- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mostmár huzamosabb használat után nekem is ugy tünik, hogy nem véletlenül hagytam fent a cs3-at. Egyre gyakrabban nyulok ahhoz vissza
Az ablakos problémára azthiszem a filenévre jobb gomb klikk menuből lehet kiválasztani a megoldást.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
rii
nagyúr
a durva életbe ... akkor kivették mindkét megoldást ... az utóbbi pedig már-már történelem ...
akkor próbáld meg a window menüt feltúrni ... hátha van valami ...
esetleg preferences .. :-/még soha nem volt dolgom CS4-gyel ... de úgy érzem kerülni fogom ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
válasz Randall1017 #3486 üzenetére
Ilyen lett.. [link]
-
ToBeY
nagyúr
válasz Randall1017 #3484 üzenetére
Nem tudom,de ha linkelsz egy magyar zászlót megcsinálom.
-
ToBeY
nagyúr
válasz Randall1017 #3482 üzenetére
Zászlót nem találtam de itt van a katona transzparens háttérrel.Tegyél mögé valamit[link]
-
Randall1017
tag
Sziasztok!!!
Valaki segítene nekem?
Van egy kép:[link] és ki kéne vágni a fekete katonát és át tenni egy jó kis magyar zászlós háttérre, csak most nem vagyok a gépem közelébe és ezen meg nincs photoshop...
Szóval ha valaki meg csinálná nagyon megköszönném!
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Nem sírok, csak izzad a szemem
-
ToBeY
nagyúr
Van egy fekete fehér kép hogyan tudnám leszedni a fehér részt belőle?
Ami kicsit bonyolúlt benne,hogy lap le van fényképezve amire készűlt a minta,így nem egyenletesen fehér a háttér. -
Dexter68
addikt
Én a neonfényt legalább annyira utáltam, mint a töksötétet. Itthon az van, hogy baloldalamon az ablak reluxával, ha zavar a fény, lesötétítek, egyébként normál fénynél dolgozom.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Dexter68
addikt
Nem tényleges, fizikai forgatásra gondol a kolléga. A painterben van lehetőség olyan forgatásra, amikor csak úgy látod, hogy elforgattad, mint amikor rajzolás közben a papírt forgatod, de igazából nem forgatja a pixeleket,
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
delta9
senior tag
válasz lantlant #3469 üzenetére
De látod is a minőségromlást vagy csak tudod, hogy van?
JPEG formátumban dolgozol?
Egyáltalán -- ha JPEG-gel dolgozol --, annak mérete megengedi a veszt. mentes 90 fokos forgatást (16×16, 16×8 vagy 8×8 block méret valahányszorosa)?
A LZW tömörített (veszt. mentes) tiff file miért nem jó neked? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dexter68 #3468 üzenetére
Ez olyan, mint mikor a Flash-es totyikban valaki megkért valamire, ami lett volna vagy pár óra, és ő ezért majd pénzt kap. Nade én meg ingyen csináljam meg? Mikor ki sem látszok a melóból(szerencsére), aztán szerintem bunkó voltam, mikor csak tanácsot adtam, és nem megcsináltam helyette
rii: Én mintha valami olyat hallottam volna egyszer egy iparművész ismerőstől, hogy az a fő lényeg, hogy oldalról ne kapj erős fényt.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
rii
nagyúr
munkahelyemen próbáljuk milyen felkapcsolt lámpa mellett doglozni.
de nekem már az elsô óra után fáj a szemem.
mi a legjobb fényviszon számítógépes kiadványszerkesztés mellé?
ha jól tudom, a túl erôs fény nem jó.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
lantlant
csendes tag
Sziasztok
lenne egy kerdesem: Van olyan a PS-ben, hogy gyors kepforgatas festeshez. Ami a papir forgatast helyettesiti. Ugy ahogy Corel painternel a space + alt..
Tudjatok, az egesz lapot akarom forgatni, mint a kezi rajzolasnal, hogy kezre alljon a satirozashoz. De ugy mint a smart objezt, hogy ne vesszen a minoseg.
A sima lap forgatasnak az a szepseghibaja, hogy valahanyszor forgatom veszik a minoseg. Ha meg smart objectbe rakom akkor meg nem lehet hozzaferni brushal.thx elore is
-
Dexter68
addikt
-
rii
nagyúr
válasz Nyugdíjas #3464 üzenetére
" ..... Akkor senkise profi? ..... " Én biztos nem XDminden inerciaredszer, vagyis inkább környezet kérdése (-: attól függ, mely környezetben vizsgálod az illetőt (-:
munkahelyemen én értek a legjöbban a linux-hoz pld XD de itt a fórumon már a post-ot is hártálva írom XDpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz Nyugdíjas #3462 üzenetére
tudok rá ja.... vagy 50 layer-t
kb annyi lenne
meg ahogy elnézem a pasi kezét körbe kellene mindenhunnan path-olni, hogy jól le lehessen brush-olni ...legalábbis én így képzeltem el. a "reality" hatás az sokkal nehezebb szerintem, hogy az árnyékok megfelelő arányban legyenek csak, ... ilyen képet még megközelítőleg se csináltam, de biztos batár nehéz lehet.
-
rii
nagyúr
válasz bodom87 #3459 üzenetére
tutorial erre nem létezik
ha csak a pasas van meg, akkor1. vágd körbe, hogy csak a felsőtest, meg a keze látszódjon
2. tegyél alá asztallapot
3. az asztallap közepe fehér, széle fekete beütésű
4. a háttérbe egy (vagy több) nagy gradient van szürkéből feketébe
5. a pasira, ahgogy a képen látszik, végig kell menni brush-al, és befeketíteni az árnyékos részeken, pluszba még a pasi keze alá is brush-al tettek árnyékot, mert lehet ez is egy megrajzolt kép, legalábbis a pasi kezének felső részén furcsa kontur fut végig, mintha műtötték volna a képet.de profi munka, sztem 2-3 óra a hozzáértőknek.
legalábbis nagyon jók az arányokpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
hemaka
nagyúr
Még mindig egyedül vagyok ezzel a problémával? Még mindig CS4 + Xp(sp2,Sp3)
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Dexter68
addikt
válasz bodom87 #3455 üzenetére
Akkor tegyél fölé néhány fekete layert multiple módban és lyukaszd ki őket valami jól elblurölt maszkkal itt-ott. Esetleg dolgozhatsz 600px átmérőjű radírral. ilyesmik.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz bodom87 #3455 üzenetére
Ilyet tényleg renderelni lehetne legkönnyebben.
Bár valószinüleg igazi vérprofik megtudnák csinálni PS-ben is,de ehhez én már szvsz kevés vagyok. Nemtom, hogy csinálnám meg...Hátha majd valaki.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dexter68 #3452 üzenetére
Jólvan, már egy pillanatra azt hittem nálam van a hiba, hogy nem értem
Egy napsütéses, kültéri képből sokára csinál ilyet a kolléga. Ha meg csak pici javitások, utómunkák kellenek, akkor meg gyakorlatilag eleve ilyen volt a kép, ahogy te is mondtad."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Dexter68
addikt
válasz bodom87 #3450 üzenetére
Na de miből akarsz ilyen hangulatú képet csinálni?
Tutor: ültess le egy öltönyös faszit, világítsd be, fotózd le és vágd meg a képet. Esetleg Mayában csináld meg és renderelj... Számomra értelmezhetetlen így a kérdés.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
-
bodom87
tag
üdv!
ehhez hasonló hangulatú képet szeretnék csinálni, vki tud segíteni? esetleg vmi turoial?
-
Agostino
addikt
Üdv.
Egy plakátot készítettem a minap, amire a rendezvény programját is felapplikáltam. Nos az lenne a kérdésem, hogyan lehet megoldani azt, hogy minden új sorban a szövegeket függőlegesen nézve egymás alatt beigazítsa, szóval ugyanakkora behúzással. Tudom, hogy van erre egy magyar szó, de csak nem akar az eszembe jutni. Tudjátok, mint Office-ban.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én ugyanúgy szoktam Kicsit buta,de az ecceri júzernek nem hsizem, hogy feltűnik.
De azért ha találsz valamit, oszd meg, aztán amjd én is úgy csinálom majd"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
rii
nagyúr
gömbölyû aljú kép tükrözésére van valami tutorial?
-
leviske
veterán
semmi
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem magára hardverre, hanem a szoftverkörnyezetre kell érteni, és úgy még mindig praktikusabb,de ez szubjektiv. 2Core, és valami közepes VGA (88GT teszemazt), és leginkább sok RAM, valamint, ha teheted egy SSD, vagy minimum egy Raptor scrathdisk-nek, és ugy nagyon jól fogja magát érezni a PS.
Sokkal érzékenyebb a scrathdisk sebességére, és a RAM mennyiségére, mint gondolnád, CPu-ból, és VGA-ból egy mai jó közepes bőven elég neki.
-
Rayyy
senior tag
Nem jobb a Mac, csak jobb volt, mikor még az elérhetetlen high-end kategóriába tartozott és nem pc-s alkatrészekből épült... tehát ennek már jópár éve, de ezt hagyjuk is, mert akkora vitákat szült már ez a téma
Ez az ablak egy (figyelmes!) újratelepítéssel kiiktatható.
Minden a legnagyobb render!
-
ToBeY
nagyúr
Ez a sz@r miért jön mindenegyes PS elindításánál?Ha Accept-et nyomok ok elindúl a ps,csak dühitő hogy mindig bejön.
-
Rayyy
senior tag
válasz Nyugdíjas #3433 üzenetére
Háttö... csak annyi, hogy a cégnél igényeltem új számológépet, - mert egy 100éves amd-s cucun nyomom a terülőmintás óriásplakátokat és csak a felszámolgatások több órát elvesznek a munkaidőből - és azon tanakodtunk, hogy 2 magos vagy 4 magos procit csapassunk-e bele, meg jó-e neki az integrált vga vagy inkább kapjak 4870x2-őt (najó, ez vicc vót').
A lényege a kérdésnek az volt, hogy megéri-e erőművet venni kizárólag Adobe kiadványszerkesztő szoftverek miatt vagy nem érünk el vele többet, mint egy 70rongyos géppel.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igy is van. CS3 is kezeli a többszálú-utasítás-végrehajtást,de természetesen továbbfejlesztették a CS4-ben.
Egyébként azt akartam volna én kérdezni a kollégától, hogy miért is ez olyan fontos?
-
Rayyy
senior tag
Azért ebbe a topikba írok, mert ezt látogatják legtöbben Adobe témában, viszont nem csak a PS-ről kérdeznék... tehát arra lennék kíváncsi, hogy a CS3 csomag támogatja-e a többmagos rendszereket? Pl. van-e különbség 2magos és 4magos rendszerek között Adobe programok szempontjából? Azt is hallottam, hogy a CS4-es csomag már használja a videokártya számítási adottságait is (persze megfelelő videokártya és illesztőprogram esetében, gondolom), van-e esetleg ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
-
Dexter68
addikt
Hát a bickham script pont nem ingyenes font. Ez most kicsit olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy honnan lehet letölteni ingyenes progikat? Nekem a Photoshop kellene
-
ToBeY
nagyúr
Honnan lehetne letölteni ingyenes fontokat?bickham script font kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
Üdv.
Vagy ahogy előttem írták, vagy:
1. Nagyítsd fel jól.
2. L bill lenyom (polygonal lasso tool kiválaszt)
3. kijelölöd a bal szemed ezzel az eszközzel szépen, aztán shift lenyom és a jobb szemed is
4. ctrl+shift+i (inverz kijelölés vagy mi a neve)
5. ctrl+shift+u
6. ctrl+d
7. save as
8. ???
9. profit!hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
szente
addikt
hali
azt hogyan tudom meg csinálni hogy az egész kép fekete-fehér csak a szemem marad színes(kék)?légyszíves, ha lehet szájba rágósan,mert láma veszély van!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hohóóó... Ha elolvasnád, régen milyeneket postoltam ezzel kapcsolatban, mikor még irkáltam hardveres topicokba jobban
Ezerszer volt nekem is ilyen, hogy stabil volt a cucc, aztán PS közben ugy elszállogatott, mintha muszáj lett volna neki[ Szerkesztve ]
-
Asszem megvan, user error. Instabil a proci, 5 MHz-cel visszább vettem az fsb-t, s most látszólag jó. Csak azt nem értem, hogy eddig akkor miért ment lazán orthos small fft 8 órákon keresztül is...
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Hát nem volt semmi értelme, ugyanúgy elszállta ps, ráadásul amikor reseteltem a win kékhalálozott a tálca betöltésekor, de másodszorra már sikeresen betöltött. Felteszem a Microsoft WDDM drivert, azt szereti.
-
válasz Nyugdíjas #3414 üzenetére
Feltettem legújabb Ati driver-t catalyst nélkül, de a hardveres gyorsítás továbbra sem elérhető - szerintem nem supportálja a Photoshop a videókarim. Mindenesetre megpróbálok kékhalált előidézni, ha nem sikerül, akkor nyert ügyem van.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igen, ilyen gondjuk már volt másoknk is. Olvass vissza egy cseppet, lehet lelsz rá megoldást. De első körben mindenképpen egy VGA-Driver frissitést néznék meg.
-
-
Sziasztok!
Az a gondom, hogy a Photoshop CS4 nálam elég gyakran kékhalált dob nem tudom miért. (A gépem húzva van ugyan, de orthos és memtest stabil.) A jelenség effektelésnél (csúszka-húzogatás), illetve a filter-gallery megnyitásánál szokott néha előjönni, de nem mindig, csak random. A videokártyára gyanakszom, radeon x1050, de azért szeretnék hallani más tippeket is.
30 napos próbaverzióm van, friss Vistán.[ Szerkesztve ]
-
gyga
senior tag
válasz Maksifül #3406 üzenetére
kell 1 alap layer ez a háttérez a szürke lesz.
1 textlayer a feső szövegnek 1 az alsószövegnek
külön layerek a gomboknak
1 layer a világoskék háttérnek
csinálsz egy másik layert ez a szöveg mögé (sötétkék )és a gradient toolal kitöltöd ahogy szeretnéd + beállítod az opacity értéket (átlátszóváteszed),
a köv layer az a text layer T és beírod a szöveget de lehet szöveg box is amelyik szimpatikus,
aztán jöhetnek az autók külön layerre.[ Szerkesztve ]
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Maksifül #3406 üzenetére
Rectangle tool-al. (U a shortcutja). Ez nem arra való, hogy szöveget irj bele, csak egy téglalap, és a felette lévő layerre tudsz szöveget irni, amit aztán belepozicionálsz a téglalap-be.
A shape szóért bocsi, itt nem is ugy hivják, közben rájöttem. Flash-es megszokás
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Maksifül #3404 üzenetére
Én tuti ugy csinálnm, hogy egy téglalap shape-el, aztn beleirok. Lehet elegánsabban is,de valahogy azt érzem, hogy ez nem egy multinak készül, szóval a lényeg, hogy úgy nézzen ki, ahogy köll
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Meg tudná mondani valaki, hogy a legegyszerűbb egy képre egy box-ot tenni, amibe szöveget írhatnék? Téglalap kijelölő eszközzel kijelölt területnek a háttérszínét lehet valahogy módsítani?
Vagy T-vel írjam a kívánt szöveget? Ez esetben hogy tudom a szövegrész háttérszínét mondjuk fehérre változtatni? Sajnos eddig csak úgy sikerült, hogy az eredeti képre írta rá a kívánt szöveget.
Valami ilyesmit szeretnék.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Nyugdíjas
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest