- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Hello,
Valami még mindig nem stimmel, nem mindig kapcsol be a gép.
De ha bekapcsol, ezen feszültségek alatt fagy és újraindul a Windows, tehát instabil.Tehát a feszültségek:
Ram feszültség: 2.1 V
NB feszültség 1,5VTehát az 1.43 V nem elegendő a lapnak.
3 memória slottal mindig bekapcsol a gép, akármelyik memória slotban teszem a ramokat.
4. memória slottal már varázsolni kell a gép bekapcsolásához, ám ha bekapcsol akkor a fent írt feszültség
értékekkel működik stabilan.Amúgy ezek a ramokat használom:
Memória slot -1- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GB
Memória slot -2- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GB
Memória slot -3- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GB
Memória slot -4- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GBTehát gyártói specifikáció szerint a memóriáknak 1.8 V kéne működni, viszont 3 memória működik 1.85 V-al, de ha már 4 memóriát teszek bele akkor 2.1 V-ra kell állítanom manuálisan a biosba a feszültség értéket.
-
-
3shae
aktív tag
Szia,
igen emlékszem hogy hihetetlen órajeleket írtatok itt anno.. Akkor azt mondod hogy nem lenne jó esetleg egy Q6700-at kipróbálni mondjuk a kollégának Q 9xxx helyett?
Csak azért próbálok ezen a szálon mozogni, mert azóta változhatott a helyzet, és esetleg a több mag, de relatíve alacsonyabb (4GHz vs 3GHz) órajel már előny lenne a quad számára?
Eleve magas fsb, és alapból alacsony szorzóval rendelkező procit én sem raknék a gépbe, de a q6700 már birizgálná a fantàziámat
Egyébként igen, ezek a Sandy, Ivy procik bitangok lettek
-
3shae
aktív tag
Kíváncsi vagyok mit szólsz a következőhöz
Anno egy q6600-át próbáltam húzni benne, de 300 fsb fölé sosem ment, már 301-nél nem indult el. Viszont 300- nál 24/7 stabil volt
De ha egy q6700 lett volna benne, akkor szerintem ment volna 10*300 tehát 3 GHz-n. Ami mai szemmel is ok. Szerinted? Kéne venni egy 6700-át
-
3shae
aktív tag
Üdv!
Képzeld el, most májusban úgy döntöttem eladom a lapot.. Meghirdettem itt, kb két hét múlva elvitték. Megbántam.. egy hét elteltével felhív a srác h nem megy a lap! Komolyan mondom örültem neki! Visszakaptam (átnéztem hibátlan, és az én lapom) pénz vissza és ennyi
Soha nem adom el, megmarad nekem, vagy a lányomnak építek belőle pc-t
-
konigjanos
senior tag
Nagyszerű. Még egy utolsó: amint anyagilag megtehetem, tervezem lecserélni a core 2 duo E4700 procit egy Intel Core2 Quad Q9300-ra, ha jól láttam, azt kezeli a lap. még a vásárláskori (kb 5-6 éves) bios van rajta, ahhoz azt hiszem frissítenem kell. tudnátok adni egy linket a 16-os verzióhoz? meg a programhoz is kellene, amivel win alatt tudom frissíteni, mert nincs floppy a gépemben. az abit oldaláról leszedtem a biost, de üres a zip file....
-
joccadoki
senior tag
-
tompi113
csendes tag
Nálam egyelöre 4 gépböl 1-en fut, valóban asztali gépen a telepítés egyszerü volt és mindent alapból felismert, a sebesség is szemmel láthatóan jobb...
Úgyhogy ezen biztosan megmarad, a másikokon meg folyamatosan, ha jobban összebarátkozunk
A barátnöm mióta meglátta ezért sipítozik, úgyhogy a Sony Vaio laptopja lesz a következö tesztalany. Talán még haszna is lesz, a Win7 alatt különös módon a vezeték nélküli hálókártya néha csak úgy eltünik és restart után tér csak vissza. Talán Win8 alatt ez is megoldódik...
Ez a Start8 tipp jónak tünik, kösz, bevetem otthon én is -
tompi113
csendes tag
Azért a Win8 telepítés elött csinálnék egy mentést, hátha visszamenekülés lesz a vége...
Amúgy sem árt a mentés, hátha nem oldja meg az újratelepítés, és akkor simán visszarakhatod az egészet...Engem kicsit idegesít ez az új Windóz, akármit keresek mindig eltévedek ebben a metrocsodában
-
tompi113
csendes tag
E8XXX-et még nem sikerült beszereznem, úgyhogy az nem játszik.
Az FSB-vel meg a feszültségekkel próbálkoztam már hétvégén, de nem sok sikerrel. A memóriát próbáltam 2.0-án meg 2.1-en is, ugyanúgy nem indult el a lap.
A procit is mint mondottam cseréltem, gondoltam hátha az E6750 nem tetszik neki az 1333 FSB miatt, de ugyanezt csinálja az E4400-al (FSB 800) meg a Q6600-al (FSB 1066) is...
Ami még fura, hogy kötöttem rá egy speakert, a speaker nem jelez semmilyen hibát (pl. hogy memória vagy proci stb hiba). -
tompi113
csendes tag
Mindent alapra tettem vissza, nincs semmi tuning...
Kingston HyperX 8 GB, a pontos típusa: KHX6400D2LLK2/4G
Ezt is cseréltem már, volt otthon Kingston 667-es meg Hynix 667-es, mindkettövel hasonlóHa eljutok odáig, hogy normálisan müxik a Windows majd megpróbálom akkor.
Egyelöre ott tartok, hogy minden nap reszelek egy kicsit rajta, aztán az újraindítással sokszor vége... -
tompi113
csendes tag
Ez a Coolink is nagyon pofás
Szeretem, ha van a hűtőben tartalék, és a proci terhelés alatt nem azon filózik, hogy most 70 vagy 80 fokos legyek(esetleg még több...)
Kérdés, ha egy gyengébb hűtőnél megáll a venti valamilyen ok miatt, akkor mennyire izguljak... Na meg az sem hátrány, hogy ezek általában halkak is.grunge: Teljesítményben tényleg nem tudok többet kihozni a prociból egy ilyen hűtővel, mint egy kisebbel? (E6750 és Q6600 egyelőre, ami rendelkezésre áll)
-
tompi113
csendes tag
Hm. Sajnos túl sok idöm van gondolkodni, az fordult meg a fejemben, hogy mivel az alaplap SLI-s, a videókártyám is tudná, mi lenne, ha esetleg vennék még egyet?
Jelenleg a legjobb ajánlatként 50 EUR-ért találtam ilyet (Gainward HD4870 512MB).
Van ennek értelme vagy van esetleg valami akadálya? Gondolom ebben az esetben a 600-700 W-os tápok már annyira nem is lennének annyira túlméretezettek, vagy? -
-royalflush-
tag
igen volt mindenféle..de néha benézek azér
van egy kis problémám azt gondoltam rákérdezek nálatok is ..nem gyengén off a téma.de régen se volt ez nagy gond
szoval vettem nemrég egy thinkpad e520 at...azt tegnap egyszercsak megszűnt működni az ujjlenyomat olvasóm,új driver,még új windows is megvolt (win7),ismét új driver és továbbra is gáz vanmit tegyek ?mit probáljak még?..annyira jo lenne ha nem kéne garanciával rohangálni h beszart a senzor ..
hát kb ennyi
amugy mi újság hogy vagytok? a kolegának is thinkpad ja van nagyon remélem okosabb lesz mint én -
-
buherka
addikt
Aha...igazad van. De azért mégiscsak furi. Bántja a szemem ez a 128 bit
A butyok notimban a HD3650-es 128bit-es...azért nehogy már.Amúgy meg kinéztem ezt a GTX 560-at is a Gigabyte-tól. Nem sokkal drágább a 6850-nél. Elég jól lement most az ára ennek a GTX 560-nak. Lehet hogy most kéne megcsípni egy ilyent.
Szóval ismét itt a bőség zavara... -
buherka
addikt
Nekem ez a 4Ghz azért felejtős. Ennyin úgy sem fogom hajtani az E8200-őt. Max 3.5 Ghz. Feszt meg nem akarok neki emelni.
Amúgy én is ezen a VTX 6850-en filóztam, mert mondják hogy csendes és azért elég jó kis VGA. GTX 460-at is néztem, de azok már újban drágák lettek. Nem tudom hogy ér e annyit a PhysX hogy ezt vegyem.
Magas felbontásban úgy sem tudok játszani, mert 1360-at tud a TV-m, mert ugye csak HD-s. Most új monitorba valahogy nem igen ruháznék be. Ezzel az 1360-al is szépen megvagyok. Nem vagyok én már akkora gémer.
Most is legutóbb szép apránként a DeathSpank két részét toltam végig magyarul.Ilyen új Core-i-sandy konfigot még nem fogok egy ideig összerakni az tuti. Nem hinném hogy ki tudnám használni. Ez a kis Abit is vígan megfelel nekem.
Még lehet hogy megvárom az új AMD kártyákat, aztán majd osztok-szorzok. Mert azért egy ilyen 7770-es is izgatja a fantáziám.
-
buherka
addikt
El vagyok havazva.
Edzések, meló, asszony. Meg ugye már főleg notit használok. De azért a kis Abit nem lett kegyvesztett. Még most is imádom. Pont a napokban takarítottam ki csacsi-ragyira. A kis deszkám még most is úgy néz ki mint újkorában.
Annyi talán, hogy VGA téren kezd elvérezni a kicsikém. Az a 4. éves Galaxy 8000GT itt-ott, már kezd kevéske lenni.
Valami VGA kártyára kéne lassacskán beruházni. Valami olyasmi kéne amit még ez a E8200-es proci 3.2 Ghz.-en tűrhetően kihajt.
A mostani új gépekben totál elvesztem. Nagyon nem követtem a fejleményeket. Azt sem tudom hogy melyik foglalathoz milyen proci való.
Szóval valamilyen videó kártya kell, majd...csak még az a kérdés hogy milyen. 40-50k körül gondolkodom. Tök mindegy hogy AMD v. NV...csak jó legyen. -
3shae
aktív tag
Az nagyon tetszetős játék, a grafikáját,és a játékmenetét nézve (én azt szeretem amikor szépen lassan, nem kapkodva, hanem inkább osonva, lopakodva kell egy játékban előre haladni) de sajnos lecsúsztam a második részéről, pedig újságmellékletként teljes játék volt valamelyik hónapban. Jaj most jutott eszembe, hogy te karmolod a szimulátorokat.. Szóval az a helyzet, hogy a MS Flight Simulator 3-at is megvettem, szintén 499 forintért, és az is DVD verzió. Annyit megér nem?
-
3shae
aktív tag
Tudom, ezért is csaptam le rá! Ez legalább már DVD kiadás, és még WIN 7 alatt is megy ! Van egy papírdobozos verzióm is (GOTY edition) de ott cserélgetni kell a CD-ket telepítéskor, és még XP-n sem akart nekem elindulni múltkor. Azért ez elegánsabb megoldás - egyetlen lemez, az összes frissítésekkel,addonokkal stb..
-
3shae
aktív tag
Mondsz valamit, az általam említett játék is hihetetlenül lineáris.. A gépen fent van az Operation Flashpoint is ( gold edition, 500 forintért vettem az egyik óriás elektronikai üzletben) de ott meg olyan béna az AI hogy az valami hihetetlen
Pl az egyik küldiben kísér két katona a speciális alakulattól, akik MP5-tel támogatnak engem, erre a szitu.. Megyek át egy egy erdei úton (amin egy BMP közeledik, de nem vesznek észre) sikerül beszaladnom az erdőbe, a két koma jött velem, erre olvasom hogy kipurcant mindkettő. Megfordulok, erre mit látok? Elütötte őket a BMP
A karid az sokkal jobb min a 450?
-
3shae
aktív tag
Köszi, én is a tápra gyanakszom, mert ugye az előző kártyához nem kellett bekötni a plusz tápellátást biztosító kábelt. Pedig direkt ezért nem vettem meg az ultra gt vagy mittudoménmilyen 8800-as kártyát, mert úgy gondoltam, hogy az régebbi, sokat fogyaszt, és még teljesítményben is gyengébb. Cefetül ideges vagyok. Amúgy köszi a segítséget, amiket leírtál már megtettem. Még egy celeron procit is beraktam, de azzal sem indult el (420-as 1.6GHz)
-
Maxxter
senior tag
Rossz válasz, ülj le egyes.
Nem egyszerű ez a gép történet nálam...Örülök, hogy működik, gondoltam berakom most már a helyére. Berakom a lapot, vgat, winyót, indít megy. Király. Berakok mindent, lecsavarozok mindent mindennel, szépen elvezetek minden kábelt, elmatekolok vele 2 órát és nem indul...Kitépek mindent már dühből, asztalon összerak és láss csodát megy...Kellene vennem egy új házat is, mert meg van átkozva és nem indul benne semmi????
Ez tiszta hülye...
Na mindegy, a beígért képek:
[link]
[link]
[link]
[link]Ilyen volt mikor szépre csináltam:
[link]És ilyen lett, hogy működjön is:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest