-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #33029 üzenetére
En siman 10.5-ot tennek ra, az MDD elbirja, ugyis ezzel lett nyugalmazva minden PPC gep (nekem is van az G4 "AGP", G4 "MDD" es a 12"-es PowerBookon). Mivel 2 evente jott ki ujabb verzio, raadasul a platformon jellemzo, hogy a frisebb szoftverekhez frisebb rendszer kell, igy elegge surun frissitettek a felhasznalok.
Ha semmilyen rendszer nincs a gepen, akkor automatikusan is el tud kezdeni bootolni USB-rol. Illetve, ha bekapcsolod a gepet, es elkezded nyomni az 'option' gombot a billzeten, akkor bejon 1 boot menu, abban is lathato lehet az USB stick. Illetve, ha ez sem megy, akkor belepve a firmware parancssoros feluletebe (option+command+o+f gombok nyomasa bekapcsolas utan), itt kell kiadni nehany parancsot. Bootolni csak az integralt USB-rol tud, tehat ha van USB2.0-as PCI kartya a gepbe, ne abba dugd a sticked. Itt van bovebb info az USB boot commandrol.
Korabban olvastam olyat, hogy a Mac nem minden USB stickrol hajlando bootolni, de en ilyennel meg nem talalkoztam. Olvastam olyat is, hogy ezeket a billentyuzet kombinaciokat csak Apple billzettel lehet bevinni, ugyonakkor ezt sem tudom megerositeni, mert soha nem probaltam oket nem Apple billzetet hasznalva.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #33027 üzenetére
Igen, lehet. A G4 AGP is tud USB-rol bootolni. Valamikor volt egy FW update, ami ezt megcsinalta.
A regi lemezeimen talaltam egy regi transmacet, ami elvileg kepes dmg-t kiirni Windows alatt is. A DMG egyebkent lehet tomoritett is, noha nalam is 2.6G a Tiger dmg es 6.7G a Leopard DMG.
Te kerdeztel masik topicban (K6 retro) AGP kartyakrol is, ugye? Ott irtam, hogy PC-s is jo bele, csak at kell flashelni.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #33024 üzenetére
Az a baj, hogy a Mac OS X telepito lemezek nem ISO formatmuak. Marmint, ISO9660 filerendszer helyett, a Macek merevlemezeken is hasznalt HFS filerendszere van rajta. A telepitolemezek, es minden ilyesmi ezt a formatumot hasznalja. Tehat elso korben keresned kell valamit, ami bootolhato DMG-t (ez a lemezkepformatum) tud neked Windowson is irhato ISO formatumra atalakitani (azert nem tudok ilyet ajanlani, mert sohasem kerestem meg ilyesmit). Ha ez megvan, akkor megprobalhatod kiirni a telepitolemezt DVD-re. Viszont a telepitolemez (legalabbis amiket en megneztem most, igy hirtelen), sem 10.4 sem 10.5 eseteben nem fernek el egy egyretegu lemezen. Ezert van az, hogy Firewire vagy USB driverol telepitettuk a maceket mar 20 evvel ezelott is.
Ha budapesti vagy, akkor tudok neked irni bootkepes USB-t (de akar optikai lemezt is, ha hozol dual layer lemezt), ha van egy 8 gigas USB sticked. A gep szerintem olvasni fogja a +R es -R lemezeket is, de ez attol fugg, hogy milyen drive van benne (nekem sem a gyari drive van benne pl az MDD-ben, mert az kb 10-12 eve tonkrement).
-
cigam
titán
válasz
envagyok #33022 üzenetére
Szóval legyalultam a hdd-t (zero fill) win alatt
Nagy butaság volt. Hibát hibára halmozol. Az ismerkedést, boot lemez készítését a még működő mac-en kellett volna... Most keresned kell egy Mac-est aki hajlandó írni neked egy pm g4-es telepítőt, vagy mélyen a zsebbe nyúlni. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged