- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fecc87 #18650 üzenetére
Egy darabig megy neki a játék, tehát a kártyája egy darabig támogatja a SM3-at, majd másnapra már nem támogatja?
Azon kívül Googleval Te is megtalálhatod, h az Acer Aspire 5732ZG Ati HD4570-es VGA-t tartalmaz. Azt meg tudjuk, h az nVidia a GeForce 6ezres sorozattal kezdte el támogatni a DirectX9C-t, az ATI meg az X1ezres szériával. Az X1ezresek után meg jöttek a HD-s Ati kártyák, azok meg már mind hardveres SM3.0 támogatók.
-
-
SlayerSub
tag
válasz
fecc87 #18515 üzenetére
Köszi. És ez hogy működik pontosan? Mindegy hol vettem a notebookot, ha veszek egy acer kiterjesztett granciát a márkaboltban, akkor azt ugyan úgy érvényes az én gépemre? Meg pl hogy ellennőrzik, hogy jó e a noti? Mi van ha rossz a gép, és azért akarom megvenni a garit.
Utólag rájöttem hogy kérdés 2. része hülyeség
mert csak akkor adják el ha még nem járt le az alap gari, tehát nem lehet rossz a gép.
-
Gabesz1019
senior tag
válasz
fecc87 #18488 üzenetére
Mindenképpen Win 7-el venném. Ami a szervízt illeti mik a tapasztalatok? Sokan mondják, hogy inkább vegyek Asus-t vagy Packard Bell-t mert azokra 2 év garancia van az Acer-re pedig csak 1 és, hogy ha valami van akkor az Acer képes több hétig is bent tartani magánál a gépet.
-
sgteam
aktív tag
válasz
fecc87 #18473 üzenetére
thát akkor a lényeg az, hogy ha veszek bele még 2gb ddr3 memoriát akkor többet vesz el a vagy megvan szabva mi a max? de van itt egy link [link] az intel gma 4500 vga-ról hogy a vga memoriája 1.7gb ez most akkor mi? kicsit össze vagyok zavarodva.
ui: dx10 a vga, de minden féle fajta gaméval játszottam volna (persze amit melóhely elbír mert azért itthon van asztali pc nem laptopon játszok)
-
Tamás24
tag
válasz
fecc87 #18240 üzenetére
Légyszi olvassátok el végig a beírást:
idézek:
"Itthon bekapcsolom és már bootolás közben megint kikapcsolt-bekapcsolt-kikapcsolt-bekapcsolt, de a vistát még el sem kezdte tölteni..."
szóval még a bootig se jut el biosnál szórakozik.Lett valami hardware frissítve az utóbbi időben?
Hány fokos a gép mikor beindul? -
Drughi
addikt
válasz
fecc87 #18227 üzenetére
Teszteket végigolvastam, a külföldieket is.
A magyarokban nem bízom, mert jó pénzért bármit megírnak róla.
A kijelzővel lenne egyedül gondom, mert az elég sovány egy ilyen gépbe, de megbarátkozom vele, ha tényleg jól össze van rakva a masina.Volt már HP, Lenovo és most egy Dell laptopom, mind jól szerepelt nálam, de az Acertől féltem eddig. Most kezdett el felfejlődni, csak nem tudom vannak e még hibái.
A spportot ismerem, kibírható, hogy Brüno-ba van.
Szoftverekkel hogy áll a cég? Van rendesen támagaatás a gépekhez?Illetve a külföldi alapos tesztek a melegedést vették elő. Ezis picit parás dolog.
A jelenlegi Dell xps-em játék közbe max 70fokig megy fel asztalon, míg a külföldi tesztekben nem egyszer 80 fokot írtak a gépre. -
válasz
fecc87 #18228 üzenetére
Tehát akkor gold. Már csak egy kérdés: normális az, hogy az Acer webshopjában 24 ezerbe kerül ugyanaz, ami az iPonnál csak 20 ezer? Vagy az iPonoshoz nem jár a táska/egér kombó (nem zavar, mivel van táskám is és egerem is).
http://ipon.hu/webshop/product/acer_garancia__kiterjesztes_1evrol_3_evre_17_gold/24563
-
Peak
addikt
válasz
fecc87 #18140 üzenetére
Jogos a felvetésed!
Csak akkor foglalok valamiben állást, ha a kérdésben úgy érzem az információim a lehető leghitelesebb forrásból származnak.
Inkább csöndben vagyok, s nem kibicelek, ha csak a szomszéd pistikének a nagybátyjától hallok valamit, inkább figyelmesen olvasgatom a hozzászólásokat, s kategorizálok.Sőt, ha valamit nem tudok, akkor kérdezek.
Fórumozókat, főleg tapasztalati kérdésekről.
-
calvin.ck
csendes tag
válasz
fecc87 #18132 üzenetére
Nem, épp ellenkezőleg! Minél kisebb, minél erősebb gépre volt szükségem, mert rengeteget utazok és cipelem magammal. Eddig egy Lenovo T61-esem volt, amit imádtam és ezért gondolkodtam még az új X201i-n is, de az nem tud ennyit semmilyen konfigurációban, illetve HP EliteBook 2530p vagy 2540p-n, de azok se ilyen jók. Egyedül az optikai meghajtó hiánya okoz egy kis kellemetlenséget, de igazából már az idejét sem tudom, hogy mikor raktam legutóbb DVD-t a gépembe...
Otthon az asztali gépemnek 28"-os monitorja van, notebooknak viszont már minél kisebbet szerettem volna!
-
Sagna
csendes tag
válasz
fecc87 #18022 üzenetére
Nem volt gond vele, mert korábban egy Travelmate-m volt, ugyancsak ferde billentyűvel.
Korábban én sem hallottam ilyenről, talán azért, mert itthon nem igazán forgalmazzák, pedig az ára és az ehhez kapcsolódó teljesítménye nagyon baráti.A VGA nem a legtutibb, de alapvetően nem ezért vettem. A Win7 élményindexben minden 5.9-6.2 között van, de a windows aero 3.9.
-
zsero
aktív tag
válasz
fecc87 #18011 üzenetére
Igen, én is ezt néztem, hogy a drágább helyeken van az ingyen két év, és írtam emailt az egyik legolcsóbb boltnak, és ő mondta, hogy nála sajnos nincs ez az akció, viszont abba az árba meg belefér a bővítés, tehát ugyanott vagyok. Nekem ez most annyiból jó nagyon, hogy meg tudom várni az új szállítmányt, amiben lesz 450M-es proci, és nem lesz baj, hogy kicsúszok az akcióból, mert egyszerűen egy olcsóbb helyen fogom venni.
-
zsero
aktív tag
válasz
fecc87 #18006 üzenetére
Jún 31-ig van, akcióban +2 év, de nem írja ki minden bolt:
http://www.klickcomp.hu/CegAkcio/2010_05_13-Acer-Aspire-TimeLineX-Akcio-Acer-TimeLine-X-promocio.htm
http://usanotebook.hu/index.php?PHPSESSID=0fb0bc2cf554e1fac702bead141a2c08&tpl=magazin&hID=57
http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptopok/acer-aspire-timelinex-3820tg-333g32mn-most-3-ev-garanciaval/749/ -
válasz
fecc87 #17976 üzenetére
Extensa 5635Z és G! Azonos alapokon vannak tehát sztem érvényes minden kiadásra ezeken belül. A két típusú notira pl egy bios kellett.
Gyártási dátumok 2009/12 és 2009/09. Értitek több hónap van a két típus között és egy bajuk volt. Tehát nem egy sorozatra vonatkozott abban a pár napban. SŐT felkerestek anno h vennének egy ilyen notit ami nekem van (5635Z) és h olvasott mire számíthat hogyan nézzen rá. Megvette és írta h ez is szar, ő is frissített! Ha kell belinkelem az illetőt, nem kamu, eddig 4esetem van erről a hibáról!Nézz rá megy a speed step. Terhelésre a CPU-Z-ben felkapcsol e a cpu sebesség. Win7 alatt érezhető a dolog mert ha nem akkor lassú és az élményindex alacsony lesz.
A G-s notin xp volt és nem látszott a dolog, csak azért vették észre mert olvasták a cikket és valamelyest értenek a dologhoz. A frissítés után szólt a tag h valóban magasabb órajelen megy ha terheli. 3 hónapig ment alacsony órajelen.... 3 HÓNAPIG! -
milbo
aktív tag
válasz
fecc87 #17916 üzenetére
Bátran rakd fel a 10.5-öt. Előtelepített Win7-ben a 9.11 volt beleintegrálva, valamelyik program legalábbis ezt mutatta. Az idén kiadott drivereket már szinte csak az 5xxx-es szériára optimalizálják, ezért is van gyorsulás. A linken magamnak válaszoltam, azt is nézd meg. Csak driver csere volt, semmi más. Nem volt tisztogatás, a telepítővel töröltem a régit.
-
kezdő
senior tag
-
csenger41
tag
válasz
fecc87 #17710 üzenetére
Nem, nem hibás a lap.
Azért szeretném lecserélni, mivel az integrált videókártya nemigazán elégíti ki az igényeimet, mivel szeretnék játszani is rajta. Persze nem a legújabb darabokkal. Abban a lapban amit kinéztem egy ATI videókártya van, ami azért mégis komolyabb mint egy Inteles integrált valami.
RAM-ot is szeretnék bele venni még 1GB-ot.
Szétszerelés nemgond, szedtem már szét pár laptopot, PDA-t, mobilt, szóval azt megoldom. -
csenger41
tag
válasz
fecc87 #17701 üzenetére
Nem szeretnék egy egész új notebookot venni, mivel kb 3-4x annyiba kerülne az egész és nem vagyok túlságosan eleresztve pénzügyileg...
Egy angol fórumon olvastam hogy szinte biztosan az 57xx szériás gépek alaplapjai cserélhetőek egymással. Kérdeztem ott is pontosan ezzel a modellel kapcsolatban, de még nem válaszoltak, meghát mondom nemárt több ember véleményét megkérdeni. -
zafir86
csendes tag
válasz
fecc87 #17660 üzenetére
5820TG-t már az acer webshopban/mysoft on is lehet venni; de május közepét ígértek nekem levélben a modellre, ami iránt érdeklődtem (4820TG).
Nagyon fasza notebook, sok teszt van már fent a neten róla, notebookjournal.de, meg pár kínai/koreai oldal; sok jót irnak, kevés rosszat, konkrétan a "gyenge" képernyőt írják negatívumnak.
200 cd/m2 körüli fényrő és 150:1 kontrasztarány, pl egy macbookpro 300cd/m2 és 800:1 kontrasztarány. Hozzáteszem, nem is kerül annyiba. Viszont kategórián belül ez a 200cd/m2 fény meg 150:1 kontraszt teljesen átlagos.
Üdv
-
válasz
fecc87 #17593 üzenetére
Persze, de ki mennyit nyomja akkuról, ki milyen módon használja stb. Amúgy meg sztem baromság ez az elhasználósás mérő. Legjobb példa az, hogy valaki írta, hogy 1 év után elővett akkura 0%-ot írt ki de 5 perces volt az akku. Nem ide tartozik de 22000 egy akku az enyémhez, full gyári.
Phoenix0523! á-á ! Akku - töltő nem gar probléma! Erősítsetek meg.
-
szeszab
tag
válasz
fecc87 #17454 üzenetére
Tegnap beszéltem az Acer szervízzel, mert csa nem hagyott nyugodni a dolog. Azt mondták, hogy küldjem fel nyugodtan a laptopot, mert ez a melegedés tényleg nem normális, de szerintük csak a ventillátorokkal lehet probléma.Magyarul kitakarítják a portól.
Mivel garanciális a gépem, így nem fogok vele kinlódni, elküldöm. Azt mondták, hogy max 10 nap a javítás, és a winchestert is kivehetem belőle, mert valószínüleg nem az lesz a hiba okozója, így a programok, és a dokumentumok miatt sem kell aggódnom. Úgyhogy annyiban maradtunk a hölggyel, hogy amikor nélkülözni tudom a gépet telefonáljak, és kitöltjük a megrendelő lapot. Kérdés: Volt már valakinek negatív tapasztalata a szervízzel? Megsérül a laptop stb.
Én is vettem alá egy 1 ventillátoros hűtőt, ami csak annyira jó, hogy ha az ölembe tudom venni a laptopot, és nem kell azt néznem, hogy milyek nyílást takarom el a lábammal. Mert ez a ventillátoros hűtő usb-s, és ha bedugom elég gyorsan megeszi az aksit. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a másfél-2 órát bíró aksi lemerül egy óra alatt.
Ezért szar, hogy hátul van a kimeneti nyílása a hűtőnek, mert ha fekszel pont oda fekteted a laptop hátsó részét. Ez egy 160ezres Aspire laptop volt egy éve, és ilyen szarul van megoldva a kimeneti nyílás. Barátnőmnek most vettünk egy 106ezres Extensát, ott persze oldalt van a hűtő, és röhög rajtam, hogy ő akár az ágyban is hagyhatja a laptopot semmi baja nem lesz, persze, ha én letenném egy 15 perc után kikapcsolna az egész cucc -
Annesoft
csendes tag
válasz
fecc87 #17274 üzenetére
probaltam mindent...
de nem muxik. a gyarto honlapjan ket driver is van, egy logitech es egy bison kamerara, ehhez a tipushoz (amit leirtam az elozo hsz-ban is). az enyemben egy CMOS kamera van, a konyve szerint, de megprobaltam mindket drivert, egyik sem mukodott. talaltam egy forumot, par hsz-t, de megoldaskent ugyanezek voltak. Szoval hatha van jobb otletetek.... -
silverwol
csendes tag
-
silverwol
csendes tag
válasz
fecc87 #17091 üzenetére
Jogos
vagy
esetleg
[ACER AS5738G-662G25MN]Igaabol 250Gb winchester eleg,szerintem 3Gb memoria is.
A fentieket nezve ugy tunik a 5542g olcsobb hasonlo configgal... csak az AMD proci miatt?Köszi
Silver
-
powerup2
addikt
válasz
fecc87 #17066 üzenetére
Hát 1 nagy venti alacsony fordulatszámon és legyen jó a légyszálitása a másik a gép aljárol a takaró lemezt lekell venni ha othon használod ás jó lesz én pl egy 23 centis ventivel fogom megoldani. A mugy a boltisk többségében középre rakják a nagy ventiket pl nálam egy 18.4 colos gépnél csak a procit érné igy nem veszem meg igy marad az hogy ventilátort megveszem a boltban aztán szerzek aluminum lemezt meghajlitom ventilátort felszerelem rá aztán kész de gondoltam arra is hogy vegyek réz tömböt és pluszba ráteszem a notinak a vga hütésére a hütőpad és a gpu közzé esne a réz ugy fixen és akkor nagyobb lenne a hőleadó felület.
-
törölt tag
válasz
fecc87 #17013 üzenetére
szerintem sem sok értelme van, de ha van egy hdmi kimenet meg valami nagyméretű hd megjelenítő... én egy beugró 720p acer projektorral lassan 3 éve elvagyok. pár hónap és a 3. pilácsot kell beletennem. monnyuk ez már olcsóbb lesz, mert csak az izzó lesz cserélve, a refi rész, meg a keret nem.
-
zso79
őstag
válasz
fecc87 #16995 üzenetére
Már rég nem foglalkoztam a Timeline sorozattal, a notebookreview -en olvasott 4810t teszt alapján mondtam, amibén szintén a GMA4500 van:
"However, MKV files at 1080p and 720p files is mostly unplayable."
Más meg nem fog 4-6 órát elmenni, főleg ha még videózik is rajta az ember.
Hogy a kijelzőt HD-snek tüntetik fel, meg marketing bullshit, az 1366x768 sehol sem HD...
-
törölt tag
válasz
fecc87 #16983 üzenetére
én úgy tudom, könnyű lapost akar, nagy képernyővel, nagy akkuidővel, átlagos felhasználásra, jó minőségű kamerával. sokat fogja hurcolni, ezért legyen jól összerakott. 250k-ig.
ilyen állat márpedig nincs
ami belefér neki, az a timeline sorozat. szerintem az 5810T legerősebb tagjánál köt ki, mert az nagyjából megfelel ennek. -
chipland
csendes tag
válasz
fecc87 #16957 üzenetére
itt az angol link a nemzetközi utazó garanciáról:
http://www.acer.com/worldwide/support/itw.htm
Itt szó szerint az van, hogy külföldön te viszed szervízbe a gépet, de ők vállalják a visszaszállítás költségét.
-
Annesoft
csendes tag
válasz
fecc87 #16953 üzenetére
sziasztok
koszi a garancia-infokat is.
OK, akkor adott 3 gep.
Acer Aspire Timeline 4810t a kaphato legerosebb konfigban
Acer TravelMate 8471-944G32MN
vagy meg gondoltam egy Asus UL80vt is valami eros konfig-ban.mit szoltok hozza?
melyiket valasztanatok?vagy... ha megis maradnek a 15 col koruli meretnel, van ezekbol nagyobb valtozat. a nagyobbak is vannak ilyen jok? csak a "meret" a kulonbseg vajon?
kosziiiii!!! -
chipland
csendes tag
válasz
fecc87 #16934 üzenetére
Hű, a nemzetközi garanciát keveritek a magyar házhozszállítással. Ez nagyon nem így van ahogy leírtátok.
Pontosítok, ok?
Magyarországon belül:
Hívod a központi Acer számot, a UPS akár még aznap elmegy hozzád, elviszi a géped (számla és garilevél kell) a szervizbe (Brno) és általában 4-10 napon belül vissza is hozza oda, ahol te átadtad neki. Ez még mindig a legkomolyabb magyarországi notebook garancia szolgáltatás.
A gari idő minden Acer gépen 1 év, ezt bővítheted egész olcsón 2-re, 3-ra, vagy akár Platinum gari esetén 3-ra és véletlen sérülésre. (ez is egyedi!)Nemzetközileg.
ITW, azaz nemzetközi utazó garancia van a gépekre. Ott már nincs házhozszállítás, az Acer filozófiája szerint a gari országfüggő. Tehát meg vannak adva országonként különféle szervizpontok, ahová beviheted a gépedet, ha gond van vele. Ez a szolgáltatás 3 hónapos volt csupán (most fogják bővíteni 1 évre), de mindenképpen akkor használhatod, ha igazolni tudod, hogy a gépedet MO-on vásároltad és az adott országban csak utazóént tartózkodsz (tanulsz, jöszmész...stb).Remélem tudtam segíteni. ;-)
-
törölt tag
válasz
fecc87 #16925 üzenetére
2 gb mire nem elég irodai alk, böngészés mellett? szerintem mindenre. előző laposom is 2 gb, ez is.
a vista/win7 stimmt. de elég jól elvoltam a vistán is.
a háttértár megint olyan, h most rendeltem 64 gigás ssd-t, mert nekem bőven elég. ez a 7200-as vinyó is jó, megváltás az 5400-hoz képest, ellenben a 320 gigája üresen pang.
persze, ha kell a hely, akkor kell a hely. utazni gyanítom egy rakat hd sorozattal állnék neki
dizájn meg ízlés kérdése. szerintem mutatós holmi, nekem legalábbis bejövős. -
gyga
senior tag
válasz
fecc87 #16662 üzenetére
mert a hibernálásból is gyorsan feláll a rendszer és nem fogyaszt + áramot gyakorlatilag kikapcsol a gép és +1 dolog a munkát ott folyatatod ahol abbahagyatad tehát ha a wordben nem mentetted el az irományt akkor hibernálás után is ott lesz a cucc. stb és hosszab időre is lelehet hibernálni.
-
bjay
csendes tag
válasz
fecc87 #16584 üzenetére
a gépet most vettem januárban, nem kifutó (utolsó) darab volt! USB-n semmit sem kötök rá telepítés közben (rencergazda volnék), hanem egyszerűen nem találom a megoldást... nagyon nem tudnék mit kivenni a gépből, mert ugye laptop (
), telepítéskor csak a DVD van benne, ami ugye szükséges.. Linux simán felment, azzal gond nélkül voltam.. csak win7-nek van valami baja... bár a mostani XP nem ismerte fel az Atheros wifi kártyát, le kellett szednem hozzá jó drivert (megjegyzem: a gyári cd-n lévő progi sem felelt meg..) Próbáltam már a vinyó IDE módját Satára állítani, de azzal sem ment... most IDE módban van, és az XP kezeli... valami tipp?
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
fecc87 #16464 üzenetére
A bennthagyásról annyit, hogy:
Az akkukban az elektronika 1000 töltési ciklust bír ki.
Ergó ha egymás után 1000x lehúzod a tápot és visszadugod, az elektronika beagyja a kulcsot.
Némely notinál ez orvosolható , de sajnos nem mindegyiknél. Asszem IBM támogatja ezt,Szóval ha sokszor lehúzod a tápról, és visszadugod, akkor inkább érdemes kivenni az akkut, mert az 1000töltési ciklus hamar letud telni, ha neponta 10x csinálod pl
-
mozesgy
tag
válasz
fecc87 #16451 üzenetére
Szia.
Én is a három évre saccolok az akku élettartamra, de persze, csak akkor ha az rendesen van használva.
Ha valaki sokszor engedi ultramerültségig az akkut merülni, az sokat fogy az élettartamból elvenni.
A gyári beállítások alá nem igazán érdemes engedni lemerülni.
A munkahelyemen rengeteg notit használnak, és ezt ők tapasztalták, pedig neki a legnagyobb akkuk vannak a gépeiken, amik 5-6 órát kibirnak webet, és szövegszerkesztőt használva.
IBM, és Lenovó gépek vannak nálunk kizárólagosan, és abból sem az olcsóbb kategória, de ez IBM cég lévén evidens.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Óra topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Béta iOS-t használók topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest