- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxxter
senior tag
Euro Center elég gagyi... G1 annál jobb. Ritkán tetszik bérgokart pálya, de ez tényleg jó. Ha esetleg elmész, akkor a regisztrációs lap alján, kitől hallottál rólunk kérdésre a válasz:
DEÁK DÁNIEL
Mindenki aki menne oda ezt írja be. Nagyon szépen köszönöm.
Ha kipróbálnád szólj előtte, hátha el tudok menni én is. Mondok majd pár jó tanácsot.
-
buherka
addikt
Van hogy panel kecóban szoktunk összejönni, de inkább családi ház a jellemző.
Ennyi gépet Switch-el szoktunk összekötni és központi/szerver gép általában a házi gazdáé.
Annyi hogy valamikor asztalt meg széket is kell vinni, de ez is könnyen megoldható.Nekem 8-as szorzóval is sikerült elérnem a 4Ghz-et 500-as FSB-vel...de persze csak kísérletkép csináltam a tesztet, mert nem hinném, hogy stabil lenne a lap ekkora órajellel...+ a procit sem akarom kinyírni
Akkor látom, hogy megy a feles szorzó...mert amikor 7.5-re állítom, akkor 7.5X400-on 3Ghz-et ír ki az Everest meg a CPU-Z is. Ezek a progik meg nem hazudnak...remélem(#3878) Maxxter...Többnyire Vácon szoktuk csinálni a mókát, szóval ha legközelebb lesz akkor ide is beírom és ha van kedve valakinek jönni, az jöhet.
Arra készülni kell, hogy igen hangosak vagyunk...mert az úgy jó...megy a röhögés rendesen
-
buherka
addikt
Hát akkor marad az 1.6-os Bios...
Csodát már ezzel a lappal sem fognak művelni.
Azt tudom, hogy 400-ra 375-öt ír ki a post...de az OP. rendszer már okésan látja. Nálam működik a feles 0.5-ös szorzó is, mert kipróbáltam. mondjuk még nekem régi procim van régi Bios-al.igen...nem egyszerű leszervezni egy party-t. Rámegy egy kis telefonszámla, de megéri
CS-t és COD4-et szoktunk nyomni...20-25-en össze szokott jönni a banda.
Ha CS van, akkor csak a notit viszem, mert azon is szépen elfut, viszont a COD4-hez már kell az asztali, de az autó ugye elbír mindent
500 Ft-ot szoktuk beadni, mert akinél rendezzük a bulit, annak ne legyen bazi nagy vill.számlája....mert hát ugye múltkor is rendeztünk egy 24 órás Non-Stop csatát -
grunge
addikt
nem álitottam én azon semmit, alapbol igy lötte bea grafikát, video mem. kihasználasra 497MB-ot ir. igaz a csúszkák alacsonyabbra vannak beállitva alapbol. átlag fps-t mivel mérjem?
átnéztem a kari forumjába, itt nincs mit tetnni 2D/3D ügyben. iylen kalibeerü karinál azért gondoltam hogy ez alapfelszereltségmindegy ez legyen a legnagyobb bajom vele!
-
Maxxter
senior tag
Ez nagyon jó!!! Néha én is kihívtam volna, de hasonló módszerrel én is megoldottam a problémákat
Igaz nekem mindig jobban fájt, de utána minden működött. Már ezért sem szoktam sokat szórakozni a géppel, jó az úgy ahogy működik. Ha elkezded állítgatni mindig utána kezdődik a probléma
-
-
grunge
addikt
nos, ha a memokat cl5-ben használod, ekkora orajel mellett fölösleges nekik a több fesz. 1.8V 4-4-4-12-re lödd be. FSB 400, vcore meg 1.4 alatt valamire. MEM
SB 1:1 legyen, synched. ha nem megy, akkor unlinked. EIST, C1E, Thermal Control legyen letiltva. NB-hez nem tudok mit mondani, nekem 1333fsb-hez evvel a procival (E6600) 1.31V kell neki, viszont minden más auto-n van és cpu feature-ök is be vanna kapcsolva. nem egyszerü ez a tuning, mások beállitásai legtöbb esetben nem lesznek jok neked, miden lap máshogy szereti...orthos meg legalább 2-3 (vagy több) orát fusson, 10 perc alatt nem jösz rá h stabil-e.
-
grunge
addikt
Ez ám a felfedezés
régen mikor megvettem a lapot, hexus forumait nézegettem én is, sok hasznosaz lehetett megtudni. ez az 18as bios meg kész ujdonság számomra
Enyire nem lenne midnegy a steppingaz szuper mert a dobozon ugye ez marhára nincs feltüntetve
Kend el a száját, nézd meg mit megy a lapban! -
grunge
addikt
-
grunge
addikt
A hőfokkal ne foglalkozz, a 8as szériáju procikban elcseszte az Intel a hőmérő pálcát, hülyeségeket ír ki mindenkinek. azaz nem a lap hibája. ha használat után hozzáérsz a bordához, és az langyi, akkor megbizonyosodhatsz e felöl. nomeg lap le is löné magát ha tényleg annyira melegedne.
Elküldhetem a biost, de én is a honlapról letöltött alap 16ost használom.
Sztem próbááld csak meg a win frissitést, hiába ezek az uj csodák a hw csre bekever nekik...
Biosban be tudod állitani h UNLINKED vagy SYNCHED?
-
grunge
addikt
jaja quad 333 fölé nem nagyon fog menni. ezekkel az uj 8as quadokal nem tudom mi a helyzet, senki sem probálta lapunkban. mivel kisebb fesz kell neki, talán jobban is mehet, ki tudja...ha dual corea kkor a feles-szorzos prociakt hagyjad, vegyél inkább egy 8400est! javulni fog a helyzet a több cache miatt.
-
grunge
addikt
azért 3.3GB mert ugye 4et tud megcimezni, és ebben benne van a videoRAM is. kipróbáltam x64es pistát, háát...kezdjük avval hogy 20giga a clean installja. marhasok. pl két program files mappa van, x86 és x64. úgy tűnik számomra mintha a 32 és 64 bites verziok egszerre lennének feltelpitve, a 32 vista ui 10 giga
mindnehol azt olvastam h win7beta tényleg jobb és gyorsabb. nemtom lehet adok neki egy esélyt majd én is. xp utáni oprendszerekkel az a legfőbb bajom hogy creative cseszi normálisan támogatni audigy2 zs karimat a dutitott drivereikkel -
grunge
addikt
nem hiszem he mennének dualban a vegyes ramok. naja xp nekem is 3.3at látott, most 32bites vista van, az 4-et ir ki rendesen a rendszereszközöknél. ne foglalkozz vele h iylenekt ir ki, ez a 32 bites rendszerek sara. 64bittel probálkozni meg nem ajánlott sztem
mondjuk ha a két párhuzamos szál fut egszerre akkor elviekben a 32bites rendszer is ki tudja használni a 4 gigát. viva dual core!
azért irja ki h SLI Ready Memory, mert ez a kit rendelkezik EPP profillal is, azaz nforce lapokban automatán lehet kcisit tuningolni. én expert-re állitottam, mert itt magam adhatok meg neki mindnet (szinte olyan mint a disabled..). 800MHz 1.8V 4-4-4-12
-
grunge
addikt
8 gigás kit már most is van ddr2-böl
biztos eljönnek azok az idök, persze, de ahhoz kell majd megfelelő oprendszer és programok, addig meg...én sem dobtam ki a floppy meghajtot, csak nem szereltem be a gépbe
oks akkor mérd ki az elemet, ha nem avval van a baj, akkor bios beállitásokat kell még1x átnyálazni sztem. -
grunge
addikt
NB, RAM és CPU feszed menyire van állitva? amúgy van egy bug a biosban amit csesztek orvosolni. pont az ilyen "cold boot" esekben jön elő, azaz eslő indításkor nem adja a lap a procinak a kellő feszt, igy beza megfagy. de ujrainditáskor már rendesen tolna neki a kakot. lehet hogy igy télen ez a melegedés is betesz neki, passz...ha van rá mód méresd ki te is az alaplap elemét, hogy leadja-e a 3V-ot, lehet ott a gebasz. amúgy bios melyik is van rajt neked? (prockodhoz sztem 14mod a legjobb)
Kíváncsi leszek én is ezekre a ramokra. vizsgák miat csak jövö hét végefelé tudok majd beszámolni. Azért nem rosz ez az élettartam gari. igaz bukik az ember vmit a postával ha baj van, de mondjuk ha 3év után romlik el, akkor sem kell uj kitet venni, ha lejárt volna a fix gari
Fehér floppy...én már száműztem a gépből, számomra semmihez sem kell -
grunge
addikt
nos az első amit irtál (pi), annak spec hűtése van. alacsony feszen viszi 800 4-4-4-12-t. ha jól tudom ezen Quimonda chipek vannak. a másik sztem meg a sláger micron chipekkel szerelt modell, "normál" alu bordákkal. végülis mindegyik jó választás...részben azért döntöttem a pi-s modell mellett, mert kell a piros-fekete összhang a géphez
-
grunge
addikt
Ösember Rambazárja, nála csak jo cumok vannak!
G.Skill eléggé jó márka, ők is élettartam garanciát adnak tuning ramjaikra. cimborámnak is ilyen márkáju memoi vannak (javaslatomra szintén abban a bazárban vette), meg van vele elégedve. Én azért válaszottam ezt a kit-et mert egyedi hűtése van ami nagyon hatékony és ez pozitivan hat az élettartamára is. meg alacsony feszültségen jo időzítésekkel megy. nekem a jelenleinek 2.1V az ajánlott a 800 MHz 4-4-4-12-höz, mig ennéla g.skillnél 1.8V. nomeg tetszi ka dizájn
nézz körül bazárjában most eléggé lementek az árak, megéri beruházni sztem. ddr3 még feleselges, majd 2000MHz-s modulok talán jok lesznek, de ahhoz platformcsere...áhh fölös még. Lap birja 800 felett is, persze
jónak néz ki az is amiket te néztél ki
sasolj meg esetleg pár tesztet!
-
buherka
addikt
Ez már rég köztudott tény hogy az Abit 2008.12.31.-i hatállyal befejezi az alaplapgyártást.
De a support még elvileg évekig megmarad...elvilegLehet hogy lesz még Fatal1ty lap, csak nem az Abit gyártásában. Most pl. az OCZ vette át ezt a nevet, aztán ki tudja ki fog még ezzel próbálkozni.
-
buherka
addikt
Igaza van Grungi-nak...inkább hagyjad 333-on, mert ezt is alig tudtad kinyomni belőle. Mondjuk ez is szép eredmény, mert 50%-os rántás.
Amúgy jó szórakozás a tuning is...sokan csak ezért tartanak csúcskategóriás gépet. Egyáltalán nem is játszanak, csak a MHz-eket kergetik állandóan
Azért kellett a ramoknak 2.1V, mert nem tuning ram. Teljesen más chippek vannak egy ilyenen.
-
buherka
addikt
Látom sikerült azért kisajtolni egy keveset abból a prociból
Simán előfordulhat, hogy nem egy tuningos példány a procid és kell neki ennyi + fesz, hogy menjen a tuning.
Az én E4400-em simán ment 3Ghz-et alapfeszen. 9X333-at, ebben a lapban.
Viszont a 8X400-hoz, 3.2Ghz-hez, már meg kellett rendesen kenni a száját. Itt már nekem is kellett 1.4V.Ha meglenne a 7X400 (2.8Ghz) neked, az még jobb lenne, mert akkor a szinkron miatt, jóval dinamikusabban működik a lap.
De rád bízom a döntést -
grunge
addikt
1500mega? az már derék. mi kel lennek...asszem a 26xt-vel meg sem probálom elinditani
kell két gigás kártya sli-ben
(#3621) Maxxter: eléggé jo eredmény ez hallode!
vista-vista. egyszer probáltam ki, azota se...talána win7-nek adok majd egy esélyt ha eljön az idö
500*9-hez meg kalappal, az már durva teljsesitmény a laptol!
amugy mindnekinek kalappal a vizsgákhoz! rendesen benne vagyok én is a szószban
-
Maxxter
senior tag
Jó vanna, pont bejelentkezett. A képen az a narancssárga autóféleség a legjobb.
Azért kevés a lap, mert már nem tudott nagyobb FSB-n is stabil lenni, míg a proci stabil volt. Lehet, hogy a vista is közbejátszik, mert tudott ez a lap 498-as FSB-t is, most meg 487.
Lehet ha nagyobb belehülyülök a tanulásba akkor feldobok egy xp-t gyorsan és megnézem úgy mit tud, bárcsak meglenne a 9*500. -
grunge
addikt
jol van. finomhangold csak! azért a 4-4-4-12 dob a dolgon, azt még kisérletezd ki! 2-2.1V-on csak tudja, esetleg 2.2V. bios valoban sokat számit, pláne a kis lapunknál. ide jöhetsz kérdésekkel bármikor, szivesen segitünk!
Majd dobhatsz pá eredményt 4830-al ,szemeztem már én is avval a karivalgta4-re lennék kiváncsi mit megy rajta
Ahogy Maxxter kolléga is irta E8***as proci tejlesen jo hozzá! nekem bőőven elég egyelöre a 3ghz, nem szándékozom váltani
-
Maxxter
senior tag
A végén csak sikerült. Lehet hogy az E4400-gyel is van olyan hibája a lapnak, mint nekem volt a Q6600-tal, hogy max FSB 333 volt. Bármit csináltam 334-en nem indult.
Ha cserélni akarsz akkor mindenképp E8x00 procit vegyél bele. Talán már az E8500 van a legjobb áron.
Én próbáltam E7200-est is, de nem kezelte a lap 100%-osan, míg a Q6600-tal meg FSB limites volt. -
stephenpoe
tag
...szia
Nekem nemrég pörgött ez végig,amiket most írtok....Nekem is Buhi Mester segített...
Ha érdekel,elküldte képekben,hogy mit-és hol állítsak a biosban,mert én nem vagyok olyan szinten,mint Ti...
Tudod...:-felülről a második...két klikk....
Szóval...ezt csak azért írom,mert ha visszalapozol,végig tudod követni akár azt is...
Nekem E 4500 van...nem tudom mennyi a különbség,de szerintem lehet,hogy ott választ kapsz....Tőlem szájbarágósabban nem kell senkinek magyarázni
,ezért gondolom....
Siasztok
-
buherka
addikt
Vannak nálam sokkal dúrvább kockák is itt...akik egész nap itt postolnak. Szóval én még nagyon lightos vagyok
Proci feszt szerintem csak akkor emelgess 1.4V fölé, ha mondjuk valami normális hűtés van az E4400-en. A gyári hűtés nem egy tuningbarát konstrukció
NB-nek legalább 1.35V-ra állítsd.Jó tanulást és vizsgázást
-
grunge
addikt
proci fezs max 1.4, afelett csak tesztre, 1.55 fölé nem menj. amug miylen hütö van rajta? nost nb-nek nyugodtan adj 1.35, 1.43-at ha 400as fsb a cél.
(#3598) buherka: aham, szoval marketingfogás az egész
akkor jobban megérné valami olcso, esetleg használt 88gt mint ezek az "uj" csodák...
-
grunge
addikt
tárgytalan, ezen már nincs iylen, régi abit lapomon volt, azért ugrott be
amugy az azért volt felelös hogy ha más orajelen akartad elinditani a procit mint amire ki van találva, akkor nem indult el a gép. sok a "bios error" nálad, én ilyeneket abszolute nem tapasztaltam. csrélj biost!
-
grunge
addikt
-
buherka
addikt
Furcsa...
Azzal próbálkoztál már, hogy visszaveszed 10-ről a szorzót, mondjuk 8-ra és úgy próbálod adagolni az FSB-t.
Elvileg ha az EIST-et és a C1E-t disabledre állítottad, kkor már mehet a tuning.
NB-nek mennyit adtál?...és a ramok mennyi feszt kapnak alapon?Melyik kerületben laksz?
-
buherka
addikt
Na mondtam én, ha egy valaminek nem adsz egy kis + feszt akkor mindjárt kakukk van
Pl. a NB-nek is nyomjál legalább 1.35V-ot
1.6-os Bios gagyi a 65nm-es procikhoz...ezt már én is leteszteltem, mert egy kanyit nem engedett nekem sem húzni. Úgy hogy told vissza, az 1.4-es mod verziót szépen és kapcsold Enabled-re lan-t a Bios-ban...mert szerintem csak ennyi volt a hibaMenni fog az, csak rá kell jönni a tuningra.
-
Maxxter
senior tag
Minél kisebb a memória időzítésed annél gyorsabb a memória. Nem csak az órajel számít. Egy normális DDR2-es memória 800-on vígan elketyeg 4 4 4 12-es időzítéssel. Növeld szépen lassan az FSB-t, ha nem stabil a gép akkor adj plusz feszt a procinak. Mennie kell 3000-ren könnyedén.
-
buherka
addikt
Eddig itt mindenkinek ez az 1.4-es modBios volt a legjobb...tehát nem kell paráznod
Ha valami istabil, akkor ott beállítási probléma lesz.Adtál +feszt a ramoknak?, vagy csak simán átállítottad CL4-be?...mert nekem a GEIL ramjaim is csak 1.9V-on viszik a 4-4-4-12-őt...és ugy a Kingmax vs. Geil nem egy kategória. Neked oda kell vagy 2V.
Minél alacsonyabb egy ram időzítés, annál rövidebb az elérési út a Ram és a CPU között. ha még 1:1-es arányban vannak az még jobb 800-as ram és 1600-as proci FSB. Ezt az Everest-el tudod ellenőrizni. Olvasás, Írás, Másolás, Késleltetés.
Amúgy az időzítést saját szájízed szerint állíthatod...itt nincs törvényszerűség. Van aki a 800-as ramot 3-3-3-8 1T-ben tolja...pl. Mushkin ramok bírják ezt 2.2V-on.
Ott már pl. megvan a 12000-es mem.olvasás is 1600-as FSB-vel -
buherka
addikt
Nekem is volt E4400-es ehhez a laphoz és valóban ment, mint állat
...simán elértem vele a 100%-os FSB tuningot (800->1600)
Kezd úgy a dolgot, hogy letöltöd az 1.4-es modBios-t...és szépen beflesseled a deszkádba. Mert ezzel mennek legjobban a a 65nm-es procik...én is ezt használtam
Aztán szépen a biosban kikapcsolod a EIST és a C1E funkciót, mert ez gátolja legjobban a tuningot!...ha ezeket disabled-re állítottad, akkor már a csillagos ég a határ
A ramokat meg próbáld 4-4-4-12 2T-ben hajtani, mert úgy az igazi...főleg ha 800-on mennek. 2V-ig elmehetsz szerintem a rammal...annyit még a Kingmax is elvisel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- Xbox Series X|S
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged