Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bucihost #9213 üzenetére
ahogy írtam is, nagyon nincs rendben, hogy nem vizsgálták ki megfelelően, meg is van érte a büntetés
annyiban mindenképp hasznos volt, hogy a srác elvitte az ügyet, hogy az iylen esetek hatására változhat ez
az már csak az én véleményem, hogy nem életszerű a sztori eleje, de ez csak vélemény, kár is vitázni rajta, mert nem tudjuk biztosan -
Vertigo18
addikt
válasz
bucihost #9213 üzenetére
Egy valamit mondj meg nekem: honnan veszed, hogy van ilyen "kényszer", vagy "elvárás" a Rendőrségen, hogy el kell "adni" büntetéseket? Szerinted van napi "kvóta"? Ha ilyen infoid vannak külsősként, akkor kérlek oszd meg velünk, belsősökkel a forrásodat!
Csak egy kis viszonyításképp: az elmúlt két évben összesen 10 bírságot "adtam el"... Soha, senki nem szólt érte egy szót sem, nem ez a feladat, a feladat a közrend fenntartása és a közbiztonság védelme. Emellett természetesen részfeladatként megvan a bírság-féle szankció is, de nincs már az a kényszer, amiről te fantáziálsz! Vagy jelöld meg a forrást!
-
válasz
bucihost #9210 üzenetére
az a baj, hogy rossz következtetést vonsz le, olyat képzelsz oda ami nincs ott
az hogy rossz volt a nyomozás, nem jelenti azt hogy úgy történt ahogy a srác állítja
annyit jelent hogy rossz volt a nyomozás (strasbourg szerint), se többet se kevesebbet
az hogy a felperes szerint rosszul értékelték a kamerafelvételeket, az egy vélemény, nem tény -
válasz
bucihost #9207 üzenetére
a letartóztatás egyértelműen jogos onnantól hogy elszaladt, ezen kár vitázni
a gyereknek nem abban lett igaza hogy bármilyen intézkedés jogtalan lett volna, csak abban hogy nem vizsgálták ki megfelelően a panaszát
legalábbis ennyit láttam az itéletben, bár tény hogy nem olvastam át alaposan, csak átfutottam
attól hogy 70 kilós valaki még tud ellenálni, lehet nála kés, bármiylen eszköz
pont azért kell a rendőrnek lehetőség szerint elsöprő túlerővel letörni az ellenállást, hogy kevesebb esély legyen sérülésre, további eszkalálódásraőszintén szólva, ha már abban hazudik, hogy pénzt követeltek tőle, akkor számomra nehéz elhinni a "lökdösődést"
inkább arra tudok gondolni, hogy nem volt hajlandó igazolni magát, ezért próbálták előállítani, ami elől elszaladt
sajnos hiába írom le sokadjára nem vagytok hajlandóak megérteni, hogy attól hogy nem ért valaki egyet az intézkedéssel, nem vonhatja ki magát alóla, nem ez a módja a jogorvoslatnaknekem személyesen is volt már oylan esetem hogy kioktatott a rendőr
(szabálytalanul fordult ki villogó nélkül, én pedig lendületben voltam és nem engedtem ki)
"Fiatalember, ez nem a silerstoni versenypálya" és az ablakfólián kedzett el problémázni, hogy elveszi a forgalmit
de eszembe se jutott elhajtani, nem átadni a papírokat
nyugodtan mondtam neki, hogy az intézkedés elleni fellebezésben le fogom írni pontosan mi történt
aztán végül elengedett -
válasz
bucihost #9200 üzenetére
ha ellenálsz, kivonod magad az intézkedés alól, akkor a rendőr addig fogja emelni az erőszak szintjét, amíg nem vagy hajlandó együttműködni/nem tudja letörni az ellenállásodat
miért? mert ez a dolga, ezért van fizetveha nem értek egyet a rendőri intézkedéssel nem az a módja hogy elkezdek pofázni meg elszaladok, ellenállok (bár egyébként pofázni lehet, legfeljebb majd ő is hasonlóan "kedves" lesz)
igazolom magam, a rendőr feljelent, én pedig majd vitatom a bíróság előtt a tényállást -
válasz
bucihost #9191 üzenetére
Gyakran sajnos elég hiányos a képzésük.
20 éve van egy BMW C1 robogóm, amelybe a zárt utascella miatt nem kötelező (sőt, ellenjavallott) a bukósisak. Az első évben 19 alkalommal állítottak meg, és bár kb. az 5.-től még a vonatkozó miniszteri utasítás másolata is nálam volt, csak hosszas, jellemzően 30-40 perc vizsgálódás, telefonálgatás után engedtek el. (Egyszer miheztartás végett végigellenőrizték a kötelező felszerelést is.)
Aztán két éve váratlanul megint lemeszeltek, de ekkor már egyetlen rövid telefon elég volt a helyzet tisztázására.
MaCS
-
válasz
bucihost #9182 üzenetére
De amikor odaadtad a jogosítványt, konkrétan kérték még a személyit is? Mert ez a felsorolás így odavetve szerintem simán csak az és/vagy kapcsolatok hanyag szóbeli kezelését jelenti.
Nekem egyszer egyébként a hatósági vizsgaállomás nem akarta levizsgáztatni a járművemet, mert nem volt nálam személyi. Hiába magyaráztam, hogy eleve nincs is személyim, mert törvény szerint nem is kell, hogy legyen, közölték, hogy akkor váltsak ki egyet, úgyis két hónap egy új időpont. Végül, bár nem vagyok büszke rá, az ügyvédi igazolványom lengetése és annak az emlegetése segített, hogy számomra egy kártérítési per indítása ellenük nem fog gondot okozni.
MaCS
-
válasz
bucihost #9182 üzenetére
ha érvényes a jogsid akkor nem kell a személyi
nem vagyok rendőr, ezért csak tipp, könnyebb kikeresni az adataidat esetleg ha megvan szemig szám is...valami iylesmi lehet
semmi nem lett volna he nem adod oda, de végülis mi bajod belőle
ha ezzel megkönnyíted a munkáját, akkor add oda nyugodtan, nem ellenség a rendőr -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
bucihost #8655 üzenetére
igazabol semennyire nem veséztem ki, csak a felszint kapargattam meg, h fontold meg jo lesz-e az neked.
a versenyszferaban lehet jobban jársz ha pl egy önéletrajzban arra helyezed a hangsúlyt h miben vagy jo, mire vagy kepes, mik a skillek. a papír nem mindig nyom sokat a latba, bar persze van ahova azt is kerik.
pl h beirod h rendszergazda vegzettseget van meg ilyenolyan kereskedelmi tapasztalatod az egy boltba eladonak jo, de ha van hozza tehetseged h programozo legyel akkor lehet erdemes lenne belefektetni egy "kis" vagyis sok energiát es "egybol" felfordul korulotted minden, megnyilnak a kapuk es utanad kuncsorognak a cegek. persze van mas szakma is, csomo minden igazabol, viszont az fontos h legyen hozza kedved, kulonben nem biztos h olyan szintre eljuss h fussanak utanad. -
Debilon
addikt
válasz
bucihost #8648 üzenetére
nem tudom mennyi idős vagy, de ha van lehetőséged, kerüld el, és inkább költözz ha tényleg ennyire nincs ott munka ahol laksz
útiköltség térítés, meg hetente, havonta változó kérelmek, autóra 15ft/km tömegre meg 80% ha minden igaz
plusz amit írtak, a töménytelen mennyiségű szívás
azt sem írtad, hogy egyenruhásként vagy civilként lenne ez az irodai meló, mert abban is nagy különbségek vannak a bért illetően
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
bucihost #8648 üzenetére
nem tudom milyen lehetosegeid vannak, de ha barmifele tehetseget vagy kreativitast (+kitartast) erzel magadban akkor semmikepp nem javaslom h ilyesmi palyara menj(rendvedelmi szervek..)
civilkent nem erted mi az a parancsuralmi rendszer, es h milyen fergek tudnak lenni veled munkahelyen a fonokeid mondjuk, amit en lattam belulrol h eleg megkeseredett elete volt szinte mindenkinek, folyamatos a stressz amit ertelmetlen dolgok, helyzetek okoznak, de mivel durvan korlatozottak a lehetosegeid, a mozgastered ezert kb csak felbaxod magad folyamatosan. persze van aki ezt konnyebben viseli, de nem ez a jellemzo. emlekszem mikor megvontak a kedvezmenyes szolgalati nyugdijat akkor a szakszervezetek jottek tuntetni a parlamenthez, es pl felhoztak h az varhato eletkor 57 ev, akkor hova akarjak emelgetni, nem tudom ez mennyire takarja a valosagot, de fater kollegai kb mind el is hullottak nyugdijas kor elso 2-3 eveben, es ez csak rosszabb lesz szerintem.
tul nagy litaniat nem akarok irni, en mar 5 eve leszereltem es nem bantam meg, ez eleg jellemzo velemeny, akit ismerek es otthagyta a ceget az mind ugyanigy van vele.amikor en leszereltem azt ereztem h egy elkepzelhetetlen nagy teher, ko szakadt le rolam es mintha hawaii-n lennek..
ennek ellenere lehet h nincs mas lehetoseged, de akkor is inkabb azt javaslom h max arra hasznald fel h tanulj valamit, kepezd ki magad es lepj is le idoben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest