- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cori14
csendes tag
válasz
mokus1 #23748 üzenetére
szval akkor nem hibás a gépem csak alapjáraton szarul van megcsinálva. legalább ez valamennyire megnyugtat egyrészről, másrészről meg idegesít
köszivéletlen nem tudsz valami jóféle hűtőpadot? (sajnos semmit nem tudok ezekről a termékekről, ugyh egy kis segítség itt is elkélne
)
-
Hege08
csendes tag
válasz
mokus1 #23726 üzenetére
mert, - bár elvileg az Nvidia az előnyben részesített - nem jelzi ki az "NVIDIA GPU tevékenysége" ikonocska, hogy használatban lenne pl. Photoshop vagy HD film közben, amikhez azért kell a kari. És ezt szeretném leellenőrizni, hogy még véletlenül se az inter vezérelje akkor, vagyis, hogy szabadul-e fel ramom más folyamatra, amit esetleg itt sunyiban lecsippentget az integrált.
-
bagyusz
őstag
válasz
mokus1 #23696 üzenetére
Én sem találtam túl sokat, de van egy-kettő.
OCZ Nocti mSATA SSD 30GB
Kingston SSDNow mS100 32GB
Kingston SSDNow mS100 64GB
Intel X25-M 80GBAz a vicc, hogy ezeknek az SSD-knek sokkal kisebb az előállítási költsége, de még is drágább.
-
ricsko1234
csendes tag
válasz
mokus1 #23644 üzenetére
Köszönöm szépen..
erről az oldalról töltöttem le. (acer) http://support.acer.com/us/en/product/default.aspx
bios fülecske--> és az elsőt. Vagy is az 1.17-es verziót. Ezzel a névvel.: (Fixes broadcom 57785 cardreader LED always light when plug memory card.)
Letöltöttem, és van egy Windows és Dos mappa. Mind a kettőben van .exe fájl. Melyiket indítsam el?
Am, Memória tuningot, vagy legalább is 1333Mhz-re h tudom beállítani? Bios frissítés után biosban? -
Cheesy
őstag
válasz
mokus1 #23555 üzenetére
Ezt saját tapasztalatom alapján írtam. Igaz, csak 2 esetben tudtam megfigyelni, egyszer hugom T30-asánál, addig nem lett szabályozva a venti fordulatszáma, amíg az alaplapi drivereket XP alá fel nem raktam.
Másik példa a jó kis asztali konfigom, a Win7 azért már eleve tartalmazza a megfelelő drivereket ehhez (gondolom) és ott már rendszertelepítés és első ujraindítás után ahogy elkezd tölteni a Win7, ott leszabályozza a ventiket.Persze egy laptop nem ugyanaz mint egy asztali konfig (bár a T30 kb. ugyanúgy csinálja mint a quadom, igaz 8 éves), az alkatrészek szorosabban együttműködnek, az új laptopom is leszabályoz már POST után.
-
muree
csendes tag
-
Peak
addikt
válasz
mokus1 #23485 üzenetére
volt kollega meg most vett inkább acert, mert az utolsó 1,5 évben 3 hp notebookkal szopot...
embert úgy szentségelni még nem láttam, mikor szétrohadtak a gépek. rendre 2 alaplaphibás gép egymás után, aztán ismeretlen hibaforrással random fagyások 5-10 percenként a harmadiknál... aszonta soha többé HPt...mondom, lehet itt nyomni a süket marketinget, meg fejet verni a téglafalba idegeskedve... de ezzel a bazári hülyeséggel, hogy a lenovo gépen áthajthatsz hummerral csak a kivülállókat lehet megetetni. láttam én is már elég szemetet az összes gyártótól... kő ostobaság egyiket vagy másikat piedesztára emelni, egy szemét az összes. csak hát hittérítők mindenhol vannak.
-
.:Kristian:.
addikt
-
darvak
senior tag
válasz
mokus1 #23382 üzenetére
Érdekes észrevétel még a hd sentinel-hez
.
Már több mint 25 perce jelzi az extended self-test, h a még hátralévő idő cirka 1 perc.
Ez alatt a 25 perc alatt a progress bar meg se moccant!
Teszi mindezt úgy, h a teszt semmi hibát se talált a márcsak 1 perc van vissza a teszt befejezéséig, de mégsem futok le állapotáig (vagyis 0 error és még 1 perc futási időt jelez).
Nem tom, h ez jelent-e valami plussz infót.
-
Jan_01
csendes tag
-
Jan_01
csendes tag
válasz
mokus1 #23368 üzenetére
hmm, igen a HDD-re is gondoltam, de még nem ellenőriztem.
ránézek, megpróbálom a progikat, amit javasoltál. köszi.
a hőfokok igen, melegszik rendesen, de megemeltem, így pár fokkal hűvösebb, meg visszaveszem a procit, ha épp nem kell. sajna, akkor is újraindul, ha nem meleg... -
Mikisys
őstag
válasz
mokus1 #23355 üzenetére
Nem tesz jót az LCD-kijelzőnek, ha nyomkodják, még tisztítás közben sem.
Sajnos a nagy felület igen érzékeny bármilyen nyomásra, mechanikai behatásra.
Az történt, hogy a tisztítás alkalmával a nyomóerő hatására az LCD "megfolyt", vagyis megnyomódott a folyadék és ezáltal a képben látható hibák léptek fel.
Ez magától eltűnhet, akár menet közben is, vagy pár napi pihentetés után, de nem egészséges a létrejötte, tehát javaslom a szervizt megkeresni míg garanciális a készülék és kijelző javítást, vagy cserét kell kérni.
A helyzet sajnos rosszabbodhat is, maradandó csíkok, vagy nagyobb felületű elszíneződés, halott képrészek is keletkezhetnek, ahol nem látni semmit, vagy sötét lesz, vagy kifehéredik, vagy elszíneződik.Üdv!
-
Peak
addikt
válasz
mokus1 #23337 üzenetére
bakker az semmit sem jelent, hogy letörölted
ha becsurgott egy fél csepp, az ott a résekbe elkezd kúszni, van valamilyen fizikai jelenség, ami a folyadékokat igy mozgatja, vagy adhéziós vagy kohéziós erő ( ne röhögjetek ki plz. nem vagyok fizikus
)
imádkozz hogy ne legyen maradandó baja :S
-
Remekelek28
őstag
válasz
mokus1 #23293 üzenetére
Az nvidiaától leszedtem a legújabb driverpakkot 195mb és a telepitésnél azt irta,h a hardver grafikai része nem támogatja..
Most ATI van ...ettől jobb az nvidia??
Főleg az audió részén szeretnék gyúrni kicsit...az meg a realtek HD audio van...ettől van jobb??pl amelyik támogatja a dts hangsávot... -
törölt tag
válasz
mokus1 #23277 üzenetére
Valamikor volt olyan progi, valami Unknown Device Identifier, ami a gépen lévő ismeretlen eszközöket, és azok gyártóját azonosítani tudta. Ez anno egy XP-s cucc volt, nem tudom, hogy azóta van-e Win7 kompatibilis verziója. A régi, XP-s verzió nem megy Win7-en, az biztos.
-
Vigneau
félisten
válasz
mokus1 #23273 üzenetére
Igen, nagyon is. Nekem akkor volt már nagyon idegesítő, mikor az Intel VGA telepítő pontocskái már a 4. kört fejezték be...
A BIOS-ban még visszavettem a VGA-t is integráltra, hogy kizárjak mindent - persze utólag visszagondolva ez teljesen felesleges lépés volt.
Most már csak a Touchpad és a Webcam van hátra - de nekem ezek sosem hiányoznak. -
Vigneau
félisten
válasz
mokus1 #23270 üzenetére
Igen, zötyögősen megoldottam. Visszaléptem pár évet - az exe-s telepítés bukta, így manuálisan kerestettem meg a két VGA-t az eszközkezelőben (megadva a gyári mappák elérési útját a korongon) - az nVidia-ból csak az utolsó volt jó (N12PGV3).
Most az AHCI-n a sor, hogy rájöjjek, mi a baja. Feltelepítése után mintha belassulna a rendszer. Igaz, anno az AMD-vel is szívtam egy sort. Tiszta haszon, hogy a DVD-n van 2 verzió is + a honlapról leszedett 3. verzió... -
tothir
tag
válasz
mokus1 #23246 üzenetére
Annyi a hiba, hogy ilyen fehér, illetve szürke elsz a képernyő, gyakran csikos is, de megfigyeltem csak bizonyos szögekben jön elő ez a gond, pl ha derékszögben vanl a képernyő. Mindig megjavul egyébként ha lekapcsol a képernyő, én azt csináltam, hogy a win7-nél a képernyőbeállításoknál ha nicns egérmozdulat akkor 1 percen belül lekapcsol és igy utána jó lesz. Lehet nem is rossz csak el van csuszva?
Volt sokszor mikor hirtelen elment, gyorsan megmozgattam a képernyőt és jó lett -
bagyusz
őstag
válasz
mokus1 #23176 üzenetére
nyisd meg a platform.ini -t
Keresd ki ezt [Bios_Version_Check]
Flag=0 <-írd át erre az értékre
Mentsd el, ezután engedi visszafelé is flashelni.Szerk.:
Bioson belül:
Cpu menüben ne állíts át semmit mert akkor befagy egy életre, azon kívül meg mindent lehet állítgatni. Max ventit meg úgy tudod előcsalogatni, hogy thermal menü - smbus disabled-re állítsd. Ezzel gyakorlatilag nem kap jelet az érzékelőtől ergo azt hiszi, hogy a túlélésért harcol a gép.
-
Chris2k
csendes tag
-
Peak
addikt
válasz
mokus1 #23086 üzenetére
tehát... a notebook érvényes garanciáján belül javították a készüléket, amely oly módon történt, hogy kicserélték benne a HDDt.
tehát... NEM történt sem vásárlás, és nem keletkezett új készülék garancia sem.
majd májusban lejárt a teljes notebook garancia.ezen információk alapján és a magyar törvények és szabályok szerint sem a HDD, sem a gép nem garanciális.
remélem most már igy érthető
-
brewon
csendes tag
válasz
mokus1 #22951 üzenetére
Nem tudom lefotózni de el tudom mondani h igen az lenne a lényege, jön a procitól végigmegy az alaplapon a gpu felett és a ventilátor előtt hozzákapcsolódik egy acél bordázathoz
nem kéne sokat nyomni rajta csak 1mm annyit simán mozdul csak hát hogy...szerintem is az ráfeszült eredetileg csak a sok évi mozgolódás eredménye lett ez. majd megpróbálom és leírom mi történt
-
brewon
csendes tag
válasz
mokus1 #22945 üzenetére
CPU típusa Mobile DualCore AMD Turion 64 X2 TL-58, 1900 MHz (9.5 x 200)
Vid.kari: NVIDIA GeForce 7000M / nForce 610M
Kitakarítottam,kiporszívóztam nagyjából és javult a helyzet, tovább bírja szaggatás nélkül de még mindig fent áll a probléma!
Pontosan hol takarítottad meg ?
Arra is gondoltam hogy a Vga chip felett megy egy vastagabb rézszál de ez nem ér hozzá (kb.1mm)csak felette van , lehet ha sikerülne rányomnom akkor jobb lenne a dolog? -
bb.bocs
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motoros topic
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged