- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atmil
aktív tag
-
Mercutio_
félisten
1. Talán az ezüst olyan lehet.
2. Nem tudom, mert én csak a legolcsóbbal találkoztam, de a milyen netbookot-ban van egy srác, akinek ezüstje van, kérdezd meg nála. -
Mercutio_
félisten
1007u röhögve viszi a fullHD - t is, azt már a brazos - os C-60-as amd proci is viszi.
Ahogy már írták 1 csavart kioldva lecsúsztathato majd a teljes hátlap, YouTube - on van fent video ssd berakásról amire figyelni kell az a kis vékony kábel amivel az alaplapra csatlakozik.
Ha van valami konkrétum V5 - 131 - el kapcsolatban kérdezz. -
bagyusz
őstag
Hát igen ez viszont az acer bakija, mert egyes bios romok kompatibilisek más szériában találtakkal is innen van ez a kavarodás is.
Nem tudom, lehetséges van olyan oldal, de én még nem találkoztam vele. Az infók nagy részét forumok alapján szereztem mikor 2-3hónappal ezelőtt keresgéltem az ideális laptopot.
Amit biztosra tudok, hogy az Asus k52j modellnek a hűtését nem vitték túlzásba, illetve nem is a hűtése lett elrontva, hanem a főbb komponensek elhelyezése az alaplapon (cpu,gpu), annyira távol kerültek egymástól, hogy egy ~40cm heat pipe oldották meg, önmagában nem is lenne probléma, de mire a hő átkerül a lamellákra addigra felforr a gpu, ergo a nagy hő ingadozásnak köszönhetően megszakad az alaplap és a gpu összeköttetése.
HP dv6xxx sorozatán belül meg szintén egy fatális hibát csináltak gpu/chip készlet részre gap padot raktak miközben ezek a chippek is 10-20W fogyasztanak és a gap lapka hőátadása sokkal rosszabb mint a hőpasztáé.
A fentiek ugyan csak igazak fujitsu siemens és MSI egyes szériáin belül is.
-
bagyusz
őstag
Egyáltalán nem volt az!
A két töltési ciklus közt végzi el az elektronika a kalibrálást, olykor helytelen adatokkal dolgozik, ez okozhatja a magas hőmérséklet is.Most valóban viccesen hangzik, hogy hűtsd le az akkut hozzászólásom, de van rá magyarázat. Külföldi forumokon olvasni ilyenek, hogy feltehetőleg a cella belső ellenállása okozza a hibát. Valakinek orvosolja a hibajelenséget valakinek nem, ennyit erről.
-
Tudok a kalibrációról, de nekem nincs ilyen a biosban, vagy talán létezik rá program? Ha nem használom tegyük fel 1 hónapig akkor alapból olyan 92%-ról indul a merülés. Soha nem merztem le magától, néha a gépbe belerakom. Igaz mostantól többet megy majd akkuról mint télen. Ok: a teraszon feltett lábbal árnyékban....nyamííí. Főleg este szúnyogidőszak előtt.
-
Oké! Tegyük fel 0% az elhasználódás, ez volt nálam is. Lassan egyre magasabb %-os szinten kapcsol ki a gép ahogy az akku használódik. Ez egyszer megtörtént mert nem figyeltem, hipp hopp lement készenlétbe. Be sem akart kapcsolni, rátettem töltőre, elindult és már 1%-os volt az elhasználódás, ez előfordult még egyszer aminek eredménye a 10%.
-
Ez is oké, de tény, hogy nekem többet megy ma is és alacsonyabb töltöttségi szinten száll el belőle a lélek. Az sem mindegy ki használja mert alaki ***k arra hogy elszáll belőle a lélek, semmi baj töltő és bekapcs, igenám ekkor szokott az elhasználódás felugrani, onnan tudom mert velem is ez volt.
-
C4mp3r
addikt
Köszi! Tehát akkor, ha a driverben maximális teljesítményre állítom, akkor annak függvényében fog nőni a memória? Még annyit, hogy érdemes 64bites Win7-et beszereznem? Azt tudom, hogy a 32bites nem tudja kezelni mind a 4giga RAMot, csak érezhető lenne-e a 64bites rendszer?
-
Chaser
legenda
Nem sértődtem meg semmin, jó hogy mások másként gondolják, ha nem így lenne nem tudnék bontott -alaplaphibás- gépekből jó áron venni hdd-t, optikát, ramot, stb-t
ro_bert17: Nem tudom hol nyilatkoztam az anyagi helyzetemről... arra próbáltam rávilágítani, hosszú távon figyelembe véve a "rizikó faktorokat" sokkal kifizetődőbb több garival venni gépet némileg drágábban, mint olcsóbban 1 évvel, mert hosszú távon jóval drágább játék lehet...úgy látszik nem volt elég fénye a lámpának...
avman: Nem minden gép hibásodik meg és 1általán nem csak konzumer, de az esély ott van....500k-s business ugyanúgy behalhat, és még abból is van olyan amit 1 év garral árulnak alapból. Miből élnek a szervizek? Hát hívj fel 1-2 szervízt és kérdezz rá az óradíjra
Egy noteszben behalhat minden ami az asztaliban, lap, ram, hdd, optika, bt, wlan, stb....nemrég cserélték a webcamerát a gépemben, laza fél óra volt, mivel helyszíni garom van én is láttam, na ha ezért fizetni kellett volna
van olyan notesz, amiben a hdd-hez ki kell venni az alaplapot is
meg vissza is kell rakni....1-2 óra móka. Egy xaros cpu cseréért ált-ban 5-15k-t kérnek, előbbi összeget akkor, ha kb 5 perc alatt meg lehet oldani a cserét...na ebből élnek. Jah és ált-ban a nevesebb szervizek valamelyik gyártó hazai szervizpartnerei is, ott meg ha garis gépet javítanak ugyanúgy megkapják a zsetont, csak a gyártótól, szóval teljesen mind1 garban, vagy anélkül javítanak, nem ingyen csinálják. 1ébként van aki fizet 70k+ tréfát lapcseréért, volt hozzá szerencsém és igen szépen meg is köszönte, hogy meg tudtuk csináltatni a gépét.
Amíg van bruttó 130k-ért 4 év garral erős supporttal nem is gyenge gép, addig nem értem a "szegények" mért akarnak némileg erősebb gépet drágábban megvenni 1 év garral. Na de nem is az én dolgom
-
Chaser
legenda
Erre azt tudom mondani, aki nem engedheti meg magának hogy megfelelő időtartamú garral vegyen gépet az ne is vegyen, mert ami elromolhat az előbb-utóbb el is romlik -kivételek persze vannak- és ha egy laptopban megdöglik a lap az alhangon 50k + szerviz díj /+10-20k/, de lehet 80-90k is....hosszú távon drágább lehet, mintha 1x vesz az ember legalább 3 év garral gépet drágábban mint 1 év garral. Itt van az én gépem, 1 éves de még 3 év rá a gar, ami mellé még vehetek 2 évet potom pénzért, na ezzel lehet 5-6 évre is tervezni akár. Egy 1 év garos - garbővítés nélküli- géppel nehezen.
-
mozesgy
tag
-
Ez egy olyan téma amivel kár foglalkozni, ha frissült és megy akkor nagy baj nem lehet, ha meg utána romlott el akkor pekh.
Ráböktem az enyémre is, és képzeld hogy tegyük fel 2009/11/28-as a bios dátuma, letöltöm megnyitom és a korábbi bios van a fájlban, ha 2009/12/xx.et nyitom meg akkor már jó a verzió is, de ha a legújabb 2010/02/08-as nyitom meg akkor jön a legnagyobb meglepetés mert NEM az én notimhoz kiadott biost tartalmazza, köze nincs az enyémhez. Aki nem figyel az pórul járhat! Sunyít ez a cég is mint a többi. Szarik mindenre. Arról nem is beszélve h milyen a frissítési folyamat! Leírom! Letöltöd, egy egy exe fájl ami amúgy rar, amint elindítod már elkezdi nem tudsz beleszólni, frissítés alatt fagy a billzet és az érintőpad, ami még nem is gond, de nekem amikor ezt csinálta futott 1000 program és enyhén akadt a windows, csak annyit tehetsz h megvárod a végét még újra nem indul.
-
Peak
addikt
Azért ne keverjük a szezont a fa5zonnal.
A BIOS frissitése ad 1 NEM felhasználói feladat, még ha meg is tudja bárki csinálni,
tehát ebben az esetben "nem rendeltetés szerű használata" a készüléknek.
Ad 2 annak elk#rása egyáltalán nem garanciális probléma, de még csak jótállásba/szavatosságba sem tartozik bele.Légy szíves előbb tájékozódni, mielőtt hülyeségeket írsz és dezinformálod a népet.
kkthxbai -
plaszy
őstag
A szaggatáson...egy általános dolgot írtam le, nem pedig kérdésre kérdéssel válaszoltam.
Mi köze van a film lejátszásához a gép összetételének? Felteszem, ha eddig jó volt neki, akkor nem a hardveres dolog a probléma. Meg írta is a HSZ-em óta, hogy semmin nem változtatott...lehet hogy valamilyen szoftveres beállítás ment tönkre. -
b05styp
tag
-
Annesoft
csendes tag
hat igen... az olvasott teszteken gyakorlatilag sosem irjak ki, h milyen a kamera. csak annyit, hogy van...
lehet, h ez a tesztelok es a jobban hozzaerto, erdeklodobb embereknek lenyegtelen, de a felhasznalok nagy tobbsegenek, szerintem 70%nak fontos. nem beszelve arrol, hogy aki munkara hasznalja a gepet, miert ne hasznalhatna masra iserrol mi a velemenyetek?
Acer TravelMate 8471-944G32MN -
14.0" WXGA / Core 2 Duo ULV SU9400 (1.4GHz, 3M cahce, 800MHz FSB, 10W) / Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500M (UMA) / 2x2GB DDR3 / 1x320GB / DVD-SuperMulti / Acer Nplify™802.11a/b/g/Draft-N / 9 cell battery (12+ akku ü.i.) / 0.3 CrystalEye / BT (2.1) / Fingerprint / DASP / multi-in-one card reader / multi-gesture touchpad / EasyPortIV connector / Slim&Light / W7Prof / XPP dual load -
mozesgy
tag
Helló.
Lemértem az alvó állapoti akku fogyasztást, és 19%-ot merült 14 óra alvó állapotban.
Ha számolgatom, hogy mennyi időt szokott alvó állapotban tölteni a gépem, lehet sokat tudnék spórolni, ha kikapcsolgatnám (persze éves szinten).
Még filózom kicsit.
Akkuról wifivel netezve 2 óra 50 percet bír ki (energiatakarékos módban) ami egy ekkora gépnek szerintn elég jó adat.
Minden maxon játék közben ez lecsökken 1 óra 10 percre sajnos, de akkuról csak 1x játszottam eddig, és az is csak az akku strapabírása miatt volt. (COD5, COLIN dirt) -
Annesoft
csendes tag
kezdem kapisgalni....
a parom kulfoldon el es gyakorlatilag minden nap hasznalom a webcamot, ill kintrol lesznek majd munkamegbeszelesek rajta. nekem ezert fontos.
a masik ok, amit irsz. lehet, h nem is kell nagyobb felbontasu?
vegulis valami oka van annak, ha a mostani gepek 80-90%ba 0.3 MPeset raknak. vagy azert, mert nem hasznaljak az emberek, amit nem hiszek, vagy azert, mert ez is eleg.en nem akarok megalomanias lenni. nem akarok 50magos procit, 102 MB memot, full jo videokartyat.... ha nem hasznalom, felesleges es csak viszi az energiat. ezert nekem a jelenlegi gepemnel kicsit jobb, valamivel nagyobb kapacitasu gep valoszinuleg megfelel a kovetkezo 1, de lehet h tobb evre.
ezert nem akarom azt nezni, hogy minel nagyobb ez, minel tobb az, hanem csak olyan teljesitmenyut szeretnek, ami megfelel. foleg, hogy a nagyobb teljesitmeny tobbet fogyaszt, szoval az akksi ido lerovidul.jol latom?
-
-
Phoenix0523
tag
-
aranytony
csendes tag
-
Szabónagymer
aktív tag
A problémára rá leltem, köszi a segítséget, de okosabb nem lettem, sőt az agy baj kerülget!!!!
Megcsináltam az általad belinkelt tesztet, és a különbség annyi, hogy a Disc Status nekem ZÁRT
! De hogy a ....@*/%.... fenébe lehet zárt egy bontatlan csomagolású lemez????
Gyártási, vagy az általad is emlegetett kompatibilitási hiba? -
mykos
aktív tag
Azt nem tudom..de azt igen, hogy már több hónapja levelezek velük. Az én gépem S/N -ját el se fogadják..azt mondják rá, hogy nem érvényes. A kolléga vett most egy másik ilyet. Annak az ID-jval tudok levelezni velük. Holnap még megpróbálom az e-recovery-vel kimenteni a drivert a másik laptopról telefon vezérlésen át...Augusztus óta megy a huzavona, és ha egy külföldi fórum legalján nem találom meg, hogyan lehet Ati videókártyával indítani a gépet, akkor azóta is csak az inteles kis vacakkal tudnám használni a laptopot amit a képernyőjéért és a videokártyájáért vettem meg...szép, jó a gép, de Acert soha többé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged