Új hozzászólás Aktív témák
-
grunge
addikt
Boldog Karit srácok, ha még benéztek ide.
-
törölt tag
-
grunge
addikt
Nekem is megpusztult a a konfig, nem POST-ol, szerintem nem fektetek ebbe mar...
(#5976) chap-man: melyik platform? AMD vs Intel? Nezz utana jol a kiszemeltnek. Minden gyartonal van szoras rendesen.
-
grunge
addikt
Hello sracok, hasznalja meg valaki a deszkat? Nekem tavaly beadta a kulcsot, nem post-ol. Sztem a cpu lehet a ludas mert amasik lapban sem indult el. Ebbe a konfigba nem ölök mar penzt, elpakoltam, es beüzemeltem egy raspberri pi gepet netezni
-
törölt tag
válasz
Borzoló #5970 üzenetére
Szerintem ez a legújabb Bios a IN9 32X-MAX Wi-Fi alaplapodhoz.
->
BIOS ID:15
Fixed F6,F7 function on the BIOS menu.
Fixed CPU voltage limit setup control incorrectly.
BIOS compiled date: 05/20/2008.Szerintem nem kell módosított bios hozzá (Mod Bios).
Sajnos nekem a memóriáim nem ECC hibajavítóval vannak, lehet ez a problémám Fatal1ty FP-IN9 SLI nem szereti éppen ezért.
Sok sikert hozzá!
-
törölt tag
Szia,
ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI 32 GB ramot kezel. Az akinek ez a lapja van, olyannal még nem találkoztam aki kihasználta volna a 32 GB-ot gyakorlatban. Fentebb írtam egy bejegyzést hogy én a 8 GB memóriával "küzdök". Tehát elméletben 32 GB de még a 6 GB-os, sőt 8 GB-os memória tulajdonosokkal sem találkoztam. Ma 2015 van, ez a lap pedig 2007-es, akkor sem sőt ma sem éri meg pénzben/teljesítményben 32 GB-ra bővíteni. Úgy gondolom ennél a lapnál túl nagy volt a reklám 2007-ben, hű 32 GB-ot tud akkoriban. Sajnos sokat foglalkoztam ezzel a lappal és bármennyire is szép a biosa a legnagyobb gyengéje.
-
kozbe megtalaltam a helyem. de eleg halott a topic. megkoszonnem a helpet innen is.
-
sziasztok urak
abit in9 32x-max al kapcsolatos kerdesem lenne.
remelem nem jarok rosz helyen.
tehat a gyarto honlap szerint 32gb memoriat kezel. tehat a kerdes:azt hogy?abit.ws/page/en/motherboard/motherboard_detail.php@pMODEL_NAME=IN9+32X-MAX+Wi-Fi&fMTYPE=LGA775
-
törölt tag
ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI + Q6600 - 2.4 GHz
2.92 GHz-en stabil.
-
törölt tag
válasz
Gabisan #5961 üzenetére
Próbáld ellenőrizni az alaplapi usb bekötést, illetve az előlapi usb bekötést.
Minden USB-t le kéne húznod a gépről. Ezután helyes polaritás szerint egyesével visszakötni.
Ha egy működik, például egy pen drive-al és nem fagy, akkor jöhet a következő USB összekapcsoló vezeték bekötés. Minden mással találkoztam ennél az alaplapnál de ilyennel még nem.
Szerintem a bios verzió száma lényegtelen ennél a jelenségnél, még a tápegységedet cserélném egy másikra, és úgy nézném meg úgy is fenn áll-e ez a fagyási jelenség... első körben ezt tenném. -
törölt tag
Hello,
Valami még mindig nem stimmel, nem mindig kapcsol be a gép.
De ha bekapcsol, ezen feszültségek alatt fagy és újraindul a Windows, tehát instabil.Tehát a feszültségek:
Ram feszültség: 2.1 V
NB feszültség 1,5VTehát az 1.43 V nem elegendő a lapnak.
3 memória slottal mindig bekapcsol a gép, akármelyik memória slotban teszem a ramokat.
4. memória slottal már varázsolni kell a gép bekapcsolásához, ám ha bekapcsol akkor a fent írt feszültség
értékekkel működik stabilan.Amúgy ezek a ramokat használom:
Memória slot -1- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GB
Memória slot -2- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GB
Memória slot -3- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GB
Memória slot -4- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GBTehát gyártói specifikáció szerint a memóriáknak 1.8 V kéne működni, viszont 3 memória működik 1.85 V-al, de ha már 4 memóriát teszek bele akkor 2.1 V-ra kell állítanom manuálisan a biosba a feszültség értéket.
-
grunge
addikt
válasz
#81552896 #5958 üzenetére
Hello!
Bizon a RAM feszültség fontos, azt állítsd be amit rá van írva a memóriára
NB-t teheted 1.43V-ra, afelett nem nyersz semit, csak instalbilabb les za deszka.
(#5959) Gabisan: Dell Notebookoknál tapasztaltam ilyesmit, a fatálison nem találkoztam a jelenséggel. A legújabb BIOS alatt a beta18-at érted?
-
Gabisan
tag
A legujabb biosz van fenn es ha usb be van dugva (pendrive vagy kulso Hdd) meg all a boot amikor
a cput mutatja es nem megy tovabb,ezaltal bootolni sem tudok usb eszkozrol.Ha kihuzom ujrainditom akkor indul a gep.Erre mi lehet a megoldas? Masnal nem volt ilyen problema?
Elore is koszi a valaszokat! -
törölt tag
válasz
#81552896 #5956 üzenetére
Megoldottam!!!
4 x 2 GB DDR2-800 memória esetén, át kell állítani a biosban a következő értékeket:
DDR2 Voltage: 1.85 V-ról-------------->2.10 V-ra
NB Voltage 1.20 V-ról-------------->1.50 V-ra.Tehát nem elegendőek a gyári feszültség (V) értékek, ennél magasabb értékeket kell beállítani.
-
törölt tag
Kedves ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI, Már 8 éve működik az alaplap. Viszont az eddigi 2x2GB (DDR2-800) memóriámat bővítettem 4x2GB-ra. Problémám a következő: 3x2GB-ot lát a gép. Ha a 4. 2GB-os memóriát belehelyezem legjobb esetben biosig jutok, majd fagy a gép. Általában legtöbbször videójel nincs, sípolás nincs. Egyszerűen az alaplap nem fogadja a 4. 2 GB-os memóriát. Tipp, tapasztalat? Hozzászólásokat várom. Üdv.
-
grunge
addikt
-
-
grunge
addikt
BUEK fatalisok, ha meg jar valaki ide..
-
grunge
addikt
válasz
konigjanos #5950 üzenetére
H maz hogy lehet..
Akkor vlami ösregi cucc lehet rajta.
-
grunge
addikt
válasz
konigjanos #5947 üzenetére
Verzio 00? hat az nekem meredeken nez ki..bootolaskor valamelyik also sarokban is kiirja hogy miylen verzio, esetleg azt is befotozhatod.
-
konigjanos
senior tag
válasz
konigjanos #5947 üzenetére
Ami érdekes: az oldalukon azt írják a bios frissítéseknél: BIOS ID:15 Support Wolfdale & Yolkfield CPU. Bios Issue Date:2007/08/14
Az én biosom viszont 2008 3. havi, szóval már ennél újabb, ergo kezelnie kellene... mi a legerősebb cpu, amit elvisz még a lap, és elérhető árban van? Quad 9300 már van használtban 14 ezerért.... -
grunge
addikt
válasz
konigjanos #5945 üzenetére
Csinalj egy screenshot-ot es linkeld be, vagy töltsed fel ide
-
grunge
addikt
Csak mellekesen, quadhoz, illetve magasabb fsb-hez nem a procinak, hanem az NB-nek kellett feszültseget adni, ennek okan lecsereltem a deszka hüteset. A maximum ajanloattat 1.43V-ot hasznalok 400*10-es beallitason.
-
grunge
addikt
A régi architetktúráknál mindegy szerintem, inkább a magasabb órajelű duo-t választanám. Persze próbálgatni lehet..
Kérdés hogy mit akarsz futtatni. A modernebb 4 magra optimalizált dolgoknak a régi quad és a duo is kevés lesz. Régebbi játékoknál pedig a Wolfi a jobb.
(#5941) konigjanos: sajan ez nem mond semmit, töltsed le a cpu-z-t és a mainboard / alaplap szekciónál a version melletti dolog az érdekles.
-
3shae
aktív tag
Szia,
igen emlékszem hogy hihetetlen órajeleket írtatok itt anno.. Akkor azt mondod hogy nem lenne jó esetleg egy Q6700-at kipróbálni mondjuk a kollégának Q 9xxx helyett?
Csak azért próbálok ezen a szálon mozogni, mert azóta változhatott a helyzet, és esetleg a több mag, de relatíve alacsonyabb (4GHz vs 3GHz) órajel már előny lenne a quad számára?
Eleve magas fsb, és alapból alacsony szorzóval rendelkező procit én sem raknék a gépbe, de a q6700 már birizgálná a fantàziámat
Egyébként igen, ezek a Sandy, Ivy procik bitangok lettek
-
grunge
addikt
A Quadok esetében az FSB sebességre érzékeny. 300 felett minden lutri. A Q9*00-esek ugye 333-assal vanank ellátva, hivatalosan támogatja az elsőket (ezek ugye kevesebbet ettek, kisebb feszkóval mentek).
Igen A Q6600 kevés esetben ment 300FSB felett itt a népeknek. Hidd el, egy E8400-assal zseniális kis gép építhető, a Duok nagyon jol mennek a lapban, és csípőből jobban kezeli a memoriákat mint akármelyik másik lap, sokkal jobb memoria olvasásra / írásra képes a deszka.
A másik ok, amiért nem vennék régi quad-ot, az nemes egyszerűséggel a fogyasztás, hőtermelés. Kipróbáltam anno a q6600-am intel lapban, stabilan ment 333 fsb-vel, de a fatal1ty + E8400 4GHz környékén sokkal jobb nála játékra. El is adtam az asus lapot és a quadot..Ha quadot kell, akkor valami modern i5-re érdemes gyúrni, a régi szvsz csak pénzkidobás. A több GHz két magon sokkal jobb játszanim ha ez szempont. Én így is tettem, három éve mesésen muzsikál az i5 2500K alapfeszkón 4,5GHz-en. Neked sem kell mostanában új konfigot venned.
Igen a Q6700 ment volna annyit simán, a magas szorzó miatt, anno én is gondolkodtam rajta, de hamar elvetettem az ötletet a fenti okok miatt. Sokkal kultúráltabb egy Wolfi.
(#5939) konigjanos: bootoláskor kiirja ha jól tudom, valamelyik sarokban, fizikailag messza vagyok a géptől, hogy megnézzem..
Ha van Aida 64 a gépeden, az is kiirja. CPU-Z is megfelel.
-
3shae
aktív tag
Kíváncsi vagyok mit szólsz a következőhöz
Anno egy q6600-át próbáltam húzni benne, de 300 fsb fölé sosem ment, már 301-nél nem indult el. Viszont 300- nál 24/7 stabil volt
De ha egy q6700 lett volna benne, akkor szerintem ment volna 10*300 tehát 3 GHz-n. Ami mai szemmel is ok. Szerinted? Kéne venni egy 6700-át
-
grunge
addikt
válasz
konigjanos #5935 üzenetére
Kezeli, stepping-et azért érdemes ellenőrizni. mindenképp a beta18as bios kell majd. Amugy mint ahogy az összes nforce 650-es lap, a quad-okat annyira nem szereti. A tuning-ról letehetsz.Milyen duo van benne? Én egy E8400-at tettem bele a jó magasz szorzója miatt, alapfesszel ment 400*10-et
Sokkal jobb volt igy mint a 3gh-zes Q6600-al anno.
-
3shae
aktív tag
válasz
konigjanos #5935 üzenetére
Az utolsó BIOS leírása nagyon szűkszavú, annyit ír hogy supporting Wolfdale & Yorkfield processors.
Az említett proci márpedig Yorkfield..
-
konigjanos
senior tag
Nekem is ilyen lapom van, egy core 2 dou procival. Szeretném kicsit fejleszteni.Jól tudom, hogy még a 9300 quad-ot kezeli?
-
grunge
addikt
Hali!
Azaz, nekem anyukam hasznalja, tudunk igy kommunikalni, olcsobb a telefonnal ugye
A gep kapott egy e8400ast, a18-as hivatalos beta van rajta. Jofele Corator DS hütes es 4 GB RAM, vga-nak pedig tettem bele egy 650-es geforce-ot. Win 8.1 fut rajta, elegge szepen szalad, jo hasznalni. Igazabol a bios elemet kellet kicserelni eddig mert ha aramtalanitva volt, akkor elmentek a beallitasok. Mas gondom soha nem votl a deszkaval, stabil kis konfig epült köre.
-
3shae
aktív tag
Üdv!
Képzeld el, most májusban úgy döntöttem eladom a lapot.. Meghirdettem itt, kb két hét múlva elvitték. Megbántam.. egy hét elteltével felhív a srác h nem megy a lap! Komolyan mondom örültem neki! Visszakaptam (átnéztem hibátlan, és az én lapom) pénz vissza és ennyi
Soha nem adom el, megmarad nekem, vagy a lányomnak építek belőle pc-t
-
grunge
addikt
Hello-Bello,
Örülök, hogy van meg valaki aki benez ide
Igazabol mindenki eltünt..
Nekem meg hasznalatban van a masina otthon, magyarban. Jo szolgaltot tesz, jo darabig menn iis fog meg. Remelem a jelenlegi is enniy ideig, ilyen stabilan fog müködni. Meg ma is nagyon szep ez a lap es eröt sugaroz. Fatal1ty foreva
-
grunge
addikt
Mizu veletek Fatalis sracok? Eltek meg?
-
grunge
addikt
válasz
konigjanos #5928 üzenetére
Hello! A BIOS-ok megvannak nekem mind, ha küldesz priviben egy mailcimet akkor azt oda tudom adni. A windows-os Abit progi pedig google keresö
a legujabb hivatalos BIOS az 1.8 beta. A proci steppingjetöl függ hogy 1.6 vagy 1.8 kell neki.
-
konigjanos
senior tag
Nagyszerű. Még egy utolsó: amint anyagilag megtehetem, tervezem lecserélni a core 2 duo E4700 procit egy Intel Core2 Quad Q9300-ra, ha jól láttam, azt kezeli a lap. még a vásárláskori (kb 5-6 éves) bios van rajta, ahhoz azt hiszem frissítenem kell. tudnátok adni egy linket a 16-os verzióhoz? meg a programhoz is kellene, amivel win alatt tudom frissíteni, mert nincs floppy a gépemben. az abit oldaláról leszedtem a biost, de üres a zip file....
-
grunge
addikt
válasz
konigjanos #5926 üzenetére
A lenyeg hogy a szinparba tegced öket. Fekete - fekete pl. Fontos hogy dualban legyenek a RAM-ok (parban), mert akkor növekszi ka savszelesseg (sebbeseg). Ha a mostani 2*1 melle beteszel egy darab 2GB-osat akkor:
1. lehet el sem indul
2. ha elindul akkor single modban fognak müködni.
E a ket eset elkerülendö. Add el a jelenlegi ram-jaid es vegyel 2x2 GB-ot. Vagy ha van ra keret, akkor 2x4 GB-ot. Itt a ph aprok között biztosan talasz jo kis 800-as modulokat. -
grunge
addikt
válasz
konigjanos #5924 üzenetére
Hello, DDR2-t tamogat a lap. 800-1066-ost javaslok, iazabol nincs jelentösege, nem erzel különbseget, böven jo a 800 MHz-es bele. Ami fontos hogy parban (Kit-ben) vegyed öket. 2*2 GB, 4*2 GB.
-
konigjanos
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy hozzáértő, kellene egy kis segítség:
Van egy ilyen lapom, jelenleg 2x1 GB kingmax ddr2 1066 ram van benne, ezt szeretném bővíteni a duplájára. Milyen ramot kezel még ez az alaplap? nagyobb frekis mehet bele? mit javasoltok? gondolom ddr3 nem megy bele... -
grunge
addikt
-
JustG
csendes tag
Sziasztok!
Modbiost lehet még valamerre találni?
1.4-estHi
-
grunge
addikt
Boldog Nyuszit, ha még jártok ide
-
grunge
addikt
BUÉK Nektek Fatálsiok!
-
grunge
addikt
Sziasztok Fatal1ty-sok
Elköltöztem Nemetbe, innen jelentkezem most. A "kis" fatalitis konfig tovabbra is dübörög otthon, szepen szaladgal. Igaz a CMOS elem megadta magat igy aramtalanitaskor elveszti a beallitasokat. Ennyi baj legyen csak.
Üdv nektek, remelem mind jol vagytok!
-
joccadoki
senior tag
válasz
stephenpoe #5916 üzenetére
használj másik telepítőt és loadert (van vagy százféle) valszínüleg a loader lesz a ludas de nem a lap tehet róla
-
stephenpoe
tag
Sziasztok
...hallottatok már olyat,hogy beilleszted az os-be a loadert,elfogadja,reboot,és ott beragad,a startingwindows-nál?
....de nem is ez a szép....hanem,utána legyalulom az HDD-t,újratelepítem,semmi progi rajta,csak a loader,és ugyanúgy beragad,ugyanott.....
Aztán,tuti-ami fix,kiveszem a laptopból,idegen gépbe csatlakozva,formattálom a lemez,MINDEN RÉSZÉT,ujrainstallálom,és a loader telepítésénél ugyanez.....de most jön az igazi
eleteszek egy teljesen MÁSIK HDD-t,ujrainstall.....loader...és ugyanott beragad?????
jaaaa....és ezek mellett,mindegyik HDD-ről el tudom indítani azt a redszert,ami még nincs crackkelve.....na errevarjágombot....
Ha valaki tudna megoldást,hállás lennék
Nem bírom befejezni ezt a gépetElőre is köszönöm
-
joccadoki
senior tag
kérdésem volna ehhez a topichoz igazságszerint ilyen lapom van csak amd-be mennyi az esélye hogy pörgeti az am2+ ?
-
grunge
addikt
válasz
joccadoki #5910 üzenetére
Jajj az rettentő gagyi egy lap...egyik cimbinek oylan volt. Van rajta egy réz borda, hamar felmelegszik, viszont meleg is marad, nem adja le a hőt. foylton fagyott emiatt a gépe amig be ne állitottunk egy állo ventit a ház oldalához... lol ehhez képest az abit hűtése nérfőldekkel jobb, majd 2.5x akkora a borda a NB-en
-
-
-
törölt tag
Befűt az északi híd, de szerencsére megoldódott a alaplap problémája, szívemhez nőtt már a ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI... Örülök h. még mindig működik és a halálból is feltámad...
Ilyen egy igazi szuper alaplap, régi és mégis örök...
Nagy UP a még mindig az ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI-nek!!!
-
törölt tag
válasz
joccadoki #5904 üzenetére
(#5904) joccadoki
Hát igen fűt rendesen a Gigabyte GTX 260 Super Overclock. Bár jóval erősebb egy átlagos 275 GTX-nél. Mindenesetre ez a tipus max. terhelésnél nálam, GPU Load 100% -> 92 fok max. (Gyári OEM hútő)
Most vettem egy Setsugen 2 VGA Coolert-t... GPU Load 100%-> 62 fok max.
Szóval gondolom értitek miért cseréltem le, sőt van ventilátor szabályzója is amit slot kivezetésképpen fel lehet csavarozni... Bár hátrány egy kicsit mert nincs nagy gépházam, előny azoknak inkább akik dúskálnak a házban... De eddig programokkal szabályoztam, a VGA pörgettyőt, mostmár kézileg, talán szerintem így jobb...
Dupla biosos a lap?
(#5903) grunge
Én a 16-os verziót használom, tudtommal ez az utolsó Bios a Fatal1ty-hez...
2007.12.17Asus Arctic Square ajánlásoddal, még azóta is az pörög nálam, bár ugye a Q6600-at nem szereti a lap a tuningban. Hol van Buherka a nagy Fatal1ty szaki, üdvözlöm ha erre jár...
-
joccadoki
senior tag
-
törölt tag
válasz
joccadoki #5901 üzenetére
joccadok (i#5901)
Működik a 260 GTX kártya, bár csinált olyat sokszor, h. 1 hosszú 2 rövid csipogás (VGA kártya megjelenítési hiba), de aztán picit megdöntöttem, másképp csavaroztam le, úgy jó volt. Nincs meglazulva egyik sin sem, de jó nagy súlya van a 260 GTX-nek. Nem tudom miért nem lehetett volna valami tartó alkatrész is hozzágyártani, amivel nincs akkora nyomása a kártyának az alaplapra. Érdekes dolog van, most megint működik a gép, de nem akarom elkiabálni.De az előzmény annyi volt, h. 92 fokos-ra ment fel a GPU maghőmérséklete 100% terhelésnél maximum... Eléggé zavar, hogy egy ilyen kártya 92 fokos, mivel értek hozzá így újra pasztáztam, hogy jobb legyen a hőleadása, bár ugyanaz lett az eredmény mint amikor kijött a gyárból a videókártya, szóval nem tudtam javítani a hőmérsékletén. Annyi problem lett amiért előbb írtam is, hogy valami miatt szxx az alaplap bármilyen videókártyával próbálva. Két videókártyám van, az egyik régi de tesztelésekre kiválóan alkalmas, és ugyebár a vörös laptulajdonosoknak nemcsak PCIe slotja van hanem van PCI is, így a vörös deszka kezeli a régebbi PCI-s videókártyákat is. Amúgy a kérdésedre válaszolva, néztem a főkari nélkül is, előző hozzászólásomban irtam is h. a S3 Virge tipusú videókártyával is néztem. Másik gépbe működött az S3 Virge...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest