- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
szab.tam #8491 üzenetére
Erre mondom, hogy itt van még egy dolog, amit nem kellene a nőknek eröltetniük. A Rendőrségre meg nem hiszem hogy azért kellene nő, hogy szépen mutassanak. Utána sajnos valakinek ki kell menniük velük utcára.
Vannak szituációk, amikor tökéletes, ha ott van egy nő HARMADIKNAK, ilyen pl. egy családi balhé, vagy egy erőszakos közösülés (szemérem elleni erőszak), amikor egy nőnek jobban megnyílnak. ea többi szitu... nos hát...Lauda: Nekem sincs bajom azzal, ha mutatják a rendőr arcát, csak abba gondoljunk egy kicsit bele, ha pl. egy Fradi-Ute meccsen biztosít, aztán egy felvételen az igazi idióták (nem a normális szurkolók!) kiszúrják, majd 30an megkeresik a lakásán, mert felismerik. Az azért nem olyan kellemes! Még ha a rendőrnek nem is biztos, hogy gond, gondoljunk csak bele az éppen óvodából gyerekkel hazatérő feleségének!
-
Vertigo18
addikt
válasz
szab.tam #8394 üzenetére
Ezt én is így látom, ez eddig is így volt pl...
Arról nem is beszélek, hogy nálunk, egy "közeli" vidéki kisváros kapitányságán maga a város önkormányzata nem fogadta el a Kapitány beszámolóját, majd az ismételt beszámolót sem, amit a Főkapitány előtt kellett már tennie. Hangsúlyozom, a városi rendőrkapitányság városának önkormányzati testülete sem volt elégedett!
Eredmény: +5 év a kapitányi székben!
-
válasz
szab.tam #8367 üzenetére
Konkret tenyt/jog alapot meg mindig nem tudunk, hogy miert problemas amit csinaltam. Meg konkret esetet sem, hogy egy ilyen esetben mint az enyem, a rendornek problemaja lett volna.
A nem erted meg nem valasz a felmerult kerdesekre. Meg egyszer azt kernem, hogy aki tud erre vonatkozo jogszabalyt, aminek alapot adott a tortenet, az idezze legyen szives. Mert eddig egyik emlitett sem teljesult ebben az esetben. A mittomen kit elkuldtek egy toll miatt megint csak nem kotheto semmihez. Hogy tortent es miert? Biztos volt ott valami mas is. Konkretumokat emberek!
-
válasz
szab.tam #8345 üzenetére
Azert vartam a reakciodat, mert te tamadtal be ezzel a vesztegetes dologgal, aminek nincs alapja.
Ok okozati osszefugges nulla. Az ugyet semmiben sem befolyasolta, hogy visszamentem , hiszen akkor mar a tema le volt zarva. Mar hogyne lenne fontos a sorrend? Ha vizsgakor atadsz egy ajandekkosarat a vizsgaztatonak, akkor felmerulhet a vesztegetes, ha levizsgaztal es utana adod, akkor nem. Ti sosem vettetek a tanarotoknak pl ajandekot ev vegen, erettsegikor stb? Ez akkor vesztegetes szerinted?
Jottel ezzel a kapitanysag dologgal, hogy kiadtam hol volt. Nem hogy varost nem irtam, meg megyet sem, sot, ez lehetett volna franciaorszagban is.
Valoban, azt sem irtam le, hogy nem a kezebe adtam, de te ezt is belekepzelted.
Szoval ezzel csunyan mellelottel tobb szempontbol is.
-
-
válasz
szab.tam #8337 üzenetére
Csak fokozod a hulyeseget.
Belvaros. Aztan melyik varosban ember?
Elfogadta a csokit. Nem is talalkoztam vele ujbol, az ugyeleteseknek hagytam ott, hogy legyszi adjak oda neki, akik vegig ott voltak mialatt beszelgettunk. Sok colombot neztel. Belebeszeltel egy csomo suletlenseget ebbe az egyszeru tortenetbe. Senki sem vesztegetett meg senkit. Bementem, elmondtam, elfogadta, viszamentem a csokival, eljottem. Rajtunk kivul meg 3 ember volt ott, nem volt susmus.
Mindegy, agyadra ment szerintem ez a rendorosdi.
-
-
Deck
titán
válasz
szab.tam #8293 üzenetére
Gyalog semmit se toltam. Nem irattak alá velem semmit. Azt mondták majd kapok papírt, hogy figyelmeztetése vagy bírság. Városban történt vasúti átjáron ahol csak gyalog lehet átmenni amint pont kiszúrtak mikor piroson mentem át és átértem. Fénykép nincsen. 1 rendőr volt 1 polgárőrrel én meg egyedül. Nagy területet belehet látni de semmi se jött én meg siettem melóba. Személyim kérték el.
-
káen
tag
válasz
szab.tam #8208 üzenetére
Ne ringasd hamis hitbe a fórumtársat, légyszíves. Ha a szomszéd rendőrt hív, akkor a yard kimegy, elmondja neki, hogy ez a hangerősség az ő nyugalmát zavarja. Rendőr felmegy, beszél az elkövetővel, felszólítja, hogy halkítsa le a technikát, amit jobb esetben megtesznek. Ha nem, akkor az már más tészta.
Méricskélésre akkor lehet szükség, ha önkormányzatnál akar bejelentést tenni és dokumentáltan akarja bizonyítani az igazát.
szerk:
mondjuk tényleg az a legjobb megoldás, ha a két fél megpróbálja megbeszélni a problémákat. -
trisztan94
őstag
válasz
szab.tam #8186 üzenetére
Amúgy ezzel kapcsolatban én is mindig jót röhögök.
Mindenki úgy ki van bukva a rendőrökre, hogy mekkora köcsögök, meg mittomén, acab, meg nyugaton mekkora jófej mindegyik. Ja.
Ismerős mesélte, hogy volt kint rokonnál usaban (asszem Florida, de most lényegtelen) bérelt kocsival, nulla nyelvtudással. Full üres főúton ment, amikor leállította a rendőr közúti ellenőrzés címen. A hülyéje persze nem tudta, hogy a világért sem szállhatsz ki ilyenkor az autóból, szépen rá kell tenni a kezed a kormányra vagy kirakni az ablakon, különben a rendőrnek azt kell feltételeznie, hogy fegyver van nála és meg akarja támadni.
Na, faszi kiszáll a kocsiból, mert magyarhonban megszokta. Rendőr ráordít, hogy vissza a kocsiba; nem érti. Nyúl a pénztárcájáért, hogy megmutatja a papírjait. Nem volt ideje elővenni, lelőtte azzal a sokkoló bisz-basszal.
Szóval tanulság: van ahol már azért lelőnek ha nem azt csinálod amit a rendőr kér. Itthon meg megy a duma, hogy köcsög rendőr, de közben simán tud vele nagyembereskedni, meg majdénmegmondommilesz, következmény nélkül.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
szab.tam #8102 üzenetére
az a furcsa ha nem ez megy valahol.
én kb 2x annyit kerestem nettoban mint egy járőr. sőt lehet többet. mégis otthagytama tiszeteket úgy választják ki hogy van egy olyan kérdés a pszihó teszten hogy kínoznál-e kisállatokat. ha a nemet húzod be akkor tiszthelyettes leszel ha igent akkor szabad a pálya
másik meg nem az a baj hogy valaki törekvő, hanem h nem szakmai szempontok alapján választják ki hogy ki juthat előbbre, hanem a ki kinek a kicsodája módszer alapján. így elég jól bekorlátozzák a fejlődési lehetőségeket. másik probléma hogy ugye meghosszabbították a szolgálati időt bő 15 évvel, így nem fog frissülni az állomány, nem lesz előrelépési lehetőség az elkövetkező 10-20 évben. még annyi se mint eddig, pedig mint mondtam eddig is csak pofára ment minden.ezért aztán akinek kis agya van, vagy nincs megnyomorítva vmi hitellel az húz el a pitsába onnan.
a cikkben ugye írta a srác hogy szerette a melóját, stb ez oké csak alapvetően nem azért élsz hogy dolgozz hanem fordítva -
killer1203
senior tag
válasz
szab.tam #8095 üzenetére
Az van hogy haverom felhivott egy csajt hogy keresi a pasiját de a haverom a csaj pasijának az egyik barátjának a nevét mondta de ez ennyibe is maradt, kb 10 perc elteltével meg felhivta a csaj pasija hogy mit szórakozik stb meg hogy feljelent hogy más nevével mutatkozott be
Na már azóta kb 30x hivta haveromat a csajnak a testvére akit egyáltalán felse hivtunk és azzal fenyegetőzik hogy feljelent. De nem az a csaj akar feljelenteni akit felhivom hanem egy olyan akivel egyáltalán nem is beszélt és azóta hivogatja
-
Vertigo18
addikt
válasz
szab.tam #8017 üzenetére
Ez egy politikai döntés, túl nagy sajtóvisszhangot kapott, emiatt meg kellett változtatni a házi őrizetet...
Biztos vagyok benne, hogy vannak nagyobb "bűnözők" is ma Magyarországon ennél "luxusabb" körülmények között is házi őrizetben, csak nincs annyira a média nyilvánossága elé tárva, így maradhat, ahol van...
-
törölt tag
válasz
szab.tam #7993 üzenetére
Valamiért úgy rémlett hogy 2 év az elévülési idő , vagyis ha elindul egy nyomozás és nincs eredmény, akkor 2 év után kapok papírt a nyomozás lezárásáról.( ezt hittem én ) Ezért nem érdeklődtem eddig, és nem hiányoltam papírt.
nNm én vagyok a vádlott, nem azért kérdezem
Tessék: itt benne vagyok a listában mint LaciCRM: elutaltam a pénzt és nem jött semmi! ( lécci ne kezdjünk el fölösleges köröket futni hogy miért utaltam stb... már ezen régen túl vagyunk
)
Nem én tettem először feljelentést, csak jött egy idézés hogy behívtak tanúnak.Azt sem tudtam milyen ügyben, hát ez volt az, mert egy másik felhasználó feljelentette.
Ismertem a kihallgató ügyvédet akitől jött a hivatalos papír és gyorsan megkerestem hogy miez má he ?!
Mikor mondta, már felkészülve névvel címmel telefonszámmal , kinyomtatott levelezéssel, bankszámlaszámmal mentem oda. Ez tavaly májusban volt azt hiszem.
Én közben külön költöztem, de anyám szólt volna ha érkezik valami papír. tehát biztos vagyok benne hogy nem jött semmiNem akartam teljesen kitálalni, mert szerintem ebben sok a felesleges információ, ami csak arra szolgál, hogy titeket meggyőzzelek , nem én bújkálok a törvény elől
Egyszerű kérdésem volt, amire egyszerű válasz van.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #7861 üzenetére
"origó hírt ír rendőrségi"
hát az ír szó nem tudom, hogy került oda...sajnos a legtöbben nem vágják, hogyan mennek ezek a statisztikai dolgok.
én civil vagyok, de azért valamennyire vágom.
a stasztikák részvevőinek közvetlen előúnyei, hátrányai származnak az adatokból. és amíg ezeket indirekt manipulálni tudják, addig addig fogják is.a teljesen laikusok számára:
a leggyakoribb az, ha a sértettet lebeszélik a feljelentés megtételéről, (vagy eleve meg sem próbálják már).
ez esetben ugye a felderítési ráta dradztikusan javul, mert az elkövetett bűncselekmény is kevesebb.
sőt, még látszólag a bűnmegelőzés is jól működik.
másik, (kevésbé gyakoribb módszer), amikor kisebb fajsújú, de tömeges bűncselekményfajtából pár tucatot elvitetnek egy olyan elkövetővel, akit valójában elkaptak valamiért. cserébe kap valamit. neki pedig már olyan mindegy, mert bent szinte jobban érzi már magát, mint kint, ahol képtelen megállni.
upsz! megint javult a mutató!(
)
ez utóbbinál a probléma akkor kezdődik, amikor később, (esetleg más a cégnél), elkapja a valódi elkövetőt.
de a kollegaritás sok minden áthidalására is képes... -
káen
tag
válasz
szab.tam #7777 üzenetére
Én válaszoltam a kérdésére, te nem akarod megérteni. A rendőrt az egyenruhája, szolgálati igazolványa és a jelvénye igazolja, azonosítja. Ha ezek megvannak, akkor joggal feltételezheti az ember, hogy valódi rendőrrel van dolga. Meg lehet próbálni a 107-et felhívni, de abból csak konfliktus lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Béta iOS-t használók topikja
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest