- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
grunge
addikt
-
grunge
addikt
A régi architetktúráknál mindegy szerintem, inkább a magasabb órajelű duo-t választanám. Persze próbálgatni lehet..
Kérdés hogy mit akarsz futtatni. A modernebb 4 magra optimalizált dolgoknak a régi quad és a duo is kevés lesz. Régebbi játékoknál pedig a Wolfi a jobb.
(#5941) konigjanos: sajan ez nem mond semmit, töltsed le a cpu-z-t és a mainboard / alaplap szekciónál a version melletti dolog az érdekles.
-
grunge
addikt
A Quadok esetében az FSB sebességre érzékeny. 300 felett minden lutri. A Q9*00-esek ugye 333-assal vanank ellátva, hivatalosan támogatja az elsőket (ezek ugye kevesebbet ettek, kisebb feszkóval mentek).
Igen A Q6600 kevés esetben ment 300FSB felett itt a népeknek. Hidd el, egy E8400-assal zseniális kis gép építhető, a Duok nagyon jol mennek a lapban, és csípőből jobban kezeli a memoriákat mint akármelyik másik lap, sokkal jobb memoria olvasásra / írásra képes a deszka.
A másik ok, amiért nem vennék régi quad-ot, az nemes egyszerűséggel a fogyasztás, hőtermelés. Kipróbáltam anno a q6600-am intel lapban, stabilan ment 333 fsb-vel, de a fatal1ty + E8400 4GHz környékén sokkal jobb nála játékra. El is adtam az asus lapot és a quadot..Ha quadot kell, akkor valami modern i5-re érdemes gyúrni, a régi szvsz csak pénzkidobás. A több GHz két magon sokkal jobb játszanim ha ez szempont. Én így is tettem, három éve mesésen muzsikál az i5 2500K alapfeszkón 4,5GHz-en. Neked sem kell mostanában új konfigot venned.
Igen a Q6700 ment volna annyit simán, a magas szorzó miatt, anno én is gondolkodtam rajta, de hamar elvetettem az ötletet a fenti okok miatt. Sokkal kultúráltabb egy Wolfi.
(#5939) konigjanos: bootoláskor kiirja ha jól tudom, valamelyik sarokban, fizikailag messza vagyok a géptől, hogy megnézzem..
Ha van Aida 64 a gépeden, az is kiirja. CPU-Z is megfelel.
-
grunge
addikt
Hali!
Azaz, nekem anyukam hasznalja, tudunk igy kommunikalni, olcsobb a telefonnal ugye
A gep kapott egy e8400ast, a18-as hivatalos beta van rajta. Jofele Corator DS hütes es 4 GB RAM, vga-nak pedig tettem bele egy 650-es geforce-ot. Win 8.1 fut rajta, elegge szepen szalad, jo hasznalni. Igazabol a bios elemet kellet kicserelni eddig mert ha aramtalanitva volt, akkor elmentek a beallitasok. Mas gondom soha nem votl a deszkaval, stabil kis konfig epült köre.
-
grunge
addikt
Hello-Bello,
Örülök, hogy van meg valaki aki benez ide
Igazabol mindenki eltünt..
Nekem meg hasznalatban van a masina otthon, magyarban. Jo szolgaltot tesz, jo darabig menn iis fog meg. Remelem a jelenlegi is enniy ideig, ilyen stabilan fog müködni. Meg ma is nagyon szep ez a lap es eröt sugaroz. Fatal1ty foreva
-
grunge
addikt
Sztem a fiziksz mint oylan egy zsákutca
én arra nem költenék, a játékfejlesztők se nagyon teszik. Versenyképtelen a többi megoldással, és csak NV kártya kell hozzá. holott sok esetben akkoris a cpu-n fut szoftveresen. no comment. Hallani olyanokat is hogy nv feloldja ezt a badarságot. másik nagy ökörség hogy csak 1 szálon számol...lol 2012. Havok-hoz pl sehol se nincsen. Votl erről elég sok ph-s cikk, senkit sem győzött meg igazán az nv ploitikája evvel.
Szal emiatt ne költs pénzt, felesleges.
-
tompi113
csendes tag
Ha jól tudom az SLI-hez két azonos típusú NVIDIA kártya kell, tehát ha még lenne is SLI csati a 9800-on akkor sem tudnád összekötni a két kártyát. Sajnos a két kártyát nem tudod így úgy használni, hogy összeadódjon a teljesítményük, vagy akármilyen módon segítsék egymást.
-
grunge
addikt
Megér pesze, de az igazi szimulátor ebbe na ténában az IL-2 Sturmovik '46. Steamen 9 EUR. körül van. NA az nagyon megéri, mert az összes létező kieget tartalmazza. Vagy 5-6 gáma. Mai napig ninsc vetélytársa mind látvány mind élmény terén! Joy kötelező. A Fatal1tyre épülő konfiggal tudtam rendesen játszani először vele, pedig lassan 10 éves játékról van szó.
-
bkalmii
csendes tag
Videót vágok a géppel és ezért megpróbálom a max teljesítményt kipréselni a processzorból! Nekem megéri, de nem csak ezért. Annak idején úgy reklámozták ezt a lapkát, hogy milyen nagy tuning potenciával rendelkezik és ez talán igaz is, de a Q6600 egy intel chipset-es gépben alapfeszültségen megy 9*333-at ebben meg nem. Ezt nem tudtam elfogadni és ezért minden lehetséges variációt kipróbáltam és szerintem megérte. Most ott tartok, hogy visszaveszem NB 1.31V-ra és így is stabil. A bios windows kapcsolatról pedig annyit, hogy ilyet én is most láttam először,de ha nem hiszed akkor megbeszélünk egy időpontot és megmutatom.
Üdv!
-
bkalmii
csendes tag
2.8Ghz-re stabilan sikerült felhúzni , de nem bios-ból!!
Kipróbáltam az 1.4, 1.4mod, 1.6, 1,8-at is de semmi!!!!!!!!!!!!!A bios-ban ha húzom, megmarad, de a winben minden alapon van. Ilyet még nem láttam. Ha visszatérek a bios-ba, akkor a húzott beállításaimmal találkozok. Na, erre mit lépsz?
Én semmit.
Viszont, ha csökkentem az FSB-t akkor bezzeg a winben is csökken!!!!
Ezek után kezdtem el keresgélni a windows-ból való húzás lehetőségei után. Mivel nekem nvidia videókártyám van és ugye nvidia 650i chipset, ezért az nvidia overclock programok után kezdtem el nézelődni és meg is találtam (6.06 Nvidia system toolls) a gépemen, hiszen evvel manipulálom a gpu cooler fordulatszámát. Evvel meghúzhatod a gpu-t, cpu-t, ramot is. Csak arra kell figyelni, hogyha növeled az fsb akkor a ramokat is húzza. Én fogtam magam és a bios-ban visszavettem a ramokat 266Mhz-re és fixáltam 5,5,5,18,23,2T-re, nehogy a húzás miatt fagyizzon.CPU Core:1,31V
CPU VTT: 1,24V
DDR2: 2V
NB:1,42V
FSB:312MHz
DRAMSB 1:1
Ráuszítottam az AIDA 64 Extreme Edition stabilitás tesztjét 10 percre.
55 fok volt max, kétszer láttam 56 fokot pár másodpercig és mindez zárt házban.
Ez talán nem rosz, ugye?.
Üdv!
-
-
bkalmii
csendes tag
Nem tudom húzni a procit. Olyan, mintha a rendszer tudomást sem szerezne róla, hogy én manipulálom. Nem tudom, hogy miért. 1.6-os bios van a gépen és követem az előttem leírtakat, de semmi. Régen egy E2180 volt a gépben, 2GHz-et fel húztam 3GHz-re úgy, hogy egy lépcsőt emeltem a proci feszen és atom stabil volt, de most semmi.
-
grunge
addikt
Kezeli az összeset, a specifikációk sokat változtak az uj bios kiadásokkal. Pl az fsb is 1066 a dobozon, holott hivatalsoan támogatja az 1333-at. Kérdés hogy mennyit nyers za magasabb ram frekivel.
400 fsb meleltt tökéletes a 400as ram, effektive a sávszél elég, sőtt még több is mint szükséges. Ez a lap jobban kezeli a mamóriákat, töbet hoz ki belőle, ha a sávszélt bnézzük, mint akármelyik intel. Nekem pl szintén 10k felett van a mem olvasás everestben, mikor próbálgattam egy p35 permiumot, akkor 7,5k volt. Ha sokkal drágább az 1066os ram, akkor nem érdemes váltani, inkább a mennyiségre, az alacsonybb feszültségű működésre törekedj! Pl az én moduljaim 1,8V-on tudják a 400 MHz-et, ezáltal van benne tuning potenciál és nem is melegszik.
-
grunge
addikt
Pont ez-az! Nagyon karaj a deszka
Quad-ot nem szereti, hacsak nem valami eszeveszett nagy szorz választás egy combos ósat nem veszel bele, mivel eléggé limitáltak a chipset képességei ezen a téren.. Jobb válsaztás egy combos E8*00as duo bele, Nekem alapon megy 4GHz-t és jobb mint a Q6600 3,2 mellett. Sokkal jobb, és felét fogyasztja. Kipróbáltam egy Asus P35 Premium lapot, de ez valahogy mintha egy picit jobban reagálna. A memtest is 10k+, ugyhogy maradt az abit a gépben. minden piros-fekete, a gainward 460 GS is
-
grunge
addikt
sztem akkor állits vissza mindent auto-ra. a cpu feature-öknél meg EIST C1E legyen bekapcsolva. igy netezéskor, 266*6, on fog ketyegni a cumo. szvsz a fogyasztást alig befolyásolja ha 166ra veszed vissza, kivéve ha ebben az esetben a proci kevesebb fezsültséget kap, mint 266*6 esetén. ezt még érdemes megnézni, ha nem ad sokkal kisebb Voltot, akkor maradjon auto-n.
-
afro9
tag
Elvileg ha be van kapcsolva az EIST funkció (BIOS-ban lehet állítani, legalábbis az 1.4 es modbiosban), akkor 40% és 100% között variálja a feszeket, és a frekvenciát 100MHz-es lépcsőkben.
Innen van az infó: SpeedStep wiki -
buherka
addikt
Ha már a VGA-nál tartunk...
Volt egy DFI lapom régen, amiben egy Gef3 Ti200-as VGA volt és ugyan ezt csinálta mint neked...hol bekapcsolt hol nem.
Főleg akkor kapcsolt be elsőre, ha teljesen áramtalanítottam és utána nyomtam egy Powert.
Kiderűlt, hogy a szemét VGA adta be a kulcsot...szoptam annyit vele, mint az atom. Már lassan mindent lecseréltem és kiderült hogy mi a ludas.
Nem tudsz összeülni egy haveroddal, akinek van egy hasonló gépe, mint neked és cserélgetni az alkatrészt, próba erejéig? -
buherka
addikt
Nya szóval...ATX4P1
Angol.
This connector provides an auxiliary power source for devices added on PCI Express slots
Magyar megfelelő...
Ez a csatlakozó nyújt egy kiegészítő erőforrást azoknak az eszközöknek, amiket PCI Express nyílásokon adnak hozzá.Tehát ez a csati arra jó, ha pl. SLI kártyákat használsz és kevés az erőforrás a VGA-nak, így ezt a dolgot itt tudod pótolni. Vagy egy izmosabb kártyának itt tudsz + kraftot adni.
Milyen VGA-t használsz?, mert az sajnos nem derül ki az adatlapod alapján
Ez is lehet a hiba oka...de manapság már magán a VGA kártyán van a +12V-os csatlakozó.
Remélem az ATX12V1-be dugtál egy legalább 4 pines csatit a tápból?
Ide... -
stephenpoe
tag
....szia...
Én is hasonló problémákkal küzdöttem,amíg a MESTEREK nem javasolták a biosfrissítést....
Előtte én is cserélgettem tápot...meg mindent....
De amióta az új bios van fenn,hasít a jószág...Ez csak kis adalék volt,Te döntessz....sok szerencsét!
MINDENKIT üdvözlök....jelen vagyok minden nap...sziasztok
-
stephenpoe
tag
....szia...
Én is hasonló problémákkal küzdöttem,amíg a MESTEREK nem javasolták a biosfrissítést....
Előtte én is cserélgettem tápot...meg mindent....
De amióta az új bios van fenn,hasít a jószág...Ez csak kis adalék volt,Te döntessz....sok szerencsét!
MINDENKIT üdvözlök....jelen vagyok minden nap...sziasztok
-
buherka
addikt
Lényeg, hogy sosem szabad azt hinni, hogy ha van egy jó tápod az nem lehet sz@ar...pedig bizony lehet
Egy jó táp is simán beadhatja a kulcsot. Itt olvasgass.
Még az én Zalman 600W-os moduláris hiper -szuper tápom sem lehet 100%-os.Legkönnyebben úgy tudod kiszűrni a hibás alkatrészt, ha elkezded cserélgetni azokat, mondjuk egy másik gépből.
-
buherka
addikt
Ha visszaveszem a 800-as modulom 667-re, akkor nekem is vígan megy 1T-ben.
Én már azon is filóztam, hogy a tápod is meg kéne nézni, hogy hátha az is rosszalkodik. Lehet hogy nem képes mindig leadni a megfelelő feszt induláskor
Nincs egy olyan cimborád, akitől tudsz kérni egy normális tápot teszt erejéig?
Amúgy milyen táp hajtja a rendszered?Én is Tesco gazdaságos multiméterrel rendelkezem
...990,- Annyit megért és tökéletes
-
buherka
addikt
Én mondjuk nem nyalogattam az elemet
, hanem multiméterrel kimértem
...de ez is egy megoldás.
Ferrari?....háááát annak azért nem mondanám, de így. jó kis lap szerintem. Nekem nagyon jól működik. Nem sok ilyen kezesbárány lapom volt az életemben.
Szerintem Nforce 650-es lapkészletből ez a legjobb lap...a többi márka nagyon elrontotta, főleg a Gigabyte és az MSI.Elképzelhető, hogy nem karmolja a 667-es ramjaid...ha tudsz kölcsönbe szerezni másikat, mondjuk 800-as kit-et, azzal jó lenne egy próbát csinálni.
-
buherka
addikt
Nekem is ezt csinálta...volt, hogy indult volt hogy nem, néha meg csipogott menet közben.
Aztán vettem egy zsír új Maxell Lithium 3V-os elemet és azóta fasza minden.
A régi elemet kimértem és jóval 3V alatt adott le, olyan 2,5V...ami még volt benne. Ez már elég ahhoz, hogy meghülyüljön szegényke.
Remélem neked is csak ennyi a bajod(#3311) grunge...én próbáltam
...az írányítás az nagy fuck
, és 3X is lefagyott egymás után. Azóta nem foglalkoztam vele.
Ez a játék arra jó, hogy beszarasd magad, mert jó félelmetes amúgy -
grunge
addikt
rev 1.10 a alapom.
Hát a 3ghz-hez jol bevállt setupot löttem be, ami kimerül az nb 1.31 V-ra emelésével. nos stabil meg minden, csak ha leállitom megnyikkanank a ventik és leáll midnen...amugy 1.5ös modbios van fennt, de 1.4moddal is ezt produkálta. az emlitett ram beállitásoknál meg fura értékek vannakmondjuk az elsö értéknél tRRd=3, a következö 5, aztán 7stb,stb. szoval kiváncsi lennék h neketek mi van ott alapbol mert lövésem sincs h mi kéne legyen
-
grunge
addikt
nekem aztán 8 hogy mit csinál Ms, de ez a hangkari ügy eléggé "poén". pár neves fejlesztö meg nem is foglkalkozik majd dx10-el (John Carmack) szoval nem tudom h ez mire fog vezetni. én igy nem fogok váltani, elöbb lesz linuxom
Mondjuk xp-t is csak sp1 töl használom, de vistán nem segitett ez sokat -
grunge
addikt
jaja elöre kel lgondolni! mondjuk amig nem hal kia ddr2 addig nem lesz másik lapom, proci is marad esetleg késöbb valami 8200esre lesz cserélve ha nagyon nem tudom ire költeni pénzem. rambol talán késöbb lesz duplázás, megkap majd egyszer egy uj vga-t. de ezek "majd egszer" kategoriába tartoznak, eddig teljesen jol elvagyok a géppel
ja ésa régi amsinám egy celeronT(ualatin)+gef3ti200. mai napig használom midnenféle problémátok mentesen. ez lett az egyetemi masinám
quadot háát...fene tudja, elöbb hsználják kia 2 mag nyujtotta lehetöségeket! -
grunge
addikt
Így van, valóban segit dönteni!
Sztem valami E4***-es proci amolyan arany középút! nem kell odzkodni a használtaktol sem! 6-os szériára meg nem érdemes költeni, mert a plusz 2mb cache semmi elönyhöz nem fog juttatni. ezt már kimeritöen kitárgyaltuk itt
mondjuk az e2180 ár/érték arányban verhetetlen, játékokban abszolute nem érzed majd a különbséget és ugye a vinyo méret sem mellékes...
celeron felejtös, ráér az a vidkari..
-
grunge
addikt
bizony ez az összehangolás kemény dio tud lenni! de jobb is igy darabonként összerakni, legalább tisztában van az ember avval h mit vesz. én is eléggé jol átgondoltam h mit kéne venni
az e4500-ös jo választás sztem, m0-ás a steppingje, alap feszen kijön belöle a 3ghz- mondjuk amig x800-ad van, nem lesz érdemems huzni, számomra is felesleges a 2600xt-vel
drukolok a lottohoz!
-
-royalflush-
tag
-
buherka
addikt
Kösz a dicséretet
Ha reszelésre adod a fejed, akkor inkább a coolert babráld, mert alaplapnál bukod a garit, ha belereszelsz a fekete bordába...ezt meg gondolom te sem akarod
Éppen most vettem ki a limót a dobozából,nem tudok vele betelni,nézegetem,amíg össze nem szedem a hozzávalókat...->gondolom asszony most a földön alszik
a deszka meg a párnán hever
grunge is Ati kártyát teker a lapban és teljesen jól kezeli...tehát nem lesz gondod az X800GTO-val
Nekem külön álló hangkarim van...egy Sound Blaster X-FI Extreme Audio van benne, mert vájt fülű vagyok
, de amúgy nyönyörűen szól az alaplapi is rajta, főleg hogy már van rajta optikai kimenet is.
8 csatornás van rajta és tudja a HD minőséget, tehát ezzel nem lesz gondod -
buherka
addikt
-
buherka
addikt
Erre én is kiváncsi lennék, hogy mit kezd ez a lapocska 45nm-es procikkal.
Szóval az is jó ebben a deszkában, hogy akár hosszú távra is tervezhetsz vele...mert az INTEL még egy jó ideig marad a S775-ös foglalatnál.
Az ilyen csúcs lapokhoz meg sorban jönnek a frissebbnél frissebb BiosokÉn már az elején leplexiztem az oldallapot, hogy látható legyen a kis jószágom
[link]
[link]Szóval látható a "Ferrari", de rendesen
Olvasd át a topicot és ha van kérdésed, szólj segítünk
-
-royalflush-
tag
helloka
sztem jo választás lesz a kis fatal1ty,jo stabil kis deszka
viszont a csendességről ...hát anyit h ennek az alaplapnak azért combos hűtés kell,NB hajlamos melegedni,szal erre mindenképp figyelj oda majd,ha van lehetőséged az oldalsó ventit ,mindenképp rakj a házba h nyomja a hűvös levegőt rá.....mégegyszer grat a lapocskádhoz,Üdv a klubban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PlayStation 3
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest