- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gabisan #5961 üzenetére
Próbáld ellenőrizni az alaplapi usb bekötést, illetve az előlapi usb bekötést.
Minden USB-t le kéne húznod a gépről. Ezután helyes polaritás szerint egyesével visszakötni.
Ha egy működik, például egy pen drive-al és nem fagy, akkor jöhet a következő USB összekapcsoló vezeték bekötés. Minden mással találkoztam ennél az alaplapnál de ilyennel még nem.
Szerintem a bios verzió száma lényegtelen ennél a jelenségnél, még a tápegységedet cserélném egy másikra, és úgy nézném meg úgy is fenn áll-e ez a fagyási jelenség... első körben ezt tenném. -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #4665 üzenetére
Az a baj az Orthos-al, hogy az nem fogja kiszűrni 100%-ra neked az instabilitást.
Ezt tapasztalatból mondom.
Lehet, hogy játék alatt fog jönni a kék halál, vagy egy asztalra kidobás.
Volt hogy Orthos alatt 3 óráig is stabil volt a gépem húzott procival. Az Nvidia/Everest beépíttetett stabilitás tesztje, meg dobta a hibát...és valóban xar volt, mert néha újraindult a gépem.
Vissza vettem az arcából és mindjárt jó lett minden -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #4659 üzenetére
Én amikor anno megvettem és tuningolgattam, még 1.5v-on sem melegedett a NB a deszkán.
Pedig a "gyári sz@r" hűtés volt/van rajta.
Ja...újrapasztáztam, azért. Mert az a hővezető lapocska, ami gyárilag van a borda alatt, az valóban nem az igaziMég szerencse, hogy a 8800GT-met, még mindig maximálisan kitekeri az E8200 (3.2Ghz) és a VGA is mindenre elég.
Amúgy milyen felbontáson nyomod, hogy ilyen bazi erős kártyát veszel?(#4662) grunge...én sem látok már ilyen deszkát sehol sem. Még az ebay-en is körülnéztem múltkor, mert haver is rákattant a lapomra, de mondtam, hogy nem eladó semmi pénzért.
Kevesen vettük ezt a lapot itthon, talán azért is ilyen ritka darab... -
Maxxter
senior tag
válasz
Gabisan #4661 üzenetére
Én mikor kihajtottam a lelkét is a lapnak akkor ment 507-es FSB-t max feszültséggel az NB, asszem 1.57V vagy mennyit lehet adni neki. De a gyári hűtőre, nekem kell egy kis venti, különben túl melegszik.
Procit mivel hűtöd?
De mostanában csak alapon használom. Nekem még így is bőven elég.
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #4528 üzenetére
Nekem meg tök mindegy, hogy piros vagy zöld. A notimban ATI van az asztaliban NV van.
Jó mid a kettő.
A béndzsa szemem mind a kettőt szereti.Szerintem még egyenlőre nem jönnek akkora nevek játékban, hogy érdemes lenne váltani a 4850-ről.
Itt van a teszt, ami arról tanúskodik, hogy 3Ghz is elég egy 4870-hez. Szóval a 3.6Ghz-es kétmagosod is kihajtja a 5870-et.A mi lapunkba meg a 4 magos procik sajna nem igazán jozzák a maximumot
Tehát maradj a jól bevált E8xxx-nél...ezzel legalább stabil és gyors is.(#4529) Maxxter...Hugh Hefner a 83 éves Playboy guru biztos nem ezt mondja
.
"A vén kecske is megnyalja a sót" -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #4495 üzenetére
Mivel neked is előnyösebb az 1:1-es arány (1600-as FSB és 800-as alacsony időzítésű ram)
Így olyan modult vegyél ami alacsony feszültségen viszi 44412-es időzítést.
Szépek ezek a csudi ramok, amiket linkelsz, de egy mezei Geil Value-Ultra ramnál semmivel sem fognak többet tudni.
Próbáltam én már mindenféle időzítést...de ennek a lapnak a 800Mhz a legjobb az 1600-as FSB mellé.
Nekem olyan 97xx-at ad az olvasásra az everest 3.2Ghz-en (8x400-as FSB-vel)
olyant vegyél amihez jó sok gari van...
-
grunge
addikt
válasz
Gabisan #4492 üzenetére
Hali!
Az első linkben szereplőt ne vedd meg, az DDR3-as, a lap a DDR2-t kezeli. MHZ nem is anynira fontos, 800-on 4-4-4-12-ben még bőven sok is a sávszél, ha a proci 1333-as fsb-vel megy. Ha 400as fsb -és a felett hajtod, akkor elkelhet a 800-1000tartomány, de inkább az időzítés a fontos. Nézz itt is körül sztem -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #3531 üzenetére
Tök mindegy milyen márkájú elem...csak ne noname legyen.
Én is XP-t használok és amikor vettem a gépet 4X1Gb-al indítottam. Nem mondom, hogy létfontosság a +2Gb...de nem árt ha van. Ezek az új játékok, már igen nagy étvággyal rendelkeznek.
Amúgy meg most vegyél míg olcsó, mert ha kifogy a készlet...aztán megy a csillagos égbe az ára, ahogy anno a DDR1-el volt -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #3527 üzenetére
Így néz ki egy olcsó 1-2 ezer Ft-os multiméter...
Teljesen jól lehet, vele feszültséget mérni 500V-ig, mind váltóáramot, mind egyenáramot és ellenállást is tudsz vele mérni.
Itt is lehet kapni 100 félét...[link]Jóféle Lithium elemet benzinkúton és bringás boltban kapsz...lényeg, hogy CR2032-es típust jó csak bele. Ez a legelterjedtebb ilyen elem.
Nekem ez van benne... -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #3525 üzenetére
Hát a franc tudja...mit lehetne kezdeni ezzel a tré 1.6-os verzióval. Mondjuk akármilyen bios-t is kreál az ember, sokkal tuningosabb nem lesz tőle a gép...mert ez inkán hardver függő.
Annyit igazán kijavíthattak volna, hogy a post képernyőn a valódi beállított órajeleket írja ki. Csak ennyi lett volna a kívánságom, semmi más -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #3523 üzenetére
Nekem egyszer ennél a lapnál merült ki az elem és állandóan sípolt, mint a hülye, menet közben...meg volt, hogy nem is indult.
Kimértem Tesco-s multiméterrelés csak 2.75V amit leadott. kicseréltem egy Maxell-re és azóta no problem
Ez volt...aztán...ez lett a megoldás -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #3514 üzenetére
Akkor jó kérdés
...azt nem mondhatom, hogy tegyél fel másik Bios-t, mert neked is E8-asod van, mint nekem.
Próbáld kimérni a Bios elemet is...meg van e a 3V...sajna szűkíteni kell a kört(#3516) stephenpoe...most lehet, hogy nekiállok és benyomom ezt a Bios-t...ha nem jönnék vissza, akkor beszoptam
(#3518) chap-man...400W elég lehet neki...de csak jó minőségű. Nem valami vargánya féle
-
buherka
addikt
-
grunge
addikt
válasz
Gabisan #3500 üzenetére
Hali!
Procit nem alapfeszen használod ugye? probáld ki h visszateszed alapra, hogy akkor elöfordul-e ez. van a lapnak egy oylan betegsége h "vcore bug", azaz elsö inditáskor alapfeszt ad csak a procinak (szoval ne mazt amit alapbol beállitottál), igy kell egy reset vagy valami. random hiba, 15ös biosban még benne volt, de ugy néz ki akkor a 16os is tartalmazza. 16modrol személy szerint nem tudok, de nem elképzelhetetlen hogy valahol valakik moddolták... -
grunge
addikt
válasz
Gabisan #3497 üzenetére
Hali!
Elöször tápra gyanakodtam, de látom az faintos. szoval h az teljesen jol is müködik akkor nem ott lesz a hiba
második tippem hogy valami kevés feszt kap (memoria, nb, cpu?). csak akkor jelentkezik ez ha billentyüzetröl akarod bekapcsolni?
Gismo: hát igen, ezt a lapot már jo ideje nem gyártják az abit cirkusz miatt...kalappal a p35-höz, avval csak nem lesz gond!
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2801 üzenetére
Na hallod...én is elviselnék, már egy új Bios-t...de úgy vagyok vele, hogy amíg nincs gond az 1.6-os verzióval, addig tojok az egészre.
Tény hogy kicsit hülyeségeket ír ki a post képernyőn, de hát istenem...ez van. Semmi sem lehet tökéletes.
Mondjuk mostanában egyre kevesebbet használom az asztali gépet, mióta megvettem a notit, de játékra még azért a Fatal1ty a legjobb és az is marad.Szerintem ne foglalkozz ezzel a Bios dologgal...használd és élvezd a gépedet
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2359 üzenetére
Én hiába piszkáltam az LTD-t...semmit sem értem el vele
, nekem mindig is 5X-ös szorzón volt.
Kicsit soknak tartom ezeket a hőfok értékeket amit leírtál. Az én procimat még 40 felett nem láttam, még Orthos alatt sem
Valahogy ezek a 8-as procik hőmérés szempontjából nem a legjobbak...ez van.
Már a Wolfdale totyikban is írták, hogy nem kell vele foglalkozni.Ha az Abit bázisán melóznék, akkor biztos többet tudnék a friss Bios-ról
...gyakorlatilag nem ártana egy új Bios a deszkánkhoz mert már itt van a küszöbön a 7-es szériás proci.
Mást nem tudok mondani: Türelem-> Bios-t terem -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2357 üzenetére
ahhh...bocs, valóban (görög van a falóban)
Nem is számoltam utána.
De akkor így is jó. Nekem 8X400-on 1:1 a rammal 44412-ben 9600 körül olvas az Everest.
Bőven jóLényeg az hogy legyen stabil. Egyre jobban kedvelem ezt a lapot, ha már ilyen jól hasít másnak is
Az LTD szorzó 5X-re van állítva az hiszem, ezt soha sem piszkáltam
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2355 üzenetére
Én inkább 1600..ra lőném be az FSB-t a szorzót meg 8-ra vagy 9-re...tök mindegy mivel a 3.2 GHz is vígan kitekeri a 3870-es kártyád.
Vagyis inkább szinkronban 1:1 használd a ramot meg a procit...az Nforce-nak ebben van az ereje...1600-as FSB és 800-as ram, minél kissebb időzítéssel pl. 44412-ben.Amúgy a mem. olvasás csak egy bazi nagy szám, semmi más. Nem ezen múlik a géped gyorsasága (tény hogy jól néz ki
) és teljesítménye. WinRar 3.71 bencmarkkal is teszteld...na ott kijön az erő
.
24/7-ben minél kissebb feszülség emeléssel használd a gépet
A Thermal, Execute, Virtualization...van Enabledre kapcsolva a CPU F.-ben, a többi Disableden van.
Aux 40 fok jó...alaplapi fesz.stabilizátor hőmérséklet.
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2333 üzenetére
Őszintén megmondva...fingom sincs
Nekem ez a Beta verzió, ennyinek látja:[0.99 Beta]
(#2334) Gabisan--- Nekem 1.35V-on van a NB és a Vcore 1.200V-on...ennyit ad neki alapból a deszka.
(#2335) Gabisan --- Van még MX-2 pasztám. De ennél a procinál tök felesleges, mert egyáltalán nem melegszik. De hogy megnyugodjon a lelked, adhatok egy kis adagot, de ahhoz be kell jönnöd a melóhelyemre [meló]
Ja és szerintem különösebb gond nincs ezzel az 1.6-os Bios-al...azért mert a post képernyőn faxságokat írkál ki az engem nem érdekel...
egyszer sem fagyott még a deszka vele...ez a lényeg
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2316 üzenetére
Másik...
Nekem is elég nagy faxságokat ír ki a Post képernyő bootolásnál...én 8X400-on használom a procit és 8X375-öt ír ki a Post képernyőn...hogy miért? Ne kérdezd
Sajnos ez valami Bios bug vagy mi lehet, ugyan ezt csinálta nekem az E4400-esnél az 1.3-as Bios is.
De végül is ha feláll a rendszer, mind a CPU-Z és mind az Everest 8X400-nak látja a procit.Tehát ezzel ne foglalkozz...amit az Op. rendszer lát az a tuti
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2308 üzenetére
Na cső...csak külföldön voltam
először is a 8-as procihoz csak az 1.6-os Bios jó[Fontos!].
Ne is kisérletezz mással, mert beszopod. (tudod: "tanulj mások hibájából"
)
Nekem a coretemp 1.1125V-nak látja a 8200-es VID-jét. A CPU-Z 1.2V-ot lát.
Én amikor kisajtoltam belőle a [8X500]-at akkor a proci feszt 1.325-re a NB-et meg 1.5V-ra állítottam és így nekem meglett a 4 Ghz...de ez csak a móka kedvéért csináltam, meg hogy bebizonyítsam, hogy az Nforce is megy 500-at, mert a sok láma nem hiszi el
.
A memóriák nálam is 800-on mentek 44412-ben 1.90V-on.Ja és ne vedd 100%-nak amiket mutat a Winbond érzékelő, mert az nem igaz...tehát nem 42 fok alapon a proci...ez hülyeség, meg ezek a 70 fokok sem igazak. Vagy a proci érzékelője rossz vagy a deszkák mérik félre. Sajnos ez ASUS és Gigabyte lapoknál is ez a helyzet.
Én azt javaslom, hogy 1.35V-nál ne adj többet neki, nehogy degradálódjon a proci...annyit nem ér az egész.
Lődd be 9X400-ra és csókolom...ha minden jól megy ezt össze tudod hozni alapfeszen. 1.35-1.43V biztos kell a NB-nek, mert csak így fogja bírni az 1600-as FSB-t. Tehát meglesz az 1:1-es arányod. -
Maxxter
senior tag
-
grunge
addikt
válasz
Gabisan #2318 üzenetére
nekem 15 modvan fennt és minden a legnagyobb rendben...másalaplapoknál is hülyeségeket generál a bios az e8*00as procikal ugyhogy nyugi! majda következö frissités orvosolja talán. ha everest és társai jol irják ia dolgot akkor meg édesmidegy h bios mit szerencsétlenkedik...15mod-ot meg tényleg felehtös, hidd el nekünk, nem fog menni vele a lap
-
Maxxter
senior tag
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2065 üzenetére
Jól mondja grunge kolega
, fesz emelés nélkül viszik az 1600-as FSB-t és baromi hűvösek a 45nm-nek köszönhetően.
Mondjuk nekem így fest az Everest:
Fúrcsa, hogy 42 foknak látja a magokat a CPU-t meg 30 foknak. De már bekapcsoláskor is így néz ki, szóval itt annyi lehet a gubanc, hogy a deszka nem képes normálisan olvasni a hőmérsékletét a procinak. (de amúgy minden E8xxx tulaj ezzel "szopik"
)
A CPU hűtő jég hideg, tehát olyan 20-25 fokos lehet a proci szerintemHa megcsapom egy Orthos-al az arcát akkor 30 perc múlva felmegy olyan 35 fokig a CPU.
Nekem zokszó nélkül viszi alapfeszen a 8X400-at, de van akinek a 8400-e viszi alapon a 9X400-at, de a többségnek ehhez már kell egy kis + fesz.
Azért mondom, hogy nem érdemes E8400-est venni, mert végeredményben tök ugyan az, mint a E8200-es. Tök ugyan azt mennek tuningban -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2053 üzenetére
Pedig amit linkeltem az az 1.5-ös Mod verzió és nem a gyári. Azért mondtam, hogy maradj az 1.4-es Mod-nál, mert az jobb, mivel több extra van benne.
Mondtam én neked, hogy sok az a 1.5V.
Sejtettem én...1.5 Mod: M624B15
1.5 Gyári: M624B_15
Az összes gyári Bios-nál van egy kis kihagyás az utolsó két számjegy előtt -
grunge
addikt
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2050 üzenetére
Sajnos a PWM jobban fel tud nálam is melegedni, mint a NB.
Nekem is fel szokott szaladni 40 fokra extrém esetben, de feljebb nem nagyon.
Ez főleg akkor melegszik ha mind a két mag 100%-os terhelésnek van kitéve és maximum fogyasztáson teker a proci. Olyenkor a fetek biztosítják a megfelelő feszültséget, ezért melegednek ennyire. -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2047 üzenetére
A 8400-es szerintem felesleges pénzkidobás.
Tök ugyan az a Wolfdale mag van mind a kettőben. Az E8xxx topic-ban néztem az eredményeket. Ott is 8X500-at mennek a 8400-es procik.Persze jóval is hüvösebbek, mint a 65nm-es társaik. Nekem 40 fok fölé nem megy Orthos alatt, pedig nem egy brutál tuning hűtésem van.
A PWM (fesz szabályzó) az alaplami fetek hőmérséklete, ami a proci mögött van az alaplapi csatlakozók felé. Egy fekete kis borda van rajta Fatal1ty felirattal.Én is örülnék egy ilyen 1.6-os Modbios-nak, csak hát még én sem találtam rá
Szóval még nincs szerintem -
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2044 üzenetére
Szívesen...
Nekem már csak az 1.6-os jó, mert Wolfdale magos E8200-es procim van a lapban és ezek a procik csak az 1.6-os Bios-al mennek.
Ez alatt lévő biosok sajnos felejtősek, mert be sem postol a gép, mert én már pórul jártam és szaladgálhattam egy 65nm-es prociért
Itt az egyik eredményem:[link] ezt 1.5V-on viszi a NB a procinak meg 1.3V kell.
-
buherka
addikt
válasz
Gabisan #2043 üzenetére
Akkor te is kifogtál egy melegedős példányt. Mekem a gyári fekete bordával sem megy 30 fok fölé még 1.5V-al sem...mondjuk nekem ott már 2000-es FSB-vel repeszt a 8200-es
Nyáron lesz izgalmas ez a NB melegedés, most még annyra nem érdekes
A biost már linkeltem: (#2042) buherka
-
Maxxter
senior tag
válasz
Gabisan #2031 üzenetére
Nem rossz eredmény! Sőt. . . Én 3000-rem hajtom a gépet 1.26V-tal és megterhelve nem megyek 55 fok fölé. 62fok még bőven jó. Ha jobb hűtőd lenne sok-sok fokot nyernél, ahogy kollega is említette nyáron lesznek a bajok.
Én nem sajnálom a procit, mikor megnéztem, hogy mi a legvége amit léggel elérek, akkor 85fokos volt terhelve, le is kapcsolt a gép pár perc után, de legalább tudom, hogy 3800-at tud a drágám. Azért van a garincia, hogy ha elromlik vissza lehessen vinni és verni az asztalt, hogy mi van már.Kollega, motorteres képet mindjárt kapsz.
-
grunge
addikt
válasz
Gabisan #2033 üzenetére
persze! ezek a tesztprogik ugy meghajtják a cuccost ahogy játék nem tudja! némely gámánál még az egyik mag kihasználtsága sem éri el a 100%-ot nemhogy kettöé
mondjuk ez a samurai nem éppen nevezhetö tuning hütönek, de mindenesetre 70fok alatt tartja a procid. majd nyáron lehet kevés lesz ez, talán addigra tanácsos lesz beszerezni valami komolyabb hütést, vagy visszaveszel a tunyingbol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Gitáros topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Mesterséges intelligencia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest