Hirdetés
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
A quarkos időkben Photoshop eps-t használtam - általában egyfájlos DCS2-est. A CS2-es verziónál tértem át ID-ra, ott már nem volt nyűg a jpg-ek korrekt kezelése. És hiba nélkül mennek ki az anyagok.
Pont a régi quarkos időkben szívtam sokat a tiffel: levilágításkor kontúrosodtak a verlaufok. És az sem volt mindegy az akkori sávszélesség mellett, hogy mekkora ps-t írok. Így lett, hogy a Photoshop eps mellett kötöttem ki. Jpg-tömörítés és a bontási igény figyelembevételével composite vagy DCS2. -
rii
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
négyszázhatvánháromszor ha nem is

de van hogy egy két 4x -5x el kell menteni.a direkt JPG-t én spec. kerülöm, azon túl, hogy mind itt, mind az előző m.helyehemen karóbahúzás járt volna a megkövezés után

meg nekem az ID 2.02 mint a vadliba el is szállt egyszer PDF mentéskor a JPG kép miatt.
mondjuk én a 300 dpi TIFF LZW (layer:ZIP) -et komálom a legjobban, meg az ID is. Legalábbis jobban mint az EPS-t. mondjuk nemtom milyen quark-os hagyomány ez :-/, de aszongyák a régiek, hogy a quark szerette az EPS-t.
azért szeretem a TIFF-et, mert ha retusálni kell, akkor külön layer-re teszem, és a csak background-ból álló TIFF-et immár layer-esként mentem el, és nem kell új kiterjesztlsre relinkelni ...
-
matyiGo
aktív tag
Sziasztok!
talán tudtok segíteni. valami gubanc lett a rendszeremben.
alapvetően 3 progit használok képkezeléshez: PS cs3, neat image, és lightroom. namost valami történt vagy ösze zagyválodhatott valami mert mikor elmentek egy megdolgozott képet a photoshopban, egész más színekkel adja vissza (sokkal sötétebb, sárgás árnyalat, a formátum mind1 neki)ami még feltűnt hogy amikor beállítok egy képet háttérképnek akkor annak ugyancsak alakulnak színei, viszont itt jellemzően világosabb lesz. amikor pedig berakok egy képet neat image-be akkor lesötétülnek a színek, mondjuk elmentés után visszaadja az eredetit. szov valami nagyon meggajdulhatott az agyában, van valami tippetek hogy win reinstallal ne kelljen időt rabolnom?

mod: csak az általam kezelt képekkel csinálja, és eddig csak az én képeimmel, mással nem is nagyon próbálkoztam
-
Primőr
aktív tag
Kép egy külső részénél bővíteni akarom a hátteret, (vmilyen egyszínű kitöltéssel) és szöveget vinni rá. Hogy lehet?
-
Dexter68
addikt
Persze, hogy romlik. De ha nem teszed meg 463-szor ezt, és maximum qualityn mented el, akkor nagyon vájtszeműnek kell lennie annak, aki észreveszi (és persze nem a holló vájta
). Elárulom, hogy mostanában még csak nem is jpg tömörítésű eps-t használok, hanem direkte jpg-et (ezért pár éve még simán megköveztek volna, mielőtt máglyára küldenek). Ha jó a kép, akkor úgyis jó lesz nyomásban, szar képen meg nem segít a tömörítetlen tiff-formátum sem. -
rii
nagyúr
nem tudja valahi, hogy JPG tömörítésű EPS esetén, ha megnyitom a képet, és dolgozok rajta, és rámentek, akkor az adott képet ujra JPG tömörítéssel tömörítve menti, tehát minen egyes rámentéssel romlik a minősége, nem?
-
::Trunks::
senior tag
válasz
üzenetére
megvan a megoldás. a megoldás neve pedig: Virus Buster nevű progi. ha valakinél ez a probléma merülne fel akkor töltse le a progit. ez megtalálja.

-
Dexter68
addikt
válasz
üzenetére
-
senior tag
szevasztok.ismét azzal a problémával kűzdök,hogy nem tudom felrakni a PS-t. azt írja zárja be az IE-t és a mozillat. be vannak zárva. viszont feladatkezelőben 2X is bennt van az IE és nem lehet leállítani.ezt egy vírus okozza ha jól tom,de semmivel sem találom. spyware terminatorral avg vel néztem.esetleg valami más?előre is köszi
-
1010
őstag
hali
olyan tuturialt keresek ami háttér leválasztást magyaráz
tud valak estleg iet?
-
Bali27
addikt
-
dui
aktív tag
a cs3 miben különbözik a 2-től? Érdemes felrakni?
-
delta9
senior tag
a file->scriptnél van olyan, h export layers to files, csak az nem ment png-t, így két lépcsőben tudod megcsinálni, mert kell utána egy action, ami png-t ment.
másik megoldás a layer comp-ban beállítod, hogy melyik layer ne látsszon, abból létrehozol egy layer comp-ot, így egy kattintásra csak azok a layerek fognak látszani, amik a layer comp létrehozásakor látszottak, majd save for web... és mented png-ben.
-
m3tr0
őstag
re
tud valaki valami jó oktató anyagot photoshophoz?töltöttem le videókat amik nem is rosszak,bár nem sok minden van benne.de legalább pontról pontra magyarázza a csávó mit kell csinálni.valami jó szájbarágós oktató anyag kellene,mert kaptam pár pdf.-et is de azokba csak írnak és nem nagyon tudom megcsinálni azokat a dolgokat(pl.víz csepp rajzolás)
ha valakinek van ötlete vagy anyaga az írjon plíz! köszi
-
Met
nagyúr
Az is egy megoldás, de mondjuk egy weboldalnál (mert arról van szó) van 5 menü gomb, annak ugye van aktív és inaktív állapota, akkor az már 10 gomb, plusz fejléc és egyéb infómezők, szóval valami egyszerűbb megoldás érdekelne ha van, amivel egyszerre el lehet menti az összes objektumot.
A Slice az jó lenne csak ott ment mindent, lehet az lesz, hogy leveszem a hátteret és úgy mentem
-
Met
nagyúr
Rétegeket, hogy tudok elmenteni külön külön png-be ?
A Slice-al az a bajom, hogy elmenti azt is ami látszik de nekem csak pl, egy gomb kellene átlátszó háttérrel. Van más megoldás erre azon kívül, hogy a mentés idejére csak azt hagyom láthatóra aminek látszódnia kell? -
m3tr0
őstag
sziasztok
hogyan lehet megcsinálni azt,hogy egy képen egy ember soványabbnak látszódjon,illetve hogyan lehet több hajat csinálni neki? egyáltalán működik ez a dolog?

-
Dexter68
addikt
válasz
sztyui2
üzenetére
Magamutogatós topic itt.
-
delta9
senior tag
válasz
sztyui2
üzenetére
leginkább kérdezz-felelek szokott lenni, nagyon ritkán előfordul, hogy bekerül egy-egy munka véleményezésre vagy csak úgy, contestre meg én nem emlékszem. de technikai dolog is volt már itt beszédtéma (cache, scratch disk, miért lassú, miért nem lehet megnyitni stb.)
lassú voltam
-
sztyui2
őstag
2 éve photoshopozok és nézegettem a fórumot és megtaláltam ezt a topicot.
Azt kérdezném első körben, hogy főként miről szól ez a topic? Tudom, hogy photoshopról, de inkább a képeinket mutatjuk be egymásnak, vagy inkább ilyen kérdezz felelek topic ez? Tehát ha valaki nem tud valamit megcsinálni, azt megkérdezi, és kap rá egy tutorialt vagy valami magyarázatot? Vagy vannak contestek, mint más photoshop fórumokon? Vagy minden egybe?
gondolom most páran azt figják mondani, hogy olvassak vissza, de most sajna nincs időm visszaolvasni kb 7000 hsz-t -
chop
őstag
Porog a topic...
-
sekli
addikt
veletlen se nagyon lehet szerintem, mert a masik ilyen kep, amit lattam az ha jol emlekszem ugy volt, hogy miniaturben egy valahanydollaros bankjegy volt, nagyben meg ugyan az, csak a gyurcsany feje volt belephotoshoppolva..., ez meg az albumboritonak a ket valtozata...
szerintem nem veletlen, bar ki tudja...
-
delta9
senior tag
-
delta9
senior tag
ha intézőre gondolsz, akkor szerintem az nem lesz olyan egyszerű. a miniatűröket a mappában egy thumbs.db-ben tárolja az xp. ezt akkor látod, ha be van kapcsolva a rejtett fileok mutatása és ki van kapcsolva az op.r. védett filejainak az elrejtése. ekkor fogod látni a thumbs.db-t (feltéve, hogy nincs kikapcsolva a gyorsítótárazás) rejtett fileként, azt kellene meghackelni.
itt van pár info a thumbs.db-ről
-
sekli
addikt
helo,
nem pont PS-os kerdes, de hogy lehet megcsinalni, hogy a kep miniaturje (xp-ben) mas legyen, mint a kep...?
-
Sleed
aktív tag
hamar megaláltam a választ,elnézést

-
delta9
senior tag
azt azért figyelembe kell venni, hogy az sRGB színtér is 'tágabb' mint bármelyik cmyk, az adobe rgb meg aztán pláne. így alapvetően nem elképzelhetetlen, hogy olyan színeket tartalmaz az rgb színtérben lévő képed, ami cmyk-ban nem nyomtatható (legfeljebb direkt színnel), így a beállítástól/motortól függően átalakítja a hozzá legközelebb lévő cmyk színné, de az értelemszerűen nem lesz ugyanaz mint amit valamelyik rgb-ben láttál.
de próbálj ki egy olyan megoldást, hogy az adobe rgb színteret átalakítot lab color módba, majd lab-ból csinálod a cmyk konverziót, mert tapasztalatom szerint így kevésbé (adott esetben egyáltalán nem) torzulnak az rgb színek.
a monitort meg muszáj beállítan/beállíttatni, mert ez elengedhetetlen, hogy a monitoron megközelítőleg azt lásd, ami a nyomdából kijön. már ha minden más rendben van

-
mibog
tag
Sziasztok!
Szívesen csatlakoznék a fórumotokhoz!
önállóan tanulgatom a fotosoppot és indizájnt, coreles előélettel.
sajnos néhány dologban egyáltalán nem jutok dűlőre.
kezdeném a Photoshop színbeállításokkal:
Adobe RGB(1998) a legáltalánosabb RGB mód,
és Euroscale Coated V2 VAGY Coated FORGA27 a cmyk mód.
hogy melyik, azt már nem tudom.
Az RGB-ből CMYK-ba konvertáláshoz Adobe ACE motort használok ahogy mindenki.
Az eredmény is ugyanaz gondolom mint másnak: a fényes képek bemattulnak, beszürkülnek. a világoskékből szürkéskék, a neonnarancsból rohadtnarancs lesz.
Úgy tudtam hogy a Photoshop a legjobb a konvertáláshoz. nos, vagy nem értk hozzá (elképzelhető) vagy mégse olyan jó.
Kérdés: hogy oldjátok meg a színhű konvertálást?

-
SP!T
addikt
Hali!
Teljesen kezdő photoshopos vagyok!
Csak annyit szeretnék vele alkotni, hogy adott egy háttér és arra rá szeretnék tenni egy logot. Sikerült a réteget, egybe raknom, de a logót, szimplán berakata a bal felső sarokba és nem tudom mozgatni! Hogy tudom ezt megoldani? 
-
Hasek
Közösségépítő
válasz
total90
üzenetére
Hello!
Van ugyebár egy lista, ahol a rétegek vannak felsorolva(nem tudom milyen nyelvű a Ps-ed). Nah és ott a legalsó rétegre kattints rá kétszer, majd megjelenik egy kis ablak, ahol nevet adhatsz a rétegnek. Ez után kijelölöd azt amit nem szeretnél látni(amit átlátszónak akarsz), és törlöd azt(meg persze a réteget is aktívvá teszed, amelyiken van). ez után elmented GIF formátumba.
-
Hi!
Engem az érdekelne,hogyan tudnám azt megcsinálni Photoshopban,hogy pl. készítek egy kört benne írással vagy akármivel...és ne legyen háttere?
Egy weboldalra akarom gombnak és úgy lenne jó ha nem rontaná el a hátteret azzal,hanem csak az adott kör látszódna. -
Dexter68
addikt
Hát igen... sztem max részfeladatot tudsz megoldani Actionnel. Vágni mindenképp neked kell, menteni szintén. Bár ennyi idő alatt már végeztél volna. Ilyenkor jön rá az ember, hogy időt takarított volna meg, ha nem a szkenneléskor akar időt megtakarítani
Pláne, ha a szkennere nem tud olyat, hogy kijelölsz több keretet és azokat szépen külön fájlokba teszi. -
-
Met
nagyúr
PS-ben nem lehet szétszedni a beírt szöveget sorokra úgy, hogy megmarad szövegnek?
Mint Corelben a Ctrl+k. -
-
rii
nagyúr
lassan már kapizsgálom
szóval te "csak" arra akarsz action-t, hogy a clipboard tartlmát mentse el file-ba
nyomsz akárlhol egy ps-ben kijelölést, majd egy ctrl-c, aztán máér csak meg kelljern nyomnod a action palettán a PLAY gombot, és egy new-document, és abba bele PASTE
hááááát ..
már nem azért ...de spec mire én rá tudok bökni a play gombra, addig már 1000X egnyomtam a
CTRL-N
CTRL-V-t -
gyga
senior tag
up, senki? vagy nem voltam érthető?
-
gyga
senior tag
hali népek. kellene 1 eksönt kreálni ami kivág 1 képrészletet amit kijelölök és kreál 1 új képet amibe ezt beileszti. eddig ez nem is volna probléma, amikor én megcsinálom először kézzel akko a ctrl+n és az előugró ablakban a preset clipboard-ra kell hogy legyen állítva edig ok és le okézom és beilleszt. igy kéne működnie. már az actionban a clipboard helyett a costum marad és az eső általam kivágott kép mérete marad meg ami nem jó mert mindig más a kivágott kép. erre kéne vmi okosságot találni hogy mindig a clip boardról csináljon új képalapot.
-
rii
nagyúr
örülük, ho megoldódott ez a része (:
mi is gazdagabbak lettünk egy tapasztalattal
további kérdésekhez: Indesigne topik
a kérdés 2. ik felére nem tudok mit mondani (:
ennyire nem vagyok jártas a témában (: -
Bali27
addikt
Sziasztok!
Megoldódott a probléma... Az volt a gond hogy foggalmam sincs hogy miért, de az iskola nevét ki kellett törölni és újra beírni.. Ki érti ezt..
Amugy egy nagy RGB-s plotteren lesz kinyomtatva. A Color Managementnél mit javasoltok melyikre tegyem? Document(SRGB IEC lalala), vagy PROOF\Post Script Printer Determines Colorra? -
Bali27
addikt
No.. Kipróbáltam mindent.. Vn az iskola neve, az év és az osztály..
Ha az iskola nevének az egyik része van csak effektezve akkor még átforgatja.. Ha mind2, akkor már nem.. MI leeht a gond? MEgtelik a memória? Pedig max a 4 böl , 1.6 ot használ ugy h ebböla vista 900at...??? Ötelted van valami? -
Bali27
addikt
Kipróbáltam.. egy A4 es lapon 350 dpis jpeg, egy körül vágott psd-t simán elnyomtatott..
Huh... Kivettem a szöveget... Egy árnyék és egy kiemelés volt rajta.. Azonnal elnyomtatta.. a 350dpis képeket is... Valami az effektezésben nem tetszik neki. -
Bali27
addikt
Ha 300DPIs tiffet hsználsz JPG helyett akkor is fent áll ez a probléma?
-
Bali27
addikt
Hogy miért nem javítják ki? Ez röhely.. Ilyen drága programnál.. Meg elkészíítem a kész tablót.. több napig csinálom, és erre meg keresztbetesz...

MOst az 5.02 update van fent .. Ha leszedném az egészet, és update nélkül felraknám? Szted? -
Bali27
addikt
Cs3at használok..
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.. SOS lenne.. Van egy munkám amit 64 bites vista alatt csinálok Indesigneval. 4 giga ram van a gépbe, és el sem fogy.. Szóval mikor fileba szeretném elnyomtatni a munkát, akkor ezt irja ki egy fél perc után kb..[link]
Vista vagy Indesigne hiba lehet? -
-
PNP
őstag
Miért van az, hogy ha bezárok minden filet, amivel eddig dolgoztam, üresjáratban is megtartja a sokszáz megás memóriaigényét? CS3-ról beszélek, de korábbiak is így működtek nálam.
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
Miként lehetne megoldani, hogy egy beépülő plugin-t egy gombnyomással ráeresszem a megnyitott képre, képekre? A beállításokat megjegyzi a plugin, úgyhogy azzal nincs gond, de így is sokáig tart.
-
Dexter68
addikt
Camera Raw letöltése után sztem menni fog. Ha nem, akkor a gép gyártójának a weblapján kell megnézni.
-
Van valakinek tippje, hogy tudnám rávenni a PS CS2-t, hogy olvasson raw-ot? Leöltöttem már jópár olyan .8bi plugint ami elvileg működésre bírja. Nem tudom elképzelni, hogy csak CS3-al lehet rawot olvastatni, mert ahhoz meg XP SP2 kell. Azt meg nem szeretném felrakni

valaki help, aki megcsinálta már...

-
Bali27
addikt
arra gondoltam.. da kkor az a probléma hogy pl van egy psdm ami több rétegböl áll.. És mindne rétegnek meg van a külön átlátszósági beállitása.. Most ha jól értelmezem ha állitasz raja akkor nem marad ugy??
Mert akkor vagy csak read only a file.. Vlaszeg most marhaságot irtam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 03.11.
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

alapvetően 3 progit használok képkezeléshez: PS cs3, neat image, és lightroom. namost valami történt vagy ösze zagyválodhatott valami mert mikor elmentek egy megdolgozott képet a photoshopban, egész más színekkel adja vissza (sokkal sötétebb, sárgás árnyalat, a formátum mind1 neki)
). Elárulom, hogy mostanában még csak nem is jpg tömörítésű eps-t használok, hanem direkte jpg-et (ezért pár éve még simán megköveztek volna, mielőtt máglyára küldenek). Ha jó a kép, akkor úgyis jó lesz nyomásban, szar képen meg nem segít a tömörítetlen tiff-formátum sem.

2IE van a feladatkezelőben és nem is használom lefoglal 25mega memot
valami más megoldás,most ezért nem szeretném újrarakni az ikszpét.
csinálták.. Nekem már 1 éve le van töltve, de nem tuidtam nagyon megnézni, mert sok volt a dolgom mindig.. Nomeg a bnö is hátrányha az ember akarna valamit csinálni..

Csak annyit szeretnék vele alkotni, hogy adott egy háttér és arra rá szeretnék tenni egy logot. Sikerült a réteget, egybe raknom, de a logót, szimplán berakata a bal felső sarokba és nem tudom mozgatni! Hogy tudom ezt megoldani?