- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
Igen, illetve nem
Ebbe a tipusu kabelbe semmi elektronika nem kell, tehat csak ossze kell kotni a kabel vezetekeivel a ketto csatlakozot. Viszont, a szabvany nagyobb savszelesseghez jobb minosegu vezetekeket ir elo. Mivel az oldal nem irja le, hogy pontosan milyen vezetekek vannak a kabelekben, ezert csak abban lehetunk biztosak, hogy a 4k/30 elmegy azon a vezeteken, amihez oda van irva (ha hiszunk a gyartonak
) . (ugyonakkor, emlekeim szerint, amin megy az fHD, azon megy a 4k/30 is, mert mintha csak 4k/60-nal lenne "ugras").
-
Czo
addikt
Tudod, erre azt tudom mondani, hogy a marka mind1, csak mukodjon
Igazabol, kb 99 markabol 69-ben ugyonaz az 1 fajta chip van (illetve, ehhez ugye nem is kellene semmi), a maradekban meg egy masikfajta. Tehat kb mind1. Ha budapesti vagy, akkor talan az iPon mellett az Alzat tudom meg ajanlani, mert hozzajuk nagyon-nagyon konnyu barmit visszavinni es kiprobalni egy masik markat/tipust, ha az elozo nem jott volna be.
-
tboldi
nagyúr
ThiccPad a fő csapásirány, de a tapipad miatt a Mac-eket sem vetném el.
szerk.: Ja, meg a virtuális gép már kész van, (másik) Mac-re csak át kellene másolnom.
[kép1]
szerk. 2: Illetve az Airek vékony formáját is imádom, bárhol el tudnám suvasztani. A MBP előtt volt egy 2016-osom, most tök jó lenne, ha nem adtam volna el. [kép2]
-
Syl
nagyúr
A hdmi rész az világos, de az éppen futó app az nagyon nem. Mert attól, hogy a gép hdmi-n keresztül adja ki a hangot, attól még az iina lejátszóban (vagy iTunesben a zene, böngészőben a youtube videó) lehet állítani a hangerőt. És ezt a hangerő-állítást logikus lenne, ha a billentyűzet médiagombjai kezelnék. De erre, ezek szerint az os már nem képes.
(#33775) bollokcs80
Évek óta pécés billentyűzettel használom a Mac-et, megy vele hibátlanul. Igaz én pécés kiosztást használok hozzá (pl. a @ az alt+v -n van, ahogy évtizedek alatt megszoktam a pécén).
Egér szintén megy, bár azt érdemes megtámogatni némi kísérő szoftverrel (pl. SensibleSide Buttons, Discrete Scroll, vagy Logitec egérnél kezelőprogramban jól belőni stb.).
Múlt héten vettem egy Magic Mouse 2-t, előtte Microsoft Classic IntelliMouse-t használtam (régebben meg Logitech G300) -
-
Syl
nagyúr
Akkor átfogalmazom a "kérdést".
Az icc egy szabvány, mindkét rendszeren ugyanazt a fájlt lehet használni, mint pl. az open type betűtípusokat.
Minek küldene (akár plusz pénzért) külön win és mac verziót? Amikor én vettem a monitort, akkor, ahogy írtam is, egy icc fájlt kaptam és a használati leírást, mindkét rendszerhez (amit win10-en is hibátlanul tudtam használni).
Szó sem volt "másik" verzióról, plusz pénzről.Vagyis egy normális kalibráló cucc, szerintem egy szabványos, platformfüggetlen icc fájlt ad ki.
Volt már dolgom olyan kalibrálóval, ami saját szabványt állított elő és csak az ő rezidensen futó programja tudta használni. -
general
addikt
Mert nem elég a színcsatornákat tologatni a monitoron és beállítani a helyes fehérpontot. A kalibráció során létrehozott icc profil fájl fogja értelmezni a monitor beállításait, kell mindkettő a színhelyes beállításhoz. Hidd el, kínomban én is kipróbáltam, hogy inteles macbookon bekalibráltam a monitort, aztán egyszerűen csatlakoztattam az M1-es macminihez. Utána kolléga mondta, hogy képtelen volt rendes képet, kontrasztot, színeket látni, nem tudott dolgozni.
Ha változtatod az icc profil fájlokat a Kijelző beállításoknál, totál más színeket ad egy monitor. A te elméleted szerint nem történne semmi, mindig helyes színt mutat, hiszen beállítottad... De nem így működik. -
general
addikt
ICC fájl mindenképpen kell. Gondolom az Oázisban is megkérdezték, Windowshoz vagy Mac-hez használod.
Utána pedig elküldték neked mailben az icc fájlt.
De itt nem ez a lényeg, egyáltalán nem lehet kalibrálni, úgy értem, el sem indul a kalibrálás M1 chipes gépen, mert a szoftverek nem tudják kezelni ezt a gpu-t. Nem értek hozzá ilyen szinten, de Kerneltől kezdve mindenfélét leírtak a hozzáértők fórumokon. Magyarul upgradelni kell ezeket a szoftvereket is, mint minden mást az új oprendszerhez. -
MiklosSaS
nagyúr
Nem tudom mire gondolsz. A catalináról a frissités mindent összekutyult, semmit nem tudok még mindig lementeni az ssd-re, csak iCloudba. Újra húzzom stick-rõl a rendszert mert netrõl nem tudom mivel nem találom a wifi opciót, de kéri hogy csatlakoztassam a netre.
Az lesz hogy beviszem egy apple guruhoz hogy nézzék meg mert nekem erre sem idõm, sem kedvem. A mac mini tökéletesen müködik, ott rendben van minden de ezen meg baj van. Garanciában van, b@szák meg...ne nekem kelljen órákat rá áldoznom egy fél millás 3 hónapos laposra. Azért váltottam windowsról.....
Érdekes hogy Catalinán minden rendben volt, simán müködött minden. -
MiklosSaS
nagyúr
Egy könyvtárat szeretnék létrehozni a meghajtón, de nem engedi. Egy 2020-as macbook pro-m can, 256 ssd-vel. A 2014-es mac mini-n amiben egy 1 TB Fusion drive van ott simán müködik semmi gond nélkül.
És a laptopon a finder-ben nem látom a macintosh hdd-or, visszont a mac mini-n ott van és használható is.
-
Syl
nagyúr
Mint már többször írtam, nem érdekelnek a Geekbench tesztek. Hétköznapi csókák, hétköznapi használati tapasztalataira vágyom.
A neural engine nagy jóság, főleg kép- és videóbűvölés terén.(#33075) Divinity
Igen, szkeptikus vagyok. Mert a fizikát nehéz kicselezni. Egy 5 wattos cpu nem lesz 3-4x gyorsabb egy 65 wattos processzortól. Legalábbis nem pár generáción belül. Ha a kettő között lenne 10 év, akkor azt mondom oké, de így?
-
envagyok
veterán
Első körben azt lenne jó tudni, hogy a mac a dvd+r vagy-r lemezt eszi meg.
Utána már csak egy jó iso file kell.
A gyalulás nem rontott el semmit, mert miután az oprendszerben a beàllításoknál átállítottam valami milyen verziót bootoljon a következő indításkor opciót, azóta nem tölti be a tigert. -
envagyok
veterán
Mcszívtam.
A linkelt oldalon image file-t nem enged letölteni, csak patrónusoknak- megoldottam virágboltból
A dmgtoiso nem konvertálta át, mert valami könyvtárat nem talált. - megoldottam poweriso-val
Most az a kérdés, hogy a DVD-R lemezt nem olvassa a G4-em?
Mert azt fel sem ajánlja bootkor az alt gomb nyomvatartásakor.
Emlékszem pár éve a g5 is szenvedés volt.
Nincs esetleg valahol windows alatt HDD-re visszaírható mentés?
És ha sikerülne még pár kérdésem lenne:
Programot keresek, amivel FTP-n elérem a szerveremet, és cd/DVD emulátort, amivel képfile-t be tudok ollózni. -
envagyok
veterán
Big
Esetleg ötlet, hogy 2003 körül mi futott ezeken, amikor kijöttek? És mi a legújabb, ami még felmegy?
2000-2003 közötti legjobb játékok listája elérhető valahol?
A radeon9000 pro-t normál windows agp GeForce 4 vagy ati 9800pro-ra is lehet cserélni, vagy csak speciális apple változatra? -
cigam
titán
Ha pedig a boot menüvel az efi boot választom, elindul a telepítő, de a partíció kiválasztásakor közli, hogy
"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI-alapú rendszerekben csak a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető." -
Syl
nagyúr
Idézet az Apple oldaláról:
Resetting the system management controller (SMC) can resolve certain issues related to power, battery, fans, and other features.
Settings that can be stored in NVRAM include sound volume, display resolution, startup-disk selection, time zone, and recent kernel panic information. The settings stored in NVRAM depend on your Mac and the devices that you're using with your Mac.
Szerintem meg ezek törlése, mint halottnak a csók...
-
Syl
nagyúr
Semmi nem változott. Ugyanaz a thunderbolt port, monitoron ugyanaz a DP port, ugyanaz a kábel.
És ahogy írtam, nem minden bekapcsolásnál műveli. Valami szoftveres vacak lehet.(#32910) blakey
Ha tudod mi a FileVault, akkor miért írod, hogy egy normálisan beállított hálózat mögött nincs rá szükség?
Egyébként tetszik, hogy ha valami OS funkcióval probléma van, akkor többen nem az OS-t (vagy annak készítőjét) hibáztatják, hanem azt a felhasználót, aki szeretné ezt a funkciót használni.
-
tboldi
nagyúr
-
rii
nagyúr
a forklift tölti persze ... meg a cyberduck is ... csak ha megszakad akkor mért nem tudja onnan folytatni ahol abbahagyta?
mert mind a forklift minf a cyberduck előről kezdi ha megszakad(#32859) blakey: 1-2 órával ezelőtt megpróbáltam win-alatt megint, tényleg jó-e.
de ott is megszakadt. 2x is megpróbáltam -
Divinity
őstag
-
-
r4z
nagyúr
Az operacios rendszer is program.
Az utolsó mondat fényében, tehát az Apple-nek nem jogos érdeke a gépeinek eladása, vagy az operációs rendszer megítélésének, image-ének a védelme.
Az OS megitelesenek, image-enek a vedelme? Miert is lesz attol rosszabb a macOS, mert egy kis mokolassal felrakhato PC-re?
A fenti, altalad idezett kerdes inkabb vonatkozik celhardver gyartasara a versenyszferaban. Egy kis felhasznaloi bazis altal karbantartott hobbiprojekt nem hiszem, hogy versenyt jelent az Apple-nek. Akik ezt felhasznalva bizniszt akarnak epiteni, azoknak kokemenyen nekimennek a mai napig, szoval az eladasaik nem csorbulnak.
Mar csak azert sem, mert vanilla Hackintoshhoz kell egy Mac is, mert PC alol nem lehet rendesen elokesziteni a telepito bootloaderet. Az iAtkos meg az egyeb elore gyartott, atirt kernelu szutykok mar wareznek szamitanak, es tiltottak itt is. Ha egy egyedi EFI meg par atirt kext is annak szamit, akkor be kene tiltani a Mac topikokban a dosdude1-fele patchereket is, nem?
-
r4z
nagyúr
-
cigam
titán
Amit találtam a témában, az egy 2013-as, az EU parlamentben feltett kérdés felelet:
Subject: Restrictions in the end-user licence agreement (EULA) for Apple OS X
In the end-user licence agreement (EULA) for its OS X operating system, Apple Inc. prohibits the installation of the system on non‐Apple hardware. Therefore, it is not legally possible to install the system in non‐proprietary hardware which could, nevertheless, physically support the OS X system. Furthermore, by dint of such a provision the EULA essentially prevents the creation of OS X-compatible hardware by third-party hardware producers, given that potential end users have no way of legally installing of the OS X system on such hardware.
Are such practices compatible with the EU acquis, especially taking into consideration internal market rules and rules governing competition?Answer given by Mr Almunia on behalf of the Commission:
In general EU competition law does not prevent companies from contractually limiting the use of licensed software to specific hardware. EU competition law could however be infringed if companies abuse a dominant position in the market (Article 102 TFEU). On the basis of the information available to the Commission, it appears that Apple does not hold a dominant position on the PC operating system market. It therefore seems unlikely that Apple's behaviour with regard to its OS X infringes EU competition law.Az azóta eltelt 7 évben pontosan mi és mikor változott?
-
r4z
nagyúr
-
-
Syl
nagyúr
Én is, ha belegebedek, akkor is folyton felébred a Minim és persze utána már nem alszik vissza.
Minden vacak kikapcsolva, hibernatemode 25 meg mifene és mégis, este lealtatom, reggel megy a gép. Nézem a logot, hajnal 1 órakor valamiért felébredt (általában a ASL Sender Statistics mogyorózza a gépet) és utána már nem aludt vissza... Ezért le is szoktam a sleepről. Napközben megy a gép állandóan, este meg shutdown, és ha valaki előttem dicséri a macos energiagazdálkodását, azt péklapáttal verem laposra! -
Syl
nagyúr
Én mondom, hogy az Apple sem tudja, hogy akarja ezt kezelni.
Például:
- Naptár - csak egy ablaka van mégis, ha piros x-szel bezárod, tovább fut. Egészen a cmd-q-ig.
- Térkép - csak egy ablaka van, piros x-szel bezárod, fut tovább. De! Ha valamire rákattintasz (pl. asztal), bezáródik.
- Jegyzet - piros x-re azonnal bezáródik. -
tm5
tag
Ez lehet egyéni beakadás, de én nem tudok egy nyelvet úgy megtanulni, hogy majd jó lesz valamire. Tehát, ha nem kezdek el valami konkrét dolgot megoldani vele, akkor hamar feladom. Elismerem, hogy ez így sok, -lehet, hogy hiábavaló- szenvedéssel jár, de számomra biztosabb tudással jár. De elismerem, hogy Swift/iOS esetén ez egy drága próbálkozás. De Swarci megmondta: Ha sikert akarsz elérni, akkor ne legyen B terved
(#32401) canadaa
Én is kétlen, hogy lenne iOS szimulátor a Github-on
Amúgy a 250k-t az Árukeresőn néztem... itt 260k a 2018-as, 8GB RAM-mal bőven el lehet indulni. -
kkp900
senior tag
Ilyenem van itthon is 1. Még annak idején vettem az LG tv.hez. és az még magyar is..
Ezeknél valamivel komolyabbat szeretnék venni azért.
Syl -nak : nem mindenkinek ugyan az igénye szóval akkor marad egyenlőre a mostani hátha kiad új Imac-et az apple, és ahhoz csinál egy világítósat amit majd külön is meg lehet venni ... vagy lentebb megy az ára a mit kinéztem Satechinek ,és akkor megveszem majd. -
rjg
őstag
A különböző BSD "disztrók" szerintem felejtősek, de szerintem a ChromeOs-ben van potenciál. Vettem is egy Dell 2in1 14" ChromeBook-ot, hogy megnézzem lehet-e hosszabb távon alternatívája egy Macnek. A vas oldaláról egyértelműen igen, 349 dollár volt egy full alumínium házas, érintő kijelzős, ceruzás notebook, igaz csak i3, 4GB / 128GB. A négyszeres árkülönbség nem indokolt a MBP-m javára. Az OS-nek viszont még van hová fejlődnie, de az elmúlt egy-két hónapban is rengeteg frissítés jött hozzá. Pl több asztal, Android - iOS szerű gesztus vezérlés az érintőkijelzőn, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest