Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
grunge
addikt
a lapnak semmi baja. az egyik ram lesz a ludas, mert ha kiveszem, akkor pöccre indul. két modul van gépben, az egyiket hiába teszem akármelyik slotba, nem indul a gép, csak villog a monitor...mehet gariba vagy mit csináljak vele?
amugy feltettem 14mod-ot avval is ezt müveli. furcsa, mert tnap estig teljsesen tökéletesen müködött minden...
-
Maxxter
senior tag
Azt elfelejtettem
Meg nem is 1:1-ben ment a memó, mondjuk jó lett volna megnézni, így mennyi a vége a memóknak is. A lap ennyit tud, ha lenne több fesz menne még. Szerintem a proci szaladna tovább is, mert "alig" kapott feszt. Nincsen elég hideg, ha lenne -20-25fok mint régen akkor lehet találnék még pár plusz Mhz-et. Végre nem Buhi tartja az FSB csúcsot
Lehet ha nagyon beteg leszek, berakom az egész gépet a -45 fokos hűtőbe
-
t00kalmi
csendes tag
Hi!
A hűtésem jó, a ház (Aerocool Magic 3D) oldala hangfaborításhoz hasonló lyukacsos fémháló amiben 1 12 cm-es venti nyomja a levegőt az alaplapra, de az NB is van egy fordulatszászabályzós 6 cm-es venti. Alapon minden úgy 30 c -on mozog. Igazad lehet abban, hogy fesz probléma lehet, csak azt nem tudom, hogy mire adjak. Meddig jó így az alaplap, hogy folyamatosan húzom?
-
-
Maxxter
senior tag
Majd neki esek hétvégén, most inkább tanulok a pénteki vizsgára. Nagyon bízok benne, hogy menni fog, mert akkor végre beérem Buhit
Picit hálát kért a lap mai tuningért, nem tudom miért csinálta, kikapcsoltam kivenni az egyik vinyót, de vissza már nem kapcsolt. Szétszedtem mindent, kifújtam egy kiló port és pöcc-röff lett. Kényes a kislány . . . Ez legyen a legkevesebb máskor is.
-
afro9
tag
Ok, majd megnézem ezt a memóriabeállítást.
A GTA4 pont meg is van nekem eredetiben (pecchemre, bár most így már annyira nem rossz), és így húzás után, 4830-cal "süvít".
Felbontás: 1280x1024
Texture: High (max)
Render: Highest (max)
Látótáv: 10 (igen, ezt levettem, mert ez eszi a kártyát, azaz a memóriát, és ha pl. 50-re rakom, akkor ilyen felbontás és textúra mellett már 1200(!!!!) megákat eszik. Maxon 1500-at. Vicces... )
Részletesség: 70 (100 ból)
Kocsimennyiség: 50 (100 -nál olyan dugók vannak hogy csak na, de ez nem nagyon befolyásolja az FPS-t)
Árnyékok: 0 (na igen, ezt ha bekapcsolom 1-16 ig akármire, akkor mínusz 7-8 FPS; nagyon eszi a sebességet, nemtom miért, pedig csak dinamikus árnyékok, amiknél még a Stalkerban is 100x szebbek vannak...)
Így nekem 26-28 FPS. Ha épp pirkadat van, és 20 kicsi van körülöttem és épp kukákat rombolok, akkor lemegy 23-24 re, de huzamosabb ideig nem. Van amelyik városrészben(!) (
) 30 FSP alá nem is megy.
-
afro9
tag
Amúgy én is azt akarom, hogy most visszaveszegetem a feszeket, mert az 1,4 et is csak azért kapta, mert annyi nem árthat és lehet kell is neki, és csak FSB tesztelésre volt.
NB meg azért, mert írtátok.Hihetetlen hogy én mit összekínlódtam, míg találtam valami infót egyáltalán tuningról, meg kaptam segítséget. Rögtön ide kellett volna írnom, de az eszembe se jutott, hogy az alaplap, sőt a BIOS ennyit számít...
De jó tanulság volt. Vagy 200 fórumot végigolvastam, annyi tuningeredmény van a fejemben, hogy lehet azért nem sikerült a mai vizsga olyan fényesen.
Lehet most a memóriaidőzítéséket állítom majd, bár szerintem az nagyon nem dob a teljesítményen, nem? Ez az egész CPU huzogatás is csak azért kellett, mert a HD4830-as mellé elég lassú volt, de karácsony előtt nem akartam új procit venni. Erről jut eszembe: ebbe a lapba az újak közül mik mennek bele? Mondjuk 8400 vagy 8500? Esetleg quad?
-
buherka
addikt
El sem olvastam a hsz-ed
, de akkor úgy látszik egyre gondoltunk
...nemhiába, mi vagyunk itt ketten a régi motorosok ebben a Fatal1ty ügyben.
Persze-persze csak marketing az egész. Szóval semmivel sem jobb a 9800GT az elődjénél. Ezen is G92-es GPU feszít, akárcsak az enyémen. Most raktam két gépbe 9800GT-t és azok is 122xx pöttyöt löktek 2006-os Mark-ban, akárcsak a 8800GT-m.
Persze az én gépemben teszteltem a kártyákat.
Szóval tök ugyan az.
Azt rád bízom, hogy használtat akarsz...mondjuk, ha van még rá 1-2 év gari, akkor ok -
buherka
addikt
jajj...erre nem is válaszoltam
Tök ugyan az a két kártya, csak annyi a különbség, hogy a 9800GT már visszaveszi 2D-ben az órajeleket...így kevesebbet fogyaszt.
Valamint van ebből 55nm-es verzió is már. De a teljesítményük hajszálra ugyan annyi(#3596) afro9...jó kis meló...recepcióban vagyok esténként. 3 TFT monitor van körölöttem.
+ a notim
-
afro9
tag
-
buherka
addikt
-
afro9
tag
Hát nem tudom, ahogy kivettem itt mindenki szavából, a 14-es jó kéne hogy legyen.
Amit az előbb leírtam az egyszerűen bug a BIOSban (szerintem), legalábbis nálam ilyen... nemtom másoknál is volt-e ilyen.
De akkor elküldhetnéd légyszi a13-ast, hátha azzal több sikerrel járok.
Ezzel még próbálgatom kicsit, de hát nem tudom miért nem megy.... -
buherka
addikt
Akkor jó
...azért próbálkozom
Most olvastam, valamelyik fórumon, hogy az egyik user azért pattogott, hogy miért nem csinál az ATI a 4850-ből AGP-s verziót
...biztos képben lehet a srác, hogy mire képesek a régi egymagos CPU-k és a mostani többmagosok
Most azt nézem, hogy mindenki régi G80-as 8800GTX-re vadászik, mert hát ugye annak még 384bites memória vezérlője van. Most kezd mindenki rájönni, hogy mekkora buli is ez...főleg, ha az ember szűrőket is használ.
-
buherka
addikt
Emlékszel hogy volt az a a srác, akinek 2600XT-t vettem a gépébe, igaz hogy AGP-s volt, de tök mindegy. Előtte egy 9800Pro-ja volt.
Szegény mindig szívott a driverekkel. Úgy volt vele, hogy amelyik játék gagyizik, azzal egyszerűen nem játszik.
Most raktam össze neki egy új gépet és 9800GT-t raktam bele neki.
Elkezdett azokkal a gémekkel játszani, amik anno nem indultak el az ATI kártyákon...Persze az NV-án meg megy...minden további nélkül
Azt mondta, hogy érdemes volt az átállásMondjuk az igaz, hogy vannak error felhasználók...de ha már én sem boldogultam vele, akkor ott már tök mindegy mi van. Mondjuk lehet, hogy én is error vagyok?
-
stephenpoe
tag
...szavamra...,nem vitát akartam szítani...
...egyszerűen csak TI vagytok azok,akik értékelik,és nem utolsó sorban,megértik,minek örülök...
...lehet,hogyha kicsit jobban értek hozzá,most imádnám azt a radeont...
...az én ökörségemen,ne vitázzatok....kérlek....
Hali...most mennem kell partyra...de később benézek....
-
stephenpoe
tag
bocsánat...utánanéztemEZ volt...
Mit gondolsz...jobb lett volna,mint a 9600GT?
A boltba nem tudták megmondani,mi a baj... -
Gabisan
tag
-
-
exception
aktív tag
Hát az tuti,hogy alaplapi hangnak egész komoly alapzaja van,bár az új táppal mérséklődött a dolog,zenénél hallatszik,hogy sokszor erőtlen és a basszust is kutatni kell,minden kiemelést rá kell tenni az erősítőn,de akkor meg puffog és levegős az egész,nincs a zenének tere,szóval mindenképp szerzek egy karit. Ettől függetlenül még mindig szarul esik
-
buherka
addikt
680i-ből is már csak LT-t lehet kapni. az meg szerintem egy béna deszka, főleg hogy le van butítva. Akkor már inkább én is DFI-t vennék...vagy egy ilyen Pro XE-t
Nem tudom, hogy miért volt veszteséges az Abit deszka részleg...mai napig rengetegen veszik a maradék Abit lapokat, viszont még nem nagyon hallottam olyan emberről, aki digitális fotókeretet vett volna.
OCZ...viszont viszi tovább a Fatal1ty nevet, most ő próbálkozik vele. A Zalman is felhagyott a Fatal1ty-vel...kár -
Gismo
addikt
Köszönöm! Az a legrosszabb az egészben, hogy haveromnak raktam volna össze a gépet azzal a lappal, és már a 2. próbálkozásra is rossz lett az alaplap, akkor ezekután mit mondok neki? Hogy ez téleg jó alaplap csak épp kifogtunk 2 rosszat?
Amúgy én mintha úgy hallottam volna régebben, hogy az Abit mérnökei fojtatják az alaplap gyártást, nem Abit néven. Rosszul emléxem?
-
buherka
addikt
Az a "baj", ezzel a C2Duo procikkal, hogy bármilyen chipset köré rakják be. Sokkal többet úgy sem fog tudni. Maximum a tuning számít, de azt pl. a mi lapunkkal is simán lehet ugyebár
.
De mondjuk ez gyártótól is függ, mert az Abit normálisan meg tudta csinálni az Nforce 650-es lapját, a többi meg képtelen volt. Se az Asus, se a Giga, de még az Msi sem tudta normálisan összerakni a 650-es szériát.
Most ennek a srácnak beton stabil a Pro XE, és szépen meg is rántottuk benne a 8400-est. Alapfeszen simán viszi a 9X400-at, 3.6Ghz-en. Mellette egy 4850-es kártya van és 4 giga Geil Ultra. Ezzel ellesz egy ideig.
Én abban reménykedek, nehogy megpurcanjon a lapom, mert akkor tényleg nem fogom tudni, hogy mit vegyek helyette. Ahogy elnézem a mostani kínálatot és az Nforce lapok árát...csak annyit tudok mondani, hogy rohadt drágák
Néztem az Abit honlapját és láttam azokat a digitális fotókereteket...ez akkora biznisz lenne
. Szerintem ezzel be fog bukni a cég
(#3405) stephenpoe ...én is csatlakozom
Nézhetsz nekem jó kis procit, ha van kedved...közben én is böngészek.
Az itthoni cimborám, már a telefont sem veszi fel...halott ügy -
buherka
addikt
Én sem vagyok sokat az asztali gép előtt, mert hát ugye ott van már a noti
.
De ez a fasza kis Abit lap még mindig teszi a dolgát, ha ritkán is kapcsolom be az asztalit.
Most raktam össze egy konfigot az egyik havernak és ez került bele...IP35 Pro XE
Az utolsó igazi Abit tuningdeszka(#3401) stephenpoe...csö-csö
...azóta sem sikerült procit szereznem
(#3402) Gismo...szerintem már ilyen deszkát nem is adnak, mert nem lehet kapni
-
Gismo
addikt
800MHz az fsb-je! (Ez kell akkor a QDR-hez) Memók is 800-on mennek.
Az időzítéseit honnan tudhatom meg a ramnak? Azon kívül hogy auto-n felismer amit felismer? (Most az Elixír ramokkal próbálom, mert a Geil kölcsön lett adva)
Ok állítgatom amit írtál és szétnézek ram gyártói honlapon.
Köszi, hogy még van türelmed hozzám. -
-
buherka
addikt
-
-royalflush-
tag
szerintem országutra fékerőben nem kellhet több, mint amit egy jol beállitott V fék produkál..
a tárcsának országuton talán a rossz vizes időben lenne jelentősége,meg mondjuk jol is néz ki....de kérdés h mennyit bringázol saras vizes időben.....ha sokat mész hamar megeszi a felnit is meg a fékpofát is,tárcsa joval tovább birja..persze ez is fékpofa függő....
a kis bringás topik
engem egyszer lelőnek a módik,az tuti.... -
-royalflush-
tag
én azon filoztam,h ugye nekem van az országutim(f.moser),ezt a bringát meg amit összerakok hegyekre meg erdőre,fűzök bele két cserekereket,sima szlikkgumisat,meg egy durva terepre valo gumisat,mondjuk ezzel csak az a baj h akkor már kéne még két tárcsa is a fékeknek...akkor lenne tuti de ez mind péééz..de igy még valamennyire mondhatni van mindenhova gépem....
-
-royalflush-
tag
hát figyu tesa!!én télen is küldöm a kerót...jo mondjuk havazásba és jégesőbe persze nem tolom....volt idő amikor muszáj volt bringafutár koromba....nem volt tul jo kötelezőszerűen menni...meg se kottyan a melohelyem
...nem nagyon hagyom pihenni szegénykéimet
igen nekem is hiányzik az erdő,pedig csak kb 3 honapja nincs montim,alig várom h mehessek ujra -
-royalflush-
tag
nagyon köszi már segitettél is....épp most formázza...tényleg ez volt a baj..meg nem inicializálta vagy mi...
bringa természetessen megvan...én fél hat körül száltam le rola amikor hazaértem a melobol,csak azzal járok dolgozni,mondjuk reggelente kissé hüvi van már
a hegyibringát eladtam ..épp épitgetem a másikat...ezt egy majdnem CC bringának szánom,igaz dh hajtoművel meg kormánnyal...de egy olyan mindenes bringát akarok,amivel lehet mértékkel mászni is meg ha kell lehessen zuzni lefele erdőbe -
-
buherka
addikt
Ja-ja...szerintem is. Szerintem is fincsin kitekeri a kártyám ez a proci.
Jobbra egyenlőre nincsen szükségem, mert még semmi nem tudta megfegtetni a gépem...pedig aztán ha játszok, akkor én mindent full-ra rakokSok szerencsét kívánok a cimbidnek, hogy találjon ilyen lapod...talán még valahol van elfekvőben.
A Crysis-t full-ban tolom (Csúcs-ra van minden állítva), 1280X1024-es felbontásban, élsimítás ki.
30 fps alatt nem nagyon van. Viszond van egy havas rész ahol istentelen módon beszaggat, még akkor is ha low-ra rakom a grafikát. De ezen a részen kb. 5 perc alatt átszaladtam. Valami bug lehet itt. -
-
stephenpoe
tag
...9600 gt-t már láttam elfogadható áron.Csak most nem vagyok túl eleresztve
Ha még sokat kell várnom,lehet,hogy elérhető lesz,a 9800 as is,1 GB ddr3-al....
Ezek a tervek...a többi...a jövő zenéje....
Előbb össze kellett a fiamnak állítani egy gépet,mert már nem fértem hozzá a sajátomhoz....Most meg egy új GPS-re lesz szükség,mert az enyém meghalt....valamiért nem akar csatlakozni a számítógépre...egyébként nincs baja,csak most nincs rajta semmi...
...valahogy rám jár a rúd....
Veletek remélem,minden rendben...mostanában ,mintha kicsit pangana a topic....Kínomban már visszaolvastam a kiindulási pontra...érdekes volt Rólatok olvasni akkor,amikor még csak terveztétek az ABIT vásárlást,meg ilyenek....
-
stephenpoe
tag
...még csak WIN alatt próbáltam,mert úgy tudom,a Linux nem nagyon támogatja a régebbi Radeonokat...ha a vd-re tolom a monitort,egy pillanatra sincs kép,boot alatt sem,csak a hangból tudom,hogy talpon a rendszer...Először a telepítőlemezen lévő drivert próbáltam,azután saját magam által keresett oldalakon,az aktuálisat,majd a régebbieket.Ezek után arról az oldalról töltöttem,ahonnan Te ajánlottad...minden alkalommal eltávolítottam a régit,Jgy nem hiszem,hogy az bekavarhatott volna.
Most fedeztem fel,hogy Nvidia chipsettel rendelkezik...lehet,hogy itt a bibi?Ha az van rajta akkor valahol ott keressem a drivert....?De ez hogy van....Radeon-Nvidia...nem értem...Egyébként sz.tem jó kis kártya lenne...ddr3,hyper z hd tech....szerinted?
Ja a monitor egy kb 8 hónapos acer....nem hiszem,hogy az befolyásolná...de nem tudom...várom a tanácsot...köszi -
buherka
addikt
-
-
-
Maxxter
senior tag
-
Maxxter
senior tag
Lehet, hogy azt nem bírja, de akkor a nitrót, ami elméletben 100LE, miért bírta idáig? Ezért nem tudjuk, hogy mi a baj. Nem tudunk másra gondolni, csak arra, hogy ez a motor ennyit bírt ilyen használat mellett.
Ugyanúgy tudod particionálni ment a rendes vinyót, windows cd be és azzal megcsinálod. Ha egyről beszélünk
-
Gismo
addikt
Igen, direkt kipróbáltam, hogy kivettem a memóriákat és anélkül indítottam el a lapot, akkor sípolt 1 jóó hosszút.
Utána kipróbáltam hogy betettem a memóriát, de a vidkarit vettem ki, nah ekkor is szó és sípolás nélkül kapcsolt be az alaplap (úgytudom vidkari hiánynál is sípolnia kéne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Battlefield 6
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest