Új hozzászólás Aktív témák
-
tompi113
csendes tag
-
tompi113
csendes tag
válasz
Maxxter #5811 üzenetére
Haha, na hát ezt a sz***t.
Nem tudom mire mondom, csak úgy általánosságban.
Szóval, a helyzet a következö: tegnap 2 órát teszteltem, összetett a probléma, a memóriáknál volt valóban a gebasz.
1. az uccsó memóriaslotba ha rakok memóriát nem indul el a gép sokszor (emiatt megy a kiszedés/asztali teszt óta, mert most csak 2 memória volt benne)
2. az egyik 2 GB Kingston HyperX okozta a BIOS lefagyást, gondolom szar, pechemre sikerült pont ezt beraknom most a 2-es tesztnél. Mindegy, hogy melyik slotban van, de nem megy tovább a gép a BIOS-nál ezzel. Lehet, hogy ez volt régebben a rossz memóriaslotban és együtt nyíródtak ki...
3. Csak a Kingston HyperX-ekkel hajlandó a lapka menni, nem indul el a többivel érdekes módon, a másik lapka (ASUS) gond nélkül viszi az összeset. A HyperX 800-as, a többi 667-es, lehet ezt már megszokta nem hajlandó lejjebb adniVoltot nem állítottam, CMOS-t visszaállítottam, úgy sem ment a többivel.
Na mindegy, eredmény:
Most megy a gép 3 db Kingston HyperX Ram-mal, látszólag stabilan, teszteltem tegnap rendesen. Felraktam 2.0 V-ra a memóriák tápját, ahogy javasoltad.
Köszönöm a segítséget, a remek tanácsok meghozták az eredménytMost már csak egy kérdés van, hogy 3 db memória a jobb (az egyik ugye nincs párban), vagy 2-vel kellene hajtanom (hogy 2 legyen dualban)? Az utolsó memóriaslotot elfelejthetem gondolom... Megnéztem az érintkezöket hátha valamelyik el van ferdülve/nyomódva, nem látszik semmi gond. A memória is gondolom kuka...
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #5809 üzenetére
Jól van na...
Futni én is szoktam, de csak akkor mikor szálkásítási időszak van. Azzal jól pucolom a zsírt.
Grungi-val már karok talizni. Tőlem összehozhatunk valami kisebb Fatális talit. Én benne vagyok. Talán volt is már szó róla, régebben.
tompi113 ...kihúztam délután a fiókom és ott van vagy 8-10 db 2032-es Bios elem, bontatlanul. De hogy honnan van azt nem tudom.
Jól felkészültem elem ügyileg a jövőt nézve.
-
tompi113
csendes tag
válasz
Maxxter #5809 üzenetére
Haha, van otthon sokféle, már írtam, most Kingston HyperX 800-as van benne (8GB, 2 x 4 GB KIT), de van 667-es Kingston 1-2 GB, Hynix 1 GB, 533-as Kingston 1 GB...
Tegnapelött teszteltem már másik memóriával (mikor néha nem indult el), akkor nem javult a helyzet. De tegnap a kiszerelés után kihagytam a tesztböl a memóriacserélgetést, de ma végigpróbálom este, ugye most az új lefagyós állapot van
Tegnap este erre már nem jutott idö, fél 11kor gondoltam az asszonyra is fordítok egy kis idöt, mert már égnek áll a haja a sok szereléstöl, de utólag meggondolva jól áll neki -
tompi113
csendes tag
válasz
Maxxter #5806 üzenetére
na hát elvileg a jelenség procmelegedésre simán ráillene, de...
Szóval próbáltam a procikat másik alaplapban (asus p5vd2-mx se), ott mennek gond nélkül.
Kétféle ventivel próbáltam, az egyik a gyári intel, a másik meg egy Scythe Ninja Rev B.
Egyedül ami még problémát okozhat, hogy a CPU paszta nem márkás, csak ezt találtam hirtelen otthon (1 éves, de kb. 500 ft volt, noname), de hogy azonnal emiatt túlmelegedjen nem hinném... Holnap majd az elemmel együtt beszerzek egy jobbat ebböl is.
A büdös nagy bordának elrendeztem a sorsát rendesen, a procira ráraktam a gyári hütöt, a borda tetejére meg rácsücsültettem a Scythe Ninja-t, mondom öreganyádat melegszel. Na azóta hüsnek mondható, de tartósan sajnos nem alkalmazható a zseniális tervezésem, mert a házba nem fér be meg rögzítés sem tökéletes (gravitáció általi leszoritás)
A voltokat hogyan tudom megnézni, ha nem jutok be a BIOSba? Multimeter? -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #5806 üzenetére
Csak a mihez tartás végett...
Nem vagyok az az ijedős fajta...
Már egy ideje jó barátságban vagyok a vassal, heti két boksz edzés, ja és mellette itt a kajakos szezon is.Szóval edzegetek...
szerk...amúgy meg a Mucsi Zolit imádom. ez a faszi pótolhatatlan.
Készülőben van az Argo 2...na abban benne lesz remélem. -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #5790 üzenetére
Nekem is volt ilyen elem problémám. Mit szenvedtem mire rájöttem, hogy az a baja.
Kicseréltem és azóta semmi baja a gépnek. Ha már 3V alá esik a lítium elem feszültsége...jól meg tud hülyülni a deszka.(#5780) grunge...jók a délutánok...persze. Majd megbeszéljük, hogy mikor és hol. Kocsival pikk-pakk közlekedem.
-
tompi113
csendes tag
válasz
Maxxter #5772 üzenetére
Tegnap este én is úgy jártam mint Te. Megpróbáltam elindítani a gépet, elsö indításkor gond nélkül müködik minden, mondom na milyen király
. Negyed óra után újraindítom, nem indul, 10 indításból nem volt hajlandó feléledni. Úgyhogy mégsem volt nagy öröm, ennek itt a vége
Most két választásom van:
1. Maximus vagy hasonló beszerzése, ehhez valami hozzáillő proci beszerzése (QX9650), 775-nél maradás
2. Kicsit több befektetéssel i5-re váltás (ddr2 memória, 775 proci eladása)Fel van adva a lecke...
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #5774 üzenetére
Mondjuk ha összeszarná az én lapom is magát, akkor lehet én is valami disznó tuning deszkát vennék magamnak, ilyen Maximus félét. Fene se tudja, lehet megint rám jönne a tuningolhatnék.
(#5777) grunge...inkább azt mond meg hogy mikor kén összefutnunk. A facén már nem is látlak.
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #5750 üzenetére
Sajnálom tesó, hogy így jártál. SUCK...ez kemény. majd megnézem az enyémet is, hogy melyik széria.
Én még most is csípem ezt a jóságot, amúgy. Igaz hogy már nagyrészt notit használok, de mindig jól jön egy izmos vas otthon. Ennek párja nincs. Főleg most hogy itt a Diablo 3. Ezt én is ki akarom próbálni...remélem jól fog futni a gépen.
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #5704 üzenetére
Nálam ez volt a megoldás: USB PCI bővítő kártya.
Sajna van jó pár lap, ami nem ad le megfelelő feszkót, hogy táplálja az USB-s eszközt. Többek közt a külső noti vinyókat például. Nekem a felét majd "eldobja" a lap. Úgy látszik a deszkánk nem ad le 500mA-t USB keresztül. Pendrive meg ilyenek azért elmennek.Szóval még mielőtt kihajintanád, egy próbát megér.
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #5629 üzenetére
Csak és kizárólag ASUS! Nekem van egy D2P (25-30k) és egy DS (ezen vvan a durva zene cucc). Zseniálisak! Volt Fatal1ty X-Fi-m, de az tré ezekhez képest. Maga a kártya jó volt, de a szoftverek nagyon nem. Asusnál minden gördülékenyen megy és működik, nem is akárhogy!
Egy DS vagy DG ugy 10 ezer körül van. Ég és föld. -
3shae
aktív tag
válasz
Maxxter #5622 üzenetére
Mint ígértem, ma jelentkezem
A fejlemény: Haver-kolléga áthozta a gépét, ugyanaz a táp van a gépében, mint nekem (FSP 350) ami egy athlon x4 -et, és egy radeon 4830-at szolgál ki, sőt még a memóriamoduljai is annyi mint nekem, 4x1 gigabyte.
Szóval a 4830-as karival indul a gépem, de pár másodperc után kikapcsol ( BIOS-ban való matatás közben)
GTS 450 berak a kolléga gépébe, és... ott sem megy
Az, akitől a kártyát vettem, szólt hogy vigyem át az egész gépet, és átnézzük.. Szerinte is tápegység a gyenge.
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #5612 üzenetére
Rossz hirek...
Amikor beépítetted a deszkát a lapba, tettél alátétet a csavarok alá a lapon? Ha igen, próbáld meg anélkül, és a működéshez felesleges dolgokat ne építsd be. Ha nem volt alátét, akkor tegyél alá. USB adaptereket is mellőzd.
BIOS mi van rajta? Valami tuningot kap? Ha igen tedd fel az 16 van a 18as biost és alapon toljad. (Nekem E8600 tökéletesen ment 18as biossal, szerette a tuningot is és nagyon stabil volt).Szép táp, hogyé volt?
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #5606 üzenetére
Az meglehet, csak meghellotta az IT hívószavát és beindult
A lapocskám tegnap kiszereltem a gépből és beizitottam az i5.öst. Húúúú banyek, még a 4GHz-es douhoz képest isszembetűnő a sebességnövekedés. GTA IV hasit mint a vajasbicska
Egy gondom van, hogy az ASUS Arctic Square hűtőmet nem tudom rátenni. Létezik valami lefogató ezekhez? -
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter #5592 üzenetére
Köszönöm,már megoldódott
Bár nem tudom,mi volt a megoldás,mert százszor telepítettem,mindenféle drivert,aztán egyszercsak azt vettem észre,hogy ott az ikon a hangnak
Minden rendben megy...kicsit le vannak lassúlva a dolgok,de ez így,tél felé,normális
Nemsokára jön a hó,alig várom,viszem a Drágámat snowboardozni
Vigyázzatok Magtokra
-
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter #5590 üzenetére
Kemény sztori
...sajnálom,ami történt
Nem is hallottam még ilyet,hogy leolvadjon a műanyag szigetelés
nem megy ekkora feszültségtől tönkre valami?
Volt nekem is pár érdekesség már,amikor laikusokkal beszélek,mindig azzal magyarázom,hogy ezekmárnaaagyonbonyolultrendszerek,néha összekavarodnak a dolgok"Ha ilyen mentési dolgokról van szó,nekem mindig van egy tartalék,kis hulladék masina,csak olyan terminátorosan,kilógó tyúkbelekkel,és abba szoktam csatlakoztatni azokat az HDD-ket,amikről menteni kell....rendszergazdai jogosultságokat ugyan kér,meg néha nehezen akarja beolvasni,de egyébként alapjában véve,mindent sikerül rendszerint menteni
....a tápot,mindenkép' kiméregetném,meg utánanéznék,egyesével,minden hardver megmaradt-e
....éééééés: A fontos dolgokról,MINDIG készítek biztonsági másolatokat....én mostanában,ősöreg notebookokkal szenvedek,valahogy mindegyiken szivat a hang
Most is egy ilyet bűvölök,európai,MSI Mega Book-carság valami,amihez supportot sem találok,az MSI hivatalos honlapján,nem is találom a megfelelő számú gépetA kicsikém fut rendületlenűl,csak a samu 500 GB-s F3-as hallt meg,mindenféle bevezetés nélkül,magam sem értem,mi okból.Hulladék 9500-as NV hajt most ezerrel,mert várja az új videókártyát.5770-est gondoltam....meséljetek,a 6'''-osok,milyenek?Olcsóbb,mint az 5770-es...miért?Érik a terv az I 2500K-ra,de az már valami takarékos,kisházas kreáció lesz
Mindenkinek szép hétvégét
Hali
-
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter #5565 üzenetére
Sziasztok
...nem volt netem
Szóval....
....az a lap,csak egy villanás volt,és csak megmutattam,nem tudtam,otthon mi a helyzet,vannak-e ilyenek,vagy akár jobbak
Gondolkodom még,mi legyen az új,nagyon szeretem az én kicsikémet,nem lesz egyszerű felülmúlni
Nekem,3 OS van a gépen,külön-külön telepítve,simán megférnek egymás mellett,csak a biosban van egy választómenü...
Csak az a fontos,hogy a sorrend jó legyen.....ha W7 után telepíted az XP-t,az régebbi rendszer,és nem ismeri fel az újabbat....sokat kell vesződni,mire visszaállítod a 7-est.Én úgy szoktam,hogy a meghajtóknak nevet adok(W7....XP....UBUNTU....STB)és akkor,mikor arra kerül a sor,hogy melyik rendszer,mit foglalhat,nincs kavarodás.Ha először felteszed az XP-t és utána a W7-et...semmi bajuk sem lesz egymással.....ha aktuális lesz az új gép építése,mindenkép' tanácsotokat fogom kérni
Legyen szép időtők,a maradék nyárból
Hali..
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #5479 üzenetére
Beüzemeltem a velocit, nem rossz, nem rossz
Tetszik hogy visszatért a gépbe a kis kerregő hang ami jelzi hogy működik. Éppen elég halk ahhoz hogyne leyge nzavaró. Mellesleg piszok gyors a kis 2.5 colos cucc
Asszem összeállt a masina egy jó kis csomaggá, ez már nagyon updatet nem fog kapni. Lehet kezdeni spórolni egy i5re
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #5448 üzenetére
Na igen a táp az vihzet magával mindent ugyhogy cseélj is csak szépen
Nekem a Samu vinyóm gyengélkedik, nincsenek abszolute SMART adatok...se egy P35 lapban se itt. Le kell cserélne mszegénykét. Nekem 30 GB a win particiom, csinálj heyletSzeddk ia hibernálást, töröld le a felesleges file-okat valami progival, stb
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #5445 üzenetére
Ezt néztem ki. Ugyam ilyen belet kapnak a menőbb Corsair tápok, volt is PH teszt róla, eléggé meggyőző
Talán gyengélkedi ka régid? Mit használsz most?
-
grunge
addikt
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #5402 üzenetére
E0-ás steppingej van valakinek?
Hirdetések között csak ezt látni..
(#5404) Maxxter: nem is tudom mi volt az uccsó maivel játszottam
lehet ránézek az előzőekre.
Amúgy visszakerült a Fatal1ty a házba, eladtam a P5K-t, kicsit kerestem is rajta, megérte
Jó deszka az nagyon, a tunigot meg a WiFi-t leszámítva nincs más előnye.
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #5395 üzenetére
Nekem a samu 250es gyengélkedik..SMART nem ad adatokat. Boo-nál azt irja hogy SMART capable but command failed. :/ HD sentinel épp ezért semmi infot nem tud közölni. BIOS amugy tök jól látja, meg működik is nomrálisan
A hangkariról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Most hogy volt egy csúcskategóriás creative x-fi-m és ez, én egyértelűen a Xonarra szavazok. Játékoknál is zseniális, az eax hajó már elment vista óta ugyis
Mivel minden openAL-re van kitalálva, tökmindegy ez a faktor.
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #5355 üzenetére
Azért van ez, mert egy 4 éves technológia lassan
meg lett véve pár fejlesztő brigád, igy erre optimalizáltak. nomeg a 9600gt "hatásfoka" nagyon jónak számít. amire pölö ez már kevés lesz, az a gx-eken sem fog jól menni...
MA már más a világ, no meg jön a Sturmovik Cliffs of Dover, nekem erre kellMeg a World of Tanks inygenes tankos MMO-hoz is jól fog jönni a lóerő
-
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter #5332 üzenetére
Akkor köszönd Mester,ha a kezedben van
de ígérem,nem merül feledésbe
az XP-s dolog megoldódni látszik.Van egy kiegészítő RAID a gépben....ez hajtja a 4. HDD-t.Na ez nem kompatibilis valamivel...ha azt kiiktatom,megszünik a gond.....újratelepítek,és kihagyom
a többi elválik
-
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter #5329 üzenetére
ok...utánanézek...
....ezeket a kulcsokat,én is úgy vettem,mint EREDETI....sokáig,mentek is,frissítéssel-mindennel.Neked az EREDETI alatt boltban vett os-hozzá való kulcs van?Vagy ha nem,akkor tudsz webboltot,ahonnan vehetnék?
...az új MSN-en,nekem is nagy szívás volt....alig bírtam leszedni
azóta,az egyel öregebbel nyomom,azzal nincs gond..
Most feltettem az XP-t...már kékhalálom is volt azóta...nem tudom,mi lehet a gond:S:S
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #5304 üzenetére
Állat ez a vidi...szétröhögtem magam.
Szegény Astrám... egyszer akasztottam ki az M1-en. Megtankoltam 98-as lötyivel és kisajtoltam belőle a 220-at. Ami szerintem olyan 200, mert csal az órám.
Volt is hangja 16 szelepnek.Azóta max 120. Én már öreg vagyok a száguldozáshoz.
-
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter #5276 üzenetére
Legutolsó próbával sem sikerült a frissítés,viszont megint történt változás...
Kipróbáltam a kártyát egy ASUSban,nem vettem észre semmit,nem is loggolt.Azután hoztak egy 9600GSO-tjavításra.Nem akart elindulni.A Kicsikém beindította,azzal a lendülettel el is kezdtem játszani vele,hogy meglássam,azzal is van-e gond.Nem volt,csak lényegesen lassúbb volt,mint az én 460-asom.Kűldtem egy darabig,aztán visszatettem az én kártyámat.....azóta nincs vele gondHogy mi változott,ne kérdezzétek,fogalmam sincs
Meg fogom nézni a directx-et is,hátha változik valami.A sárkányos játéknál,néha megakad,de csak pillanatokra,és nem fagy be....szerintem az már RAM,de ebben sem vagyok biztos.
Mindent köszönök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest