- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezt a problémakört én sem teljesen értem. Kezdem azt gondolni, hogy a nyomda embere nem teljesen van képben
Mindenesetre ha kiderül, kiváncsi vagyok mi lett"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Óóó lányok, miket össze nem hordtok itt rakásra
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezt ki mondta neked, hogy 1GB ajánlott? Mit tesz a PS 1GB VRAM-ba? OMG
Nem kell oda semmi ilyen. Egy 4850 szintű kártya bőven-bőven sok.Inkább a sok RAM ami még mindig dukál hozzá, meg egy jó scratch-disk.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dexter68 #4072 üzenetére
Ennél a konkrét képnél én is ezt gyanitom,de ugy általában, és elméleti síkon igaza van a Cathfaern-nek. Persze mint már nagyon jól tudjuk: "Az elmélet, és gyakorlat viszonyát jól ismerjük a gyakorlatból..."
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Barett 50cal #4029 üzenetére
Najó, persze
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igen, pl. netes munkáknál én ezért nem is szoktam túllihegni ezt a dolgot, mert a júzer ált. ugyis mérföldekkel rosszabb monitoron nézi, szóval veszett fejsze nyele....
Egér témára: Én nem vettem észre semmi különbséget az 1-2k-s Logitech U96, és az otthoni Mx Revo közt. Persze komoly grafikára Wacom kell, ahhoz nem fér kétség.
Illetve persze mondjuk az Mx Revo nekem azért nagyon nagy komfort, mert rengeteg gombjára sok mindent programozhatok, amiket használok, és igy gyorsabb, kényelmesebb vele dolgozni.[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Korte123 #3972 üzenetére
Amíg a szöveg text layeren van, tehát nincsen raszterizálva addig az vektoros. Ha raszterizálva van, akkor már baxhatod...
Külön layeren vannak a szövegek, és ugy is pixeles? Mert az legalábbis nagyon fura
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz lacko81 #3949 üzenetére
Hirtelen kicsit "favágó módszer",de kijelölöd, ha egyszinüek a vonalak, aztán átrakod új layerre, és dobsz rájuk stroke-ot a Blending Options-ban. Igy mondjuk ha vastag a stroke, akkor hülye lekerekitett lesz a sarkoknál (én ennek kiküszöbölésére még nem találtam megoldást)
Vektoros "szenvedéshez": Én biztos meg nem rajzolnám, ingyenes "vektorbányákban" kilószámra lehet ezeket találni az biztos.
szerk.: Most látom, más is ajánlotta már.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dexter68 #3934 üzenetére
Én is a 20'-as Philips-el mókolgatok már lassan 3 éve, és még mindig könnybe lábad a szemem, ha egy másik (akár MVA-s) monitor után meglátom a képét az enyémnek, mert annyira gyönyörű
Jó a felbontása is, egyetlen baja, hogy k..eb..zott ronda szegény külsőre"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Bobby G. #3900 üzenetére
Miért ilyen fontos az?
Ami nem kell azt nem használom... Vagy te találtál valami 10k darab brush-t tartalmazó packot?ToBeY: Ha mégis rájössz, azért szólj, engem érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Lavórszinüleg fogsz találni rá tutorialt a neten jó sokat.
Ha van valami a "lap hátoldalán" akkor kicsit bonyolultabb, ha nincsen akkor elé egyszerű, arra akár tudok adni egy .png-t is, amit használhatsz."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz CarrGomm #3873 üzenetére
Azthiszem a régebben letöltött trialok már nem használhatóak. Bár ha jól rémlik ezt ki is irja.
Azt sem tudom sajnos, hogy van-e ujabb, vagy most egy időre beszüntették a trialozást..."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igy lehet tőlük tanulni. Nem kell akkora önérzettel nekimenni ennek a dolognak. Olyan ez mint elmenni futni valami jótékonysági open-marathonra. Tuti nem te leszel az első,de egy jó szórakozás.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dany007 #3841 üzenetére
Én is halálra szivtam ezzel,de most raktam uj rendszert és basszus nem hiszed el,de nem tallom hol lehet kikapcsolni. Pedig a múltkor kikapcsoltam már. De meglesz, és megirom...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Valószinüleg a fő bellítás az, hogy a layer style-t "overlay"-re tették. Valószinüleg van ott még játék ezzel-azzal,de ez lesz a fő "okosság"
Ilyen textúrákat pedig pl. itt találsz bőséggel."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Shrike7973 #3746 üzenetére
Igy látatlanban és első körben valami szinprofil beállitás/eltérésre tippelnék. Nézz ennek utána.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem tudom, van-e itt valaki, akinek ezek meg sem kottyannának,de azért szerintem nem sokan, szóval:
OKULJUNK feleim"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz CounterBoci #3737 üzenetére
Nekem van egy barátom, aki igen jó animátor, és képregényrajzoló,de nem tudom mi az igény náluk. Most éppen rá is ér, ha jól tudom. Rákérdezhetek.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mostmár kimondom, mert nagyon szenvedünk itt ezzel vagy nyolcan-tizen, aztán kezdem unni:
Ha letöltötted, töltsél egy másikat, ha megvetted, hivd fel a forgalmazót, hogy segitsenek!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Feladatkezelőben tényleg nézd meg, hogy nem fut-e bármi más Adobe cucc. Akár valami helper, vagy autostartos cucc is simán bekavarhat. Mondjuk Flash Player, vagy Reader (ezek szinte minden gépen vannak, ugyis, hogy lehet nem tudsz róla).
Ha végképp nem, akkor fel kell venni a forgalmazóval a kapcsolatot.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz luw2win #3669 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy eleve okosan volt fényképezve a másik kép is.
Meg tényleg egészen jól meg van csinálva. Én valahogy a fényekkel, tónusokkla addig baxtatnám, mig jól állna Meg a Layer Style-okkal is biztos lehetne játszani, mert még a tükör is piszkos[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz hucsikoi #3627 üzenetére
Hmmm, akkor nem egyre gondoltunk. De akkor meg miért nem csinálod azt, hogy elkészited simán, és megtükrözöd?
Vagy azthiszem igazából nem is igazán értem, mit szeretnél
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz total90 #3601 üzenetére
Ha ALT-ot is nyomsz hozzá, akkor a kijelölés középpontjához képest méretezi. (SHIFT-el természetesen kombinálható, csak legyen elég szabad ujjad )
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Tudom, hogy ámátőr kérdés, de mostanában több webes ez-az adódik, és ilyen kérdéseim lennének:
- Hogyan tudom megnézni, hogy egy adott layer mekkora méretű (pixel x pixel)?
- Valahogy lehet-e gyorsan layereket menteni valami file-ba (.jpg, vagy .png teszemazt)?"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Sas madár #3577 üzenetére
Pont arra gondolok, hogy az alakokra hogyan esik a fény.
Valószinüleg nehéz lesz a családról ugyanolyan megvilágítású képet találni, mint amit a netről szedsz.
Itt már a legkevesebb a háttér.De a lényeg, hogy megvalósítható, csak nagyon melós lesz, és szvsz nem kezdő feladat.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Sas madár #3558 üzenetére
Azért nem lenne rossz, ha lehetne látni a nyersanyagokat, igy vakon nehéz megmondani. Ez a "kakukkos téma" pl. nem volt nagyon hardcore,de ennél sokkal munkásabb cuc is lehet valai. Főleg ha tényleg fullosan valószerűre akarod megcsinálni. Csak ilyeneket mondok, hogy fények pl...
total90: A .bmp-t felejtsd is el
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Nyugdíjas #3499 üzenetére
Közben jártam win--es gépen.
Megoldás az, hogy az adott file ablakában a névre klikkelsz jobb gombal, ahogy gondoltam is, és "Move to new window" a neve a menupontnak.
De drag and drop-al is műxik"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mostmár huzamosabb használat után nekem is ugy tünik, hogy nem véletlenül hagytam fent a cs3-at. Egyre gyakrabban nyulok ahhoz vissza
Az ablakos problémára azthiszem a filenévre jobb gomb klikk menuből lehet kiválasztani a megoldást.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dexter68 #3468 üzenetére
Ez olyan, mint mikor a Flash-es totyikban valaki megkért valamire, ami lett volna vagy pár óra, és ő ezért majd pénzt kap. Nade én meg ingyen csináljam meg? Mikor ki sem látszok a melóból(szerencsére), aztán szerintem bunkó voltam, mikor csak tanácsot adtam, és nem megcsináltam helyette
rii: Én mintha valami olyat hallottam volna egyszer egy iparművész ismerőstől, hogy az a fő lényeg, hogy oldalról ne kapj erős fényt.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz bodom87 #3455 üzenetére
Ilyet tényleg renderelni lehetne legkönnyebben.
Bár valószinüleg igazi vérprofik megtudnák csinálni PS-ben is,de ehhez én már szvsz kevés vagyok. Nemtom, hogy csinálnám meg...Hátha majd valaki.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dexter68 #3452 üzenetére
Jólvan, már egy pillanatra azt hittem nálam van a hiba, hogy nem értem
Egy napsütéses, kültéri képből sokára csinál ilyet a kolléga. Ha meg csak pici javitások, utómunkák kellenek, akkor meg gyakorlatilag eleve ilyen volt a kép, ahogy te is mondtad."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én ugyanúgy szoktam Kicsit buta,de az ecceri júzernek nem hsizem, hogy feltűnik.
De azért ha találsz valamit, oszd meg, aztán amjd én is úgy csinálom majd"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem magára hardverre, hanem a szoftverkörnyezetre kell érteni, és úgy még mindig praktikusabb,de ez szubjektiv. 2Core, és valami közepes VGA (88GT teszemazt), és leginkább sok RAM, valamint, ha teheted egy SSD, vagy minimum egy Raptor scrathdisk-nek, és ugy nagyon jól fogja magát érezni a PS.
Sokkal érzékenyebb a scrathdisk sebességére, és a RAM mennyiségére, mint gondolnád, CPu-ból, és VGA-ból egy mai jó közepes bőven elég neki.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igy is van. CS3 is kezeli a többszálú-utasítás-végrehajtást,de természetesen továbbfejlesztették a CS4-ben.
Egyébként azt akartam volna én kérdezni a kollégától, hogy miért is ez olyan fontos?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hohóóó... Ha elolvasnád, régen milyeneket postoltam ezzel kapcsolatban, mikor még irkáltam hardveres topicokba jobban
Ezerszer volt nekem is ilyen, hogy stabil volt a cucc, aztán PS közben ugy elszállogatott, mintha muszáj lett volna neki[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igen, ilyen gondjuk már volt másoknk is. Olvass vissza egy cseppet, lehet lelsz rá megoldást. De első körben mindenképpen egy VGA-Driver frissitést néznék meg.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Maksifül #3406 üzenetére
Rectangle tool-al. (U a shortcutja). Ez nem arra való, hogy szöveget irj bele, csak egy téglalap, és a felette lévő layerre tudsz szöveget irni, amit aztán belepozicionálsz a téglalap-be.
A shape szóért bocsi, itt nem is ugy hivják, közben rájöttem. Flash-es megszokás
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Maksifül #3404 üzenetére
Én tuti ugy csinálnm, hogy egy téglalap shape-el, aztn beleirok. Lehet elegánsabban is,de valahogy azt érzem, hogy ez nem egy multinak készül, szóval a lényeg, hogy úgy nézzen ki, ahogy köll
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Kérdezek én is
Kevés hely maradt a pici SSD-men. Vettem mellé egy másikat,de körülményes ez a RAID dolog nekem
Hogyan kell PS-nél áthelyezni, hogy hova scrathcdisk-eljen? Arra gondoltam, csak átdobom a másik meghajtóra, hogy oda tudjon scrathelni, azt csók..."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Azt igérték a CS4 már jobban fogja tudni a többszálú-utasítás-végrehatásos témát. Nemtudom megmondani, mi lett ebből, hogy őszinte legyek,mert mostanban online dolgok adódnak, a 72dpi meg nem nagyon dolgoztatja agyon a gépet...
Én ellavirozok 2maggal egy jó darabig még. Leginkább arra gyúrok, hogy kijönnek a Corei7-ek, és majd jól olcsón veszek egy E0-ás E8600-at aztán azzal elleszek, mig meg nem tudok fizetni egy komoly Corei7-es konfigot, mondjuk minimum egy fél-egy év múlva.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ilyen sok tárhelyed van?
Nemtudom sajnos,mert nekeme gyszerűen helyem sem lett volna egyms mellé feltenni,de gyanitom, hogy csaknemmá.... Nekem CS2, és CS3 volt fent egyszerre egy időben, azoknak sem volt gondjuk, bár az is igaz, hogy Mac-ről tudok csak nyilatkozni."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Alant irtam, hogy van egy (egyelőre trükkös) módja a trial leszedésének. Irj eg privit, aztán megirom. AZért nem ide,mert még hivatalosan nincs kint, igy be kell magadat "trükközni" adobe-ék ftp-jére
Azért gondolom hamar jön majd egy patch, mert nekem néha bugzik flash is, PS is, meg a Bridge is.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Vannak erre action-ok, meg action pakkok,de többnyire fizetősek...
De amugy azok is általában kicsinyitéssel operálnak elsősorban, meg az adjustment menüből bárki előturkálhatja a maredék dolgot némi idő ráforditásával, és kisérletezéssel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest