-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Az nem gond. Amiért szervizbe akarom vinni, az a jobb zsanér problémája, ugyanis elfáradt a monitor hátlapban a tartó, azt láttam, hogy a 3 db műanyag csavartartóból ki van törve. Azt nem tudom, hogy a palmrestből is ki van-e vagy sem, de sajnos zsanér és monitorhátlap csere biztosan szükséges. Egyenlőre nem merem lecsukni... Néztem videót is a cseréről én már ennek nem állnék neki, főképp, h nem tudom a palmrestben mi a helyzet...
-
Akkor nem megyek oda holnap, az acer honlapján még ők vannak kint meg a Brno-i szervíz. Akkor marad az Ec-co szervíz úgy néz ki, nem tudom kinek mi a tapasztalata, vagy hova vigyem bp-n (bár honlapjuk szerint 16:00-ig vannak nyitva, kb esélytelen hogy odaérjek addigra........). Ha adsz tippet megköszönöm
-
Dhampir
félisten
Ha már így rákérdeztél korábban a fórumtárs konfigurációjára, akkor megragadnám az alkalmat és megkérdezném, hogy véleményed szerint az új Acer Nitro 5 Intellel jobb vétel lenne? Tapasztalatom alapján általában az Intel driverei stabilak szoktak lenni, de lehet, hogy vannak eltérő észrevételek.
-
Pedig van egy ősrégi i3 3217 U val szerelt cirka 7 éves Acer laposunk és szinte némán üzemel.
Ezért is gondoltam, akkor egy frissebb Acer be fektetek...Pedig az AMD procik az újak, most Ryzen 5-el szerelt gépet lestem csak Lenovót,,, mert az viszont van a családban jó pár
-
frissadam
csendes újonc
Hi!
Közben porbálom felderiteni a throttling problémát. "GPU no load limit" érték változásakor throttlingol a gép. Semmi más érték nem jelez mikor megakad. Se power se thermal limit. Érdekes , hogy ha vissza veszek a grafikán akkor is csinálja a throttlingolást. Wot-nál pedig nem venni észre semmit. Ott jol müködik. Ha kikapcsolom az UHD620 procis gpu-t akkor eleve nem tud többet a rendszer 5-fps-nél hiba aktiv a GTX1050...Hogy reagál a laptop ha nem megfelelö a töltö kapacitása? Itt az áramerösségére gondolok, ha amperban nem elég erős a töltő az okozhat e ilyet? A töltő gyári a géphez vásárolt 1 éves kb...
-
frissadam
csendes újonc
Köszönöm! Mit lehet kezdeni a dologgal? Teljesitmeny centrikus energia modban van a laptop. Hardwerek monitorozásábol semmi extra magas érték nem látszik. CPU turbo ki van kapcsolva GPU gyári driver szerint müködik nincs OC. Hőfokok 60-65 C. Esetleg lehet valahol valami alacsonyabb energetikai biztonsági szint beállitva amit elérve igy reagál?
-
Micsurin
nagyúr
Mi a baj a Ryzennel?
A 2500U-t lassan több mint 1,5 éve csépelem és eddig se driveres se hardveres gondjaim nem voltak a HDMI csatit leszámítva. Pedig igen csak kap rendesen, egyedül a ház ami érezhetően gyenge pontja.A U szériás i5-tel anno többet szívtam a VAIO-ban.
Tényleg érdekelne mert napi 10-15 órát megy néha még nem produkált semmi parábbat, Ryzen 3-as kis tesó is van legalább 2 az évfolyamunkon és közvetlen csoportunkban és mind elvan mint a befőtt, egy zsanér törést leszámítva.
-
coco2
őstag
az amd-s a szokasos amd driver bugoktol doglodik, raadasul amennyi amd procis alaplapot csereltunk mostanaban
Ajaj.. szemezgettem a ryzen 3200u-al mostanában. Nagyon megbánnám?
ezt toluk kene megkerdezni, gyartoi plusz garit evek ota nem lattam
Az AcerShop ezt válaszolta:
Minden gyári/alap felszereltségű laptopra 3 év gyártói garanciát vállal az Acer. Amennyiben Ön memória, hdd vagy ssd bővítéssel kéri a készüléket, a beszerelt hardverekre az AcerShop vállal garanciát. Minden esetben a központi szervíz foglalkozik az esettel, viszont ha az AcerShop által beszerelt hardverrel van probléma, akkor azt a központi szervíz eltávolítja a készülékből és visszaküldi az Ön részére, majd személyesen bármelyik üzletünkben tudja azt cseréltetni a hardverelem bevizsgálása után.Ha extra gyártói garanciával vásárolja a készüléket, annak szervizeltetését 4 illetve 5 éven belül szintén a központi szervíz kezeli. Viszont ebben az esetben az AcerShop által beszerelt hardverekre nem érvényes a +1 és +2 év garancia kiterjesztés, így azok minden esetben csak 3 év garanciával kerülnek a készülékbe.
Az Acer véleményét meg leginkább úgy lehet megkérdezni, ha akad itt valaki, aki gyári plusz garival vásárolt náluk laptopot, aztán az Acer warranty check oldalon rákeres a serial-ra, és az jelzi vissza, hogy igen, valóban annyi a gyári garancia idő.
-
Dhampir
félisten
Más:
Véleményed szerint mennyire sikerült az alábbi két széria?
Acer Aspire 5 A515 44G
AMD Ryzen 5 4500U + AMD Radeon RX 640Acer Aspire 5 A515 54G
Intel Core i5-10210U + NVIDIA GeForce MX350: -
coco2
őstag
És amit az acershop.hu árul, az mi?
-
coco2
őstag
Hmm.. konkrétan mi a baj vele azon túl, hogy nem 400k huf-tól fölfelé van az ára?
Az n4000 gyenge cpu, én is tudom. De kipróbáltam egy hasonló gyenge cpu-val szerelt gépet, és azon túl, hogy nem éppen repeszt, hanem lassan töltenek rajta a dolgok, egyéb baja nincs. Esetleg driver problémákról van tudomásod, vagy hardver-hibák gyengeségeiről?
-
frissadam
csendes újonc
Köszönöm. Megtörtenet. Az a problema hogy a szeptemberi väsärläs ota 4 uj videokärtya driver jött ki És millio windows update. Ezek a negativ vältozäsok a frissitesek követöen szoktak elöjönni. Nem tudom teljes mÉrtÉkben az alaphelyzetet visszaällitani. Max video bällitäsokban es nvidia beällitäsokban alaphelyzet ennyi. Külsö monitoron 60-100 Fps sajäton max 40. Windowst meg nem tettem ujra.
Energiagazdälkodäsnäl ha egy profilon beällitottam 99% processor hasznälatot akkor 2300Mhz orajelnÉl nem ment soha magasabbra s nem fütött a proci. Nem bosst-olt feleslegesen. Win update utän nem reagäl semmilyen energia beällitäsra a gÉp. Simän megy a boost 3-4k Mhz-ig És 70-80C fokig az elözö 2300Mhz És 55C-hez kÉpest. Azota Throttlestop-ot És Intelextremtuningutility-t hasznälok.
Sok ilyen apro de fontos beällitäs tud frissiteseket követöen elszarodni. A windows gyäri megväsärolt a gÉppel együtt. Frissiteseket lehet fixen tiltani?
Köszönom a segitsÉget.
-
coco2
őstag
Már mint micsoda miért ne lenne?
A kérdés nem a te számítógép használati szokásaidra vonatkozott
Idősebbek mai napig cd / dvd állványokon őrizgetik a mindenféle zenei cuccaikat (a csúnyaság-verseny-győztes-jimmy és hasonló emésztés-roncsoló izéket). Ők már ahhoz szoktak, nekik az kell, és nem értik meg, hogy az idő elmúlt. Nem állítom, hogy a kérdező ismerősének is az fontos lesz, de ha az a kérdés, miért nem szeretheti valaki azt a gépet, a dvd drive szerintem indokolatlanul alá van becsülve újabban, ahogy a hagyományos hdd is. Mert nem csak a fiataloké a világ
-
-
PROTRON
addikt
Jaja, a fizikát nem nagyon lehet átverni, még akkor sem ha lefaknewsozzák.
Anno én is hülye voltam hogy garancia alatt nem vittem be hozzátok, pedig mammut mellett laktam...csak gari idő után fél évvel a venti haragos lett és csak akkoriban vettem észre hogy amúgy is melegszik a kis aspire 5755g játékok alatt, szal akkor rajtatok keresztül rendeltem az átdolgozott revívziójú hűtőegységből ventivel. -
Muerte68
addikt
Köszönöm
Akkor megreklamálom,elég hamar melegszik sajnos és most hogy kicsit többet használtam a ventillátor is dolgozott rendesen,szerintem nem teljesen így kellene működnie.
És olyan játékkal ami nem kellene hogy dolgoztassa+mikor beléptem a fotoshopba úgy elkezdett pörögni hogy azt hittem felszál.
Az előző laptopom csak i3-volt-1gb-os videökártyával és hang nélkül vitte ezeket -
-
kokeny20
csendes tag
Hat igen meg se tudod megmondani hogy csináljam meg komoly guru lehetsz..ez a baj.. igaz nem kötelező de a kérdéseimre semmi válasz.. Csak az okoskodás megy meg a hülyének nézés tisztelet floyd80-nak legalább ő megpróbált segíteni! Biztos rossz helyen kerestem profikat... én kérek elnézést..! Szép estét!
-
kokeny20
csendes tag
Arról letettem.. hogy lemezről telepítsem Win7--el.
Win 10 van USB-n.Az oké hogy ott van hogyan kell feltelepíteni de ezekre a lépésekre nem reagál
ha kell felveszem azt is. Ezzel a videóval kezdtem.. meg ki tudja hányat néztem végig. eredménytelenül.. ha működne nem kérnék segítséget tőletek.
-
kokeny20
csendes tag
Sziasztok!
Dvd Lemezről is próbáltam Win7-el semmi.. ez semmiféleképpen nem bootol.. csináltam egy videót miről is van szó USB a gépbe.. ennyi történik..
Ennyi történik [link] .. a linkelt videókon már rég túl vagyok.. nem sikerült.. megoldani a problémát.
A videó alapján létezik rá valami értelmes,, megoldás?? -
espeke
tag
Update a "szallagkábel hibás gépről", hátha valakinek még lesz hasonló hibája.
Szerencsére volt rá garancia és Brno-i szervizbe küldtük el, ami hiába volt messze, de pénteken ment, másik szombaton jött, tehát jó tapasztalat volt, gyorsaság, támogatás terén.
Végül kijelzőt cseréltek benne, ez volt benne
és ezt rakták a helyére. Azért vettem ezt a gépet, mert IPS kijelzője van és szerettem volna jó képminőséget és színeket, mert előtte egy rossz monitorom volt. Az IPS kijelzője (a Panda panel) inkább közepesnek nevezhető, nekem bántja is a szemem sok használat után, bár szebb, mint egy TN. Szóval, ez az egész laptopnak a gyenge pontja szerintem. A kijelző, amivel visszajött a gép színekben gyengébb, sötétebb, de kontrasztosabb, szóval kicsit down-grade volt. Azt nem tudom ilyenért lehetne -e szólni, mert nem ég és a föld különbség.Valaki cserélt kijelzőt Acer laptopba, mire kell figyelni? Arra gondoltam, ha lesz pénzem, rendelek egy olyat hozzá, ami tud sokat az sRGB-ből.
Úgyhogy emellett ajánlom a szervizt, mert gyorsak voltak és megbízhatók!
-
szucstom
őstag
Lehet, hogy így van, bár én mindig is úgy tudtam, ahogy fentebb írtam. Értelmét se nagyon látnám egyébként annak, hogy az Intel-es gpu-n keresztül működne az nvidia. Ha esetleg van erről valami forrásod, amit be tudnál ide linkelni, megköszönném, legalább nem mondanék hülyeséget ezután
-
Micsurin
nagyúr
Köszi akkor szerdán leadom. Mennyi időre számítsak kb?
Munkalapra zsanér lazítás + mit írassak? Véletlen időközönként külső monitoron elmegy a jel, több kábellel próbálva is? Nem akarom, hogy bevegyék és driverre hivatkozva visszadobják. Nincs jó tapasztalatom a szervizekkel. (A TMX ex Telemax tett róla az elmúlt években.
)
-
Micsurin
nagyúr
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Szia!
Az én laptopomnál is igen csak elkezdtek szorulni a zsanérok.
A jobb oldalinál már felnyitásnál nyílik szét a fedlap. Igaz 2018 aug.-i de nem találom a papírjait. Hogyan lehet lazítani a zsanérokon.
Be regeltem anno amikor vettem.
Az első lapim is acer volt és ott is eltört az egyik zsanér anno.
Ez egy érdekes gyártói hibára hajazik. -
d@minator
addikt
"azzal nyomod mind a kettot" . Az mire jó?
136ezer volt 256Gb SSD+8GB RAM. Amúgy veszett gyors még ezzel az i3 procival is. Persze picit többért jobban megérte volna a Ryzen 3-mas változat...
Ez egy full HD verzió de minden pici rajta. Most 125%-on megy de így meg kevesebbet mutat egy weblapból és betűk sem olyan szép tiszták. -
V60
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest