nincs path.
Holland cucc, símán el bírom képzelni, hogy Illuban csinálták.Grat a hirdetésedhez, vetted a fáradtságot, hogy jó képeket csinálj és elpakoltál
Sajnos rengetegen tesznek fel olyan képet ahol tele van a mosogató, penészes a kád széle stb. -
Dexter68
addikt
-
Met
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
Action megvolt.
Path kijelöl, ctrl+shift+i, del, save jpg, close.Egyrészt nem zárja be a doksit és elfogy a memória, másrészt némelyik file-on nincs path és ott kiakad.
PS-ben megnyitva látszik a háttér is azért kell a path-ot kijelölgetni.Gondoltam Illu nem akad fent az ilyeneken mert csak sima export.
-
Met
nagyúr
Illuhoz ki ért?

Kérdés -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Shrike7973
üzenetére
Igy látatlanban és első körben valami szinprofil beállitás/eltérésre tippelnék. Nézz ennek utána.
-
Shrike7973
senior tag
Helló!
Az a problémám, hogy (win reinstall, photoshop reinstallok voltak) akár egy portable photoshopot, akár egy rendesen feltelepített full photoshopot indítok el, és megnyitok egy képet, akkor a kép kap egy barnás árnyalatot. Nem állítódott át semmi, nem is nyultam semmihez.. meg azért volt win reinstall is.. Csináltam képeket is amit linkelek. HA a képeket windows fax&kép megjelenítőbe nézem vagy más képmegjelenítő programmal, a színek helyesek, de photoshopban a szinek barnásak lesznek. Olyan mint egy szépia effekt.. Mi lehet ez??
Link1
Link2 -
Nyugdíjas
nagyúr
Nem tudom, van-e itt valaki, akinek ezek meg sem kottyannának,de azért szerintem nem sokan, szóval:
OKULJUNK feleim
-
Dexter68
addikt
-
ponix
aktív tag
Üdvözletem mindenkinek!
Kaptam egy linket egy dokumentumfilmmel kapcsolatban, amit feltétlenül érdemes megnézni, döbbenetes világ méretű manipulációkra hazugságokra hívja fel a
figyelmet -
rii
nagyúr
van valakinek infója arról, hogy a PS mennyire tud gátlástalan lenni, ha SCRATCH-elni akar?
számadatokban kifejezve

megspékelve esetleg, hogy mennyi, és mekkora file-okat használt akkor? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
CounterBoci
üzenetére
Nekem van egy barátom, aki igen jó animátor, és képregényrajzoló,de nem tudom mi az igény náluk. Most éppen rá is ér, ha jól tudom. Rákérdezhetek.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv.
kicsit off: kaptam egy ilyet:
"Sziasztok!
Légyszíves segítsetek találnom egy jól rajzoló, ügyes illusztrátort egy gyermekkönyvhöz. Nem baj ha nem ismert és nincs neve a szakmában.
köszönöm,
Ivády Gábor"
Ha érdekel valakit mail: ivady.gabor@t-online.hu, Ivád község polgármestere. Telefont is mondok privibe.
-
Breki
veterán
Sziasztok
Boldog Új Évet mindenkinek itt
Egy olyan kérdésem volna, hogy tudtok-e saras, havas, fűves pluginokat PS-hez
ilyíesmire gondolok pl
de ez rozsdásodás alapból
Illetve a xenofex 2 little fluffy clouds-al tudtam hasonlót létrehozni de ugye az meg alapból felhős
biztos van olyan amivel sarazódást és hófoltokat lehet az Eye Candy 5 Snow Driften kívül (Nature)
Szval ha valaki tud erre jó plugint az érdekelne
Köszi előre.
-
Met
nagyúr
Tools-Macros-Run Macros-Macros In sor és ott kiválaszt a Calendar wizard.
Feldob egy ablakot amiben ki tudod választani az évet, melyik hónapot (ha nem mind kell), a nyelvet stb-stb.
Amilyen méretű a dokumentum olyan nagyra csinálja, ha A4-en hagytad akkor ahhoz igazítja, tehát célszerű előbb a dokumentum méretet beállítani.
Már jártam úgy, hogy megcsinálom szépen és valami elcseszett méreten volt a dokumentum
-
Met
nagyúr
Corel tud naptárat generálni, csak meg kell neki mondani, hogy melyik nap ünnep nap.
Esetleg talán egyszerűbb abban összerakni, vagy onnan elmenteni eps-ben a számokat és azt beimportálni PS-be ha nagyon effektezni akarsz.
Egyszerűbb célprogit a googléban, calendar maker, generators és hasonló szavakkal kereshetsz. Használni nem használtam egyiket se. -
gyga
senior tag
sziasztok Búék mindenkinek.
Naptárat kéne készítenem van vkinek 1 ötlete mivel a legegyszerűbb?
esetleg valakinek nincs PS naptár sample?
elég egyszerű kell, A4 es 12oldalas felül kép alul hónap.
esetleg vmi egyszerűbb progi?
köszi -
delta9
senior tag
Esetleg vezérlőpultból távolítsd el, ha benne van a listában.
Vagy még a program files/common files/adobe mappából a hosszú hexadecimális szám nevű mappákat töröld ki, ha van (kb. ilyenek -> 098bc60568f21d64c603ba23e64f64).
És az adobe/installers mappát is ütíteni kellene. -
csimav
őstag
Ezek futnak+ scvhost.exe,msmsgs.exem,Generic.exe,Google toolbar...,daemon.exe, system, a rendszer üserjáraton
Mit csináljak?
Amugy a feladatok telepités és törlésében benne van a cs3 de nemtudom kitörölni..
Próbáltam 1-2 uninstall progit,azzal se ment. A gépemen meg nincs is fent a ps...
PLS help!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Feladatkezelőben tényleg nézd meg, hogy nem fut-e bármi más Adobe cucc. Akár valami helper, vagy autostartos cucc is simán bekavarhat. Mondjuk Flash Player, vagy Reader (ezek szinte minden gépen vannak, ugyis, hogy lehet nem tudsz róla).
Ha végképp nem, akkor fel kell venni a forgalmazóval a kapcsolatot.
-
csimav
őstag
Csáó!
Nemtudom feltenni a photoshop-ot
AZt irja:
A telepítő már fut:
Egyszerrre csak egy Adobe termék telepíthető.Fejezze be a másik telepítését az Adobe Photoshop CS3 telepítésének megkísérlése elött.pedig nem telepítek semmit...
-
TA68
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most ismerkedem a Photoshop Cs3-mal, és sehol sem találom benne a vörösszem eltávolítást.Tudna valaki segíteni, hogy hol keressem?
-
Macka
veterán
Hali! Volna egy problémám, és mivel Ti értetek a Photoshophoz, talán tud segíteni valaki.
Race07 bajnokságra kellene autófestés. Én találtam egyet, annyi lenne, hogy a nevemet + rajtszámot kellene felírni rá.
Ha elküldöm a skint, akkor meg tudná ezt nekem csinálni valaki?
-
(Bundás)
addikt
Félig off, de egy próbát megér. Kerestetik egy ügyes kezű ember, esetleg volt Quakert
, ki csinálna egy fejlécet a magyar QuakeLive community weboldalára.
Személyem csak hobbi szinten űzi a számítógépes grafikát, s elég sok a tennivaló még.
Aki lát némi fantáziát benne kérem keressen meg privátban a részletekért. -
*Ropi*
félisten
-
Muton
addikt
hello!
az elements 6.0 tud szkennelni vagy csak én nem találom?
-
Batka72
tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Nyugalom Dexter68, nyilvánvalóan, nem véletlenül fotózok RAW-ban, hisz sok módosítást lehet eszközölni a képen.
Félre értettél!
Az nem tetszene, ha maga a kimentési folyamat hoszabb, bonyolultabb mint a RAW manipuláció:"sRGB profilban dolgoztál, akkor mentésnél át kell konvertálod a képedet sRGB-be, hogy a webes felületen színhelyesen jelenjen meg. Azt pedig háromféleképpen teheted meg:" STB. STB. STB....
Amúgy köszi a vázolt lehetőségeket! -
Dexter68
addikt
Én alapvetően azt nem értem, hogy aki nem akar pöcsölni a raw-val, az mi a jó *******ért nem jpeg-ben (vagy tiff-ben) fotóz? Mellesleg a Lightroom egy jó megoldás raw-kezelésre és a picasa sem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Starlit Green Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.05 Media Markt Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért kösz..

, ki csinálna egy fejlécet a magyar QuakeLive community weboldalára.