- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chipland
csendes tag
válasz
Annesoft #16989 üzenetére
Akkor konkrétan:
Én ezen a 4 gépen gondolkodnék a helyedben:
1. Acer Aspire 4810TG-734G32MN 3G
..mert elég gyors..és 6-8 órás üzemidő..és nem túl alap VGA (néha azért jól jöhet)..a win7ből is a Prof...És ennyi pénzért még a mobilinternetes modem is benne van.
2. Acer Travelmate 8471-944G32MN
..mert ez a strapásabb üzleti sorozat (a régi géped is TM volt)...gyorsabb, mint az előző...kár, hogy nincs benne HDMI, de legalább van Easyport lehetőség....most +1 év gar.!
3. Acer Travelmate 8471-733G25MN
..mert olyan mint az előző, csak olcsóbb elsősorban a kisebb proci és kevesebb ram miatt.
4. Acer Travelmate 6493-873G25MN
..mert ez tök más, nem timeline, viszont komoly üzleti noti...használhatod dokkolóval is.
Mind a 4 gép kapható most az üzletekben. A sorrendet is komolyan vettem az igényeid alapján.
-
fecc87
tag
válasz
Annesoft #16961 üzenetére
Ahhoz, h egy végső javaslatot tudjak tenni, először légyszi tegyél ide linkeket mind3-ról, h pontosan melyik az a legerősebb konfig, stb, nehogy másikat nézzek.
Másodszor pedig írd le a preferenciáidat a legfontosabbtól a kevésbé fontos, de még kiemelendőig. Aztán tudok egy objektív véleményt mondani.
Addig csak beszélgetnénk tovább körbe-körbe -
törölt tag
válasz
timeline-ból van 15-ös, hardverileg ua. kiépítésben. ugyanolyan vékony, asszem numpad is van rajta. méretéhez képes könnyű... egy vékony tepsi
egyébként meg a középső. brutális az az akku idő.
http://www.fudzilla.com/content/view/14360/41/
http://www.mygadgetplanet.com/2010/02/acer-travelmate-8471-timeline-notebook-review-specifications-and-price-in-india/ -
ro_bert17
őstag
válasz
Az asus UL80vt-nek egy konfigja van, ami nálunk kapható.
Ez viszont a gyári tuningjának köszönhetően eleve erősebb, mint a másik kettő, amit felsoroltál.A 15"-ak is kb. ugyanezt tudják, max. van rajtuk numpad, és természetesen valamelyest nagyobbak. De jobb ha személyesen nézed meg, mert nem sok a különbség sokunknak.
A cégeddel nem tudod az USA-ban megvetetni a notit?
-
fecc87
tag
válasz
Annesoft #16949 üzenetére
Ha engem kérdezel az eddigi írásaid alapján ezeket nem javasolnám. Azt mondtad, h a jelenleginél egy kicsit jobb kell a köv 1 vagy több évre. Egy gamer szintű noti nem egy évre lesz elég, hanem (főleg a te igényeiddel, h videokari nem is nagyon kellene igazából) sokkal többre. Ezek az aksit is jobban eszik. Én a korábban általad felvetett timeline-t venném, jobban igazodik a te igényeidhez.
A wifi-hez: ha csak 150 Mbit-es is, nabumm, csak 18000kb/sec-kel tölthetsz, nem a duplájával
-
törölt tag
válasz
Annesoft #16946 üzenetére
ne foglalkozz vele. intel 5xxx sorozat wifi link van benne, az meg jóóóú. ennyi bőven elég, még sok is.
azt meg bele sem akartam kavarni, h az inteles 4500mhd h264 hardveres gyorsítása lótúró. még dxva kompatibilitással kódolt anyagok közt is erősen válogat és sok kívánnivalót tud maga mögött hagyni a képe.
ennek a hiányából sem sokat érzel, hacsak nem mond pl. valamit az mpc-hc név. -
törölt tag
válasz
Annesoft #16942 üzenetére
wifi. de a 150 megabit az g++ sebesség. draft n jelölés akkor volt, mikor még nem fogadták el a szabványt. szerintem n-es van benne, 300 megabittel.
ami a gyakorlatban kedvező csillagállásnál, az antennát ledugva a noti torkán elérheti a 110-120 megabitet. de inkább 60-80. -
cigam
titán
válasz
Annesoft #16929 üzenetére
Nemértem ezt a Mpixel mániát. Nem a pixelek számosságától lesz jó a képminőség, + a Skype HQ módban is csak 640x480/30fps-el viszi át a képet. vagyis Skype esetén pont hogy előny a 0.3MP-s kamera (Nem kell a procinak lekonvertálni a 2-3x nagyobb felbontású kameraképet)
-
ro_bert17
őstag
válasz
Annesoft #16920 üzenetére
Ezt nézted már?
Azt hiszem az olcsóbb kb. 190 körül van, a drágább meg 240.
Szerintem eléggé nőcis, és tényleg Te fogod hurcolni!
A kamerája vagy 1,3, vagy 0,3. Ennek viszont utána kellene járni. De a sony erős a csili-vili mulitimédiában, így nehezen tudom elképzelni, hogy rossz minőségű lenne a kamerája.
-
fecc87
tag
válasz
A 0,3 MP kamera miért kevés? Tájképeket akarsz vele csinálni? Skype-hoz szoktam használni, sztem tökéletes. Emiatt ne zárj ki egy gépet a listáról.
Ha design kell, akkor már szűkült a kör az acer-dell-toshiba trióra nagyjából (esetleg vaio, de elég drágák). Ezek közül hosszú üzemidejű notisorozata sztem mindegyiknek van. ITT keresgélhetsz, nagyon jó az összehasonlítója és részletes a leírásuk. Ha még nem nézted ezen az oldalon, akkor sztem tégy egy próbát. Persze nincs meg ott az összes noti, de lehet, h kiszúrsz magadnak egy jót.
Ha sokat cipeled és kell a kitartó aksi, akkor a timeline biztosan jó döntés, 9 órás üzemidőt egy hagyományos gép nem tud felmutatni. A hdmi és kártyaolvasó nem szokatlan hozzávaló ezeknél, azzal sem lesz gond.
-
törölt tag
válasz
te tudod, te fogod hurcolni
azt már írtad, h tudsz rá vigyázni. annyit azért hozzátennék, h azért ezek annyira nem strapabírók szerintem, h egy véletlen leesés, csomagrápakolás vagy egyéb erősebb fizikai behatásnál esetlegesen ne károsodjanak.
őszintén szólva én is inkább egy elitebookot javasolnék.
pl. ezt:
[link]
a keret maradék részéből vennék hozzá utazóakksit meg esetleg egy ssd meghajtót.
hidd el, ezzel a procival ez a gép ennyiért, nagyon megéri ahhoz, amit leírtál. sokkal strapabíróbb, mint ebben az árban bármi.
a billentyűzet valszeg nem magyar, az matricázni kell majd.
én amiért én eladom a timeline-t, az az, h egyrészt megszűnt az a projekt, amihez nagy üzemidőre van szükség, cserébe a másik meg nem indult el (építkezések, zöld mezős beruházások). meg kaptam mindenféle excel és access adatbázist olyanokat, h a core solo már nem elég hatékony és vérft izzad, cserébe viszont nekem hangos.
az utódja egy hp probook 5310m lett. csak mert fullra beleestem a szigetes bill-be meg a thin and light dizájnba. -
törölt tag
válasz
Annesoft #16918 üzenetére
szerintem ezt a modellt konkrétan már nem fogod megkapni.
de maga a 4810T költséghatékony és jó választás lehet. alig nagyobb mint a 3810, cserébe van benne optikai meghajtó, a hűtése is jobb. van 3810T-m (sajnos még nem múlt idő, mert épp vevőt keres), a timeline sorozat jól összerakott, könnyű gépeket takar. igaz, full műanyag, de nem recsegnek, ropognak, nem gyűjtik az ujjlenyomatot és nem is karistolódik nagyon. és tényleg jó az akkuidejük, főleg, ha rmclock-al belenyúl az ember.
arra ügyelj, h mindenképp kétmagos legyen a cucc. láttam a másik topikban, miről váltanál. (nekem egymagos, eredetileg a hosszú üzemidő miatt vettem, persze, h már nincs rá szükségem, cserébe meg kellene a 2 magos kakaó), és lehetőleg ne 2 vga-s, csak inteles. (vannak kis gondok azért néha a 2 vga közti kapcsolgatással).
ja és garkieget 3 évre azért vegyél hozzá egy éven belül.
csak nem sikerült a másik topikban ráderőltetni valami jó kis biznicklassz thinpad/elitebook-ot? -
cigam
titán
válasz
Annesoft #16873 üzenetére
14-esben csak olyant találsz ami kb azonos teljesítményű procit tartalmaz mint amilyen a mostani gépedben van (cserébe hosszú aksi időt biztosítanak).
Bár nem írtad mennyit szánsz rá, érdemes egy pillantást vetni erre: ACER Extensa 5630G egy T6400-as procival szerelve, vagy egy ACER Aspire 5738 T6600-as procival.
Bár az ACER Aspire 5740 is megfontolandó i3 330M-el. -
cigam
titán
válasz
Annesoft #16852 üzenetére
Első körben derítsük ki, hogy pontosan milyen konfigod van. Milyen proci mennyi ram.
Ennek tudatában már jobb tippeket tudunk adni, hogy érdemes-e cserélni, és ha igen akkor mire.
Sajna a típusszám nem mond sokmindent, mert többféle procival, memóriával, és merevlemezzel szerelik ugyanazt a modellt.
Ha nemtudod hogyan lehet kideríteni ezeket, töltsd le ezt, csomagold ki, és futtasd rendszergazdaként a programot. Nem kell telepíteni, és kideríti a gép legfontosabb paramétereit: -
fecc87
tag
válasz
Annesoft #16855 üzenetére
Azért fogalmaztam finomabban, mert nem gyenge a procija, csak nem olyan bivaly, mint mondjuk egy hagyományos core2duo. Abban a timeline-ban, amit írtál, egy SU9400-as van. Ismét a mobilprocik benchmarklistájára hivatkozom, ESZERINT ez a proci a 161. helyen áll, még a nem túl erős T5800-am is 88. ezzel szemben.
De megveheted, ha szükséges a hosszú üzemidő, új notikat nem dobnának piacra csapnivaló procikkal.
Azt elfelejtettem, h gyakorlati tapasztalatom nincs timeline gépekkel, csak elméletben gondolkodtam.Ajánlom figyelmedbe mondjuk EZT az oldalt, hasonló a kérdése, mint neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Xbox Series X|S
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Eredeti játékok OFF topik
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- További aktív témák...
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év gara
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Lenovo Thinkpad T480s, 14" FHD IPS, I7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged