- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
afro9
tag
Kellemes húsvétot így utólag is mindenkinek! De mostanra sikerült rendesen kijózanodnom a sok sonka+rövid kombó után.
-
afro9
tag
A privát beszélgetéseimnél a "litilt" címke hatása mi? üdv
-
afro9
tag
Végre van egy kis élet.
Bringa és fesztivál, tényleg ez kéne. Meg főleg tavasz!
Lap nekem is megy, azóta egy perc időm nem volt próbálgatni itt a szorzókat, mert félek hogy megnyikkan, én meg kb. a gépemből "élek" (infó szakon kb. mindent ezen kell csinálni + munka). Szóval necces így szorgalmi időszakban.Ahogy így olvasgattam az élménybeszámolókat, rájöttem, hogy ki kéne próbálnom a gokartot. Még sosem ültem egyben sem... kicsit drága nekem.
Bp-en mik a legjobb helyek? Állítólag az Eurocenterben egész jó.
Van vmi olyan hely, ahol olcsó + sokat mehetek, hogy beletanuljak? Barátnőmet is elvinném -
afro9
tag
Srááácok, mi van itt, mindenki dolgozik, vagy tanul?!
-
afro9
tag
CS az nekem kimaradt az életemből, meg úgy minden csak multis játék. Haverokkal max 4en játszottunk, de az se rossz.
Jah, most már nekem is nagyon bringázhatnékom van, csak nyissák végre meg az északi összekötőt a rohadékok!grunge: GTA4 tényleg nagyon haláli, de furcsa, mert pont azért, mert kevésbé arcados és túl reális, alig tudok egy huzamban 1 óránál többet játszani vele.
-
afro9
tag
válasz
buherka #3876 üzenetére
20-25? Kinél van ennyi hely? És hogy lehet ennyi gépet összekötni?
Igen az idő tényleg szar, lehetne lanozni, de én még dolgozom, meg haverok is részben, ha meg épp nem, akkor edzek.Tehát neked megy a feles szorzó... hmmm... csak mert írta az egyik srác, hogy neki 8,5-tel sikerült így elérni 4GHz-et.
-
afro9
tag
Saját gokart autótok van? Namifene?
buherka: csak én próbáltam ki ezt a 18ast, és ahol olvastam róla ott azt írták, hogy ez majdnem egy az egyben a 16os , csak támogatja az E0-ás steppinget. Elvileg nem MOD bios. És igen, szarul írja ki ez is az FSB ket (gyakorlatilag össze vissza, 400 helyet 3xx -et). De az OP rendszer programjai már jól látják. Meg egyelőre tuningot csak 375FSB ig engedte.
LAN party az jó, de nekem 1 órám nem lenne játszani, LAN partynál meg az a gáz, hogy azt le kell szervezni, és ha már összehordjuk a gépeket, akkor már egy napot eljátszogatnánk, az viszont sok... Basszus már jó rég játszottam így, pedig nagyon poén volt ann AOE2-vel lenyomni egy ilyen 3 egymás ellen +2 gép partit (volt vagy 5-6 óra
) Ti mit nyomtatok?
-
afro9
tag
Na hexusos kaptam megint infót, hogy hogy kéne tuningolni. Lehet nem fogom tudni megállni.
Kérdés: feles szorzó hogy működik ennél a lapnál? Mert a srácnak C0-ás steppingúűvel megy 8,5 x 444 = 3,8GHz stabilan. -
afro9
tag
Na ez fasza! Mondjuk én inkább 12xx ben játszom, de high textúrákkal, mert sokkal jobban néz ki. 2. patch-et felraktad? Azzal dob egy olyan 10-12 FPS-t minimum!
Amúgy vágom, hogy nvidia kártya, csak azon csodálkozom, hogy nincs hozzá ATT szerű program. 2D-t alapból mire állítja?
-
-
afro9
tag
Ehhez nincs ilyen spéci program, amivel lehet tuningolni, mint ATT? Mert lefele tuninggal simán el tudod érni ugyan azt, és ha van benne 2D/3D alkalmazásészlelés, akkor nyert ügyed van.
GTA4-ben kb. mennyi az átlag FPS? Gondolom akkor -norestrictions -al csináltad, mert 12xx felbontás felett, már medium textúránál se elég nekem az 512Mb. -
afro9
tag
Ez félig meddig off lesz, de a tegnapi és mai nap után kihívnám Ed-et
-
afro9
tag
válasz
Maxxter #3836 üzenetére
Persze, nyilván! Igazából csak idegesít, hogy ebben a lapban, ugyan ez a proci fut jobban is, csak nálam nem...
Sőt, amúgy 375FSB -vel, csak NB-t 1,43-ra emelve, és RAM ot 4-4-4-12 1,9V tal megy, stabil, alig melegszik, és így 3375MHz-en fut. Csak nem értem, hogy az a maradék 25FSB miért ekkora gebasz neki, mikor elvileg a RAM ok olyankor 1:1 ben futnának, ami még jobb kéne hogy legyen. És 400 FSB-t azért eléggé kéne vinnie...
Másik az, hogy te mire használod? Mert én azért szoktam játszani is néha, és akkor azért kijönne a tuning.De föladtam, mert kezdem unni ezt az állandó állítgatást, meg tesztelést. Ráment így is egy fél napom már az egészre.
-
afro9
tag
-
afro9
tag
Amúgy igazad van, csak ha jól emlékszem a GTA4-re te kérdeztél rá, hogy az hogy fut, és annak jobb az 1Gb, de csak ezért persze nem éri meg... És nem rossz kártya, azt tudom.
Amúgy sztem most a RAM-mal van már csak vmi baj, mert ha a CPU-t nyúzom akkor semmi baj nincs, de ha bármilyen RAM igényes dolgot, vagy az Orthos Blned funkcióját futtatom, akkor kb. fél perc alatt kifagy / újraindul.
Időzítésekkel lesz baj, vagy fesszel, nem tudom.
-
afro9
tag
válasz
Maxxter #3829 üzenetére
Hát az szívás, én is eléggé sokat költöttem most karácsonykor, de a teljes anyagi csődöt pénteken fogom elérni, amikor a barátnőmet szülinapján elviszem kajálni, meg iszogatni.
Hát sajnos én rá vagyok kényszerítve erre a 18ra, és az a fura, hogy gond nélkül megy a gép, csak a tesztprogik fújnak ki, de hol csak ez, hol csak az...
grunge: mekkora memóriável veszed?
Maxxter: ha van 2 perced, akkor légyszi csak pötyögd be, hogy neked most mik a beállításaid (VCore, VTT, DDR fesz, DRAM
SB, FSB, RAM frekv.).
Köszi! És jó munkát, én még kicsit kiélvezem a vizsgaidőszakot, aztán indul a mókuskerék...
-
afro9
tag
A ramokat hagytam 5-5-5 ben, de az arány az ugye 15:16, szal lehet ez para.
Amúgy 3DMark06, SuperPI és Orthossal tesztelek.
Orthos szinte mindig jó fut, 10 percnél tovább mondjuk nem futtatom. Super PI szinte mindig kiakad, szerintem bug-os is a progi vagy nemtom.
3DMark06 meg néha kilövi magát valami hibaüzenettel...Most 375FSB van, de basszus ennek mennie kéne!
Csak nem tudom mit állítgassak még, már így szó szerint leirogattam szinte minden kombinációt, végigpróbálgattam és nem jó...
VCore 1.4 V
NB 1.5 V
VTT 1.43 V
Mem 1.9 V, CL5
FSB 425
És nem megy... azaz megy, de valamelyik progi mindig hibázik, vagy lefagy vagy újraindul...VCore tut nem kel 1.325 fölé sztem, NB meg tuti 1.43 fölötti kell, mert anélkül 400 FSB felett nekem meg se nyikkan a lap. A Memre 1.9 V, mert csak. VTT meg valaki írta még a 2830-körüli HSZ ben hogy neki azzal ment, azért raktam annyira.
De nemtom...
Pedig tuti hogy 3,8GHz-nek mennie kéne! -
afro9
tag
Hmmm... sehogy se tudom stabillá tenni... Akármennyi feszt adok neki, valahogy mindig kiakad valamelyik tesztelő...
-
afro9
tag
Hát jah...
Most kezdtem kicsit tuningolni, és most tartok ott, hogy VCore 1,325, DDR2 1,9V, NB 1,5V (ez soknak tűnik, de 400 FSB fölött nekem be se bootol 1,43V -nál és alatta; és melegszik is rendesen a borda... kicsit félek is, nehogy lesüljön)
Memóriák CL5 -ön, 9es szorzó, 425 FSB (1700QDR).
És ez most kb. 5 perce megyKár hogy Maxxter mostanában nem jár fel, még e-mailt is írtam neki, mert valszeg ő tudna tippet adni, mit mennyire állítsak.
Ez a 18as BIOS jól el van dugva amúgy...
-
afro9
tag
Na, holnap reggel fél8a megyek arcröntgenre, de leszarom ha beledöglök is megcsinálom...
És sikerült!
Na nem könnyen... azaz kb. 20000000 millió fórumot meg google keresést kellet végigböngészni, de megvan: forum -> innen pedig (mivel az infó már megvolt) eljutottam ide: fórum2
Szóval létezik 18 as bios is, ami ahogy elnéztem tök ua mint a 16, csak támogatja az E0 steppinget, amilyen speciel az enyém is.
Az E8400- zal meg ugye az van, hogy annak van vagy 3 változata, és a lappal nemhivatalos források szerint az E0 még nem kompatibilis, azaz tesztelés alatt áll. Hivatalos forrás szerint meg E8000-es széria nem is létezik....Ennyit arról, hogy nem mind1 milyen CPU-t veszel még az azonos típusból sem. Csak mivel Maxxternek is E8400 van, gondoltam simán menni fog.
Na szóval most elvileg megy, minden progi jót ír ki, és végre lehet a BIOS-ban állítani a szorzót is!
Ja, meg a hőmérséklet is normális, azaz olyan 33 fok körüli terhelés nélkül, a magoké pedig 41-42.
de lekopogom... kopp kopp kopp
-
afro9
tag
Lehet az lesz. bár a tököm tele van vele. Meg apám gépében tudnám megnézni és nem akarok beletúrni neki... Ha kiderül, hogy tényleg rossz, akkor leverem a csávón az tuti az utolsó fillért is.
Ja és a másik az, hogy mivel nem írja ki rendesen a hőmérsékletet, ezért a ventilátor 3000-ren pörög mint állat folyamatosan és azért így kicsit hangos, meg felesleges...
Tehát szerinted a hőmérséklet hibás kijelzős a CPU hibája? Mármint gyártási hiba?
-
afro9
tag
-
afro9
tag
Köszi a választ, asszem meg is van akkor a probléma. Azt nem tudtam, hogy el lett cseszve a proci, és emiatt 92 fokoson volt, viszont a BIOS-ban a CPU Shut Down Temperature, azaz, mikor lője le a gépet, 90 fokon volt, azaz automatán boot után kapásból kilőtte valszeg. Most kikapcsoltam a Thermal Contolt, és Disabled-re állítottam a hőmérsékletkorlátot, és elindult basszus.
Úgyhogy köszi!
Bár már épp nekem is ez volt a fejemben, mert ez a konstans 92 fok ez marha gyanús volt. Szóval vagy a proci, vagy a BIOS hibás.
Csak a megtévesztő az volt, hogy a BIOS verziók leírásánál a 16-hoz pont oda volt írva, hogy valamilyen hibás hőmérséletértékeket most már nem ír ki a 45nm processzoroknál.Na megnézem más progikkal is...
Ez a 6-os szorző még mindig zavar... meg hogy nem lehet állítani...
-
afro9
tag
Ja, és 92 fokosnak irja a processzort... Elinditás után kb. 15 mp -cel. Érdekes.
Még akkor se melegedne ennyire, ha nem lenne rajta hűtő.És elvileg pont ezt orvosolták a 16os BIOS-ban, nem?
Áhhh... kellett nekem procicsere....
-
afro9
tag
Aha, ugyan az. Igen levettem. Mielőtt frisstettem, reseteltem a biost, mindent alapbeállátsra. Aztán még használtam igy tegnap pár órát, minden alapjáraton. Kivettem a procit, be az újat, és elindulni elindul, de ezek a tünetek.
Szóval elvileg kéne látnom a szorzót?
Küldtem mailt az email cimemről, ahova még decemberbe küldtél BIOSt. Mellesleg szerintem ugyan azt akarod elküldeni amit már felraktam, mert gondolom a hivatalos 16os kell, ahogy visszaolvasgattam fórumban.
HAL-os ötletemmel kapcsolatban vélemény?
Mert lehet újrarakom a windows-t és megnézem mit csinál.... csak azért azzal nem szarakodnék ha nem muszáj. -
afro9
tag
Bassszus még mindig nem megy...
Akármiket állitok, nem megy. De azt vettem észre, hogy csak a windows betöltésénél, és akkor is egy meghatározott pontnál hal meg (amikor a töltő képernyő váltana a bejelentkező képernyőre). Nem lehet, hogy a windows HAL miatt nem megy? Szóval a processzor csere miatt megváltozott hardver miatt nem indul? A Win7-se akar futni, de ott amikor Safe Mode ban indtom, akkor legalább kékhalálhoz ugrik, majd memory dump-ot csinál, kir valami hibaüzenetet, de olyan rövid ideig, hogy alig brom elolvasni, és kikapcsol....SEGIIIITSÉÉÉÉG!
-
afro9
tag
Na beraktam, elindul, felismeri, de basszus valami nagy gebasz van!
A 16 os HIVATALOS biost raktam fel, és ebben nem lehet szorzót állítanim és alapból 6 ra állítja
És az FSBt állíthatom akármire, a QDR vagy micsoda 1333, ami ugye 333 FSB kéne hogy legyen, de ehelyett 498 ra van állítva és 6os szorzó, mert így akarja kihozni a 3 GHz et, de nem tudok semmit állítani.... ÁÁÁÁÁÁÁ
Valaki el tudná küldeni a palfalvij@gmail.com ra a működő BIOSt, mert addig használhatatlan a gép, a windows betöltésig jut és kidöglik....Maxxter, téged megkérhetlek, hogy írd le milyenek a pontos beállításaid, hogy ne kelljen nekem megint napokig próbálgatni. Ha már leírtad előző HSZ ben akkor esetleg egy HSZ szám is jó. Köszi szépen!
-
-
afro9
tag
Hát én asszem E8400at veszek a napokban, remélem fel fogom tudni húzni olyan 3800-ra mint Maxxter. Jó pénzért veszem ha úgy vesszük, viszont kíváncsi vagyok hogy a 3000-re húzott E4400-nál mennyivel kevesebb fesz kell majd a rendszernek, meg mennyivel lesz erősebb. És remélem megszűnik ez a rohadt 3-4. re elindulás "hideg indítás" után....
Ugye ha procit cserélek, akkor előtte érdemes BIOS resetet nyomni, nem?
-
afro9
tag
Hello,
már egyszer kérdeztem, de most megteszem még egyszer: szóval ebbe a lapba érdemes quad core-t venni? Konkrétan Q8300-ra gondolok.
Mert visszaolvastam és állítólag FSB limites, illetve ennek a típusnak 7,5 a szorzója, szóval ha mondjuk 333FSB a limit, akkor az alap 2,5 GHz fölé nem nagyon tudom tornázni.
Viszont mondjuk az E8500 9,5-ös szorzóval és 400FSB vel már 3,8GHz, és mivel 4 magot nem sok minden használ ezért jobban megérné.Szerintetek ebben mennyi a ráció? Mert most már a procim kicsit visszafogja a gépet, és akkor minek vettem videokártyát meg memóriát...
Vélemény?
-
afro9
tag
Elvileg ha be van kapcsolva az EIST funkció (BIOS-ban lehet állítani, legalábbis az 1.4 es modbiosban), akkor 40% és 100% között variálja a feszeket, és a frekvenciát 100MHz-es lépcsőkben.
Innen van az infó: SpeedStep wiki -
afro9
tag
Jah, ezt én is hallottam, hogy ilyen creative cuccokkal gáz van. Meg a GTA4-gyel.
Na viszont meg kell mondjam: ezek a memóriák elég pöpecek, semmi gond velük, viszont így eszembe jutott, hogy mikor ezt az alaplapot vettem, már akkor is kb. fél éves volt, és akkoriban a tervezők vajon milyen megfontolásból támogatták a 32Gb max memóriát, mikor - így durván 3 évvel később - a 4Gb-ot is alig kezeli egy OP rendszer, arról nem is beszélve, hogy 4-nél többet nem is használ semmi szinte...
-
afro9
tag
Aha, kösz, nekem disabled, és magam állítotma be az időzítést, feszeket, meg frekvenciát is, mivel ugye proci húzva van. Akkor hagyom is!
És egyelőre faszán megy!Utánaolvastam ennek 4Gb -> 3,3Gb dolognak, és azt olvastam, hogy azért ír ki csak 3,3-at, mivel a 32 bites rendszerek ugye csak 4Gb-ot tudnak megcímezni az x86-os memóriakezelési eljárás miatt, DE mivel a rendszereszközök és a oerifériák egy része is osztozik ezen a címtartományon, ezért ebből lejön még az, amik ezeknek vannak fenntartva, így gyakorlatilag csak 3,3 Gb-ot lehet használni.
Ez elviekben amúgy így is van (én is tanultam vmi ilyesmit szg hálókból), de azért azt nem tudom elhinni hogy 650Mb -ot lecsippent ebből. Illetve, akkor 2Gb-nál miért nem 1,33 Gbot írt ki?
Másik, hogy most Win7 bétát használok, és feltűnően jól megy, sokkal jobban mint a Vista, sőt még talán az XP nél is gyorsabb, de lehet hogy a béta miatt van vmi gebasz. -
afro9
tag
Nekem simán bement, mivel lent van a hűtése a videokártyának. Először nem indult, de aztán BIOS reset, és mindet beállítgattam újra, és most faszán megy!
Viszont nem értem, de a Win7 csak 3,3 gigát lát belőle. XP-t még nem próbáltam, de ez mekkora szar...Másik: most kiírja nekem a BIOS-ban, ogy SLI Ready Memory, amit eddig nem írt ki. (ez asszem csak a MOD biosban írja ki egyáltalán). 4 opció van: Disabled, Best, Profile 0, Expert. Egyáltalán mit jelent ez az opció, mire jó és mit kéne beállítani? Egyelőre kikapcsolva hagytam, de kíváncsi vagyok.
Másik: még megvannak a régi memóriáim is, és ha mondjuk berakom őket az új kit mellé, akkor lenne elvileg 6 Giga ramom (persze minek...), de a DUAL chanel mód megmaradna, és nem "fogná vissza" az új memóriákat?Még valami: CL4 az ugye jobb, mint a CL5, nem?
-
afro9
tag
3 év múlva már sztem rég DDR3 vagy DDR4 lesz, meg 8 és 16 G kitek alapból.
Floppy az nekem egy olyan dolog, hogy volt hogy még pár hónapja is hirtelen használtam valamire. Asszem Memtest86+ -t futtattam arról, szóval még nem dobtam ki.Visszatérve: 14 es modbiosom van. Ilyen kimérést én is simán tudok csinálni, tele vagyunk ilyen műszerekkel. Lehet hogy akkor megpróbálom.
köszi az infót
-
afro9
tag
Ez a piros fekete összhang nekem is befigyel, csak egy FEHÉR floppy meghajtó van az amúgy full fekete házban. Úgyhogy innentől kezdve tök mind1
Na de én is azt néztem ki,és holnap meg is veszem. Majd írok róla infót ha megvan. Mondjuk ez az élettartamgari annyira nem szimpi, mert a gyártó érvényesíti és 2k a postázás, ami az egész értékének a 15%-a, ami ha megnézzzük sok. Szóval ha hiábs, hiába cserélik igazából így is úgy is vesztek rajta... feltéve ha nem térítik meg a postaköltséget, bár azt kétlem.Viszont fontos kérdés a lappal kapcsolatban, hogy ne csak offoljak:
miért van az, hogy ha már fut a gép, OP rendszer megy meg minden, akkor semmi baja, napokig megy, újraindítás minden. DE, ha kikapcsolom és mondjuk 1-2 órát ki van kapcsolva, akkor elindítom és kb. még a boot elején magfagy, aztán még egyszer, de kicsit később, aztán még egyszer win betöltése környékén, aztán már nem. És ezt mindig, kivétel nélkül.
Sejtésem van, hogy mi lehet: a gép kihűl (processzorra gondolok elsősorban) szobahőmérsékletre, és a módosított (emelt) feszek miatt, amígy nem éri el a 30-40 fokot, addig valami miatt nem megy. Aztán ha eléri, akkor már OK, merthogy ugye a melegedés miatt csökken a feszültség, és amikor még "hideg", akkor túl magas, vagy vmi. Itt gondolom a nyomtatott áramkörök ellenállásai is hőmérsékletfüggőek (mint az ellenállások általában) és ilyen kis precíziós dolgoknál lehet sokat számít az a 20 fok. De ez egy tipp.
Ötlet? Az a gáz, ha feszeket lejjebb veszem, akkor meg nem viszi ezt az FSB-t, már próbáltam, de gondolom ez így hoisszútávon viszont nem valami jó... -
afro9
tag
Mondjuk ezt nem értem, hogy az
F2-6400CL4D-4GBPI-B
és
F2-6400CL4D-4GBPK
között mi a különbség?
Mindkettő 2x2 800, azonos időzítés, csak a fesz más. Amúgy most már tuti veszek, akkor ti a G.Skillt ajánljátok? Ezek közül melyiket? Holnap lehet meg is veszem. -
afro9
tag
Egy hülye kérdés: tuningram az mit jelent? Értem azt, hogy lehet tuningolni mellette, de úgy alapból megnéztem, hogy a lap DDR2 800-at enged csak, szal ha veszek egy 800-ast és emelek frekvenciát (ami gondolom kis mértékben szart se ér) az ugyan az, mintha vennék 1066-ost és lejjebb venném?
Te melyiket vennéd?
-
afro9
tag
Én is memória bővítésen gondolkodom, mely bazárokra gondolsz? -> szerk.: megvan már
Ezek amúgy jó memóriák? Mármint a G.Skill? Soha nem hallottam még róla. Állandóan a Geil megy mindhol...
Mondjuk ilyenen gondolkodom:F2-6400CL4D-4GBPK - 13k
spec.: 2x2 800 4-4-4-12 2.0-2.1vAmúgy gondolom DDR3-re nem nagyon éri meg gyúrni, nem? Azaz most nem kidobott pénz mondjuk 4 Gb DDR2-est venni ebbe a lapba? 800-nál magasabbat támogat amúgy a lap?
üdv
-
afro9
tag
válasz
Cobrusz #3713 üzenetére
Nekem is kiírja, de csak a modbiosoknál. Gondolom a készítők ezzel jelezik hogy ez ingyenes modbios, és csak teszteésre ajánlják, kereskedelmi forgalomba nem került (azaz nem hivatalos). De ez csak tipp
Na, akkor viszont nem éri meg nagyon a Quad. GTA4-en kívül nemsok használja még ki, 1 év múlva meg már ki tudja mi lesz. Valszeg i7-esek fognak a csapból is folyni...
-
afro9
tag
válasz
Maxxter #3701 üzenetére
Na köszi a választ, és utólag is BUÉK mindenkinek!
Hát akkor meggondolom, lehet várok még egy hónapot, végül is most vizsgaidőszakban úgyse lenne időm ezzel foglalkozni...
Bár ha így meggondolom, tényleg nem lehet nagy különbség az órajelek között, viszont a cache, meg nem tudom mennyit számít igazán, ezért nem vagyok biztos a kettő közötti teljesítménykülönbségben.Négymagosat lehet ebbe a lapba tenni? Mondjuk egy Q8200?
-
afro9
tag
Hi, na rég voltam már itt, most ünnepek alatt hál' istennek nem ülök annyit gép előtt.
Most viszont felmerült egy kérdés: vegyek E8500-at vagy ne? Azért írom ide, mivel maga a processzor jónak tűnik (és olcsón tudnám beszerezni), de ez az alaplap megeszi? És ha igen, húzni lehet majd ezt is (ahogy már a E4400-at sikerült 3GHz-is stabilan)?
Ha jól láttam valakiknek itt van/volt ilyen ebben a lapban, vagy legalább hasonló (E8200 /E8400)Amúgy annyira utálok mindig csak kérdezni, meg segítséget kérni, de én nem netezek annyit, az alaplappal annyira nincsenek tapasztalataim, szal nem tudok másnak segíteni...
köszi
-
afro9
tag
Nem tudjátok hol lehet leszedni az alaplaphoz Vista drivereket? A [hivatalos honlapon] nincsenek...
Vagy az Nvidia Chipset Driver és a nForce650i Chipset Driver ugyan az?
-
afro9
tag
Ezt olvastam most: Abit vége
Asszem akkor nem készül újabb BIOS, meg a következő alaplapom nem Fatality lesz...
Persze ez a mostani sztem elég jó ahhoz, hogy még kihúzza minimum egy évig (amíg jó LAG775 -ös processzor és PCI-E kártya van, addig elég jó kategóriában van ez az alaplap, ahogy elnézem. -
afro9
tag
válasz
buherka #3627 üzenetére
Hát nemtom, nekem az jött le, hogy itt az FSB vel volt a baj. Szóval ha azt emeltem, akkor szarozott.Most arra gondoltam, lehet mindent hagyok úgy ahogy van, csak a 9 helyett 10-es szorzót. Ez így vajon menne? Jó ötlet?
Miért is lenne jó a 7x400? Értem, hogy a memória 400 on megy és akkor 1:1, de a7x400 az kevesebb mint 9x333, és így most fut. Vagy úgy gyorsabb lenne?Bár most hogy visszagondolok, amikor először raktam 400 ra, akkor lehet azért nem indult, mert akkoriban még nem raktam rá annyi feszt. Hmmmm...
Bár őszinte leszek: 3 napja kb. nem használom a gépemet, tuningteszten és jumperelésen () kívül másra, és most ezt a 3GHz-et "ki akarom élvezni"
Amúgy sikerült a 4-4-4-12 (16) memóriaidőzítés, de 2,1V kellett neki, nem tudom miért, de ha nem volt meg akkor randomban újraindult.
-
afro9
tag
válasz
Maxxter #3621 üzenetére
A képen a Ricardo Mujzi a legjobb.
Kevés a lap? Bocs, nem értem, mihez is?
Amúgy próbáltam csökkenteni a feszeket, és az lett az eredménye, hoigy nem indult el a gép.Szóval nekem nem megy alacsony feszel, ha nem húzom meg azt is, ba**ik elindulni.
Kicsit ideges lettem én is tegnap, mikor 6 óra intenzív géphasználat után, újraindítom és már nem indul... -
afro9
tag
Ok, majd megnézem ezt a memóriabeállítást.
A GTA4 pont meg is van nekem eredetiben (pecchemre, bár most így már annyira nem rossz), és így húzás után, 4830-cal "süvít".
Felbontás: 1280x1024
Texture: High (max)
Render: Highest (max)
Látótáv: 10 (igen, ezt levettem, mert ez eszi a kártyát, azaz a memóriát, és ha pl. 50-re rakom, akkor ilyen felbontás és textúra mellett már 1200(!!!!) megákat eszik. Maxon 1500-at. Vicces... )
Részletesség: 70 (100 ból)
Kocsimennyiség: 50 (100 -nál olyan dugók vannak hogy csak na, de ez nem nagyon befolyásolja az FPS-t)
Árnyékok: 0 (na igen, ezt ha bekapcsolom 1-16 ig akármire, akkor mínusz 7-8 FPS; nagyon eszi a sebességet, nemtom miért, pedig csak dinamikus árnyékok, amiknél még a Stalkerban is 100x szebbek vannak...)
Így nekem 26-28 FPS. Ha épp pirkadat van, és 20 kicsi van körülöttem és épp kukákat rombolok, akkor lemegy 23-24 re, de huzamosabb ideig nem. Van amelyik városrészben(!) (
) 30 FSP alá nem is megy.
-
afro9
tag
Amúgy én is azt akarom, hogy most visszaveszegetem a feszeket, mert az 1,4 et is csak azért kapta, mert annyi nem árthat és lehet kell is neki, és csak FSB tesztelésre volt.
NB meg azért, mert írtátok.Hihetetlen hogy én mit összekínlódtam, míg találtam valami infót egyáltalán tuningról, meg kaptam segítséget. Rögtön ide kellett volna írnom, de az eszembe se jutott, hogy az alaplap, sőt a BIOS ennyit számít...
De jó tanulság volt. Vagy 200 fórumot végigolvastam, annyi tuningeredmény van a fejemben, hogy lehet azért nem sikerült a mai vizsga olyan fényesen.
Lehet most a memóriaidőzítéséket állítom majd, bár szerintem az nagyon nem dob a teljesítményen, nem? Ez az egész CPU huzogatás is csak azért kellett, mert a HD4830-as mellé elég lassú volt, de karácsony előtt nem akartam új procit venni. Erről jut eszembe: ebbe a lapba az újak közül mik mennek bele? Mondjuk 8400 vagy 8500? Esetleg quad?
-
afro9
tag
Nah, hazaértem a vizsgából...
Tegnap 2,8 GHz-et értem el, ma próbáltam 8-as szorzó mellett 400 FSB-t, de emelhettem akármit, nem ment. Úgyhogy most 333FSB-vel és 9-es szorzóval 3GHz-en megy, ami a cél volt, és stabilnak tűnik. Szerintetek, ha most 10-re állítanám a szorzót akkor elindulna?
Najó, inkább nem is próbálom ki, mert ilyenkor szokott elfüstölni a proci, az utolsó 1 MHz-es húzásnál.
VCore: 1,4V
NB: 1,43V
Mem: 2.05 V
FSB: 333
mult.: 9x
bios: 1.4 modbiosTeszteknél max hő: 68 fok, ami kb. 2 óra Prime és Orthos, meg 3DMark után volt.
grunge és buherka köszi szépen még egyszer a segítséget!!
-
afro9
tag
Na, addig állítgattam valamiket, hogy sikerült 8-as szorzó mellett elindítani és 350-es FSB-vel. Valszeg az van, amit grunge te írtál, hogy csak bizonyos FSB-kez eszik meg. Mert 350-en elindul, 333, 275-is, 400 is. Csak az a baj, hogy 375, és 400-nál már windows betöltés közben kifagy.
De most 350-en van, így 2,8 GHz-en fut és egyelőre nem fagyott még ki. És most se. És most se, és most se, ja és még mist se mivel még mindig írok, és most se...
Na mindjárt tesztelek rajta egyet.Most amúgy a memória: 2,05V
NB: 1,28V
CPU mag: 1,4 V
Memória időzítések: 5-5-5-18Na de ez haladás! Köszi!
Akkor hogyan tovább szerintetek?
-
afro9
tag
-
afro9
tag
-
afro9
tag
válasz
Maxxter #3584 üzenetére
Aha, amit az előbb küldött buherka.
Hát most mindent úgy állítottam be, ahogy mondtátok.
A szorzó 8, VCore, 1,4V, NB: 1,24 (kicsit emeltem), mem: 2V, és 4-4-4-12.
Működik a rendszer minden fasza, DE: FSB-t egyszerűen nem lehet 800-ról átrakni másra...
Egyszerűen nem... Írtátok, hogy sok a "lyuk", és lehet valamik nem futnak. Amit grunge írt, azt most kipróbálom, hogy rögtön magasabb FSB-t lövök be. De aztán más BIOS t próbálok asszem.Grunge: köszi a mailt, megkaptam! Még egy próbát teszek ezzel, ha nem megy, akkor 13-as megy fel.
Amúgy ti mivel flashalitek? Én flashmenu1508 -tal (abit honlapról).
És kösz mindenkinek, fasza lehet így "távgyógyítani" mint Gyurcsók.
-
afro9
tag
-
afro9
tag
Hát nem tudom, ahogy kivettem itt mindenki szavából, a 14-es jó kéne hogy legyen.
Amit az előbb leírtam az egyszerűen bug a BIOSban (szerintem), legalábbis nálam ilyen... nemtom másoknál is volt-e ilyen.
De akkor elküldhetnéd légyszi a13-ast, hátha azzal több sikerrel járok.
Ezzel még próbálgatom kicsit, de hát nem tudom miért nem megy.... -
afro9
tag
válasz
buherka #3571 üzenetére
El sem indul a gép.
Szóval mindent alapra állítok. Disable-re azt a 2 cuccost, ami írtál. Majd a SoftMenu ben Unlinkedre állítom, és a 800 (eredetileg ugye annyi) helyére mindjuk 801-et, vagy 805-öt, vagy 900-at, vagy 1033-at írok, tök mind1 (minde kipróbáltam) el se indu a gép. Szal pörög a venti és semmi. Aztán resetgombot benyomom, újraindul a gép, és mivel gondolom okos a BIOS átmenetileg alapbeállítással indítja a frekvenciákat (szal a procinak ugye a 200FSB és a memnek 533-at).Tehát tök olyan mint 16-sal. Pedig ennek kéne működnie...
Ja, és azt vettem észre, hogy a BIOS ban, ott ahol az FSB -t lehet állítani ott van ugye ALATTA hivatalosan a szorzó állítása. Namost ebben a 14-es biosban van felette is egy, amire ha enter nyomok akkor egy ilyen ablak jelenik meg, ahol állítani lehetne, de csak 3 pont van benne meg egy üres [].
Illetve az eredeti szorzóállító szürke, tehát ha fentről lefele rá szeretnék ugrani, akkor nem lehet, de ha lentről felfele megyek, akkor fehér lesz és már rá tudok, és tudom a szorzót állítani. -
afro9
tag
Ehh, na megint az 1.4-es mdolt bios van bent. Minden jól fut látszólag, szóval ok. De húzni nem tudok semmit az FSB-n.
Ötlet?
A két értéket, ami írtál disable-re raktam, memóriákhoz egyelőre nem nyúlok, és unlinked módot használok.
Mit kéne még beállítani vajon?u.i.: ok, LAN megvan. Köszi!
u.i.2: így meg már pláne gáz lenne, ha pont nekem nem menne!
-
afro9
tag
válasz
Maxxter #3566 üzenetére
Hát parázni nem parázok, csak a helyzet kicsit nem jó. Szóval második indításra már gondoltam emelek FSB-t. Gondoltam addig emelem első lépésben, ahogy az elsőző BIOS-szal stabil volt. Na hát kapásból nem indul a gép, sőt, most nem elég resetet nyomni, hanem jumerelni kell.
Jó, gondoltam elindítom megint alapjáraton, és írok nektek, erre mikor betölt a win, nézem, eltűnt az iontegrált LAN. Nem volt ott a network adapter... vicces. Többszörös újraindításra sem...
Most beflasseltem a hivatalos 16-os BIOS-t. Ezzel most fut, van netem is, de ha csak 1 FSB-t is emelek, akkor nem indul a gép -> reset, vissza alapra.Na szerintetek mi van ezzel?
Amikor egy éve kb. az 14 es hivatalos bios-t raktam fel akkor is az volt, hogy nem hagyta hogy FSB-t emeljek.Tuti beállításhoba lesz, mert nemhiszem, hogy ugyan olyan alaplap+bios+proci kombináció ne működne 2 különböző embernek....
Amúgy amikor 4-4-4-12-re állítottam, akkor valóban nem állítottam feszt, szal lehet az volt a baja.
-
afro9
tag
válasz
buherka #3559 üzenetére
Ok, na átflasheltem a BIOS-t arra amit küldtél. A memória időzítést is átállítottam, de akkor win betöltése után kb. 2 perccel újraindult a gép, úgyhogy azt hagyom egyelőre.
Most alapjáraton fut, úgyhogy talán jó ez a BIOS. Csak azéárt mert egyszer már a hivatalos 14-est kipróbáltam és azzal totál instabil volt a rendszer.Na most elkezdem szépen húzni az FSB-t, kiváncsi vagyok mit szól hozzá.
A memóriákat amúgy miért jobb 5-5-5-18 ról 4-4-4-12 re állítani? És ahhoz kötelezően kell valami FSB érték, vagy vmi, mert a CPU z azt írja, hogy 266MHz -nél van 4-4-4-12 és 400MHz-nél 5-5-5-18. Tehát ha 800-on futnak, akkor nem az 5-5-5-18 kell?
Amúgy nagyon köszi a segítséget!!!
-
afro9
tag
Hello,
most keveredtem ide először, eddig a Tuning kezdőknek topikban kérdzősködtem, de ott nemigazán tudtak segíteni. Valahogy nagyon nem akar menni ez a tuning dolog. E4400-am van, végigböngésztem nagyjából a topikot, és láttam, hogy amikor indult, akkor sokaknak volt E4300 meg E4500 és ilyen 3GHz-es stabil órajelek varázsoltatok ki ebből a lapból.
Így a kérdésem az, hogy hogy lehet 266 FSB fölé menni? Nekem egyszerűen nem megy.
Mag feszt emeltem, akkor se. Máshoz nem nyúltam. A memóriák Unlinked-ben mennek, 5-5-5-18 on.
Légyszi segítsetek, hogy mit kéne állítanom, kéne-e biost frissítenem (láttam vannak modbiosok dögivel, csak van akinek ez- van akinek az megy). Láttam, hogy itt jópár embernek sikerültek ezek a dolgok, hálás lennék ha valaki valamilyen konkrét értékeket írna le, amivel szerinte működik, vagy neki működött.
A célom nem lehetetlen szerintem, mindössze 3 GHz körüli értéket szeretnék elérni, stabilan.Köszönöm a segítséget, tényleg nagyon kéne!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged