- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forest_ns
tag
válasz
FerNandor #7603 üzenetére
Talán kevés tisztes románt látni Magyarországon
Amúgy a hírekben van, hogy román, és valamiért be is vitték...
De ha nem bűnöző, akkor a felmentett rendőrök sem azok ugyebár, ha abból indulunk ki, hogy még nincs ítélet. Pedig már mindenki úgy beszél azokról is.(Ennyit a sztereotípiákról, amiket figyelembe vesznek egyesek és amiket nem! Bűnöző banda az összes
)
-
FerNandor
őstag
válasz
FerNandor #7603 üzenetére
mindenkihez másképp kell hozzáállni, ez természetes. de ez fura, hogy rendőrök halálra vernek egy embert.
meg ezt se értem, hogy a rendőr is ember, meg dolgozik az adrenalin, nyílván ez elkerülhetetlen, de szerintem egy rendőrnek ezt pont tudnia kéne kezelni. egy rendőrnek szerintem a helyzethez képest a leghiggadtabbnak kell lennie. -
forest_ns
tag
válasz
FerNandor #7548 üzenetére
Bocs, hogy közbeszólok, csak egy észrevétel
Mondhatnám, maradjunk a karmánál, de persze az sem lenne igaz, viszont én vagyok az ellenpélda: 1,5 évig egyedi festésű, elől-hátul sötétített üveges, tuning BMW-t vezettem, és azt egyszer szedték ki, egy gyors igazoltatás erejéig. Persze akkor is asszony vezette
Pedig mindenki (én is) azt hittem, hogy azzal a kocsival célkeresztet rajzolok magamra, de nem! -
Vertigo18
addikt
válasz
FerNandor #7404 üzenetére
Hogy mennyi büntetést kap, az engem baromira nem érdekel... Attól nekem még nem lesz pénzem.
És a helyszínen is bármilyen aláírt papírt visszavonhat, amit okozóként írt alá. Így nem értem a biztosítót, amiről beszélsz, hogy lehet, hogy "nekik az is elég"! Gondolj bele: elismeri a helyszínen, de megindul az eljárás. Neked az "elismerése" alapján kifizetik a károdat, utána meg az eljárás során kiderül, hogy mégis - valami miatt - Te voltál a hibás. Ilyenkor mi lenne? Hiszen a biztosító már neked, a károkozónak kifizette a kárt, neki meg, a vétlennek emelte a Bonusát. Ebből akkora balhé lenne, hogy csak nah, így nem értem.
-
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
FerNandor #7121 üzenetére
gondolom ebbe benne van az is hogy a pintér cégének minden évben kell a teljesen új egyenruha megrendelés.
meg az összes bérköltség, létseítmény költségei, felújítások, hivatal rész, meg az év végi jutalmak a parancsnoknak, ruha a raboknak, mosás, főzés,fűtés, orvos, képzések-gyakorlatok az őröknek stb rengeteg dolog belefér
mindez bruttóban és visszaosztva a rabok számával havi szintre lebontva
szal a közvetlen rabokra vonatkozó költség biztos hogy kevesebb.. inkább az 1300 lehet valósa 9000et mondjuk nem nagyon tudják kitermelni akármit is csináltatnának velük.. havi 270k-t úgysem hozna..
-
tolts.hu
őstag
válasz
FerNandor #7087 üzenetére
katasztrofavedelem.hu
A Katasztrófavédelem - Polgári védelem - Tűzoltóság egy cég.
A kiképzés pedig azért van, mert ugyebár hivatásos állományúak, rendfokozattal, rendvédelmi szerv ez is.
Szükségállapot, hadiállapot idején ők is behívhatók. -
Vertigo18
addikt
-
Vertigo18
addikt
válasz
FerNandor #7019 üzenetére
Hát, a "kollegákról" nekem is megvan a véleményem. Viszont Magyarországon mindenkinek joga van, hogy elkövető, vagy eljárás alá vont, vagy részes, visszavonni a nyilatkozatát a cselekmény elkövetésére vonatkozólag. Most is ez történt.
ÉN tudom mennyivel mentem, de láttam már néhány cifra dolgot, így nem nagyon bízom a szakértőben, aki a kocsimon keletkezett sérülésekről fogja megállapítani a sebességet! Ez is abszurdnak tűnik nekem! Azóta a kocsit eladtam, féknyom meg nem volt, mert telibe kaptam pont középen... Án megálltam 2 méterre az ütközéstől, Ő a saját haladási irányába tovább ment vagy 20 métert... Nah, ki ment gyorsan...
Egyébként nekem egy legfelsőbb bírósági határozat száma kellene, amely állítólag azt mondja, hogy mindegy mennyivel mentem, Ő a felelős...
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
FerNandor #6981 üzenetére
ezek akkor szoktak működni ha van valami ismerős lehetőleg alezredestől felfelé aki intézi neked hogy téged ide meg oda ilyenolyan pozícióba tegyenek mert csak.
a rendőrség ilyen. ilyen is marad.
diplomásként akkor tudsz "egyből" tiszti pozícióba kerülni ha az a diploma ér is valamit a rendőrség vagy belügy számára. pl te a pszf-en végeztél(hívják most bárhogy) akkor ha van aki tolja a szekered akkor bejuthatsz egy olyan pozícióba ahol számvitellel foglalkozol. átképzőt akkor is el kell végezni de nem oszt nem szoroz.
ha a diplomád nem ér lófaxt se a belügynek pl szociális munkás, tanár, stb diplomád van akkor bizony őrmester lehetsz csak, és jelenleg akkor is el kell végezned legalább valami beugró képzést, ilyen volt pl az őrezrednél a kormányőr képzés, a vámosoknál, büntetésvégrehajtásban stb a saját képzésük. rendőrségnél is gondolom van valami gyorstalpaló szint, de nem biztos hogy azzal mindent csinálhatsz, mondjuk lehet fogdás, de nem mehetsz utcára, max kisérőnek vagy nemtom.
ha meg rám hallgatsz eszedbe nem jut ennél a buzi cégnél dolgozni, csak tönkretesznek. menj németországba -
tolts.hu
őstag
válasz
FerNandor #6979 üzenetére
"Baranyában abszolút nem vesznek fel civil diplomásokat így."
- Lehet hogy meg kéne próbálnod máshol?
- Én pl. a BRFK-n (is) voltam gyakszin, és volt ott utcáról felvett ember: jogász, meg tanár diplomával, őrmester rendfokozatba felvették őket próbaidővel, küldték az átképzőre őket, azóta szerintem már tisztek.
Átképző mindig is volt / van / lesz. -
káen
tag
válasz
FerNandor #6899 üzenetére
De ugye érzed te is a kettősséget: nálad igény van arra, hogy közlekedési ügyekkel (körforgalomból való index és gyorshajtók) foglalkozzon a cég, míg mások meg kiabálják, hogy inkább a bűnözőket hajtsuk és a becsületes, dolgozó magyar embereket meg hagyjuk békén. Mondjuk az utóbbi szöveget megkaptam egy utolsó, büdös cigánytól is, akit délben a kocsma előtt igazoltattam, félig már részeg volt a nagy melójában...na ő rendesen tesztelte a toleranciámat
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
FerNandor #6899 üzenetére
egy kerületben/kapitányságon kb 2-3 rendőr van szolgálatban egyszerre(a zuccán)
így mondjuk ha kimennek naponta 20 címre akkor pont nincs idejük arra hogy a körförgalomban szobrozzanak hogy ki mit csinál.. ált. akkor szoktak közlekedési ügyekkel foglalkozni ha lejárt műszakis plecsnis a rendszám, vagy vmi gyanús arc ül benne és még nincs aznap 2-3 feljelentés.
ha már van akkor nemnagyon fog még 8at csinálni magának, mert nem akar munkaidő után ott üldögélni órákat a jelentésekkel.. amit ugye ki se fizetnek..
ha még nincs semmi feljelentés aznap és már kellene vmi(mert ugye ha nincs akkor lebasszák őket úgy hogy meggyullad a hajuk..) akkor kezdenek el a kisebb dolgokkal foglalkozni. de ez ugye inkább vidéken jellemző jobban. persze most nem miskolcra, meg brazil honfitársaink tanyavilágára gondolok ahol minden nap megszurkálják egymást ill betörnek stba legdurvább hogy elvileg ugye csomó esetben biztosítani kell a helyszínt, míg jön a helyszínelő. csak tudnám hogy ezt ki a franc bírja létszámmal? akkor leáll addig minden? vagyis gondolom akkor van az hogy a járőrpár pár nélkül folytatja tovább a munkát.. ami egyes helyeken elég durva lehet.. mindezt 100k-ért+mindenki köpdösi őket.. pedig hősök
-
tolts.hu
őstag
válasz
FerNandor #6829 üzenetére
Naaa...ennek azért szerintem te is érzed, hogy köze nincs a Rendőrtiszti Főiskolán nappali vagy levelező tagozaton verejtékkel megszerzett diplomához...
Ez egy pár hónapos tanfolyam, ahol kapsz egy "rendőrszervező" (vagy Isten tudja hogy nevezik most éppen) bizonyítványt, NEM diplomát!
Ez csak egy kiegészítés a civil diplomád mellé, amely lehetővé teszi hogy tiszti beosztást betölts vele.BÁ Nutrition: a megszüntetéséről mindig is volt szó, de sosem tették, és szerintem nem is fogják.
greenmukk: ehhez csak gratulálni tudok, minden elismerésem és tiszteletem a tiéd! Hajrá!
-
szasanyi
félisten
válasz
FerNandor #6829 üzenetére
Nem egészen, de végül is a lényege az az. Korábban felsőfokú rendőri szakképesítést adott, nem tudom változott-e az elmúlt pár évben.
-
tolts.hu
őstag
válasz
FerNandor #6826 üzenetére
2 dolog kell hozzá, ha van diplomád:
-Valamely rendőri szerv folglalkoztasson téged hivatásosként vagy közalkalmazottként,
-Amelyik rendőri szerv alakalmazott, annak a vezetője elküldjön átképzőre.
Mondok egy példát:
amikor gyakorlaton voltam az egyik kerület vizsgálati osztályán, volt ott jogász is, meg pedagógus diplomás is tiszthelyettesként felvéve a full civil életből. Ezt követően küldték őket átképzőre és tisztek lettek.
Az átképző néhány hónapos, mindig változtatják azt hogy mennyi ideig tart. -
káen
tag
válasz
FerNandor #6672 üzenetére
Vannak ezek a különböző képzések (5+1, 2+1..az fene sem tudja az összeset megjegyezni), nekik van rendes gyakorlatuk, akkor már fizetést kapnak. Részleteket ne kérdezz kérlek, mert fogalmam sincs, de a suliban biztos elmondják neked, akár telefonon is.
A Rendőrségről meg vagy jót...vagy semmit (zárójelben jegyzem meg, hogy most én személy szerint elégedett vagyok a helyzetemmel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Quadro FX 570 eladó
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest