- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkp900
senior tag
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey #31923 üzenetére
Nem ilyen nekem olyan kell ahol USB-C vannak rajta kb 3-4-5 vagy több ,és egy kivezetés USB-C amit a gépbe dugok.
Na ilyet csak eggyet láttam eddig de azon Thunderbolt 3 asok voltak meg vagy 12 féle másik csati kb 100 ezerért.
Mondjuk ezen is csak 3 van ami szabad lesz.
https://shop.caldigit.com/eu/index.php?route=product/product&product_id=176 -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
blakey #31913 üzenetére
Igen, nekem is eszembe jutott ez amikor megrendeltem a 2019-es modellt, hogy majd biztos fájni fog a fejem hogy miért nem az újat vettem, de úgy vagyok ezzel hogy ennél a konstrukciónál már volt idejük kisérletezni és ez már egy kiforrt modell ha úgy tetszik.
Minden generáció váltásnál van gond.
-
r4z
nagyúr
válasz
blakey #31626 üzenetére
Ezen a peldan peldaul tokeletesen latszik, hogy milyen jellegu kulonbsegekre kell szamitani. Kb mindent meg lehet oldani, csak legfeljebb mashogy kell csinalni. Ugyanilyen a masolas-beillesztes es kivagas-beillesztes is, ami a Finderben forditva, kivalasztas-masolas_ide es kivalasztas-athelyezes_ide logikaval mukodik.
-
devil-k
nagyúr
válasz
blakey #31617 üzenetére
Igazából a mókolásból van elegem, meg a sz@rakodasból. Ezért tetszett meg az iOS is az android után. Igazából semmi olyan nagy dolgokra nem akarom használni. Általános célokra lenne: netezés, kép és hang szerkesztés, egy kis videóvágás, filmezés stb. Nem akarok már mindenféle crackelős dolgokkal foglalkozni.
-
válasz
blakey #31539 üzenetére
Egy-két éve a 110 PPI még tökéletes volt, mostanra viszont már szinte kizárólag retinán élvezhető a macOS. Az meg ennek a duplája. Windows-on jobb a helyzet, alacsonyabb felbontással és képpont-sűrűséggel is használhatóbbnak tűnik. A jelenlegi 3440x1440-es 34 colos kijelzőm is sokkal szebb betűket eredményez azzal.
-
-
allein
addikt
válasz
blakey #31406 üzenetére
Szerk: Ezt szeretném megszűntetni, iPad-en sem tárolom és mégis látom a fotókat.
Szerk: volt korábban egy 2017-es MacBookom, ahhoz vásároltam dokkolót. Nem tudtam ezen van hdmi, most beüzemeltem és a második monitor erre van csatlakoztatva. Maradhat ez így vagy inkább thunderbolt-hdmi átalakítóval érdemes megoldani?
-
jaroslav
aktív tag
-
jaroslav
aktív tag
válasz
blakey #31372 üzenetére
Értem.
Ezt nem tudtam.Mondjuk a HDR nem annyira fontos.
"de a frekiváltás szerintem nem működik megfelelően"
Ezen azt kell érteni, hogy a kadenciahelyes lejátszást nem tudják megvalósítani a macOS video lejátszó alkalmazásai?Kár, hogy nem létezik az Infuse Pro program macOS-ra, csak iOS-re...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
blakey #31346 üzenetére
Érdekes lett az eredmény, egy wd blue 500gb SSD került bele és a Blackmagic mérése alapján írás 350MB/s az olvasás 480MB/s ami a gyári adatoktól kicsit elmarad, főleg az írás ami elméleti 550, viszont a gyári Seagate 1TB HDD-től így is gyorsabb lett.
mennyire megbízható ez a mérőprogram?
esetleg kell valami fw frissítés a wd SSD-nek? -
Ed Parker
nagyúr
válasz
blakey #31343 üzenetére
Nem az hogy nem hiszek hanem az enyémben nem látom, szóval ha van is ez a jelenség akkkr az a ragasztásnál defektes.
ma bontom szét az enyémet dobok bele SSD-t, majd megnézem tüzetesebben.
en is most a 2019-es 6magos verziót akartam, de amennyiért ezt megkaptam, inkább lemondok az extra sebességről a félárért. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
blakey #31339 üzenetére
Nem is azt írtam hogy nagy mutatvány de nem is rossz, kevés olyan 5K felbontású monitor van a piacon amit gombokért mérnek ekkora méretben. Továbbá egy iMac árából ha leveszed a kijelzőt az egeret és a billentyűzetet akkor jóval olcsóbbra jön ki mint a Mini.
ez a porosodás nem egy régi dolog? Amikor még core2duo iMac-em volt, azon volt a front plexi levehető, de a mostaniak össze vannak ragasztva az üveggel így a közé a por nem értem hogy kerül bele? Ha megnézel egy 2015late teardown videót, ott a kijelző és az üveg egy egység, azalatt már csak a gép van. -
cigam
titán
válasz
blakey #31309 üzenetére
aki a számítástechnikában valamit is akar az tudjon angolul vagy épp ékezetek nélkül írni, ennyi.
Le sem tagadhatnád hogy programozó vagy. Te tényleg elhiszed, hogy aki leül a számítógép elé annak tudnia kell angolul, hogy pl. ezen a fórumon vitába szálljon veled, hogy írjon egy ímélt egy ismerősének, netán a Számlák mappában gyűjtse a számláit, és még n+1 dolgot felsorolhatnék, amihez sem angol tudás nem kell, se ékezet nélküli fájlnevek. Plusz ez a probléma nem csak a magyar nyelvet érinti, hanem jóval többet. (文件名問題) -
cigam
titán
válasz
blakey #31306 üzenetére
Te most szándékosan vagy ennyire 🔲?
Hogyan függ össze a fájlnevek ékezetes karakterkezelése, és a programkódolás? Miért mosod/kevered össze a kettőt?
És igenis tudja azt lekezelni, hogy ha egy fájlnak az a neve, hogy Jelentés a köszörű eladásokról.
Nem kéne ennyire amerikanizálódni, és csak azért eltűrni az ekezet nelkuli fajlneveket, mert a rendszer készítői (azok a nagyon menő angolul programozó zsenik)képtelenek megoldani azt, hogy a beépített zip is UTF-8-at használjon.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
blakey #31246 üzenetére
Egyetértek, van olyan felhasználási mód/terület ahol mai napig megállja a helyét. Illetve 5 évvel ezelőtt én is 2012-est vettem volna.
Manapság viszont tényleg túlárazott ez a széria, vele azonos árban (200K környékén) már bőven ki lehet fogni 2012-2013-as 21,5 iMac-et, de akár 2012-es 27-es verziót is, abban ugyanúgy bővítható a RAM, továbbá a diszkrét GPU is időtállóbb. -
-
scream
veterán
válasz
blakey #31074 üzenetére
+ Chal
Köszi a választ.
Most eszembe jutott, hogy mi volt a gondom a SoundFlower-rel, mégpedig az, hogy a képernyő nem ment el alduni (még a screen saver sem jön be ilyenkor), mert ébrentartotta, ha épp ment a gépen valamilyen média.
Esetleg ismert olyan USB-s hangeszköz (USB interfész, külső hangkártya), amivel megy a hangerőállítás?
(Fejhallgató kimenettel az a probléma, hogy nem valami jó a minősége, analog->digital->analog konverternek meg nem hiszem, hogy lenne bármi értelme, hangminőségre vonatkozóan).
-
válasz
blakey #31074 üzenetére
Eszköz, illetve driver függő, az említett Scarletten sajnos pont nem lehet, gondolom azért sincs a driverben eleve a támogatás, mert egy szép nagy analóg potméter van az eszközön, így más az egésznek a koncepciója.
Persze ettől még itt is meg lehetne oldani OS-ből, max furcsán működne a potméter. Nem értem miért van ez ilyen mostohán kezelve OSX-en, Windows alatt bármilyen digitális hangeszköz (optika, hdmi audio, usb audio device stb..) hangerejét lehet sw-ből állítani, eszköztől és drivertől függetlenül. Egyszer belemélyedtem a témába, és többen is osztották az eszet netszerte, hogy ez mennyire nem szép, és nem szabványos. Csak hát ugye, ha valakinek nem tetszik, az megteheti, hogy soha nem nyúl hozzá/nem használja (pl. egy studióban a toslink optikán tényleg ne legyen csesztetve a "jelszint" forrás oldalon), a többiek meg simán csak örülnének neki
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey #31049 üzenetére
Lehet azért van ezaz 540 ft ,mert most meglévő 100GB tárhelyem van ,és mellé rendelné a 100-at így 200 lenne.És végig is vihetem a megrendelést. Csak kérdés mi lesz ha lejár a meglévő 100-as tárhelyem akkor mennyibe fog kerülni a 100 GB?
De lehet előfizetek rá és csak 100 gb alatt tartom majd a tárhelyet ,hogy ne veszen el.Mondjuk az előbb azt olvastam ,hogy minden elérhető a 100-asba csak már nem fogok tudni feltölteni ha lejár megnézni stb lehet használni csak feltölteni nem..Legalábbis ezt írta erre a Samsung promos 100 gb tárhelyre
A legjobb a 1TB lenne 2099 ft -ért meg az office 365 is benne van és a többi program is macre is winre is. Mondjuk azt nem írja hány gépre lehet telepíteni. -
-
-
cigam
titán
válasz
blakey #30847 üzenetére
tudom értettem, ezért írtam, hogy ha sikerül lementened fájlba és Chrome-ba behívod akkor át tudod menteni "asztali" Safariba is.
Ezért nem értem.
"ha sikerül lemented fájlba"
Ehhez semmi trükk nem kell, tudja alapból az asztali Safari."Chrome-ba behívod akkor át tudod menteni "asztali" Safariba is"
Melyikbe?
Az asztalival nem érek semmit, mert onnan hiányoznak a könyvjelzők, vagyis nincs mit importáljon az asztali Chrome.
A mobil Chrome pedig se telepítéskor, sem később nem ajánlja fel az importálást.Jó a tipp az azonosítási problémáról. Ma megint kiléptettem magam és vissza. Látszólag minden oké, pár percel később egy nem túl informatív üzenet jelent meg:
Jövőhéten futok egy kört az Apple támogatással. Ma beszéltem velük telefonon, de csak munkaidőben segítenek, akkor pedig én is dolgozom, nem vagyok a gép mellet.
ArrayOfLilly
Köszi a tippet! A próba verzió csak 20 könyvjelzőt ment, de azt úgy (HTML), hogy a Safari gond nélkül beimportálta. Erősen gondolkodom, hogy megér-e ez 12'690.-ot. (Most vettem meg a Temperature Gauge-t, így pár hónapra kiköltekeztem magam.) -
cigam
titán
válasz
blakey #30844 üzenetére
Nem értjük egymást. Az asztali Safariban_nincsenek_könyvjelzők. A telefonos Safariban (még?) megvannak, de onnan nem lehet exportálni.
A kérdés továbbra is az, hogy
- az icloud miért nyelte el a könyvjelzőket?
- ha el is nyelte, a telefonról miért nem tölti vissza?Próbáltam a Windows-os icloud klienst feltenni, mondván az is szinkronizálja a könyvjelzőket. Hát nem szinkronizálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen autót vegyek?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HP notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest