-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
22balu
aktív tag
válasz
plaszy #26348 üzenetére
angolul azt irja hogy hogy több monitorra vetiti ki a képet elvileg arra jo
na de akkor szedjem le a AMD Catalyst™ Drivers for Radeon™ HD 7000, HD 6000 (mondjuk ez nem mobilitys nem ?) és a AMD Mobility Radeon™ Driver Verification Toolt ???vagy akkro elég az utobbi és elvégzi a dolgát ?
-
bb.bocs
őstag
válasz
plaszy #26046 üzenetére
aha. hát az enyém nem tudom szabályozza e magát. játék közben 69fokos max. a másik az i5ös viszont 80 85 is volt a legteteje 90 volt ha core i5öst akarok lehet érdemes alá hűtés?
mind1 ha valaki elviszi a procit akkor eladom pár napon belül, ha nem akkor megtartom. bár most kéne a pénz... a vásárlóm lemondta mert beijedt hogy melegedni fog a gépe, pedig gyártják a gépét i5 ös procival is... na mind1 ( 5755z vagy mi az ami neki van)
-
bb.bocs
őstag
válasz
plaszy #26044 üzenetére
igen már szétszedtem, mivel telón beszéltem nem figyeltem eléggé... már bevan dugva a venti és jó
ettől még a proci ugyanolyan meleg mint a core i 5 ös. nem is értem. akkor tényleg nem melegebb mint a b940... ez jórakhatom vissza a core i5 ötmiért mondják hogy nem elég hozzá a hűtés? b940 kb 50 fokos, az i5 meg 55 fokos. 5 fok a kül. játéknál persze mind2ö elég rendesen felmegy
-
kalmani
tag
válasz
plaszy #25783 üzenetére
Nincs igazatok. Nekem viszonylag erős Acer-em van. A leggyengébb része a HDD. Raktam bele egy 128 gigás SSD-t, és szárnyal tőle a gép. Nem csak a boot gyorsabb, hanem az össze program villámgyorsan indul. Sokkal gyorsabb a rar kicsomagolás. Képnézegetés, videobetöltés, szövegszerkesztő mind-mind hasznot húz az SSD-ből. Magam sem hittem volna, hogy így megtáltosodik a gép egy gyorsabb tárolóeszköztől.
Van egy rosszabb hírem is!
Ha az SSD mellé betesztek egy HDD-t lelassítja az egész rendszer működését. A HDD gyakran leáll, és ha arról akartok valamit beolvasni, akkor "sokáig" tart mire felpörög. Rendszer indítást szintén lelassítja, mert ott is várni kell a tányérok felpörgésére. Rendszer leállítás is hosszabb idő, mert a win naplózik a HDD-re.
Véleményem szerint nem jó taktika a kicsi SSD, és a nagyobb HDD egy gépen belül.
Amit írtam, mind igaz az asztali gépekre is. -
-
gtesteban
tag
válasz
plaszy #25510 üzenetére
Hello!
Ilyen dolgot nem csináltam vele. csak leszedtem, raktam rá egy kevés pasztát, visszaraktam és kész. De az lehet,hogy a proci köré is mehetett az anyagból amikor ráraktam a hőcsövet. Majd holnap megnézem és ha kell leszedem róla a fölösleges anyagot, illetve a hőcsövet is megnézem,hogy rendesen ott van-e a helyén.
Üdv: Pisti
-
Muerte
addikt
válasz
plaszy #25338 üzenetére
Kibírja a 100 fokot is csak kérdés hogy meddig
A 80°C amit jó esetben full terhelésnél tudnia kell a hűtésnek tartani.Igazából nem is a fokkal van a baj, hanem a sok ingadozással a napi 50-szer 40-ről 80,90-re melegedés tágítja,összehúzza a BGA-t és ettől engednek el később a forrasztások.
-
válasz
plaszy #17973 üzenetére
Te most azt hiszed ezeken nem voltunk túl? és a cikk után nem nézte meg a javaslatomra ezeket? Bios öregség miatt nem működött egyik notiban sem a speed step! T4400 és T6600
És nem a CPU hibás hanem a bios öreg.
Nem neked hanem úgy a PH-nak: Miért bántatok fórumon? Mármint miért feltételezitek, h nem nézem meg az alapokat. Nem pistike az újonc HSZ-el jövök általában.
Visszatérve: Nem tetszik h ez megy,de a noti már jó csak az akku halódik lasssssan. -
Sambora89
csendes tag
válasz
plaszy #17602 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat. Win. Vistat 32 bit használok és Nero 9 el írtam ami meg 32/64 bit kompatibilis elvileg. A PC ben levő Pioneer íróval hibátlanul írtam eddig lemezeket. Ezzel meg dobhatom ki a drága lemezeket. Amúgy teljesen megvagyok elégedve a kis laptoppal. Csak idegesít hogy egy-egy válogatás zene lemezt nemtok halkan hallgatni mert zúg végig az olvasó.
Üdv. Szasza
-
BloodyEddie
őstag
válasz
plaszy #17526 üzenetére
Az kicsit más sajna
Egy külföldi fórumon írta valaki, hogy az 5942G notijának a kijelzője vibrál. Leadta garanciába, ahol nem tudták megcsinálni. Félek hogy szériahiba a dolog, mert többen is írták ezt, de nem tudom mi a helyzet a magyarországi tulajokkal. Vásárlás előtt állok, ezért fontos a dolog
-
szeszab
tag
válasz
plaszy #17449 üzenetére
Akkor tényleg nem rendesen működik, mert ma reggel amikor bekapcsolatam, az everest szerint 47°C-os volt a proci (pedig kb 9 órát állt), egy 10 perc működés után pedig 50°C környékén mozgott. Nekem is azzal van a bajom,hogy már egy huzamosabb használat után nagyon meleg a gép alja. De nem akarom szétszedni, mert még garanciális.
-
Mozilla
csendes tag
válasz
plaszy #17316 üzenetére
hali
Win7 x64
Ma vettem a gépet. Volt rajta telepítve win7 home minden driverrel együtt, de jobb szeretem ha én teszem fel a rendszert úgy ahogy én szeretem. Most vadászgatom össze a netről a drivereket de a vga nem akar menni. Feltelepül a szoftver de utána mintha misem történt volna... Most töltöm az acer oldaláról az ati drivert, már csak ebben reménykedem :S Amik nekem voltak nem mentek...
Ja.. 5650-es kari van benne
-
cigam
titán
válasz
plaszy #17075 üzenetére
Ha eddig lejátszotta akadásmentesen, akkor miért javulna meg 1 codec csomagtól? (Arról nem is beszélve, hogy amit a VLC, vagy mpc nem játszik le, azt meg se érdemes nézni
)
"Csak" azért érdekes, mert lehet a konfig nem is alkalmas rá. Lehet pl. hogy most egy HD videót töltött le, eddig meg SD-ket nézett. Lehet olyan konténerben van a videó aminek a dekódolásában nem tud segédkezni a VGA. Soroljam még? -
cigam
titán
válasz
plaszy #17072 üzenetére
Min?
Azt se tudod milyen konfig, milyen programmal, milyen videót.Szóval.
-Milyen gép? (CPU,RAM, Winyo foglaltság)
-Milyen oprendszer/programkörnyezet? (Legális, vagy piszkált, rendszeresen frissített-e,milyen lejátszóprogram, vírus/kémprogramkergető van mikori adatbázissal?)
-MIlyen videó? (Konténer formátum, bitráta)
-Mit módosított/telepített? Merthogy írta azt is hogy volt amikor jó volt, aztán elromlott. -
akhill11
csendes tag
válasz
plaszy #17072 üzenetére
Hát nem tudom,sztem nem az a gond,mert régebben volt ilyen baj....de aztán most jó pár hónapig nem volt gond...erre megint elkezdte. De azóta se változtattam semmit. Szóval.....ha gondol egyet csinálja. Nekem ötletem sincs,semmi olyan háttérbe futó dolog nem megy...semmi..
-
powerup2
addikt
válasz
plaszy #17042 üzenetére
Vissza vettem az órajelet a gpunak és igy csak 49 fokos ha meg játszom visszaveszem de kéne valami progi a procira hogy az kicsit gyorsabb legyen amugy még mindig várom azok jelentkezését akik megoldanák nekem hogy a q9000-es cpu menyen a gépembe mert árulják ilyennel de nekem nem akar müködni a proci meg tuti jó.
-
zso79
őstag
válasz
plaszy #17000 üzenetére
OFF:
A "Full HD" és "HD (Ready)" kifejezések a kereskedelemben használatosak, de gyakorlati értelmük nem nagyon van, hiszen mindenre ráírják, hogy "HD (Ready)", ami nagyobb felbontást tud, mint a PAL szabvány. Innen az Acer-eken feltüntetett 1366x768 HD duma.
A hivatalos HDTV szabványok a 720p és a 1080p.
A GMA4500HD -ben valóban van HD dekóder, ami tudja dekódolni a VC/VC2/MPEG2 formátumokat, de a manapság leginkább használt H.264 -et nem, amit a CPU-nak kell kikódólnia.
ON:
Továbbra sem ajánlom HD tartalmakhoz a GMA4500HD-vel szerelt gépeket, de cáfoljon meg valaki, akinek van gyakorlati tapasztalata vele -
plaszy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged