Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Apple iPhone 17 - alap
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Hát ilyet még nem csináltam, mert a vektoros cuccokat illustratorban csinálom... de ha pen toollal rajzolsz valamit, akkor abból path lesz. Ezt a path palettán eleinte work path-nak hívja, ezért el kell nevezni valahogy. És ha vannak ilyen path-jaid, azokat ki tudod menteni *.ai formátumban. Esetleg próbáld meg ctrl-c ctrl-v vel áttolni illustratorba.
-
Jag
senior tag
Körbevágtam egy alakot pen toolal, majd nyomtam egy Define custom shape-t.
Szépen ott is van, tudom is használni, de...Hogyan tudom ezt elmenteni shape-ként, hogy hazavigyem, vagy tovább adhassam? -
Dundy
tag
Elnézést, ha nagyon off vagyok, de a Lightroom topicok nagyon halottak:
Tudja valaki, hogy a Lightroom 2-höz mikor jön ki magyar nyelv?
-
lantlant
csendes tag
Help!
be lehet valahol allitani, hogy zoomolaskor a kep keretet is meretezze ertelemszeruen?
Koszonom elore is -
mibog
tag
-
Sziasztok!
Van egy fekete színű rejtvény (jpg formátum) amit kék színűvé kellene varázsolni
Hogy csináljam? Soha életemben nem láttam photoshopot. Köszi -
Dexter68
addikt
válasz
spyduck
üzenetére
Ez nem betűfüggő. Ennél konkrétan adott egy papyrus nevű betűtípus és rá van eresztve néhány effekt a layerre. többek közt egy xenofexes villám is. ezeket a filter menüpont alatt találod, illetve a layer effectsnél attól függően, hogy épp mit akarsz csinálni. De rengeteg effektet külön pluginként kell alá installálni.
-
mibog
tag
hát megmosolyogtatók a magyar megfelelők.. körülményesek és mégsem azt takarják amire valók.
nagyon jók ezek a fórumok itt...
már csak az hogy néha beleolvasgatok 1-1 topicba, már az megváltoztatta a mindennapjaimat. szinte mindenre találok megoldást, azóta már a számítógépem is másképp indul
és: igen, Ti sokat segítetek másoknak. -
spyduck
nagyúr
Hali!
Melyik menüpont alatt vannak a díszes betűk, ezalatt az ilyen kék meg zöld meg félkövér meg dőlt meg motívumos betűírást értem. Remélem értitek mit keresek

-
Sziasztok!
Amióta újra felraktam a CS3-as PS-t, azóta amikor betöltök vágólapról, vagy bárhonnan egy jpeg fájlt, rárak valami sárgás-pirosas színezést.
Akkor áll helyre a dolog, ha a view->proof setup menüben kiválasztom a Monitor RGB opciót. Az benne a fura, hogy alapból is az van kiválasztva.
- Ez miért van?
- Hogy tudom kikapcsolni, vagyis hogy alapból pont úgy nézzen ki a betöltött kép, mint ahogy egyébként látnám?
- Hogy tudom azt a színezést rámenteni a képre? (néha elég jól néz ki tőle a kép, és ugyebár csak a PS-ben fog így kinézni, elmentve nem.)köszi!
-
Dexter68
addikt
-
mibog
tag
az angol nekem nem nagyon megy...csomó mássalhangzó egymás mellett.. minden szó majdnem ugyanolyan... miért nem inkább német?
a magyarból könnyebb tanulnom. úgy tudom hogy ha valaki magyar nyelvűt vesz annak nincs lehetősége angolul használni, de lehet hogy rosszul tudom.ha a pixelszám "el van mászva" egy képben, akkor vajon elmászhat az indesign objektumkeretből is ez a kép a nyomdai munkánál?
-
mibog
tag
sziasztok!
magyar nyelvű photoshop:
régi képekből készítek katalógust, amit már valaki átalakítgatott.
amikor megnyitom a képet, sokszor kapom ezt a hibaüzenetet:" a képpontméretarány korrekció csak megjelenítési célokra szolgál. a maximális képminőség eléréséhez kapcsolja ki."
és kikapcsolom a menüsorban a "nézet"-ben,
a kép megnyúlik, de így elmenteni nem tudom.problémásak lehetnek ezek a képek a nyomdában?
-
pici79
tag
Sziasztok!
Először is bocsánat, hogy kissé off-olom a topicot, de higgyétek el nagyon fontos dologról van szó, legalábbis számomra.
Szóval 2 napra szükségem lenne eredeti, jogtiszta photoshop és corel draw lemezre..
Aki tud, kérem segitsen, egetoen szukseg lenne ra..
pici79@gmail.com elertek... big

-
sto1911
veterán
En megtalaltam, koszi
Amugy hogyan tuntetted el az embereket? Mas reszleteket ramasoltal?Meg fotozas teren is tok kezdo vagyok, nemhogy PS-ben. Viszont az ilyen alap(?) dolgokat jo lenne megtanulni.
Amugy nem tudom ki vette eszre, hogy a bal oldali nonek a bokor ranott a fejere?

-
sto1911
veterán
Ehhez a kephez kellett a segitseg, koszonom ezuton is!
-
sto1911
veterán
Koszi mindenkinek, ha lesz idom lassacskan megnezegetem az oldalakat!
-
Dexter68
addikt
válasz
sto1911
üzenetére
Praktikus tutorok a Digiretuson is.
-
sto1911
veterán
Udv!
Tudna nekem vki segiteni?
Csinaltam egy panoramakepet, aminek a jobb felso sarka fekete lett, plusz egy pici atfedes is van, es nem tudom magam kijavitani.
Szeretnek megkerni vkit, hogy javitsa ki azt a reszt.[link]Elore is koszonom!
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy "nyitott" (pl. egy csigavonal) path-okat hogyan tudok valamilyen formában elmenteni, hogy későbbi munkamenetben brush-ra tudjam felhasználni őket?
Shape-ként és mask-ként próbáltam, de sajnos összeköti a két végpontot és brush-nál egy "vágás" jön létre az alakzatban.
-
Jag
senior tag
Az mitől van, hogy a replace color csak a szürke árnyalataival hajlandó dolgozni?
-
DroneZ
aktív tag
sziasztok skacok tudna valaki nekem segíteni abban, hogyan tudnék átfesteni egy fekete vázat ezüst vagy hasonló színre? mert a ps nem engedi, nagyon sötét szürkére festi. de mindent. nem tudok króm színt előhívni vele... tippje van valakinek hogyan csináljam? egyébként a színcsere eszközzel dolgozok, azzal a legegyszerűbb.
ha sima ecsettel csinálom akkor elveszik a fényes felület és csak egy matt réteg marad...
-
Met
nagyúr
Mennyiért szoktak weboldalra grafikát készíteni?
Csak a grafika, flash nélkül -
eastsider
nagyúr
Hy
felraktam a Photoshopot (CS3, hun). fut a script, és a végén kiírja, hogy "Nem lehetett inicializálin a photoshopot, mert a fájl nem találjató."
már párszor újra raktam. mi lehet a gond?
(priviben is jöhet)elrőe is nagyon köszi
amúgy eddig fennvolt, és sose volt ilyen gond...
-
lantlant
csendes tag
hi
Van egy szovegem amiben ki van jelolve par szo. Hozza akarok szelektalni a szoveg masik reszen par szot de amikor le nyomom a ctrl-t bekapcsol a meretezes mod. Mi a megoldas?
help
-
lesaux
veterán
Hehe. Percek alatt írtam rá egy actiont. Igazából csak azért kéne engem pofán vágni, amiért két hét után jutott eszembe.
Nyitok egy üres ablakot a megfelelő méretben, aztán innentől jön az action.
Open, Ctrl-A, Ctrl-C, Ctrl-Tab, Ctrl-V, Lighten, Ctrl-Tab, Ctrl-F4. Magyarul pont mintha én csinálnám, csak a gép csinálja.
678 megát foglalt a Photoshop.exe a memóriából, és csak az tartott vagy három percig, amíg egyesítette a rétegeket, de legalább jó ronda lett, bár ez nem a program hibája. Tökéletesen teszi a dolgát. -
luw2win
őstag
Hali!
Eddig megcsinált képemet szeretném arany árnyalatúvá változtatni, próbálkoztam már a Szinezet/telítettség nél de nem sikerült. Az h ne szürke hanem arany szine legyen azt hogy tudom megcsinálni?
Köszönöm
Üdv: Máté -
Sikoly85
csendes tag
Igaz sokáig én is tutorialoztam,de már elég sok mindent tudok legalábbis amit kell. Elég ha tudom az összes menüt mi mire valo, hol mikor és hogyan kell alkalamzni. A többit a fantáziámra bizom
-
Met
nagyúr
Lehet kellene nyitni egy Magyar Adobe Photoshop topicot...

-
Sikoly85
csendes tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Gradient az a szinátmenet. a maszk ott van a layer palettán alul, ott van sok ki ikon ott keresd meg a mask-ot.
Két képet rakj egymásra lehetőleg mind a kettőnek ugyan akkora legyen a mérete.
Ezután a felső layerre (layer1 vagy 2 nem tudom nálad hogy fog kijönni.) rakj maskot és utána a gradient toolal csinálj fentről lefele egy szinátmenetet, de nagyon fontos hogy fekete fehér legyen és fentről a feketével kezd.
Lényegében ennyi. Remélem tudtam segiteni -
Jag
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Használd a polygonal lasso tool-t. Ha a shift-et nyomva tartva húzol, tök egyenes lesz.

-
Jag
senior tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
A két layer közül a felsőre raksz egy maskot. Jobb alul. Kép
Klikk a mask-ra.
Aztán a gradientel, feketével húzol rajta egyet balról-jobbra áttetsző lesz, ha fehérrel nem.
-
Dexter68
addikt
válasz
balintka
üzenetére
Clone stamp tool volt már a hetesben is... Asszem ott is S volt a billentyűje.
Ha megvan, Alt-katt-tal kijelölöd, hogy honnan vegyen mintát, utána simán kattintással, hogy hova tegye... CS-kben már van Spot healing tool, ami mindezt automatikusan végzi és még az árnyalatot is hozzáigazítja. -
balintka
addikt
Egy olyan kérdésem lenne:
Bicajtúrán voltunk, készült egy jó kép, de az arcomon vagy egy bogár vagy valami piszok volt. Ezt hogy lehet Photoshop 7.0.1-el eltűntetni a képről? Sajnos abszolút nem ismerem a progit, légyszi írja le valaki mit csináljak. Fontos lenne nagyon! Köszönöm!
-
lesaux
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Fapados módszer: a Width meg a Height értékét ki kell szedni onnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone 17 - alap
- PlayStation 5
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 12 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- Samsung Galaxy S24 - Titanium Black - 8/256GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A küllöket gyűlölöm.

egyre jobban tetszik ez a photoshop! köszi ezt is már megint

Mondtam oké, 10% black, oszt jónapot.