- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz
Chaser #21856 üzenetére
igen én is hallottam ilyet hogy "nem tetszik a szine"... ezért vannak fotók, képek, melyre akár hatósági szinhelyesség bevizsgálást is tehesz...
nekem amúgy elég vadnak tűnik az ilyen kifogás... meg is kérdezem a jogászokat, hogy mi erről a vélemény, milyen jogai vannak a webshopnak az ilyen barbár ellen...
-
Peak
addikt
válasz
Chaser #21854 üzenetére
csak hát a tubust bezárod használat után
nem kap levegőt.a kontaktfelület pedig a széleitől kezdve folyamatosan érintkezik a levegővel, leadva a nedvességtartalmát.
egyéb iránt nem hülyeség amit joker irt... érdemes elküldetni szervizbe újrapasztázásra, takaritásra a túlhevülő gépet.
-
eye4eye
csendes tag
-
ttt1
őstag
válasz
Chaser #21507 üzenetére
Lehetséges ,hogy a vga halódik?8400 gs van benne ,de nagytestvéréről olvastam ,hogy azokkal gond volt (8600gt) ,hogy túlmelegedet és egyszerűen elmozdult a forrasztási pontoktól(felmelegitéssel "visszaigazítható").Erre gondoltam ill ezt csináltam ,ezzel sikerült elindítani...
-
feketepeti
aktív tag
válasz
Chaser #21494 üzenetére
Nekem 3 hét után meghalt a vinyóm.
TimelineX 8172T.
Elkezdtem utánajárni, aztán az lett a vége, hogy 15 körül vettem egy vinyót és hagytam az egészet a p..ba, mert több kiesés lett volna küldözgetni.
Neten találsz install DVD-t eleget, Föltúrod (licensz a gépen matricán) és megy. Így egy fél délutánom ment el csak.
Majd ha lesz valami komolyabb baja, belerakom és elküldöm egyben
Annyira nem tétel, hogy jogilag megérje izmozni, meg sem néztem rendesen, mit írtak a feltételekről.
De gyökérségnek tartom, mert egy ilyen hibát 5 perc alatt javítanának a boltban ahol vettem...
-
Peak
addikt
válasz
Chaser #21479 üzenetére
az ajándék táska meg egér az a kiskereskedelemben, önmagában megvásárolható AA csomagokhoz jár... bundle...
a nagy cégek nagy tenderekhez nagy tételben vásárolnak ilyet, amihez nincs kisfüzet meg kutyafasza... csak maga a szolgáltatás, a plusz 1 év garancia, amit továbbra is a calllcenterbe kell bejelenteni a 2. évben is.
-
Peak
addikt
válasz
Chaser #21475 üzenetére
A garancia regisztrációjára 360 nap áll rendelkezésére a T-Home-nak és a nekik beszállítóknak. Akkor még csak az 1/4-ede telt el. Légy türelmes.
Mindenképp kérd el az eladó sráctól az eredeti számlát, amit a T-Home-tól kapott.
Legyen neked legalább egy fénymásolatod.Ha más nem, akkor megtudakolod melyik T-Mobile shopban vették, és visszamész.
Sorozatszám alapján vissza tudják keresni mikor, melyik napon adták el, és a hatályos adótörvények alapján kérhetsz róla számlamásolatot, mivel nekik kötelezően tárolni kell. -
Peak
addikt
válasz
Chaser #21467 üzenetére
A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában
foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:2. § (1) A jótállás időtartama egy év.
(2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe
helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.
(2) A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni.
(3) A jótállási jegyen fel kell tüntetni:
a) a forgalmazó nevét és címét,
b) a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá - ahol alkalmazható - azonosításra alkalmas részeinek meghatározását,
c) a gyártó és - külföldről származó termék esetén - az importáló nevét, címét,
d) a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,
e) a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját.
(4) A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti.4. § (1) A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.
(2) A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.Jogi kiegészités a 4.§-hoz:
- A jótállás a vásárlás helyén létezik jogilag.
- Az Acer központi szervize limitált feltételek mellett átvállalhatja a forgalmazótól a jótállási jogokat, a kitételek és kivételek a garanciajegyen olvashatóak, amely azt jelenti, hogy ha nincs kitöltve a gar.jegy, akkor a szerviz JOGOSAN visszadobhatja a gépet, hogy nem garis!Erre nagyon figyeljetek oda!
-
aspire3000
csendes tag
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Chaser #20558 üzenetére
Jelenleg hálózatról megy a noti. Az akksit elraktam biztos kell majd. Jelen állapot szerint a cpu terhelés 1-2% ha megnézem task managerben. Arra gondoltam hogy lehet nem müködik az optimus technologia nekem. Nem kapcsolja le a rendszer a gt 540-et. De viszont van a háttérben egy proci ami kiirja hogy Nvidia GPU tevékenység: nincs amikor windows-ban vagyok. Szóval lövésem sincs miért csak 3 órás az akkumulátor.
-
MzperX07
tag
válasz
Chaser #20532 üzenetére
Hát gondolom,hogy nincs nagy különbség közöttük. Nekem ez életem első notesze
Eddig egy asztali elég ramaty állapotú gépem volt, aztán direkt olyant néztem ki, hogy a konfigja jó pár évig elég legyen sok mindenre,ha már veszek.
Az biztos,hogy jólválasztottam, megérte fél évig kutakodni.Szerk..: kipróbáltam a cod2-t az intel 3000 graf viszi, minden maximumon, ez hatalmas, és csak 63 fokra melegszik az i3
-
bagyusz
őstag
válasz
Chaser #20397 üzenetére
Nem döntögetésre értettem
. Mondjuk az is igaz, hogy rosszul fogalmaztam meg, de egy aktívan működő vinyó esetében nem éppen ideális, ha az ember cibálja gépet.
Az is előfordulhat hogy alapból hibás a hdd, vagy a gyárban rosszul lett hitelesítve a szektor hibák feltérképezés, mert mint tudjuk egy tökéletes "tányért" nem egyszerű előállítani, ebből adódóan sok lenne a selejt ezért inkább a gyárban feltérképezik és úgy invesztálják a hdd firmwarebe
-
poczabence
tag
-
AusWolf
őstag
válasz
Chaser #20384 üzenetére
Szerintem azért jó, ha embernek, és nem gépre adják a garanciát, mert így egy lopott gép egyből elveszíti, illetve be lehet azonosítani, ha netán szervizeltetni próbálná valaki.
Ez a szép az i5-4xxM szériában, mert ezek 4 szál kihasználásánál is max órajelen mennek.
[link]
-
vv5204
senior tag
válasz
Chaser #20387 üzenetére
Kicsit körül sasoltam a neten, ez ennél a típusnál széria hiba, valóban
a notebookcheck-eken is írták. Elvileg majd jön ki hozzá egy bios frissítés,
ami magasabb hőmérsékletet enged.
Bár próbáltam ez utóbbit 1.01-ről 1.04-re, de még nincs változás.
Marad a türelmes várakozás. -
vv5204
senior tag
válasz
Chaser #20384 üzenetére
Köszi a választ!
Viszont saját kimerítőbb tesztbe kezdtem több játékkal.
A bűnös a hűtés. Maximális terheléskor a CPU egészen 87-89 fokig melegszik
és ekkor -gondolom védelem miatt- lekapcsol alapra, kábé 5-10 percig míg le
nem hűl egy kicsit, majd utána megint neki durál. Megemeltem a gépet az
asztaltól kábé 2 centire és láss csodát sokkal tovább bírta. A Mafia II-nél nem
is volt probléma tartotta a 2,7 GHz-et folyamatosan. A MOH 2010 viszont már
sok volt neki, elment pihenni.
Ugyanakkor lehet trükközni!- Az Energiagizdálkodási beállításoknál, a CPU max 98%-ra állításával nem
használja a Turbót, de erősebb, mint mikor kiüti magát. Crysis 25-32 fps min.
- 99%-ra állítva 2,3GHz-nél nem megy följebb, de már van Turbo ami pár
plusz fps, Cry 30-36 fps min.
- 100%-on maximálisan kihasználja a Turbót, ilyenkor szép folyamatos
36-38 fps-t kapunk, míg nincs overheat.Verdikt. Gyárilag elégtelen a gép hűtése. Azért ez szomorú 2011-ben egy ilyen
árú terméknél.
Max lehet venni egy drágább hővezető pasztát... mivel még jó sokáig garis,
nem lehet evvel a szervizhez fordulni? -
Peak
addikt
válasz
Chaser #20368 üzenetére
Na azért ne szaladjunk el a lóval... "eljutni" nem az Acernek kell, hanem a többi gyártónak felnőni a szabályokhoz.
) Ha az Asus berizikóz dolgokat, mert nem kérnek dokumentumokat, vagy bármi hasonló, és vállalja az ebből adódó szopást, az az ő dolga...
)
Az Acer ebben IS korrekten végzi a dolgát.
Lehet követni! -
Peak
addikt
válasz
Chaser #20359 üzenetére
persze, természetes, hogy nem vagy köteles számlát kérni.
u.n. pénzügyi bizonylatot kapsz a vásárláskor az eladótól, ami lehet blokk is.ettől függetlenül a szerviz lefoshatja a lokális jogszabályokat, és ha ő kér számlát, akkor kér.
ez az ő privilégiuma.
hiszen nem kötelező a szervizhez küldened a cuccot javítást!
továbbá egy blokk rohadtul nem bizonyít semmit sem.
legtöbbször valamilyen gyűjtőkódot tesznek rá meg az árat.
ilyen alapon 50 kiló papayáról is lehet blokkod 99ezeré' ...a magyar jogszabályok elsősorban a VÁSÁRLÁS HELYÉRE küldi a vevőt garanciális probléma esetén, ott pedig a lokális szabályok és törvények élnek... amit majd az eladó bolttal beszélj meg.
olyan meg nincs hogy nem adnak normális magyar nyelvű garjegyet a gyártó logójával.
kösd az ebet a karóhoz, hogy azonnal biztosítsák a gyártó által adott garjegyet! -
Peak
addikt
válasz
Chaser #20357 üzenetére
az max. a rendőrségnek jó
a szerviz ezt nem fogadja el. nem kötelessége. nem kötelezi rá a törvény sem.
és mivel megteheti, ezért viheted a vásárlás helyére a hatályos törvények szerint, ha gariztatni akartsz.
ott pedig megint csak a bolt saját szabályai lépnek érvénybe, mégpedig van-e számlád?
-
Peak
addikt
válasz
Chaser #20351 üzenetére
Ha elhagytad a garjegyet, akkor kérhetsz a vásárlás helyén pótlást.
A gyártó csont nélkül ad a viszonteladónak ismét egy ilyen dokumentumot.Továbbá törvény adta kötelezettség a garjegy adás.
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.
-
Peak
addikt
-
tzatzikiii
tag
válasz
Chaser #19090 üzenetére
Nem reklam helye, tudom, de Budapest, Ferenciek tere kornyeken, egy eldugott kis boltban (PC Univer's Kft) 18-ert vettem novemberben a +2 evemet. Ok adjak Bp-n a legolcsobban, es ugyanazt adjak (ACER GOLD garanciakiterjesztes), mint amit mashol 22-26 k-ert kapsz.
Eskuszom nem fizetett emberuk vagyok, csak elegedett voltam a vasarlassal.
-
TeeJay
félisten
válasz
Chaser #19072 üzenetére
itt lesz nagyméretű kép
Aspire 5742ZGnekem tetszett a masina
Aida64-ben nézegettem a tudását és üresjáratban 900MHz alá vette vissza magát
a feszültség meg emlékeim szerint 1V alatt volt ha jól emlékszem
sajnos nem mentettem el de majd ha itt lesz a srácnál letesztelem újra.viszont Aida sebességteszteket lefuttattam azt be tudom linkelni ha érdekel
-
válasz
Chaser #19053 üzenetére
Igen. Csak kiszellőzteti néha. Mi melegszik benne? Semmi! A HDD is ilyen max 36 fokos net alatt. 39-45 között megy a CPU. Ha már terhelem eléri a húúú de magas 65 fokot is. Volt aki nem hitte el annak elküldtem vidin!
Nyár végén estefelé kint full csendben volt.
Negyed óra és lövök neked egy linket!sowi! Garis volt németbe!
Visszavette az eladó és intézte ő, én meg megvettem az 5635Z-t.
Ilyenért kap itt tőlem az ember kiemelten korrekt jelzőt! -
TeeJay
félisten
válasz
Chaser #19024 üzenetére
milyen mostanság az Acer szervíz?
nekem csak 2x volt dolgom régen vele mikor villódzott a monitor háttérvilágítás
kiküldtük aztán jó volt 1 évig majd újra előjött, vélhetően maga a szalagkábel volt szar tervezésű és nem bírta a sok nyitogatást. bár ez a noti már 3éves és semmi gondja azt leszámítva hogy bizonyos pozíciókba hajtva a monitor világítása elmegy -
Chaser
legenda
-
válasz
Chaser #18998 üzenetére
Nekem hasonló van. Extensa 5635Z-442G25MN
Abban csak T4400 van, de 250Gb HDD és 4500-as intel VGA (pontosan nem tudom). 720p-t fullba még viszi se a 1080p-t már nem csak akadva. A kijelzője LED-es és azt is tudom, hogy max és a minimum fényerő között alig van fogyasztás különbség. Lemértem. Tehát érdemes a ledre törekedni. Enyém 109 volt 1 éve.
Win7-et szépen viszi aeroval, meg sem rezzen. Átlag olyan 30-40% között van a mem használat, FF-el sem eszik sokkal többet. DVD-t is kódolok vele alkalom adtán. Nem érzem, úgy, hogy kéne másik, amire vettem arra több mint elég. 3óra egy töltéssel még ma is. -
ro_bert17
őstag
válasz
Chaser #17218 üzenetére
Nálunk van egy "picike" acer 8935g.
Kb. két hónapos használat után pont a VGA-ja halt meg. Termesztésen így cserélték benne a lapot is (+a diszkrét vga-t), kb. 30 nap alatt sikerült összehozni mindezt a karácsonyi időszakban.
Rám mindez személy szerint nem tett túl jó benyomást. -
ro_bert17
őstag
válasz
Chaser #17203 üzenetére
"sokkal kifizetődőbb több garival venni gépet némileg drágábban, mint olcsóbban 1 évvel"
Ezt még én is megértem. Viszonylag logikus. Mivel tényleg vannak még olyanok, akik 5-6 évre előre terveznek egy notival.Viszont: "Erre azt tudom mondani, aki nem engedheti meg magának hogy megfelelő időtartamú garral vegyen gépet az ne is vegyen". Majd a hozzászólásod végén jöttél a Te gépeddel, hogy az milyen kafa, meg minden.
Eleve abból indultunk ki, hogy sok mindenkinek sajnos az anyagi lehetőségén múlik a gépvásárlás.
Szóval lehet én vagyok túl hülye, hogy ezeket összekapcsoltam, bár annak tekintetében, hogy erre többen is reagáltunk, már nem is vagyok olyan biztos.
-
törölt tag
válasz
Chaser #17187 üzenetére
amit nem értek, ha aaaannnnnyira drága javíttatni a notebook-okat, h gyakorlatilag nem éri meg, és minden pár éves konzumer notebook-ot villával kell felhányni a vagonokba, h egy távoli szeméttelepen landoljon, ahol indiai, afrikai és kínai éhező gyermekek dobálják vele agyon egymást, h a győztesé lehessen az alatta talált romlott rakott káposzta konzerv, mégismiből élnek a szervizek, akik főleg garancián túli javítást vállalnak. nem is kevesen, nem is mindig csillagászati összegekért. meg úgy egyáltalán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest